Bang Saray, waar ligt dat?

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Thailand tips
Tags: , ,
16 mei 2022

Strand Bang Saray

Ooit gehoord van Bang Saray, een tropisch toevluchtsoord met idyllische stranden? Welnu, het ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Pattaya richting Sattahip.

[adsense]

Die afstand van Pattaya lijkt echt een groot verschil te maken, want Bang saray heeft zijn Thaise charme tot nu kunnen behouden. Je kunt het glitter en de barmeisjes van Pattaya even vergeten, terwijl het toch ook weer niet ver is om er af en toe van te genieten.

Aantrekkingskracht

De aantrekkingskracht van Bang saray lijkt te berusten op tal van natuurlijke attracties en lifestyle-mogelijkheden. Alleen al voor golfliefhebbers behoren 20 nabijgelegen golfbanen tot de top van Thailand. De lokale overheid is ook behoorlijk vooruitstrevend geweest met fiets-, loop- en wandelroutes in de omgeving. Er zijn niet veel hoge gebouwen en grote toeristische ontwikkelingen in Bang saray – je zult veel meer lokale mensen en kleinere strandrestaurants vinden.

Kept Bang Saray Hotel

Eastern Economic Corridor

Thailand heeft de Eastern Economic Corridor al tot een ‘ding’ gemaakt met een 20-jarige strategie om van dit deel van het land de belangrijkste economische drijfveer voor de Thaise economie te maken. In de omgeving zijn Rayong en Chonburi zijn al grote industriële productiecentra verrezen. De Thaise regering zegt dat 1,5 biljoen baht ($ 43 miljard) gepland staat voor infrastructuurprojecten, waaronder de uitbreiding van de U-Tapao International Airport en de aanleg van een hogesnelheidsspoorlijn tussen Bangkok en het nabijgelegen Rayong.

U-Tapao International Airport heeft al een upgrade ondergaan en trekt meer directe vluchten naar de regio aan, zonder dat mensen de 2-2,5 uur durende reis van Suvarnabhumi Airport hoeven te maken.

Grondprijzen

Property-report.com meldt dat het grondgebied bij het strand in Bangsaray in de afgelopen 15 jaar met maar liefst 225 procent is toegenomen. “Een perceel van 3 rai in dat gebied kost nu ongeveer 30 miljoen baht per rai, vergeleken met 7 – 8 miljoen baht in 2002”, zegt Clayton Wade, MD van het in Pattaya gevestigde makelaarskantoor Premier Homes. “Dit is een van de meest positieve aspecten van de opkomst van Bang saray als een hotspot voor boetiekhotels. Grondprijzen in Pattaya, Jomtien en Na Jomtien gingen in diezelfde periode nog meer omhoog, maar Bang saray doet aardig mee in de zeer aantrekkelijke prijsstijgingen van grond.”

Voorspelling

Clayton Wade besluit met; “Ik voorspelde in 2007 dat Bang saray in 10 jaar zou evolueren van een slaperig vissersdorp naar een topvakantieoord in Thailand. Nou, het is tien jaar geleden en we zijn er nog niet helemaal uitgekomen maar Bang saray is goed op weg.”

Bron: Tanutam Thawan in de Phuket Gazette


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 5 votes.
Please wait...

15 reacties op “Bang Saray, waar ligt dat?”

 1. l.lagemaat zegt op

  Clayton Wade van het makelaarskantoor Premier Homes probeert zich rijk te rekenen!

  Bang Saray heeft een aardig, maar smal strand en zal niet langer zijn dan 1 kilometer zijn.
  Vriendelijke uitbaters waar je op een matje aan het strand mag zitten of desgewenst wordt een stoeltje gehaald.
  Het dorpje heeft nog een aantal oorspronkelijke houten huizen.
  Om een “hotspot”met boetiekhotels te maken zal de authentieke huisjes gesloopt moeten worden en is daarmee gelijk de sfeer van BangSaray kapot gemaakt en weg.

