Zo, dat is nogal een boude bewering en ook wel een beetje seksistisch (sorry dames!), dus het vergt wel een toelichting en ook wel wat nuancering. Want wat is mooi? Smaken verschillen en wat ik mooi vind, vind u misschien gewoon lelijk. Ik ga u dan ook niet vertellen hoe mijn ideale Thaise vrouw er uit ziet, het gaat mij om een algemene indruk.

Een mooie Thaise vrouw

Met een mooie Thaise vrouw bedoel ik heel gewoon een dame als prettige verschijning met een knap gezicht, een schoonheid om te zien als het ware. Haar kleding is niet direct belangrijk, maar kan wel een beetje helpen. Ik heb er ook geen bijbedoeling mee. Ik zat een keer met een vriend op een terras, er kwam een mooi meid langs en ik zei: “Zie je die dame, dat vind ik nou een mooie meid”. “Zou je er mee naar bed willen”, vroeg hij toen. “Roger, mag ik een dame mooi vinden zonder meteen aan seks te denken?”

Als je voor het eerst in Thailand komt, vind je alle vrouwen mooi, want hun exotisch uiterlijk vinden we aantrekkelijk. In de loop der jaren ga je de verschillen zien tussen mooi en – zeg ik maar netjes – minder mooi. Met dat minder mooi wil aan de hand van enkele voorbeelden mijn stelling onderbouwen.

Bangkok

Een enkele keer moet ik in Bangkok naar de Ambassade en na gedane zaken lunch ik dan bij Old Dutch in Soi Cowboy. Dat is dan ook meestal lunchtijd voor de vele kantoren in de buurt en terwijl ik mijn broodje bal gehakt verorber, zie ik een stoet van tientallen kantoormeisjes aan mijn oog voorbij trekken. Aan de overkant is een Thaise restaurantje dat het in die periode ontzettend druk heeft dus staan er lange rijen te wachten voor hun middagmaal. De dames zijn over het algemeen goed gekleed maar van die tientallen tel ik er een handvol die ik knap zou willen noemen.

Kao Kutchakut

Onlangs was ik op een zeer drukke zondag op Khao Kutchakut. Duizenden mannen en vrouwen uit heel Thailand waren aanwezig en ik had gelegenheid, terwijl mijn reisgenoten ergens een offer aan Boeddha brachten, de bezoekers te aanschouwen. Mooie vrouwen? Ik heb ze nauwelijks gezien!

Pattaya

In de bierbars en a gogo bars vind je toch mooie vrouwen? Nou, ik vind dat nogal tegenvallen. In bierbars moet je een mooie vrouw met een schijnwerper zoeken, terwijl het in a gogo bars ook niet uitpuilt van mooie dames. Ook onder winkel-, restaurant- of hotelpersoneel vind je niet al te veel schoonheden, vind ik.

Aantrekkelijk

Nogmaals, ik heb het alleen maar over mooi. Ik weet heus wel dat de aantrekkelijkheid van een dame van veel meer factoren afhangt. Ik ben al wat langer in Thailand en heb dat beeld voor ogen van mooie Nederlandse jongedames. Misschien moet ik maar weer eens naar Nederland en daar op een zaterdagmiddag op een terrasje op het Alkmaarse Waagplein gaan zitten om te zien of dat beeld nog steeds klopt. Vooralsnog ben ik geneigd te geloven, dat er in Nederland meer mooie vrouwen rondlopen dan in Thailand.

Conclusie: Van alle vrouwen in Thailand is maar een heel klein gedeelte naar uiterlijk een schoonheid te noemen.

Mee eens of niet? Reageer op de stelling van Gringo.

52 reacties op “Stelling v/d week: ‘Thaise vrouwen zijn niet mooi’”

 1. Khun Peter zegt op

  Laat ik de spits maar afbijten. Ik denk dat je voor een groot deel gelijk hebt. Wanneer je kijkt naar Miss World en Miss Universe verkiezingen dan komt Thailand nooit erg ver. Daar van uit gaande zijn vrouwen uit Latijns Amerika het mooist. Braziliaanse, Argentijnse, Colombiaanse én vooral vrouwen uit Venezuela scoren altijd zeer goed bij deze competities. Thaise vrouwen missen lengte en rondingen. In mijn vriendenkring hier in Nederland vinden de mannen Oosterse (Thaise) vrouwen zelden aantrekkelijk. De voorkeur gaat toch uit naar Scandinavische, Italiaanse, Oost-Europese en Zuid-Amerikaanse vrouwen.
  Toch hebben Oosterse vrouwen wel weer iets mysterieus wat ik niet zie bij veel andere vrouwen. Maar dat is mijn persoonlijk mening.

