Dagtrip naar Bang Saray en omgeving

Door Gringo
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
21 januari 2023

Een pier in Bang Saray tijdens zonsopkomst

Als je met vakantie bent in Pattaya of Jomtien kun je voor de verandering ook eens gaan avonturieren in de wijde omtrek waar ook heel veel te beleven valt. In een nieuw Engelstalig (advertentie)blad, Pattaya City Uncovered vond ik een aardig artikel dat ik als basis gebruikte om een dagtrip naar Bang Saray en omgeving te beschrijven.

Voor deze trip heb je uiteraard wel vervoer nodig; het kan op een (gehuurde) scooter of je huurt voor die dag een auto, eventueel met chauffeur. Bang Saray ligt een kilometer of 15 ten zuiden van Pattaya in de richting van Sattahip. Daar gaan we dan: 07.30 uur Vertrek van hotel of vakantieadres

08.00 uur Nong Nooch Tropical Gardens

Nong Nooch Gardens opent inderdaad om 8 uur ’s morgens en wat is er mooier dan op die vroege ochtend door de prachtige tuinen van dit 500 hectare grote park te wandelen. Er zijn dagelijks allerlei culturele shows, soms met olifanten, te zien, maar of dat ook al op de vroege ochtend kan, weet ik niet. Kijk op hun website wat er allemaal geboden wordt: www.nongnoochgarden.com/

Op dit blog verscheen al een tweetal artikelen over Nong Nooch Gardens, zie: www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/nong-nooch-tropical-garden/ van Lodewijk Lagemaat en www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/nong-nooch-tropical-garden-pattaya/ van Joseph Jongen.

Weliswaar een kort verblijf, maar wellicht geeft het aanleiding om nog eens terug te komen voor bijvoorbeeld een hele dag.

11.30 uur Bang Saray Beach

Letterlijk aan de overkant van Sukhumvit Road vind je Bang Saray Beach een prachtig strand dat kan concurreren met de veelgeroemde stranden in het zuiden van Thailand. Een mooi verzorgd strand, vredig en door de week niet druk. Het strand wordt vooral in het weekend bevolkt door Thais die er zelfs voor uit Bangkok komen. Geniet van de zee en de prachtige vergezichten over de Baai van Pattaya en het zal niet gemakkelijk zijn deze korte kennismaking af te breken maar we moeten verder. Een hele dag terugkomen? Een prima idee!

12.30 uur Lunch in een visrestaurant van Bang Saray

Je hebt toch wel de verleiding weerstaan om iets te eten van de vele stalletjes op het strand? In het dorp zelf vind je namelijk tal van kleine en middelgrote restaurants, waar vooral vis en “sea food” op het – meestal – Thaise menu staan. Kun je het niet lezen en er staan geen foto’s bij? Laat je dan verrassen, leg met handen en voeten uit wat je ongeveer wilt en je krijgt een onvergetelijk lekker maal voorgezet.

BYMEESAWAT / Shutterstock.com

14.00 uur Silverlake Vineyard

Thailand is door het klimaat en gunstige grondsoort zeer geschikt voor wijnbouw. Het is in ontwikkeling, kan nog niet echt concurreren met de bestaande buitenlandse wijnen, maar het aantal wijngaarden in Thailand groeit enorm. Silverlake Vineyard is er zo één, in een mooie omgeving aan een meer, niet al te ver van de Sukhumvit Road. Je kunt er de wijn proeven en de heerlijke druivensap drinken en een tochtje met een busje over de plantage maken. Kijk voor meer bijzonderheden op hun website: www.silverlakevineyard.com/ Recent op dit blog verscheen al een artikel hierover, zie: www.thailandblog.nl/eten-drinken/wijnen-silverlake-pattaya/ van Joseph Jongen.

(Editorial credit: NavyBank / Shutterstock.com)

15.30 uur Khao Chi Chan (Boeddha Monument)

Op weg naar de Silverlake vineyard heb je het waarschijnlijk al gezien, een beeld van Boeddha uitgehouwen en verguld in een berghelling. Toch even de moeite waard om er bij stil te staan. Het is gemaakt in 1996 ter gelegenheid van het Gouden Jubileum van de Thaise koning Bhumibol.

