Wat Arun in Bangkok

Wat Arun, Chinatown en de bloemenmarkt in Bangkok zijn bij uitstek plekken waar amateurfotografen zich helemaal uit kunnen leven. En ook de doordeweekse toerist schiet er de kaartjes in zijn digitale camera helemaal vol. Prachtige plekken, met mooie lichtval en boeiende mensen.

Het boeddhistisch tempelcomplex Wat Arun, vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad) met zijn historische veelzijdig gekleurde gebouwen. Van een afstandje denk je nog ‘vooruit, een half uurtje’ maar eenmaal ter plekke verlies je jezelf in de rijke tekeningen en schilderingen.

In Chinatown zijn de geuren en kleuren prachtig. Elke meter weer een andere maar heerlijke lichtval.  En mensen die van lelijkheid weer mooi worden. Fotograferen is een kunst daar, want door de drukte wordt je van alle kanten aangestoken.

En wie van bloemen houdt, mag zeker de bloemenmarkt niet overslaan. Pak Khlong Talat (Thai: ปาก คลอง ตลาด: betekent, de markt aan de monding van het kanaal). Deze markt is gespecialiseerd in bloemen, fruit en groenten. Het is dé bloemenmarkt in Bangkok. Je vindt deze markt aan de Chak Phet Road, dicht bij de Memorial Bridge. De markt is 24 uur geopend. Een uitdaging voor elke fotograaf. Want goed fotograferen van een bloem is niet zo eenvoudig.

Wat Arun in Bangkok

 

Chinatown – Yaowarat road

 

Chinatown – Yaowarat road

 

Bloemenmarkt – Chakphet Road

 

Bloemenmarkt – Chakphet Road

5 reacties op “Wat Arun, Chinatown en de bloemenmarkt het walhalla voor amateurfotografen”

 1. Ronald Schütte zegt op

  en die Wat Arun is sinds een jaar weer klaar en prachtig na een fenomenaal grondige en gedegen restauratie. Zo mooi is deze bijzondere tempel in vele tientallen jaren niet meer geweest. Prachtig.

 2. Fenje zegt op

  De Wat Arun is prachtig geworden maar de hele kermis er om heen heeft er voor gezorgd dat ik er niet meer naar toe ga. Je kunt niet meer naar boven en van het mooie uitzicht genieten. De kraampjes met prularia verstoren de mystieke plek. En het verhuren van traditionele kostuums maakt er echt een selfie kermis van.

 3. chris zegt op

  Ik passeer Wat Arun elke werkdag twee keer, in de boot naar mijn kantoor of op de weg terug naar huis. En elke dag is het een verademing, zeker in de ochtenduren (rond 07.30 uur) wanneer er niemand is.

 4. l.lagemaat zegt op

  Compliment voor de mooie foto’s !

 5. thailandganger zegt op

  In november moesten we al farang ineens entree geld betalen.
  Heel apart want dat was in al die keren dat ik ben geweest nooit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website