  • Chander zegt op

   Gringo heeft het alleen over mooie en minder mooie vrouwen gehad. Hij vergelijkt die met Nederlandse vrouwen.
   Zelf vind ik de meeste Thaise vrouwen minder mooi, maar wel stukken aantrekkelijker.
   Vergelijk nu een Nederlandse vrouw met een Thaise vrouw van boven de veertig.
   Zonder make-up moeten de Nederlandse vrouwen helaas wat onder doen voor de Thaise vrouwen.
   Uiteraard zullen Nederlandse vrouwen MET make-up toch beter scoren dan de Thaise.
   Zoals Gringo al zegt. Aantrekkelijkheid hangt van vele factoren en daarin scoren de Thaise dames weer beter.
   Bij deze wil ik niet beweren dat Nederlandse vrouwen lelijk zijn. Er lopen in Nederland ook wat beauty’s rond, maar helaas nog te weinig. Misschien bij de komende generatie.

 2. Louis49 zegt op

  Ik vrees dat de meeste toeristen het toch niet met julie eens zijn hoor en ik ook niet.Neem de vrouwen weg uit thailandven het toerisme stuikt ineen,80procent komt voor de mooie Thaise dames.Ik vind veel,thaise vrouwen mooi ,veeeeeel mooier dan hollandse vrouwen

 3. Rob V. zegt op

  Kwestie van smaak en mode beeld. Ik heb zelf een licht zwak voor Aziatische dames, of die nu Thai, Japans, Chinees of wat dan ook zijn. Nu turf ik niet maar per 100 vrouwen vind ik meer Aziatische dames aantrekkelijk dan de west Europese (blank), en donkere dames staan daar weer net wat onder op mijn scoreboard. Latina dames doen het ook goed bij mij. Volle borsten, lange benen hoeft van mij niet. Een zandloper figuurtje evenmin. Overigens vind ik de meeste miss world kandidaten nooit echt super aantrekkelijk, ze zijn niet lelijk maar vaak niet dat bij mij de “wauw” factor haalt. Gelukkig maar dat smaken verschillen.

  En wat betreft de heren? Zelf zou ik dan denken dat de mediterraanse man heel goed scoort, stukke beter dan de Aziatische man.

 4. BA zegt op

  Mee eens. Er zijn wel ontzettend mooie vrouwen in Thailand maar om nou te zeggen dat het overgrote deel echt knap is. Beauty is in the eye of the beerholder. Maar na verloop van tijd ga je inderdaad een hoop verschillen zien.

  De laatste keer dat in in Pattaya rondkeek viel mij hetzelfde op. Er zijn maar echt weinig mooie vrouwen in Pattaya, voornamelijk klein, overgewicht van te veel drank, vaak ook onder de tattoo’s. Als je op uiterlijk af gaat dan moet je er lang zoeken. Wat er in de bars werkt is grotendeels ‘bottom of the barrel’

  Mijn ervaring is ook, wil je knappe’ vrouwen zien, ga dan naar een tent waar rijke Thai komen, niet naar een tent waar falang komen.

  Dat heb ik zowel in Bangkok als ik Khon Kaen gezien. Wat er in de meeste falang bars rond hangt dat is op zijn best middenmoot, als je al het geluk hebt er 1 tegen het lijf te lopen. Ben je wat jonger dan kan je het beter in een trendy Thai disco of club zoeken, of bijvoorbeeld op een universiteitscampus. Overigens is het wel nog steeds Thailand, aan relaties met dat soort dames hangt ook een prijskaartje. En die is nog wat forser als elke dag een bardame mee naar huis nemen 🙂

 5. ruud zegt op

  Thailand is een uitgestrekt land met veel bevolkingsgroepen.
  Het hangt er mogelijk van af in welk gedeelte van Thailand je bent, of je vrouwen tegen komt die je mooi vind.

 6. samee zegt op

  een Aziatische vriend vroeg me eens tijdens een wandeling door Leiden ‘dragen Nederlandse vrouwen geen make-up?’

 7. bert van liempd zegt op

  Of je met nuchtere ogen kijkt of je kijkt met 10 bier op maakt een heel verschil. Bij het laatste, bij ieder biertje worden ze mooier. Maar als ervaren fotograaf ben ik het met de stelling eens.

 8. KhunJan1 zegt op

  Wat mij hier opvalt is dat niemand het heeft over de onvolkomenheden van de mindere mooie Thaise vrouw.

  Hierbij volgens mij de belangrijkste 4 hoofdpunten.

  1. Vaak staat de lengte van de benen niet in verhouding met het lichaam, te kort dus.
  2. De neus, alsof er een aardappel op het gezicht is geplant, vandaar de vele neuscorrecties in Thailand.
  3. Het gebrek aan billen, ze passen daarom ook in de allerkleinste broekjes.
  4. Borsten of wat daarvoor door mag gaan, lang leve de push-up BH.

  Maar goed, op elk potje past een deksel volgens een oude Nederlandse zegswijze en als je samen gelukkig bent tellen alle bovengenoemde zaken niet meer mee.

