(Supak Suetrong / Shutterstock.com)

Dit gebeurde met Sompong. Hij wilde een klein café beginnen en daar in wat “antieke” voorwerpen als aardigheid en decoratie neerleggen. Toen jongelui belangstelling voor de voorwerpen toonden, besloot hij het geheel wat uit te breiden, zodat zij een indruk konden krijgen hoe het er 60 jaar geleden uitzag. Zo werd het idee van Baan Bangkhen in Bangkok geboren.

Baan Bangkhen bestaat uit een aantal oude bedrijfswinkeltjes uit teakhout, die door kleine bruggetjes met elkaar verbonden zijn. Het doet enigszins denken aan een historische markt in Ang Thong. Sompong komt uit dezelfde provincie vandaan. Acht maanden waren nodig om op dit 5 rai grote grondstuk dit museum te bouwen. Door deze oude pandjes op te bouwen bleven de kosten binnen de perken. Sympathiek is dan ook dat de “toegangsprijs”slechts 20 baht bedraagt, maar daar krijg je dan weer gratis een fles water voor of korting als je eten bestelt.

Baan Bangkhen (iPhoto-Thailand / Shutterstock.com)

Totaal bestaat het museum uit 5 gebouwen. In het eerste gebouw, Baan Poh Luang, wordt de Thaise monarchie geëerd en ook zijne Majesteit Koning Bhumibol, die op 13 oktober 2016 overleed. Oude zwart-wit foto’s en zeldzame munten worden daar ten toon gesteld. In het volgende gebouw, Baan Coke, is als het ware een tegenhanger met onder andere kitscherige Amerikaanse reclame materiaal. En de eerste cola flessen in een fraaie vitrine, de eerste drank automaten en koelkasten.

Een absolute blikvanger is de Chevrolet-Apache-Pick-up-Truck, een geliefd selfie plek. Daarbij gelegen is een historische markt, een traditionele Chinese apotheek en een traditionele herenkapper. De historische levensmiddelen winkel trekt eveneens veel belangstelling door producten uit oma’s tijd.

(Pimonpim w / Shutterstock.com)

Naast de vele andere bezienswaardigheden biedt het museum mogelijkheden om zelf iets te ondernemen in de C0-Working-Space. De ruimte is gezellig ingericht met houten meubelen en heeft gratis WiFi-internet. Dat dit aanslaat, blijkt wel uit het feit, dat mensen er meermalen gebruik van maken.

Baan Bangkhen bevindt zich in de Phaholyothin Road tegenover de 11e Infanterie Regiment van de Koninklijke Garde. Het is 24 uur per dag geopend!

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

Rating: 3.50/5. From 6 votes.
Please wait...

9 reacties op “Baan Bangkhen: Nostalgie in Bangkok en hoe een idee totaal in iets anders veranderde”

 1. topmartin zegt op

  Leuk artikel. Alleen is de lokatie niet te vinden met hulp van Google en ook niet met Google Earth. Misschien is het een idee, in de toekomst er de GPS info bij te doen ? Dan kun je het met hulp van google of met je navi in je auto snel vinden waar je moet zijn.

  • l.lagemaat zegt op

   Baan Bangkhen

   https://www.facebook.com/baanbangkhen/

   https://www.youtube.com/watch?v=k3a8xZZoPNc

 2. Eugenio zegt op

  Dit zou hem moeten zijn
  13˚51′ 47.00″ N 100˚ 35′ 21.00″ O

 3. johank zegt op

  13˚51′ 47.00″ N 100˚ 35′ 21.00″ O
  Wat moet ik hier dan mee?
  Graag gps coördinaten die je zo kan kopiëren, en dan in google maps (wat iedereen heeft) plakken.

  • Eugenio zegt op

   Sorry, ik zat in Google Earth. Je moet het lezen als : 13˚51′ 47.00″ Noorderbreedte en 100˚ 35′ 21.00″ Oosterlengte.

 4. Eugenio zegt op

  Ik heb het even opgezocht.
  Als je dit in zoek functie van Google Maps invoert ben je er:
  13°51’47.0″N 100°35’20.3″E

 5. Eugenio zegt op

  Als het van de moderator nog mag. Een gemakkelijker notatie voor 13°51’47.0″N 100°35’20.3″E is:
  13,863126, 100.558970.
  Als je met de muis in Google Maps ergens op klikt dan zie je in de pop-up onderin, op deze manier de coördinaten weergeven.

 6. rayholland zegt op

  Ben er paar maanden geleden geweest. Erg leuk, aanrader. Entreeprijs ben ik vergeten, maar je kreeg er een gratis flesje water erbij.

 7. Jos zegt op

  Een vergelijkbaar museum is het Sgt. Maj. Thawee Folk Museum in Phitsanulok.

  Deze Sergeant Majoor heeft dit als hobbyist opgezet.
  Allerlei gebruiksvoorwerpen, oude ossenwagens, wapens enz. enz.

  https://www.tourismthailand.org/Attraction/sgt-maj-thawee-folk-museum

  Het adres:
  Nai Mueang
  Mueang Phitsanulok District
  Phitsanulok 65000

  Zelfs mijn Thaise schoonfamilie genoot hiervan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website