Wie de met schreeuwende neon verlichte barstraten inloopt zou het niet verwachten, maar de meerderheid van de Thai zijn nogal preuts. Althans er is een strikte scheiding van wat je binnenhuis of buitenhuis doet.

Naaktstranden waar exobistische Thai hun dagelijks portie vertier opsnuiven, zal je dan ook lang moeten zoeken. En dan zal je ze nog niet vinden.

Op het strand vallen Thaise dames vooral op door gekleed te gaan met een lange broek en t-shirt. In dit volledige lichaamsbedekkende tenue wordt er ook in zee gebadderd. Dat heeft twee voordelen. Je ziet niets en je wordt niet bruin. Slechts zelden zie je een Thaise vrouw in een bikini.

Je zou natuurlijk kunnen zeggen ‘s Land wijs ‘s Lands eer, maar aan de andere kant is het misschien wat overdreven en achterhaald.

Gelukkig zijn daar de toeristen die een ander evangelie komen brengen. Die van vrijheid is blijheid. Hoewel de reisgidsen vol staan met Thaise ‘Do’s en Dont’s’ en er uitdrukkelijk wordt gewaarschuwd om Thai geen trauma’s te bezorgen door het bovenstukje van de bikini thuis te laten, zijn veel westerse vrouwen zo doof als een kwartel.

Toen ik een aantal maanden terug op het strand van Hua Hin liep zag je een handjevol toeristenborstjes die ontdaan waren van beknellend textiel. Thai zullen er niets van zeggen en doen alsof hun neus bloedt. Maar navraag bij mijn vriendin die toch een respectabele Westerse denkwijze heeft, leerde dat Thai dergelijke top-lessers absoluut niet kunnen waarderen. Je toont je (half) naakte lichaam alleen aan je vriend of man, deze heeft het alleenrecht. In de publieke omgeving is dit ‘not done’.

Een discussie met haar over zeden en normen bood geen veranderde inzichten. “Als die farang dames hun borstpartij een zonvakantie gunnen, laat ze dan toch”, zo relativeerde ik dit zwaarwegende probleem enigszins. Niet in de wetenschap dat dit ooit zou uitmonden in een stelling op Thailandblog.

Mijn redenatie: Thailand wil graag toeristen. Die geven bakken geld uit. Toeristen gedragen zich als toeristen, ze zijn immers op vakantie. Dat betekent ook dat ze graag bijkleuren zonder hinderlijke witte strepen op het bovenlichaam”. Dan moeten Thai maar de andere kant op kijken. Kortom ‘Thai moeten niet zo preuts zijn”. En zo luidt ook de stelling van deze week.

Wellicht ben jij het er niet mee eens en kijk jij totaal anders tegen deze stelling aan. Waarom eigenlijk? Laat het ons weten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “Stelling v/d week: ‘Thai moeten niet zo preuts zijn.’”

 1. Eric zegt op

  ‘ when you are in Rome, do as the Romans do ‘

  Een oude wijsheid, die wil zeggen : het is beleefd, en misschien ook voordelig, te gehoorzamen aan de gewoonten van een gemeenschap als men bezoeker is.

  Zo simpel is het.

  • ruud zegt op

   Een prachtige oude wijsheid waar het eigenlijk allemaal mee eens moeten zijn. Laten de mensen daar zijn zoals ze zijn. Stel je voor dat ze net zo werden als “wij” , dan zouden we het niet meer zo fijn hebben in Thailand. Leven en laten leven geldt hier ook.
   Ruud

 2. phangan zegt op

  Waarom zouden de Thai zich moeten aanpassen in hun eigen land alleen maar omdat de tourist wat geld uitgeeft?

  Wat is het volgende waaraan de Thai zich dan moet aanpassen, de tourist gebruikt veel drugs dus moet de Thai zich ook maar aanpassen en legaliseren?

  • HansNL zegt op

   Het aanpassingsvermogen van de meeste Thai is recht evenredig aan zijn geldlust.
   Voor geld is alles mogelijk.

   En of de Thais nu echt zo preuts zijn?
   Ja, in uiterlijk vertoon, maar berg je als er poen in het vizier is.

   En Phangan, de toerist gebruikt meer drugs?

   Werkelijk?

   Ik durf te wedden dat er meer drugs in Thailand omgaan als in Nederland.
   Maar, en dat is nu juist de clou, alles in het geniep.
   En voor geld wordt er uitfrukkelijk, heb ik me laten vertellen, de andere kant op gekeken.

   De Thai preuts?
   Laat me niet lachen.
   Mia Noi’s, massage+, Pattaya, Karaoke+……..

