Misschien had je er nog nooit van gehoord, maar op 22 maart aanstaande wordt de jaarlijkse “King’s Cup Elephant Polo Tournament” gehouden. Het gaat hierbij om een polowedstrijd die met olifanten gespeeld wordt. De sponsoropbrengsten hiervan gaan naar diverse goede doelen in Thailand.

Olifantenpolo

Het populaire evenement vindt plaats van 22 maart – 28 maart in Chiang Saen, een stad in de meest noordelijke regio van Thailand, bekend als de Gouden Driehoek. Dit jaar wordt het geheel, wederom gesponsord door Audemars Piguet – één van de oudste en meest prestigieuze horlogemakers ter wereld.

De strijd zal gaan tussen verschillende teams met als inzet de felbegeerde King’s Cup trofee. In periode van slechts acht jaar is de King’s Cup Elephant Polo toernooi uitgegroeid van een bescheiden tweedaags evenement met zes teams, naar een enorme happening van een week. Vorig jaar kwamen er maar liefst 12 teams uit 15 verschillende landen.

De opening van de parade en de zegening zal plaatsvinden in de stad op de eerste dag van het evenement. Ook de cultuur van de noordelijke regio’s komt aan bod met met traditionele dansstijlen, dorpelingen van bergstammen in traditionele klederdracht, Elephant Ghost Men (Khru Ba Yai ) en kleurrijk versierde dikhuiden. Een bonte optocht zal de start inluiden van de meerdaagse wedstrijd gehouden aan de oevers van de rivier Ruak, die Thailand scheidt van Birma.

De opbrengst van het toernooi komt ten goede aan het Thai Elephant Conservation Center in Lampang. Daar worden zieke olifanten opgevangen en vinden ze onderdak voor hun oude dag. Ook gaat er geld naar het Elephant Therapy Program, een programma van de Universiteit van Chiang Mai, waarbij autistische kinderen via contacten met olifanten geholpen worden.

Geschat wordt dat Thailand ongeveer 3.600 gedomesticeerde olifanten en 1.500 wilde olifanten leven. De Tourism Authority of Thailand (TAT) staat volledig achter het King’s Cup Elephant Polo toernooi. Het spektakel behoort inmiddels tot één van de belangrijkste evenementen in Thailand. Het vindt plaats op het terrein van Anantara Resort Golden Triangle, de toegang is gratis.
Het Anantara Golden Triangle Resort biedt een speciaal arrangement tijdens het olifanten polotoernooi.

[nggallery id=10]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website