Bezoekers en bewoners van Chiang Mai en Pattaya hebben weer eens een mooi evenement om naar uit te kijken: een Balloon Festival.

In beide steden zullen tientallen kleurrijke ballonnen uit meerdere landen de lucht ingaan en een vlucht over de stad en omgeving maken. Op de grond worden daarbij allerlei festiviteiten georganiseerd.

Chiang Mai

In het weekend van 25 – 27 november vindt het Thailand International Balloon Festival 2011 plaats op het terrein van The Prince Royal’s College. Er zullen tijdens dit festival vele, meestal Thaise ballonnen de lucht ingaan, maar er is ook toezegging vanuit Engeland, dat met ca. 10 ballonnen aanwezig zal zijn.

In de loop van de middag is er gelegenheid voor een beperkt aantal bezoekers voor een zogenaamde “tethered ride”. Bij een tethered ride zal een ballon compleet in orde gemaakt worden voor een vlucht, maar het blijft aan lange kabels met de grond verankerd. De vlucht met passagiers zal dus zo ver omhaag gaan als de kabels toestaan. Het duurt natuurlijk maar kort, meestal een minuut of vijf, maar zodoende kunnen zo veel mogelijk bezoekers een vlucht met een ballon als echt ervaren.

Het festival wordt sinds enkele jaren jaarlijks georganiseerd en steeds in een andere Thaise stad. Het begon in Pak Chong met het thema “Cowboy Country”, daarna was Ayuthaya aan de beurt met het thema “Ayuthaya Heritage” en vervolgens Nakorn Nayok met het thema “Adventure Sports”

Het thema van dit festival is dit jaar “Glow Night”, dat de naam dankt aan de bijzondere feeërieke verlichting van het terrein. De bezoekers wordt ook gevraagd om aan dit lichtspel mee te doen in de avonduren door het dragen van eigen verlichte versieringen. Er zal ook voor het eerst een Street Mardi Gras te zien zijn, een amusante parade met veel in allerlei leuke kleding uitgedoste deelnemers. Natuurlijk is er muziek, natuurlijk is er volop eten en drinken, al met al feest om niet te missen en neem vooral en camera mee voor kleurrijke plaatjes.

Pattaya

Een week later, dus in het weekend van 10 tot met 13 december is er in Pattaya het Pattaya International Balloon Fiesta. Het feest vindt plaats op het terrein van de Thammasat Universiteit. Ik heb het niet kunnen controleren, maar ik denk, dat een aantal ballonnen, zo niet alle, vanuit Chiang Mai naar Pattaya komen. De organisatie hier meldt wel, dat er zeker 20 ballonnen in allerlei (reclame)vormen zullen zijn en nog eens 20 gewone ballonnen uit meerdere landen, waaronder Nederland en België. Het programma is min of meer identiek aan dat van Chiang Mai, dus ook met een Glow Night.

Er zijn voor Pattaya 2 vermeldenswaardige aanvullingen te melden. Vanuit één der ballonnen wordt de omgeving gefilmd en het resultaat wordt direct op een groot scherm op het terrein geprojecteerd. Zeer vermeldenswaard vond ik, dat er een Miss Balloon 2011 wordt gekozen. Daarvoor wil ik wel in de jury gaan zitten, want ik heb zo maar het idee, dat ik – als Pattayaan – de ideale man ben om te controleren of de dames aan bepaalde voorwaarden voor hun ballonnen voldoen.

Beide evenementen hebben een eigen website, waar nog meer bijzonderheden, zoals tijdschema’s te zien zijn. Maar het zal in ieder geval in beide steden spectaculaire plaatjes opleveren. Een bezoek meer dan waard!

Meer info: www.thaiballoonfestival.com

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Balloon Festivals in Chiang Mai en Pattaya”

 1. Wout Bakker zegt op

  De ballonfiesta in Pattaya gaat niet door!

  In plaats daarvan is er nog een fiesta in Chiang Mai van 20-22 januari met 20 ballonnen waarvan 10 special shape ballonnen.

  • Wout Bakker zegt op

   Informatie betreffende de fiesta komt op http://www.chiangmaiballoon.com

 2. Eddy zegt op

  De betreffende website voor Chiang Mai is http://www.thaiballoonfestival.com
  Het vermelden in een artikel dat er een website is, zonder deze te vermelden!
  Daar hebben lezers ook niets aan.

  • TH.NL zegt op

   Dat klopt maar een verkeerde link net als die nu ook onder het artikel staat ook niet. De juiste URL is http://www.thailandballoonfestival.com/2011/

   • @ Link is aangepast

 3. Gringo zegt op

  Een mooi filmpje over dit Balloonfestival
  http://www.youtube.com/watch?v=umPYm419ikw


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website