   • phangan zegt op

    Ik schrijf nergens dat de tourist meer drugs dan een Thai gebruikt…………………………..

 3. GerrieQ8 zegt op

  Thais zijn helemaal niet preuts, tenminste niet na zonsondergang. Maar ook dan mag er geen boedha beeld in dezelfde kamer aanwezig zijn. Zelfs in een andere kamer levert nog een probleem op, want dan gaat zelfs de deur van de slaapkamer dicht.

  • martin zegt op

   Gerry Q8, jij hebt volledig gelijk. Die vraag gaat nergens over en de uitkomst is zeker door neiemand te gebruiken. We zijn hier gast, zouden ons fantzoenlijk kleden (bloot boven licham op straat is wetterlijk verboden). Als we vinden, dat de Thais te preuts zijn kun je toch de volgende keer je vacantie naar Groenland of Timbuktie boeken. Ik zou die vraag Maar eens openlijk op de markt in Marakesch stellen. Kun je op je stop watch zien, hoe snel je in een vleigtuig terug naar Nederland zit. Raar, want die duizenden Marokanen in Nederland zouden hun achtergrond in Marokko al lang hebben kunnen vertellen hoe preuts ze daar zijn in tegenstelling tot Nederland.

 4. Theo Hua Hin zegt op

  Ik stel voor dat de volgende stelling wordt: Westerlingen moeten niet zo bloot zijn. Waar gaat dit nu over? Kunnen we hier echt iets van leren? Voor dat je er erg in hebt zitten we weer midden in de (discussie over) cultuurverschillen. En dat, schrijft Tino vandaag, is sowieso niet aan de orde.

 5. Chris Hammer zegt op

  Als je hier woont of op vakantie komt, dan moet je je aanpassen aan de gewoonten en zeden van Thailand. In folders van reisbureaus wordt daar al op gewezen, maar ondanks het lezen toch door toeristen genegeerd.

  • Ludo zegt op

   Als ik mij moet aanpassen aan de gewoonte van het land moet ik ook in mijn blootje gaan zitten in de go go bar.

 6. Bangkokker zegt op

  Wanneer je als toerist naar Thailand komt dien je je aan de normen en waarden van dat land te houden, dus niet topless op het strand liggen. Het is een ergenis voor de meeste Thai.

  Nu terug naar de stelling:
  Ik vind dat Thai soms wel erg preuts zijn als zij bijvoorbeeld met volledig bedekte kleding gaan zwemmen, toch kan ik daar wel waardering voor opbrengen.

  Aan de andere kant valt het qua preutsheid ook wel weer erg mee. Veel jonge meiden lopen vandaag de dag relatief korte rokjes/jurkjes en broekjes, en daar bedoel ik niet de bargirls mee maar de gewone bevolking. Als je erg preuts bent doe je dat ook niet.

  • martin zegt op

   Met bloot boven lichamm in het openbaar verschijnen (in de straten van Pattaya dagelijks te zien en top-less op het strand) is in Thailand door de wet verboden. Precies als het roken in Restaurants. Maar er zijn tousristen die dit geen barst interreszeerd. Ik zou alle Touristen op Survarhnabuhmi een blaadje papier laten tekenen (in alle talen). Bij niet bevolgen een bhoete van 2000 (nu al) tot 10.000- Bij herhaling mag je het land weer METEEN verlaten,

 7. maria zegt op

  De gewoonten van het land en zeden heb je als toerist te respecteren en ook ik vind het absoluut niet nodig om topless te zonnebaden.

  Dit vind ik zelfs in Nederland of waar ook niet nodig. Dit heeft niets te maken met het geld, dat de toeristen inbrengen.

  Ik ben al vele malen in Thailand geweest en ga dit jaar weer en vind de bevolking geweldig.

 8. Theo zegt op

  Wat een onzinnige stelling! Iedereen weet het antwoord: je bent hier te gast in het land en behoor je gedragen naar de normen en waarden, zoals die hier gelden. Topless is absoluut not-done, en zelfs een string niet. Mensen die dit toch doen hebben geen enkel respect voor het land, voor de boedhistische cultuur etc. Als ze naakt of bijna naakt willen, gaan ze maar naar zuid frankrijk, maar blijf wweg in Thailand.
  Hoe kom je in godsnaam opeen stelling dat Thais maar eens minder preuts moeten zijn. Het is hun land en hun cultuur, die moeten wij respecteren, en niet andersom.
  Wij ergeren ons in Nederland aan moslims die hun cultuur in Nederland willen opdringen, maar hier in Thailand willen wij hen wel onze cultuur opdringen. Bespottelijk en schandelijk.
  Ik reis al 40 jaar naar Thailand, en woon er sinds 5 jaar permanent met een Thaise partner, daar heb ik veel van geleerd, en erger me zelf regelmatig aan toeristen die zich niet weten te gedragen, of zelfs misdragen. Het zijn doorns in de ogen van de Thai. Maar die hebben geen keuze omdat het een grote bron van inkomsten is.
  Respect tonen, dat moeten velen nog leren!!!