 9. piet zegt op

  90% is zelfs lelijk te noemen en ga je naar kleinere dorpen in isaan valt het helemaal tegen, en zonder makeup word het nog minder.
  Schoonheid zit vanbinnen en daar gaat het om ; hier ga ik maar nx over melden 🙁
  Natuurlijk ;die van mij is anders
  Zittend op terasje valt het op dat ze als koeien naar de slacht lopen/sjokken nou dat is in de carieb wel anders…
  In de gogo’s denk ik vaak tirakske’s hou je kleren a.u.b. aan en natuurlijk beschik ikzelf over het perfekte figuur 😉 oftewel mag het iets(veel) meer zijn 555

 10. frank zegt op

  Als ervaringsdeskundige durf ik wel te stellen dat ze in ieder geval een stuk minder mooi zijn dan 25 geleden. Toenemende welvaart en een verandert voedingspatroon zijn vermoedelijk de oorzaak.

  • ruud zegt op

   25 jaar geleden waren ze 25 jaar jonger.
   Dat maakt een enorm verschil.

 11. riekie zegt op

  Klopt helemaal thaise vrouwen zijn niet mooi en kunnen zich ook vaak niet vrouwelijk kleden ze dragen vaak te kleine kleding te grote schoenen waar ze niet eens op kunnen lopen. en ze kunnen totaal niet combineren trekken een gebloemde broek aan met een gestreept shirt .in de bars hebben ze vaak een broekje aan wat een kind past en een veel te klein shirt ze zien er vaak niet een vrouwelijk uit maar eerder als schoolkinderen

  Ze hebben tegenwoordig ook overgewicht wat niet combineert met hun lichaamsbouw allemaal de zelfde stijl haar recht toe recht aan .

 12. Elly zegt op

  Zet een Nederlandse en Thaise dame naast elkaar. Naakt. Zonder make up. Maak dan een vergelijking.
  Met make up. Leuke kleding. Lieve uitstraling en gezellig praatje wordt het weer een ander plaatje. Succes heren.

 13. Bacchus zegt op

  Small lecture in beauty…… De een gaat voor een Rembrandt, de ander voor een Appel. Voor vrouwen geldt hetzelfde. Schoonheid wordt nu eenmaal bepaald door de ogen die het aanschouwen! Daarnaast heb je schoonheidsidealen. Die worden speciaal gecreëerd voor het “kuddevolk” ten behoeve van de portemonnee van een paar trendsetters!

 14. BramSiam zegt op

  In de eerste plaats vind ik het knap van Gringo dat hij naar mooie vrouwen kan kijken zonder aan seks te denken. Nu denken mannen gemiddeld eens in de 158 seconden aan seks, maar misschien komen ze daar minder aan toe als ze afgeleid worden door een mooie vrouw. Dat zou kunnen.
  Schoonheidsidealen lopen ook nogal uiteen en zijn aan mode onderhevig. Ik lees bijvoorbeeld dat iemand schrijft dat hij lange benen en ronde borsten niet mooi vind en ja waar blijven we dan. Een eenduidige conclusie zal er derhalve niet gauw komen.
  Er is echter ook een ander aspect en dat wordt niet belicht. Mijns inziens mogen we in Nederland absoluut niet klagen over het aantal mooie vrouwen, echter….. er zijn helaas ook heel veel lelijke, oops, sorry, onaantrekkelijke vrouwen. Het aantal uitgesproken onaantrekkelijke vrouwen in Thailand is volgens mij lager dan in Nederland. Ook doen vrouwen hier meer hun best om er nog wat van te maken. In Nederland lopen teveel dames met een dikke bril, rood geverfd stekeltjeshaar en een te strak zittende spijkerbroek. Waarom ze dat doen zal ik waarschijnlijk nooit weten, maar triest is het wel en mooi is het niet (evenmin trouwens als oudere mannen in een korte broek met daaronder witte sokken in sandalen en ook dat gebeurt helaas, helaas). Helaas is schoonheid vluchtig en weliswaar een ‘joy’, maar niet ‘forever’.
  Over smaak valt niet te twisten, maar over wansmaak en over wat lelijk is zijn we het doorgaans gauw eens.

  • Elly zegt op

   Alle Thaise vrouwen hebben hetzelfde kapsel. Lang sluik haar. (Beetje eenheidsworst) Ik vind het juist wel leuk dat mensen wat variatie in hun kapsel brengen.

 15. Frank zegt op

  Helemaal eens ! Ga eens op een willekeurig terras in Pattaya zitten en bekijk eens de vrouwen , die aan je voorbij trekken . De meesten zijn dik, vaak onverzorgd, en dan heb ik het nog niet over het ” doen en laten ” en het bijbehorende stemgeluid ! Neen, de meeste Thaise vrouwen zijn NIET mooi. Vaak wel vrolijk en dat is ook wat waard. Dat er zoveel mannen hier naar toe komen voor een “one night stand “, okay !, maar om hier een relatie te zoeken met een MOOIE Thaise vrouw ? Daar moet je toch heeeeel goed en lang met het het bekende lampje naar zoeken , dunkt mij !