  Tussen Bang Saray en de Sukhumvit ligt grond wat hier en daar bebouwd wordt met condo’s.
  Terug richting Pattaya wordt op een aantal lokaties gebouwd, hotels en condo’s voor in de toekomst van de EEC.Hopelijk blijft daardoor Bang Saray gespaard!

 2. Ton zegt op

  Ben er gisteren nog geweest. Ik ken de plek ongeveer 10 jaar. Inderdaad hogere grondprijzen, dus nu ook hier hoogbouw aan de kuststrook. En zoals veel plekken is het eens zo schone water nu vervuild met plastic etc. Wellicht economisch interessant, maar voor het algemeen welbevinden een stuk minder.

 3. thailand John zegt op

  Bang Saray is een heel leuk plaatsje en heeft een aardig strand waar het best leuk toeven is Maar als je van Pattaya naar Bang Saray rijdt dan kom je nog een plaatsje tegen met een heel mooi strand. Het strand van Ban Amphur. Dit is echt een heel mooi en gezellig strand, waar het heerlijk vertoeven is. Stoelen,tafels ligbedden Tafel met banken. Het is echt de moeite waard. En dan is er nog het strand net voorbij Bang Saray op een Miliraire Basis.Waar ook een heel mooie strand ligt in een Baai van deze Basis en je heb er diverse restaurantjes en een supermarkje. Je moet wel betalen om bij het strand te komen. Maar dat is dan ook de moeite waard. Bij de ingang van de basis moet je een legitimatie bewijs afgeven en dan krijg je een kaart. Dan kun je naar het kantoor rijden waar de toegangskaartjes voor het strand worden verkocht. Daarna kun je naar oom je kaartje afgeven en je kut naar het strand rijden en er vlakbij parkeren.Bij het verlaten lever je bij de uitgang je kaart af en je krijg je legitoimatiebewijs retour. Behalve op zon en feestdagen kun je niet met je eigen voertuig naar het strand rijden.Maar dan rijden er gratis sontaws op en neer.Wat bij grote drukte wel enige wachtijd kan vergen. Maar op de normale doorde weekse dagen heb je daar geen last van.Alleen een min puntje ze hebben er geen ligbedden.Maar het is heel fijn vertoeven en zwemmen en het is er schoon.En voor mensen die graag van rust houden zijn er leuke resorts in de omgeving, die heel redelijk in prijs zijn.Ik woon namelijk zelf in Huay Yai dat tegen Ban Amphur ligt en ben dus veel op het strand daar.
  Met vriendelijke groet. thailand John.

 4. joskeshake zegt op

  En niet vergeten Bang Saray heeft een heel goede Belgische bakker ” Peter ” elke dag vers brood en dergelijke.

 5. Jacques zegt op

  Bang Saray is een vissersdorpje dat zeker zijn bekoring kent. Er wordt behoorlijk aan de weg getimmerd en het nodige aan veranderingen is zichtbaar en het is maar net hoe je het bekijkt of dit nu een zegen of een verlies is. Ik zie zeker verbeteringen, want het strand is al voor de helft aangepakt en de nodige nieuwbouw wordt opgetrokken. Te hopen is dat er weinig hoogbouw komt want daar heb ik het niet zo op en dat zal zeker het pittoreske te niet doen. De grond/huizen prijzen die zijn stijgende want het grote geld moet verdient worden. Net als zoveel andere plaatsen in Thailand zal ook hier de verloedering zijn intrede gaan doen. Ik ben daar regelmatig aan het vissen want de vissersboot steiger is daar ideaal voor. Het water is er nog wel schoner als bij andere plaatsen aan de kust maar met een bepaalde windrichting is ook dit strand met rotzooi voorzien. Het park aan het strand voorziet wel in een bepaalde sociale behoefte. Er wordt gesport en gespeeld door Jan en alleman en dat doet mij goed om te zien. De prijzen van de restaurantjes aan het strand zijn ook stijgende en de prijs voor een overnachting in het hotel van de foto Kept Bang saray variëren tussen de 3177 baht per overnachting voor Kept skyline en de watervilla’s van 17,301 baht tot 22,362 baht per overnachting. De laatsten zijn dus niet voor Jan modaal weggelegd.

