Full Moon Party

De Full Moon Party op het Thaise Eiland Koh Phangan is wereldberoemd. Tijdens volle maan dansen en feesten vele duizenden voornamelijk jonge toeristen van zonsondergang tot zonsopkomst op het strand van Haad Rin.

Koh Phangan (uitgesproken KOH pa-ngJan) of Koh Phan Ngan is een eiland (oppervlakte van ongeveer 191 km²) voor de oostelijke kust van de Golf Thailand, halverwege tussen de eilanden Koh Samui en Koh Tao. Op Koh Phangan vindt je vooral veel kokospalmen, je kan er prima duiken en snorkelen. Verder herbergt het eiland enkele tempels en een nationaal park.

Het ontstaan van de Full Moon Party

De Full Moon Party is ontstaan in 1985. Backpackers vonden dat de volle maan prachtig te bewonderen was vanaf het strand van Koh Phangan. Dit ontaarde in een spontaan en een gezellig feest op het strand. Wat ooit bedoeld was als een intiem feestje is nu uitgegroeid tot het meest beroemde strandfeest ter wereld, bezocht door jongeren uit de hele wereld.

De ultieme party-ervaring

DJ’s uit binnen- en buitenland trakteren de massa op vele muziekstijlen zoals,Techno, House, R&B, Reggae, Rock en Pop zodat er voor iedereen wel wat te vinden is. En zoals gewoonlijk in Thailand zijn er geen regels als het gaat om geluidvolume, dus ontstaat er een bizarre orgie van geluid die de metershoge boxen over het publiek uitstort. Naarmate de nacht vordert, verandert het strand in een uitzinnig dansende massa die zich rijkelijk bedelen met drank.

Op het strand zijn ‘buckets’ te koop, emmertjes in allerlei formaten die worden gevuld met ijs en sterke drank. Een bonte stoet van partygangers, soms beschilderd in fluoriserende verf, gaan volledig uit hun dak. Vuurspuwers, jongleurs en andere strandtartiesten maken het feest compleet. Ook vuurwerk ontbreekt niet. De Full Moon Party wordt dan ook door velen gezien als de “ultieme party-ervaring” (Lonely Planet).

Speedboot van Koh Samui naar Koh Phangan

De meeste bezoekers van de Full Moon Party vertrekken naar Koh Phangan vanaf Koh Samui. Met de normale veerboten doe je er ruim een uur over. De boten vertrekken vier keer per dag vanaf Bophut en Big Buddha Beach.

Met speedboten die de hele nacht op en neer varen ben je in een half uurtje op Koh Phangan. Je kunt een plaatsje reserveren bij iedere excursie boekingskantoor. Je betaalt dan ongeveer 500 Baht inclusief de minibus die je ophaalt en terugbrengt naar je accommodatie.
Onze tip: neem een speedboot. Bij de terugvaart lopen de wachttijden bij de normale veerboten enorm op. Je staat dan een paar uur te wachten voordat je met het veer terug kunt varen.

Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Overnachten op Koh Phangan

Er zijn een aantal opties als je wilt overnachten op Ko Phangan:

 • op het strand slapen;
 • een accommodatie in de buurt van het strand van Had Rin;
 • een accommodatie op een andere gedeelte van het eiland.

Bedenk wel dat tijdens de Full Moon Party het eiland overspoelt wordt door duizenden extra toeristen. De kans dat je op dezelfde dag van de Full Moon Party nog een beschikbare accommodatie vindt is klein. De meeste kans heb je als je een paar dagen eerder arriveert. Ook eisen vrijwel alle resorts een verblijf van minimaal 3 tot 4 nachten in de week van de Full Moon Party.

Veiligheid, diefstal en oppassen met drugs

Je doet er verstandig aan om schoenen, slippers of wat dan ook aan je voeten te hebben en te houden. Naarmate de nacht vordert vindt je ook steeds meer glasscherven in het zand. Ook brandende peuken zijn niet lekker onder je voetzolen.

Hoewel de sfeer relaxed is en vechtpartijen en agressie vrijwel nooit voorkomen, is diefstal wel een punt van aandacht. Vooral dronken mannelijke toeristen worden op subtiele wijze van hun geld beroofd. De Thaise dames, zoeken bewust dronken toeristen op en worden al snel erg handtastelijk en hup weg is je geld. Laat daarom je dronken vriend(en) niet alleen op het strand achter.