 16. kees zegt op

  Een stelling over mooie en lelijke vrouwen/
  Waar is de norm op gebasseerd?
  Hoe maak je een verdeling over mooi, normaal en lelijk?
  In welke gradatie kun je dit uitdrukken?
  -Neus,
  -Ogen,
  -Mond/lippen,
  -huidskleur,
  -Gezichtslijn
  etc……
  Zelfs een ”lelijke” vrouw kan mooi zijn.
  Alleen als je dit leest en de reacties waarom hebben de Nederlandse mannen een Thaise vrouw?
  Ze zoeken toch niet speciaal naar de lelijke of mooie vrouw?
  Telt karakter etc niet mee?
  Of is het zo dat de Nederlandse man ook lelijk is en daardoor geen Nederlandse vrouw vindt/krijgt?
  Ik denk dat deze stelling zinloos is. Voor een ieder kan mooi en lelijk anders zijn.
  Persoonlijk vindt ik dikke vrouwen niet aantrekkelijk. Maar ze kunnne wel mooi zijn.
  Maar de conclusie voor mij is dat ik zelf bepaal wat mooi en lelijk is. En jawel er lopen een heleboel mooie vrouwen rond. En er naar kijken is opzich al een schoonheid.
  Een en ander heeft niets te maken met rijdom. Een lelijke rijke vrouw is minder prettig dan een arme mooie vrouw.
  Echte schoonheid zit van binnen.
  Maar de vraag blijft aan de reageerders: Hebben jullie nu geluk gehad dat je een mooie vrouw trof?
  Of is het toch een totaal pakket?
  Waarom dan een neuscorrectie, borstvergroting, liposuctie etc betalen voor je Thaise geliefde?

 17. Wessel B zegt op

  Zo is er altijd wat. Maar laten we vooral alle minder gelukte vrouwen op de wereld dankbaar zijn voor hun aandeel in dit verhaal. Zonder hen zouden de mooie exemplaren helemaal niet opvallen. Ook in Thailand.

  Blanke en zwarte vrouwen hebben zeker een voorsprong door hun rondingen en lengte. Maar ze leggen het weer af tegen de ranke en fijne lichaamsbouw van de gemiddelde Aziatische vrouw.
  Veel Aziaten hebben een mooie, gave huid. Vergelijk dat eens met blanke vrouwen met hun dikke bovenarmen en onderarmen vol haren en vlekken.

  Zo is er altijd wat.

 18. pascale zegt op

  Nou er word heel wat gezegd over al deze dames. Ik ben erg benieuwd hoe al deze heren eruit zien. Want heren gaan niet voor niets naar thailand….op zoek naar gezelschap. Zegt dit meer over hen dat ze in europa niet die bewuste vrouw kunnen vinden of dat het toch wel makkelijk is. Uiteraard niet iedere man. Dus of ze nu mooi minder mooi dik dun zijn uiteindelijk maakt het toch niks uit. Maar ben erg benieuwd wat voor soort heren deze thaise vrouwen zo beoordelen want ik heb het gevoel dat ze niet allemaal tarzan lichamen hebben.

  • Liliane zegt op

   En stelling die recht uit mijn hard komt. Thaise vrouwen keuren als vis, afgeven op westerse vrouwen – die zich schijnbaar niet wassen – maar mogen we deze stelling ook over de westerse mannen in Thailand krijgen? Niet bepaald een voorbeeld van mannelijke schoonheid, behalve natuurlijk als je van van mannen houdt die een bierbuik hebben alsof ze 8 maanden zwanger ziin.

   • BA zegt op

    Waar denk je dat de Thaise dames onderling over praten? Dat gaat niet anders. Het hele hebben en houden incluus penismaat van de partner gaat over tafel bij wijze van spreken.

 19. Uglykid zegt op

  Interesante stelling, maar ik vind dat Oosterse met Westerse vrouwen vergelijken een beetje het verhaal van appels en peren is, of Thaise vrouwen mooi of minder mooi zijn laat ik aan ieder zijn persoonlijke mening over. Waar ik wel van overtuigt ben is dat je een Thaise vrouw bijna altijd jonger in leeftijd schat dan dat ze werkelijk zijn ,ook vind ik dat ze zich beter lichamelijk verzorgen ,manicure en pedicure enz. dan hun westerse collegas , maar de echte beauties moeten we misschien wel zoeken onder de ladyboys ?

 20. John Chiang rai zegt op

  Of een Thailandse vrouw mooi is ,is eigenlijk een discussie zonder einde,en is sterk afhankelijk van de persoonlijke smaak. Of iemand mooi is kun je ook niet alleen afhankelijk maken van het uiterlijk,en heeft ook te maken met hoe deze persoon lacht,spreekt,en of ze zich vrouwelijk beweegt enz enz.
  Iemand alleen te beoordelen op het uiterlijk,is erg oppervlakkig,en het gebeurd niet zelden dat in de verdere omgang het mooie snel verloren gaat. Het voordeel wat veel Aziatische vrouwen hebben is,dat ze vaak hun vrouwelijkheid bewaart hebben,en dat ze met hun lichaamsbouw meestal slanker werken als vrouwen uit andere werelddelen,waarbij ook dit alles te maken heeft met persoonlijke smaak. Mijn persoonlijke mening is ,dat veel Europese vrouwen door de emancipatie veel vrouwelijkheid verloren hebben,waarbij ik niets tegen het feit heb dat een vrouw de zelfde rechten heeft als een man. De manier hoe een Aziatische vrouw tot haar recht komt,is vaak vrouwelijker,en charmanter verpakt. De meestal vriendelijke toon ,en de van jongst aan geleerde glimlach,heeft bij de meeste mannen ook iets te maken met ,,MOOI”en heeft uiteindelijk het zelfde resultaat. Voor dat nu alle vrouwen mij aanvallen,ik heb niets tegen emancipatie,en gelijke rechten,maar de toon maakt de muziek,en dit speelt bij de beoordeling,,MOOI
  een belangrijke rol,en is met geen make up te verbergen.

