Parasailen in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: , ,
5 oktober 2017

Langs de kust van Pattaya en Jomtien zijn regelmatig kleurige parachutes boven water te zien. Dit is één van de activiteiten die je aan het strand kunt gaan doen.

Soms worden de mensen van een vlot de lucht ingetrokken, bij Jomtien gebeurt dit vanaf het strand.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je krijgt een “harnas”om, dezelfde die bij parachutespringen gebruikt wordt. Alleen zit hier aan de voorzijde een bevestiging waar de lijn aangekoppeld wordt,die naar de boot gaat. De lijn wordt strak getrokken. Twee man houdt de parachute omhoog zodat de wind er gemakkelijk in kan.

Daarna vertrekt de boot en je stijgt snel tot ongeveer 60 meter hoogte. Er kan volop genoten worden van een prachtig uitzicht over de omgeving. Na een stuk rond “gevlogen”te hebben,kom je dichter bij de kust en wordt er op het strand geland. De gebruikte koepelparachute wordt snel door de helpers ingehaald, anders gaat die door de wind een eigen leven leiden.

Mocht iemand enthousiast zijn geworden,”vlieg “alleen als er wat wind staat,de landing verloopt dan langzamer omdat de koepel goed met lucht gevuld blijft. De kosten zijn momenteel 700 Bath

De naar mijn mening meest verantwoorde onderneming zit aan het strand bij Hotel Grand Jomtien Palace, die niet gaat als het niet verantwoord is.

2 reacties op “Parasailen in Pattaya”

  1. willem zegt op

    Ik heb het in Pattaya verleden jaar gedaan maar je blijft maar een minuut of 5 in de lucht volgens mij.

  2. Nicky zegt op

    ik heb dit op Bali gedaan en vond het prachtig. moest toen wel 25 $ betalen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website