Bangkok verkennen per fiets

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Activiteiten, Fietsen, Thailand tips
Tags: ,
26 mei 2017

Al 21 jaar woonachtig in Bangkok en vele fietstochten achter de rug. Raymond Haasewinkel kent het echte leven in Bangkok. Zijn uitgebreide fietservaring in deze overweldigende stad wil hij graag delen. Per fiets zie je een heel ander Bangkok, zoals de vele kleine steegjes waar het lokale leven zich afspeelt, je fietst soms letterlijk een huiskamer binnen.

Ik zocht Raymond op in zijn pand midden op één van de oudste lokale markten van Bangkok. Geen standaard kantoorpand, maar tussen de marktmensen die hun verse vlees, groente en fruit verkopen! Een ware beleving!

Raymond kwam 21 jaar geleden naar Bangkok voor een stage en is nooit meer weggegaan. Na 13 jaar lang in de hotelindustrie te hebben gewerkt, werd zijn dochter geboren. Wat ga je als echte Nederlander doen als je plots veel tijd hebt om met je kind te spenderen? Fietsen natuurlijk! Samen hebben ze veel van Bangkok per fiets verkend. Toen een kameraad wat sportiefs voor zijn gezondheid wilde gaan doen, werd er afgesproken elke dag op de fiets te springen. Ze kwamen zoveel nieuwe, interessante plekken tegen. Dit wilden ze maar al te graag aan andere mensen laten zien! Zo kwamen ze op het idee om fietstochten te gaan organiseren.

Raymond ontwikkelde ook een GPS app. Hiermee kun je Bangkok op eigen houtje verkennen. Sommigen mensen vinden dit fantastisch en een ideale uitvinding! Alle tijd en ruimte om zelf Bangkok te ontdekken zonder te verdwalen. Toch zijn er ook veel mensen die liever persoonlijk begeleid willen worden. Het blijft natuurlijk extra leuk wanneer iemand met lokale kennis vertelt over hetgeen je onderweg tegenkomt, over de eeuwenoude cultuur of de vreemde etenswaren die worden verkocht! Met dit besef en alle kennis en ervaring op zak, is sinds eind 2015 Go Bangkok Tours een feit!

Het leuke aan deze fietstours vind ik dat ze echt kleinschalig zijn. Met maximaal 6 personen stap je op de fiets. Bijkomend pluspunt als moeder zijnde, zijn de beschikbare kinderzitjes, zelfs voor de allerkleinsten zijn er zitjes voor voorop de fiets. Doordat de groepjes zo klein zijn, kun je de gids alles vragen wat je maar wilt. Er wordt regelmatig gestopt en uitgebreid uitleg gegeven. Geen schreeuwende gids en zonder dat je je bezwaard hoeft te voelen dat je de weg blokkeert. Alle Go Bangkok Tours routes zijn authentiek. Je fietst niet over grote, drukke wegen om bijvoorbeeld van de bloemenmarkt naar Wat Arun te komen, maar neemt de kleine steegjes. Je duikt hierdoor nog dieper het lokale leven in. Zelfs bij de bekendere attracties zoals Wat Arun, kijk je verder dan alleen de bekende Pagoda. Raymond vertelde dat de lokale gidsen hier in het begin vaak moeite mee hadden. Ze willen de grote wegen vaak nemen, omdat het sneller gaat en schoner is. Volgens hun hebben de kleinere steegjes vaak meer rotzooi wat de toeristen volgens hen liever niet zien. Het duurde even voordat zij begrepen dat mensen juist ook deze kant van Bangkok willen ervaren.

De tours van Raymond hebben verschillende kleurcodes. Wil je fietsen combineren met een tochtje op een longtailboot, dan kies je voor Go Blue. Ben je geïnteresseerd in het kleurrijke en drukke Chinatown waar je normaal gesproken niet zo snel zou gaan fietsen, dan kies je voor Go Red. Wil je een kortere tocht met veel cultuur, dan kies je voor Go Pink. Ook een unieke ervaring is Go Green, waarbij je een fietstocht combineert met een Thaise kookcursus. Tijdens de fietstocht leer je op de lokale markt welke ingrediënten je gaat gebruiken. Bij terugkomst ga je dan heerlijke Thaise gerechten bereiden en natuurlijk nuttigen in de kookschool die zich bovenin het pand van Go Bangkok Tours bevindt!

Wil je liever alleen Thais leren koken, dan kan dat dus ook! Door dagelijks omgeven te zijn door al die verse Thaise producten, kon het niet anders dan dat Raymond getriggerd werd om dit ook met kookfanaten te gaan delen. Onder begeleiding van een Thaise chef leer je hier de heerlijkste gerechten te bereiden. De recepten krijg je mee naar huis, zodat je thuis indruk kunt maken op al je vrienden of om zelf weer helemaal in de waan van Thailand te raken.

Meer informatie: www.gobangkoktours.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website