 21. davidje zegt op

  Dat is voor een groot deel afhankelijk waar je in Thailand gaat ,mijn eerste keer zal ik althans nooit vergeten 1992 in Pattaya in een Belgische bar bij Benny .Wij waren er een dag en het was al pataat boenk erop .
  Mijn vriend vertelde dat ik al prijs had ,hoezo vroeg ik versteld (totaal onwetend) van hoe het er aan toe ging .Ik kan jullie vertellen daar waren er toen alleen maar zeer mooie dames aanwezig .
  Nu ben ik al voor de 14de keer geweest en moet ook ik vaststellen nu de vraag zich hier voor doet dat het inderdaad klopt als je de vergelijking maakt dat er steeds mindere mooie dames aanwezig zijn .
  Dit heeft wel met enkele zaken te maken ,ze benutten meer sterke alcoholische dranken omdat ze daar hun percent op hebben ,de drugs of pillen neemt ook toe .
  De mooiste vrouwen nemen hun intrek in het buitenland om er te trouwen en een gezin te stichten met de toerist die verliefd geworden is en alles op alles zet .
  Dan nog hun huidskleur ,een deel van hen vind hun huidskleur te donker en doen er alles aan om die te veranderen naar een lichtere tint wat voor mij persoonlijk minder mooi .
  Toch zal ik er altijd blijven terug gaan tot zolang mijn gezondheid in orde is ,alleen al voor die lach en de vrolijkheid dat je van de meesten terug krijgt .
  Groeten,David

 22. Hans Struijlaart zegt op

  ik ben het niet eens met de stelling. Over het algemeen vind ik Thaise vrouwen mooier dan gemiddeld. Dat heeft ook zeker met het uiterlijk te maken, maar ook met een bepaalde bevalligheid (of noem het vrouwelijkheid) die de meeste van nature hebben. 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Thailand en toen viel het me al op dat er veel mooie vrouwen in de rondte liepen. Ik vond ze ook allemaal erg op elkaar lijken. 20 jaar verder vind ik dat niet meer. Thaise vrouwen lijken helemaal niet erg op elkaar, ze zijn juist erg verschillend van elkaar. Ben ook in Cambodja en Laos geweest, maar daar vind ik de vrouwen gemiddeld minder mooi, wat grover gebouwd en een boers uiterlijk. Het zelfde geldt voor Chinese en Japanse vrouwen, daar heb ik niet zoveel mee. Wat mij wel opvalt de laatste tijd dat er steeds meer dikkere vrouwen in Thailand rondlopen en de barretjes beginnen uit te puilen met ronduit lelijke vrouwen. dat was vroeger toch anders.
  Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met mijn persoonlijke voorkeur wat vrouwen betreft: ik hou van donker, lang haar (dat hebben ze bijna allemaal), slank, getinte huid, klein, vrouwelijk en speels. Daar zijn er gelukkig nog genoeg van in Thailand. Vinden de Thaise vrouwen zichzelf knap? Die vraag heb ik vaak gesteld en het antwoord is meestal nee, dat vinden ze niet van zichzelf. Met name hebben ze problemen met hun eigen neus: vaak wijzen ze dan naar mijn neus en zeggen: I want nose like you. Ze zien natuurlijk ook die lange dames rondlopen uit het buitenland met gemiddeld veel grotere borsten en billen, witte huid, en langere neuzen. Met name de neuscorrecties zijn ontzettend in trek, buiten de borstvergrotingen. Ik zie wel eens zo’n plastisch gecorrigeerde vrouw met een “buitenlandse” neus en denk dan jammer, want het haalt het Thaise uit de Thaise vrouw. Ik vind dat juist zo aantrekkelijk en kenmerkend voor een Thaise vrouw die kleine neus.
  Afknappers voor mij bij Thaise vrouwen zijn: een overdaad aan tatoeages, piercings, opdringerigheid en als ze een plek aanwijzen op hun buik (die op de map van Thailand lijkt) waar ze ongeveer wonen.
  Hans

 23. Henk Hauer zegt op

  Ik ben het met de stelling volkomen oneens. Ik vint Thaise vrouwen mooi. Ik denk persoonlijke smaak.
  Ze hebben een mooie huid/ ronde billen, en strakke kleine borsten. Daar hou ik van

 24. henk zegt op

  Hoe ouder je word hoe mooier de vrouwen,zou het niet aan onze ogen liggen?