 6. Pat zegt op

  Op gebied van uitgaan zal Ban Saray wel snel Pattaya ingehaald hebben. Ik ken er enkele straatjes die volgebouwd zijn met bars en ook de nodige meisjes zijn aanwezig. En ook dat zal alleen maar verder groeien.

  • l.lagemaat zegt op

   Ik denk en hoop van niet gezien de huidige politieke insteek met vergunningen e.d.
   Het plaatsje leent zich ook niet voor het ” nachtleven”

  • Jacques zegt op

   Beste Pet, het is niet te hopen dat je voorspelling bewaarheid wordt. De bars en de nodige meisjes aanwezig. Is dit nodig dan in dit vissersdorpje. De verloedering ten top is mijn mening. Maar ik ben niet wereld vreemd en de situatie voor bepaalde doelgroepen blijft onveranderd, omdat het geld delen op deze aardbol geen gemeengoed is en het eigen ik regeert . Ik weet dat het zwarte geld van motorbendes uit onder andere Duitsland ook zijn intrede in dit plaatsje heeft gedaan . De horeca, bars en prostitutie lenen zich hier uitstekend voor en de hardwerkende integere ondernemer daarbuiten gelaten natuurlijk. Die verrijken wel de boel.

 7. Gerard Van Heyste zegt op

  Peter is niet alleen bakker maar heeft ook een goedlopend restaurant ,Le Bistro genaamd.
  Lekker eten aan aanvaarbare prijzen ! Men heeft er ook Thai food .

  • Zacharias zegt op

   Jo is nu de bakker, de bistro sinds een half jaar uitgebaat door Ning, goed ,gunstig en aangenaam vertoeven.

   • Yan zegt op

    Ook gesloten…en staat “over te nemen”…

 8. Leo zegt op

  Bang Saray ken ik goed want ik woon er niet zo ver vandaan in de darkside van Pattaya. Als ik de naam hoor denk ik echter toch altijd aan een ander dorpje, gelegen naast het dorpje waar ik 40 jaar geleden mijn vrouw weg gehaald heb. Bang Saray gelegen op de grote weg 214 van Surin naar Roiet. Ongeveer halfweg rij je over een rivier en kom je de provincie Roiet binnen. Juist over de brug ligt een piepklein dorpje en dat is voor mij het enige en echte Bang Saray.

 9. Wiebren Kuipers zegt op

  Een leuke badplaats met leuke winkels en restaurants,
  bars in het kleine centrum en heel veel visrestaurants aan zee met heerlijke verse vis. Een aanrader!!

 10. Frank zegt op

  Voor COVID ging ik graag naar bang Saray….zowel voor het strand als voor een lekkere cocktail (happy hour time between 17h en 19h) na een motorbike ritje ten zuid-oosten van pattaya…..
  Maar nu helaas niet meer….de wegwerkzaamheden aan de Sukhumvit road en de werven aan de “beach road” in Bang Saray zelf als mede het verdwijnen van mijn lievelings koffie, moktail en cocktail shop hebben daar een eind aan gemaakt voorlopig.
  Hopelijk krijg ik na de werken weer zin om van de geneugden van Bang Saray te proeven…..maar ik vrees ervoor daar de plaats voor mij aan authenticiteit aan het verliezen is……

 11. Ton zegt op

  sinds kort is het restaurant/bar van VICKY geopend, een ware metamorfose van het voormalig
  “Café drop inn ”
  .in het weekend life music, goed vers betaalbaar Thai food en een fantastische gastvrouw VICKY.
  De moeite waard voor een bezoek. A must in Bang Saray.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website