Buriram in Isaan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Steden, Thailand tips
Tags: ,
3 maart 2018

Enkele kennissen zijn om verschillende redenen naar de provincie Buriram verhuisd met als hoofdstad Buriram. De hoofdstad met bijna 28.000 inwoners is niet te vergelijken met Nakhon Ratchasima (Korat) Toch heeft deze plaats een universiteit. Het opvallende aan dit stadje is dat het schoon is en een goede infrastructuur heeft. Eigenlijk zou men dat hier niet verwachten!

Een paar vermeldenswaardige feiten zijn de Chang Arena waar de bekende Buriram United FC speelt. Het is tevens een eldorado voor andere sportliefhebbers, maar ook een plek voor de mensen om daar hun vrije tijd door te brengen. De sport arena biedt plaats aan 32.500 toeschouwers, maar wordt eveneens voor andere evenementen gebruikt.

‘s Avonds kan men vanaf deze plek richting Chang International Circuit wandelen. Op de route is een replica van de Khmer ruïne Phanom Rung gebouwd, die door verschillende wisselende kleuren verlicht worden. Veel stalletjes en shops die hun eten en waren te koop aanbieden. Maar hier ontbreken ook niet de McDonalds en KFC’s.

Een paar honderd meter van de Community Mall ligt het Chang International Circuit, een megaprojekt wat tussen de rijstvelden uit de grond is gestampt en door de Duitse bouw ingenieur Hermann Tilke is ontwikkeld. Op de 4 kilometer lange motorsport parcours, die de standaard van de categorie 2 van de”Federation Internationale de l’Automobile”(FIA) en de categorie A van de “Federation Internationale de Motorcyclisme” (FIM) automobile bevat, worden internationale wedstrijden georganiseerd. Bijvoorbeeld het internationale MotoGP van 5 tot 7 oktober 2018 de koningsklasse van de motorsport, die hier dan te gast is.

Is men geïnteresseerd in Mo-Lam muziek dan kan men in de Tawan Daeng terecht om dit live mee te genieten.

Interessant is het tempelcomplex Prasat Hin Khao Phanom Rung, 50 kilometer ten zuiden van de stad Buriram, gebouwd op een uitgedoofde vulkaan. Dit heiligdom is het indrukwekkendste bouwwerk van de Khmer in Thailand.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Buriram in Isaan”

 1. Gerrit zegt op

  Tja,

  Waarom zou je in Buriram geen goede infrastructuur verwachten, Ik ga iedere maand “ergens” naar toe met Air Asia en verblijf dan in een hotelletje voor z’n 5 nachten. Huur een scooter en ga heerlijk op mijn gemak rond rijden en Ik kan iedereen zeggen, tot in de kleinste dorpen is er een goede infrastructuur en niet alleen wegen, maar ook water en elektra.

  Thailand is allang geen ontwikkeling’s land meer, ok de bevolking is voor een groot deel zeer arm, maar dat heeft te maken met de elite, die geven hun een salaris en verhuren huizen aan hun en hebben eigen winkels.
  o.a. de CP groep. Met andere woorden, je geeft iemand geld omdat hij voor jouw heeft gewerkt, pakt dan de huur eraf en vervolgens o.a. via de 7-eleven hun leefgeld. Dan weet je zeker dat jouw personeel niets meer overhoud.

  Groetjes Gerrit

 2. Joseph zegt op

  Buriram heeft een universiteit? Stel je van een universiteit in Thailand niet al te veel voor. Denk iets van de lesstof af te weten en heb geen bijster hoge pet op van het niveau. Totaal onvergelijkbaar met een Nederlandse of Europese universiteit.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Joseph,

   We weten hoe het helaas met het onderwijs in Thailand gesteld is.
   Maar gun ook Buriram zijn universiteit.

 3. Patrick zegt op

  Vergeet ook niet te onderstrepen dat er in het centrum van Buriram, dicht bij het ” Central Market ” , rond 2 grote waterpartijen ‘smorgends & ‘savonds aan snelwandelen, joggen & aerobics wordt gedaan.
  Tijdens het WE tevens een WALKING STREET net ernaast.
  Ook Kao Kradong Forest Park , ten zuiden van het voetbalstadium ” THUNDERCASTLE ” is een aanrader zowel om te wandelen & fietsen & view point op Budha Hill over gans Buriram & omgeving.
  Verder ten zuiden prachtige fietsroutes rond 2 grote meren, tevens vogelreservaten.
  Meer dan een bezoek waard *****

 4. bob zegt op

  Elke provincie heet naar zijn/haar hoofdstad. Je kunt het ook omkeren. Is soms wel lastig om uit te vinden waar iemand woont. Hoofdstad is in het Thai Muang begreep ik.

 5. Mark zegt op

  Het woord Mueang betekent gewoon stad.
  Het zegt niet of het de hoofdstad is. Pattaya
  Heet officieel ook Mueang Pattaya en is alles
  Behalve de hoofdstad van de provincie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website