(Editorial credit: PreechaB / Shutterstock.com)

16.00 uur Viharn Sien Temple

Niet ver van Silverlake vind je de Viharn Sien Temple, meer een museum dan een tempel is het een zeer indrukwekkend gebouw dat Thais als een spirituele omgeving beschouwen. Gebouwd in 1987 biedt de tempel een schat aan kunst en antieke voorwerpen uit China en Thailand.

Recent op dit blog verscheen hierover: www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/viharnra-sien-museum-bij-pattaya/ van Lodewijk Lagemaat en over een nabijgelegen tempelcomplex: www.thailandblog.nl/reisverhalen/geestrijke-wijn-en-geestelijk-leven/ van Joseph Jongen.

Ca. 18.00 uur Zo, elf uur onderweg geweest vandaag, een prachtige ervaring. Lekker opfrissen en dan weer een goede maaltijd in één van de vele restaurants in Pattaya of Jomtien. En daarna? Wie weet is er nog energie voldoende om op een of andere manier van het uitbundige nachtleven te gaan genieten.

Veel plezier of …welterusten!

9 reacties op “Dagtrip naar Bang Saray en omgeving”

 1. eddy zegt op

  Inderdaad mooie omgeving heb dit tien jaar geleden ook allemaal bezocht echter niet in een dag.

 2. Thallay zegt op

  puike beschrijving. Ik mis echter een paar bezienswaardigheden die het bezoeken waar zijn. Voor de duidelijkheid de streek tussen Najomtjen en Sattahip, zoals Huai Yai municipality, wordt bevolkt door Thai met een Chinese achtergrond, wat je o.a. terugziet in de woningbouw, de menus van de eettentjes en de straatverlichting zoals in Ban Chak Ngeao, waar om de 14 dagen een straatmarkt is met vertier. En het zeer rustieke vissersplaatsje Ban Amphoe met prachtige stranden, waar je niet over de zonnebaders heen hoeft te stappen. Verder is er het uitgestrekte Wat Yannasangwararam, vlakbij Viharnasien temple/museum, met zijn aparte architectuur.
  Het is een heerlijke omgeving om rustig op je brommertje of fiets te doorkruisen. Het heeft alles te bieden om relaxed te genieten.

 3. Leo Th. zegt op

  Inderdaad een leuke dagtrip, zeker per scooter c.q. motorbike. Maar ik wil wel waarschuwen dat op Sukhumvit Road, nog voor de afslag naar Nong Nooch, zeer regelmatig politiecontrole is. ‘Farangs’ zijn een gewild doelwit voor controles dus houd je aan de snelheid en zorg dat je papieren in orde zijn! Ter hoogte van het ‘Alangkarn’ theater op Sukhumvit Road vind je op het strand aan de overkant, nabij het “Pinnacle Resort”, het “Glass House Beachfront Restaurant” met lounge banken op het strand.

  • Jan Hendriks zegt op

   En niet te vergeten het daarnaast gelegen enorme Italiaanse restaurant Bacco Beach met veel tafels binnen en op het strand. Op het strand ook zeer comfortabele strandstoelen en niet te vergeten lounge banken en lounge stoelen.

 4. chris zegt op

  Heb nog een leuke clip over deze rondrit:
  https://youtu.be/uzTGIi_1ADI

 5. l.lagemaat zegt op

  Nong Nooch heeft een nieuwe bezienswaardigheid erbij: Dinosaurussen

  De fraaie auto verzameling van de Nong Nooch eigenaar heeft ook een mooie behuizing gekregen.

 6. Hendrik zegt op

  Ben blij dat Bang Saray voor meer dan 10 jaar mijn thuis is. 15 km naar Pattaya, 10 min naar Sattahip, 2 uur down town Bangkok ( was 2 jaar terug) en perfecte school voor onze dochter.

 7. Kees zegt op

  Ik heb in juni 1996 het werken aan de Boeddha Rots mogen zien. Wat een karwei. Daarna ook nog die Chinese tempel bezocht en later naar de Wat Yan. Hier de trappen naar boven gelopen. Leuk dagtripje met een bahtbus.

 8. AA Merken zegt op

  Silverlake Vineyard

  Pas nog geweest is niet meer open en totaal vervallen. Jammer was mooi, ze hebben verder op nieuwe gebouwen neergezet met een andere doel is volgens mij oa een hotel. Mooi en ook vreemd is het Italiaanse dorp staat er al jaren maar zie er nooit bezoekers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website