Op het strand worden je regelmatig pillen en andere drugs aangeboden. NIET DOEN! De kwaliteit is slecht of het is nep. Daarbij komt dat aanbieders van drugs ook undercover agenten kunnen zijn en dan ben je het haasje. Je kan dan je vakantie verlengen met een jaartje of wat in Bangkok Hilton. Hoewel de Thai erg tolerant zijn, staan op drugsbezit zeer zware straffen!! Het maakt daarbij niet uit of het om 1 pilletje gaat of honderden pillen. Hetzelfde geldt voor softdrugs. In Thailand wordt geen onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs. Allebei verboden, bezit of gebruik er van wordt zeer zwaar gestraft.

Nog meer tips:

 • Neem een kopie van je paspoort mee en zorg dat het origineel in de kluis ligt in je hotelkamer.
 • Neem geen waardevolle spullen mee naar de Full Moon Party.
 • Tassen mee is ook geen goed idee, je raakt ze kwijt of je vergeet ze.
 • Neem niet teveel geld mee. Zorg dat je genoeg geld bij je hebt om te eten en drinken.
 • Pas op voor diefstal. Komt veel voor tijdens de Full Moon Party.
 • Spreek vooraf met elkaar een ontmoetingspunt af indien je elkaar kwijt raakt.
 • Zorg dat je de gegevens bij je hebt van je hotel zodat ze gewaarschuwd kunnen worden bij een noodgeval.
 • Draag schoenen tegen glasscherven en brandende peuken.
 • Neem geen drugs mee en koop geen drugs. Het is streng verboden en er staan extreem zware straffen op.
 • Neem geen eten of drinken aan van vreemden.
 • Kijk uit bij het jongleren met vuurstokken er vliegt er wel eens eentje het publiek in.
 • Neem de speedboot het scheelt je lang wachten als je s’ nachts nog terug wilt naar Koh Samui.
 • Drink, dans en feest als een beest!

Full Moon Party agenda 2022

De eerstvolgende vollemaan feesten staan gepland op de volgende data (ondervoorbehoud, informeer altijd bij de locale autoriteiten over de exacte datum):

 • Tuesday 14 June 2022
 • Friday 15 July 2022
 • Saturday 13 August 2022
 • Saturday 10 September 2022
 • Tuesday 11 October 2022
 • Tuesday 8 November 2022
 • Thursday 8 December 2022
 • Saturday 31 December 2022 –  NYE

3 reacties op “Full Moon Party op Koh Phangan (agenda 2022)”

 1. hans andre zegt op

  Ik woon op ko samui en wil toch wel aantekenen dat gaan met de speedboats naar Ko Phanghan niet zonder risico is Kan me herinneren dat een tot in 2005 niet terugkwam alle meen 8 passagiers zijn overleden vermoedelijk door onverantwoordelijk gedrag van passagiers en stuurman . Een vijftal jaar later zijn er twee speedboten op elkaar geknald met 40 gewonden. Mijn advies kijk uit met wat voor speedboot je gaat ( kijk eens of de stuurman een echte macho is of een rustige ervaren stuurman) en op de terugwees ga niet mee als er teveel dronken mede-passagiers zijn die overactief zijn

 2. henk zegt op

  Die laatste tip is geen beste weet ik uit ervaring.
  Ik deed, mijn eerste fullmoon party, vanaf Samui met de speedboot.
  Op Samui werd ik naar de steiger gebracht. Daar kreeg ik een polsbandje. Daarna werden we overgezet.
  Dat bandje gaf aan met welke organisatie je bent overgevaren.
  Dus toen ik terug wilde, kwamen er vele boten. Soms zat er de juiste bij, maar die was snel vol. Dus moest je langer wachten. En ik was niet de enige. Er waren meerdere mensen die terug wilde. Steeds wanneer er een boot aankwam, zag je de massa daar op af gaan. De meeste dropen teleurgesteld weer af.

 3. Marcel zegt op

  Een paar dagen van tevoren naar Ko Pang Nga gaan, en niet op Hat Rin maar ergens anders een verblijf zoeken, is voor mij altijd de beste manier gebleken om Full Moon te vieren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website