Doi Inthanon

Er komt een tijd, dat we weer frank en vrij door Thailand kunnen reizen en misschien bent u keurig thuiszittend alvast wat aan het snuffelen op internet naar wat u de eerstvolgende trip naar Thailand zult gaan doen.

Wordt het een strandvakantie met veel watersport, blijft u lekker in de stad voor lekker eten en het uitgaansleven, wellicht houdt u meer van het platteland om echt het Thaise leven mee te maken of misschien toch  een inspannende, maar mooie bergtrektocht?

Bram Reusen

Voor een bergtrektocht (hiking) kunt u op internet vele mogelijkheden vinden. Ik koos voor een leuk artikel van enkele jaren geleden op de website van Tripzilla van  Bram Reusen, een Belgische schrijver, vertaler en reisfotograaf.

Bram houdt van verschillende reisstijlen. Zo heeft hij als rugzaktoerist door Australië gezworven, gefietst van België naar de Noordkaap vice versa, drie maanden in de Ierse cultuur gedoken, bergtochten in New England gemaakt en vele landen en steden bezocht. Ook Thailand komt in zijn reisgeschiedenis voor In dat eerdergenoemde artikel geeft hij een korte omschrijving van de 10 meest interessante bergtrektochten, ondersteund met prachtige foto’s.

Khao Mokoju

De tien bergtrektochten, die hij noemt zijn:

 1. Doi Inthanon
 2. Khao Mokoju
 3. Phu Lang Ka
 4. Doi Chiang Dao
 5. Doi Pha Tang
 6. Phu Chi Fah
 7. Doi Ma Muang Sam Muen
 8. Khao Chang Pueak
 9. Doi Ang Khang
 10. Doi Pha Hom Pok

Bram geeft slechts een korte impressie van elke bergtrektocht, waarvan u elders op internet meer bijzonderheden kunt vinden. Als het u interesseert is het een aangename bezigheid om uit te zoeken welke van deze bergtrektochten uw voorkeur verdient of verdienen. Veel plezier!

Bron: www.tripzilla.com/mountains-thailand-incredible-views/56759

1 reactie op “De bergtrektochten in Thailand van Bram Reusen”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ik heb ooit, lang geleden, vier van die bergen beklommen. 1 Doi Inthanon (gewoon met de auto tot aan de top gereden, en vandaar gewandeld..) 2 Phu Lang Ka, lag dicht bij Chiang Kham waar ik woonde. Ik kon de berg zien vanuit onze tuin 3 Doi Chiang Dao Samen met een groep. Ik bereikte de top net niet want ik kreeg kramp. 4 Phu Chi Fa (‘Berg die naar de hemel wijst’) Deze een paar maal bezocht. Prachtig uitzicht over Laos en de Mekong.

  Schitterende berglandschappen daar in het Noorden!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website