 25. Thaimo zegt op

  Wat de Europese vrouw en natuurlijk ook de man vooral mooi vindt aan de (Aziatische) Thaise vrouw is hun huid, hun haar en ja vaak ook hun slankere figuur zelfs na het krijgen van kinderen of de overgang. Dus ik denk dat op dit gebied ze inderdaad mooier zijn dan de vrouwen van Europa of USA. Hun huid is gaaf, glanzend en glad en dat is mooi en natuurlijk.
  Maar het is ook zo dat Europese vrouwen en die van USA een mooier lichaam en meer uitstraling hebben. In de regel heeft de Thaise vrouw maar korte (en vaak dikkere) beentjes en armen. Er zijn er wel met lange ranke, slanke benen maar vaak is dat niet echt wat het lijkt, zoals vaak in Thailand=>zijn het van oorsprong mannen..

 26. Thaimo zegt op

  En in reactie op Hans..ik heb een Thaise vriendin en ze zegt inderdaad dat ze zichzelf niet zo mooi vinden. Ze vinden ons mooier met onze grote ogen, allerlei kleuren haar en iets forsere bouw.
  Thaise vrouwen zeggen overigens ook dat ze boven de 30 al “oud” zijn..

 27. KhunKim zegt op

  Ik ben het met heel veel eens maar ook met heel veel niet , ik vind dat het niet alleen om het uiterlijk gaat het is wel belangrijk maar het de echte schoonheid zit van binnen , het zorgzame van deze dames is enorm , vindt dat maar eens in Europa

 28. fleur zegt op

  Er zijn mooie en minder aantrekkelijke vrouwen in Thailand net als in Nederland, denk wel dat veeeel mannen naar Thailand gaan omdat de vrouwen er gewilliger zijn en minder eisen stellen aan een man, dat het voor mannen dus makkelijker is daar een (jongere) vrouw te scoren die alles voor ze wilt doen (zit in in cultuur etc.)Of de liefde altijd echt is en niet is omdat zo’n vrouw graag naar Nederland wilt/geld wilt, dat is natuurlijk meer de vraag dan als je het bij je eigen cultuur houd. Maar wat is mooi en wat is lelijk, vind uitstraling erg belangrijk

 29. Daniel VL zegt op

  Zoals overal op de wereld heb je mooie, minder mooie en zelfs lelijke vrouwen dus ook in Thailand.
  Doorgaans zijn de jongere dames aantrekkelijker, zij moeten zich mooier opstellen willen ze een goede partner vinden. De meeste vrouwen klagen over hun boksers neus en willen blank worden. hiervoor is er genoeg reclame op tv.
  Vorige week in CM nog een vrouw gezien die er uit zag als een vogelverschrikker. Vooral afgaande op haar kledij, dan een gebit onderaan ok maar bovenaan slechts 2 tanden als een konijn.
  Dit is mogelijks een uitzondering. In mijn omgeving is men aan het bouwen, de twee dames die daar werken zijn dan wel knappe. Maar zoals reeds geschreven alles hang af van de smaak van de kijker.
  In verband met de Miss verkiezingen ben ik van oordeel dat niet de mooiste deelnemen, maar wel deze met het meeste lef.

 30. angelique zegt op

  En weer wordt er in gemeenplaatsen gereageerd over de Westerse vrouw lol. Ik citeer Wessel B: *Vergelijk dat eens met blanke vrouwen met hun dikke bovenarmen en onderarmen vol haren en vlekken* Als ik dit lees denk ik dat je weinig leuke Westerse vrouwen hebt gezien Wessel, of in een verkeerd land misschien? *Vol haren en vlekken* als ik mn eigen armen bekijk zie ik weinig haar, zijn ze niet dik en vlekken al helemaal niet!

  Maar goed, sommige Thaise vrouwen kun je idd knap noemen, net als sommige Westerse vrouwen. Andere zijn minder mooi. De Thaise man… waar ik liever naar kijk…. nou die vind ik dus echt niet knap!! Uitzonderingen daargelaten maar ben heel weinig Thaise mannen tegengekomen waar ik mn hoofd extra voor omdraai 😀

  • Ruud Vorster zegt op

   Het mooiste aan een vrouw is haar glimlach de rest zie ik als aantrekkelijk vermits er niet te veel vet aan zit !

 31. Pat zegt op

  Dit is een makkie voor mij :

  Ik vind dat Thaise meisjes/vrouwen een ongelooflijk mooi lichaam hebben, maar dat zeg ik omdat ik niet hou van zwaarlijvigheid, van vet, van dikke vrouwen.

  Ik vind Thaise meisjes/vrouwen esthetisch gesproken zeker aantrekkelijk zijn.

  Tot zover het goede nieuws!

  Wat voor mij helemaal ontbreekt voor mij bij de Thaise meisjes/vrouwen is sexappeal!

  Geen enkele Thaise vrouw heeft sexappeal, dat is gewoon een persoonlijk gevoel.
  Als ze dan ook nog eens de Westerse vrouwen gaan kopiëren, vaak niet in positieve zin, zoals veel roken, veel make up, dan zakken Thaise vrouwen nog dieper weg op het vlak van aantrekkelijkheid.

