Phu Huai Isan Sunrise Viewpoint

Nong Khai, op de grens van Thailand en Laos, wordt vaak slechts gezien als een grensplaats. Maar daarmee doe je deze plaats te kort.

Nong Khai is een stad in het Noordoosten van Thailand (Isaan) met een aantal leuke bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Phu Huai Isan Sunrise Viewpoint, je kan hier de ‘Ocean of Mist’ aanschouwen. Werkelijk een adembenemend mooi gezicht. Vanaf ongeveer 05:30 uur stijgt de mist op uit de rivier en ligt als een soort mythische deken over het gebied. Dit schouwspel is ieder jaar te zien in december en januari.

Maak ook een trip naar de prachtige Ta Yak Waterval in het district Sangkhom. Je ziet daar ook de traditionele boten van de lokale vissers in actie. De rustieke schoonheid van de rivier en de vissers die hun netten uitgooien een schouwspel op zich.

Nong Khai in het noordoosten van Thailand

Nong Khai is een boeiende provincie in het noordoosten van Thailand, gelegen aan de grens met Laos. De provincie is bekend om zijn rijke culturele erfgoed, unieke architectuur, en de verbluffende natuurlijke schoonheid. De machtige Mekong rivier stroomt door Nong Khai en scheidt het van Laos, wat de regio een belangrijke rol geeft in de handel en het transport tussen de twee landen. De hoofdstad van de provincie, ook Nong Khai genoemd, is een  stad met veel te zien en te doen. Er zijn talrijke boeddhistische tempels, waaronder de spectaculaire Wat Pho Chai, die een indrukwekkende vergulde Luang Pho Phra Sai Boeddha bevat, een van de drie identieke beelden die in de 18e eeuw door de koning van de Lanna werden gemaakt.

Een van de meest intrigerende bezienswaardigheden in Nong Khai is het Sala Kaew Ku beeldenpark. Dit park staat vol met enorme betonnen sculpturen van Boeddha, goden en mythische wezens, allemaal gemaakt door de mysterieuze monnik Luang Pu Bunleua Sulilat. Het is een fascinerende plek die de invloeden van zowel het boeddhisme als het hindoeïsme toont. Een andere attractie die de moeite waard is, is de Thai-Lao Friendship Bridge, de eerste brug die Thailand en Laos over de Mekong rivier verbond. Deze brug symboliseert niet alleen de sterke band tussen de twee landen, maar biedt ook een adembenemend uitzicht op de rivier en de omliggende landschappen.

Ondanks de vele attracties, behoudt Nong Khai zijn charme en rust, ver verwijderd van de drukte van de grote Thaise steden. Het is de perfecte plek voor diegenen die willen genieten van een rustig tempo van leven, terwijl ze zich onderdompelen in de rijke cultuur en tradities van het land. De mensen van Nong Khai staan bekend om hun gastvrijheid, en bezoekers worden vaak getrakteerd op authentieke Thaise gerechten en traditionele muziek en dansvoorstellingen.

Nong Khai

Maar het mooiste moet nog komen. Vaar naar de Nong Khai Grand Canyon, een van de meest geheimzinnige, maar vooral prachtige bezienswaardigheden in Thailand. Je ziet hier eeuwenoude rotsformaties die je niet snel zult vergeten.

Nong Khai is een rustige, relaxte en charmante locatie, waar je het traditionele leven van de lokale bevolking kan meemaken. Het is nog ongerept en niet overvallen door hordes toeristen.

Nong Khai Ocean of Mist

4 reacties op “Bezoek het prachtige Nong Khai in het noordoosten van Thailand”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  De machtige Mekong? Nou, daar is niet veel van over hoor. Misschien het artikel van een jaar terug van Lung Jan nog maar eens lezen: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/de-mekong-steeds-meer-bedreigd-door-grenzeloze-ambitie/

  De laatste overstroming in Nongkhai Stad die ik me herinner is in de jaren 2002-2005. Toen stond de rivier hoger dan de stadslossing; die werd gesloten en pompen namen de taak over om regenwater te lozen. De lage stad tussen Thanon Prajak en de ringbaan liep onder. Ook de uiterwaarden, in gebruik voor teelt van groente en tabak, liepen onder en de bewoners woonden in tentjes op de buitendijk.

  De actuele stand van het water zie je in deze link: https://portal.mrcmekong.org/monitoring/river-monitoring-telemetry

  Het aantal dammen in de rivier en in de voedende zijrivieren gaat langzaam naar de 100. Ik ben vaak langs de rivier gereden ten westen en noordwesten van Nongkhai en zag plaatsen waar je lopend naar Laos kon. De delta in Vietnam verzilt door gebrek aan voldoende diepgang en dat heeft een negatieve invloed op de rijstproductie.

  Nee, de machtige Mekong? Het is nog geen boerensloot maar de charme is er echt wel vanaf.

 2. sjaak zegt op

  En Eric wat te denken over de stad zelf,compleet uitgestorven na 7 uur in de avond,vroeger hartstikke leuk kwamen veel buitenlanders over de brug backpackers en mensen die in thailand woonden,,die een visumrun maakte naar Laos.
  Was altijd heel gezellig bij bar en restaurant Brendan en Noi,niks van over gebleven helaas,maar dat is niet alleen in Nongkhai aan de gang,maar door heel Thailand.

 3. sjaak zegt op

  Erik Nongkhai is compleet uitgestorven na zeven uur in de avond,was er vroeger gezellig,maar nu echt anders aan het worden,hetzelfde geldt voor Udonthani,vraag mij af hoelang het nog gaat duren voordat alles opslot zit,jammer genoeg de realiteit.

  • Erik Kuijpers zegt op

   Sjaak, dat is al veel langer aan de gang. Nobbi vertrok, denk ik, 15 jaar geleden al uit Nongkhai naar Surin en veel farang zijn hem gevolgd naar dat deel van de Isaan. Een extra brug naar Laos in die regio werkte daaraan mee. Daarna stopten Alan Patterson (Meeting Place) en Kai van Mia (Danish Baker) en een jaar of zeven terug vertrok Karsten (Tha Sadet) terug naar zijn Heimat.

   Er waren tijden dat Nongkhai Stad meer dan 25 kroegen telde van farang met hun Thais liefje en in die jaren kon je ieder jaar namen toevoegen aan de lijst met dode farang, veelal door alcohol gerelateerde kwalen en verkeersongelukken met hun dronken kop. Toen zakte die horeca in en zag je veel kroegbazen zelf de beste klant worden. In het straatje bij Brendon zaten toch tig barretjes? Daar zal weinig van over zijn.

   Backpackers zie je nauwelijks meer want men passeert de stad nu je met bus en trein af Khon Kaen en Udon Thani naar de brug kunt; je hoeft er niet meer te zijn. Vroeger moest je met de boot naar Laos vanaf hartje stad…

   Het is niet anders. Je zult je vertier thuis moeten maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website