  Kijk trouwens maar naar de internationale modellenwereld, de reclame, de missverkiezingen, en zelfs de porno-industrie, je ziet zelden Aziatische (Thaise) vrouwen!

  Conclusie : Thaise meisjes/vrouwen hebben voor mij het allermooiste lichaam ter wereld, maar ik mis een sexy look. Zelfs als ze een kort rokje dragen of een strak T-shirt, dan nog mis ik sex appeal.

 32. l.lagemaat zegt op

  Wat iemand een mooie vrouw vindt is erg persoonlijk.
  Een minder mooie vrouw met karakter kan iets moois uitstralen
  waardoor zij opvalt.
  Een “oude” wijsheid: Ëen mooie vrouw heb je niet alleen!”

  groet,
  Lodewijk

 33. Michel zegt op

  Thaise vrouwen lelijk? Ja, die van het plaatje bij deze stelling zou ik ook niet mooi willen noemen, maar veel kom ik ze zo niet tegen in Thailand. Zelfs niet in Isaan.

  Geef mij dan echt maar die mooie Thaise dames: Een mooie egale huid, strakke borstjes, meestal een BMI van 22 of lager, pretoogjes en een mooi gebit. Kortom: Voor mij zijn ze wel mooi.

 34. Jan zegt op

  Voorop gesteld over smaak valt niet te twisten…daar maakt een ieder zijn of haar keuze in…!!
  Bovendien nobody is perfect…!!!!
  Persoonlijk vind ik de Thaise vrouw veel vrouwelijker dan de Europese vrouw…

 35. Jose zegt op

  Ik kan maar een ding zeggen en dat is :’ mijn Thaise schoondochter is mooi ! Meningen over ” mooi” zijn persoonlijk .

 36. Bruno zegt op

  Ik kom wat laat in het gesprek … maar persoonlijk ben ik niet naar Thailand getrokken voor de uiterlijke schoonheid en ook niet voor het “lichamelijke aspect”, maar enkel en alleen voor het innerlijke.

  Het spijt me voor de westerse dames die dit lezen, maar ik ben een aantal keren zo arrogant behandeld geweest door (zogezegd mooie) westerse vrouwen, dat ik geen westerse vrouw meer wil.

  Bestaan er lieve, vriendelijke westerse vrouwen? Allicht wel maar die zijn doorgaans bezet. Letterlijk alles heb ik voor mijn westerse ex-partners gedaan en nooit was het goed genoeg. Veeleisend, arrogant, vitten en zaniken op alles, liegen, bedriegen, noem maar op. In Bangkok heb ik voor de eerste keer in mijn leven, toen ik 40 was, op een welgemeende manier te horen gekregen dat ik knap ben. En dat is heus niet voor het geld bedoeld want na mijn ervaringen kijk ik daar dwars doorheen. Ik kan trouwens op een positievere manier over geldzaken praten met mijn Thaise vrouw dan ik dat met mijn westerse ex-partner kon.

  Met vriendelijke groeten,

  Bruno

 37. Danzig zegt op

  De mooiste Thaise vrouwen vind ik de vrouwen met een lichte huid en een Chinees uiterlijk, dus niet de typische Isaan-look die je veel in Pattaya ziet. Ik denk meer aan vele filmsterren en zangeressen als Yinglee Srijumpol. Helaas zijn die vrouwen zeldzaam in de barindustrie en daarbuiten vaak niet geïnteresseerd in farangs.

 38. Henny zegt op

  Mijn zoon gaat binnenkort met een mooie en bovendien slimme en aardige Thaise trouwen. En voordat hij zijn keuze had gemaakt heb ik een hele stoet zeer fraaie exemplaren voorbij zien komen :-).

 39. fransamsterdam zegt op

  Ik ben wat laat met mijn reactie, maar ik ben net terug na een maandje Thailand. Nu ben ik de laatste om Thaise vrouwen niet mooi te vinden, maar vandaag vielen me hier in Nederland wel een paar vrouwen op waarbij ik dacht: ‘Nou, zo zie je ze in Thailand toch niet.’
  Verder vind ik het opmerkelijk dat zo betrekkelijk veel ladyboys qua schoonheid beslist niet onderdoen voor hun natuurlijke tegenhangers.
  Het zijn zomaar twee waarnemingen waar ik verder geen conclusies aan verbind.
  Ik denk dat Nederlanders statistisch gezien blonde vrouwen met blauwe ogen mooier vinden dan Thaise. Misschien is dat voor blonde vrouwen met blauwe ogen van 50 weer heel anders als je die vergelijkt met Thaise vrouwen van 50.
  Persoonlijk is mijn ervaring met Thaise vrouwen dat ik ze eigenlijk na een tijdje vaak mooier vindt dan op het eerste gezicht. Geen idee hoe dat komt, maar ik heb dat niet in Nederland.

 40. fransamsterdam zegt op

  En als ik met Gringo een biertje ga drinken in de Megabreak in Soi Diana vind ik het bepaald niet erg als hij nog een partijtje af moet maken en ik even ongestoord rond kan kijken.

 41. Rene zegt op

  Tja kaaskop je woont in het mooie Thailand en doet deze test.Wel leuk moet ik zeggen en veel vrouwen zien er niet zo aantrekkelijk uit,maar keus genoeg toch.Veel kleine dames maar dat weet je als je naar Azie gaat. Gelukkig douchen de Aziaten zich elke dag dat kun je niet zeggen van de meeste Hollandse vrouwen.

 42. Piet zegt op

  Aan de commentaren te zien maakt het veel los onder de lezers

  Zelfs vrouwen die geen schoonheidswedstrijd zouden winnen, zijn in mijn ogen mooi en en aantrekkelijk als ze een hartverwarmende lach en vriendelijk gezicht hebben.

 43. Jan zegt op

  Ik kom ook net terug uit Thailand en was na een verblijf van 1 maand in Hua-Hin nog enkele dagen in Bangkok waarbij ik meerdere malen in het CentralPlaza ben geweest. Zulke mooie meisjes/vrouwen als ik daar zag ben ik niet tegengekomen in Hua Hin. De schoonheid is mijns inziens ook nog plaats gebonden en inderdaad de mooiste vrouwen in Hua Hin waren “helaas” ladyboys.

 44. gijs van roon zegt op

  Ik ben het helemaal eens met de schrijver. Goed dat dit eens een keer wordt aangekaart.

  Ik heb een thaise vrouw(51 jaar) en die vind ik er goed uitzien. Maar super knap! Nou dat toch
  niet.

  In de bars in Pattaya moet je inderdaad een mooie vrouw met grote felle lamp zoeken.

 45. Rikky van Oostende zegt op

  Dag allemaal, ik ben nieuw op dit forum om te schrijven maar lees alles sinds jaren!
  Ik geniet van Gringo’s meestal leuke verhalen maar om nu de ideale vrouw te beschrijven en nog moeilijker die te vinden is een hele opgave. Bestaat de ideale vrouw en bestaat de ideale man, want wie weet wat schoonheid is? Schoonheid is vergankelijk, niet meer niet minder!
  Graag zou ik een foto zien van Gringo toen hij 20- 30- 40- 50 en zoveel jaar jonger was!
  Ik wordt in Maart 68 jaar en soms als ik in de spiegel kijk wanneer ik mijn tweedaagse stoppelbaard afdoe dan weet ik onmiddellijk wat de vergankelijkheid van schoonheid betekent!
  Alhoewel ik (denk ik toch van mezelf) er nog redelijk gaaf uitzie, voel en zie ik dat ik in de herfst van mijn leven gekomen ben!
  Ik ben gelukkig en heel tevreden over het uiterlijk van mijn 20 jaar jonger Thais vrouwtje!
  Ze heeft prachtig lang pikzwart haar, een normaal knap Thais gezichtje, een mooi lichtbruine huid, stevige vaste borstjes en een lijfje van een 20 jarige! Voor mij is ze een godin, voor andere mannen misschien een heks, hiermee bedoel ik dat geuren, kleuren, smaken, karakters en veel andere dingen verschillen van man tot man of van vrouw tot vrouw!
  Over de Thaise vrouwen ben ik ook één ding zeker ondanks dat er ook zijn met gebreken, ik weet dat ik in België of ergens anders in Europa geen enkel mooie 20 jaar jongere vrouw ging gevonden hebben die mij zo fantastisch verzorgd, vertroetelt, bediend, en alles wat je er zelf bij denkt, ze doet het niet voor mijn groot pensioen want dit heb ik niet! Ik heb haar wel een mooi huis met tuin laten bouwen maar daar stopt het, geen auto, geen bromfiets en geen problemen met hebberige familieleden ondanks de vele broeders en zusters! En waar anders in de wereld zie je altijd oudere mannen met een veel jonger mooi lekker ding aan de arm rondlopen dan in Thailand! Het omgekeerde van een oudere vrouw met een veel jongere kerel heb ik nog nergens ter wereld gezien en ik ben al op veel plaatsen geweest!
  Zo ik heb hier mijn eerste ei gelegd en hoop dat jullie het plezierig lezen vonden!
  Groetjes aan allemaal uit Phet Chompoo tegen Kamphaeng Phet!

 46. bart zegt op

  Inderdaad nogal een boude bewering. Wat is mooi? persoonlijk houd ik niet van die kleine donkere typetjes en al helemaal niet als ze dan ook nog eens een grote mond opzetten. Daarentegen heb ik veel respect en kijk graag naar sommige dames die bij bijvoorbeeld banken werken of bij sommige brillenzaken (top charoen) gelukkig kom ik zelden in een bar en al helemaal niet in pattaya. Een vrouw is mooi als ze naast een mooi uiterlijk ook nog eens zelfstandig en intelligent is. Overigens mag ook wel eens gezegd worden dat ik vaak mooie thaise vrouwen naast gedrochten van kerels zie lopen die behoorlijk respectloos over hun partner praten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website