  • martin zegt op

   Prima reaktie Theo. Ik ben het volkomen met je eens. Die Thais zouden gewoon blijven zo als ze zijn. Daarom zijn we toch hier, voor mens en land ?. Niet toch. Ik ga er van ujit, dat jouw aanpassen aan de Thaise kuktuur jouw geen enkele moeite heeft gekost ?. Het is mooi en fijn in dit land te vertoeven. Dus passen WIJ ONS AAN en niet omgedraait.

 9. Tino Kuis zegt op

  Het grappige is natuurlijk dat Thaise vrouwen (en mannen) tot in de jaren 20 van de vorige eeuw onbekommerd met blote borsten rondliepen. Ik heb een mooie foto van een markt in Chiang Mai (ongeveer 1920) waarop je dat kan zien. De Thaise elite, met de koning voorop, begonnen in die tijd een beschavingsoffensief: Thais moesten de westerse beschaving overnemen, vooral voor uiterlijke zaken, en kledingvoorschriften waren daar een belangrijk onderdeel van. Ook hoeden en vrouwelijke hoofddeksels werden noodzakelijk geacht, maar dat is er niet van gekomen.

 10. Olivier zegt op

  Ik denk dat Khun Peter zelf ook niet zo in deze oliedomme stelling gelooft, maar deze alleen heeft geponeerd ter wille van de discussie. Theo heeft op afdoende wijze gehakt gemaakt van deze stelling, dus dat ga ik niet nog een keer doen. Als het afwijzen van in 90% van de gevallen uitermate onesthetisch en aanstootgevend gedrag “preuts” is, dan is het afwijzen van copuleren in het openbaar waarschijnlijk “kinderachtig”. Maar tegen één opmerking in Theo’s voortreffelijke bijdrage moet ik bezwaar maken: “Als ze naakt of bijna naakt willen, gaan ze maar naar zuid frankrijk “. Liever niet, Theo! Wat is er mis met de eigen achtertuin?

 11. Jan H zegt op

  Thaise mensen zijn niet preuts het heeft met opvoeding en fatsoen te maken, dus waarom zouden wij hier als farang geen respect voor tonen.
  Ook is het voor Thaise mensen van groot belang om niet te veel in de zon te vertoeven, dit is ook een reden om zich op het strand zo te kleden, omdat te bruin zijn word geassocieerd met laag of niet te zijn opgeleid zoals werken op het land of als visserman.
  En dan kunnen de goed betalende toeristen of expats wel weer met allerlei excuses aan komen, met wat de Thai dan wel niet in hun ogen fout doet, maar het is en blijft hun land en je bent er te gast dus pas je aan.
  Het is voor Thaise mensen als zij een dagje uit zijn met hun kindertjes zeer storend als daar iemand topless ligt te zonnen.
  Daar komt nog bij dat topless zonnebaden, eigenlijk illegaal is in Thailand,volgens de Thaise wet, je kunt er voor gearresteerd worden.

  • ruud zegt op

   De angst om bruin te worden komt ook door de fabrikanten die huid blekende cremes verkopen.
   Dat is waarschijnlijk een miljardenhandel in Thailand.
   (Op zijn minst in Thaise Baht dan.)
   Die fabrikanten hebben er alle belang bij om de mensen donker is lelijk te verkopen, om die witmakende cremes te verkopen.
   Net als die zelfde fabrikanten in Nederland zonnebrandcremes aanprijzen.
   Bovendien zitten de Thaise soaps vol met lichtgekleurde Thai.
   Waarschijnlijk wordt dit door die fabrikanten betaald.

 12. Frankc zegt op

  Uiteraard pas je je aan. Je gaat toch naar Thailand omdat het daar zo Thais is? Het verhaal van de martk in Chang Mai is nieuw voor me, wist ik niet. Dan is Thailand kennelijk veranderd. Maar ik vind dat je de Thai niet voor het hoofd moet stoten. En ja, in Nederland zie ik het ook liever niet. Ik ben niet preuts maar een vrouw die zonder dat ik er om vraag topless voor me staat: voor mijn gevoel klopt dat niet.

 13. Aart v. Klaveren zegt op

  Zelf vind ik het heerlijk om in mijn blote kont te lopen, ik deed niet anders toen ik in griekenland zat op het strand, hier in thailand laat ik dat uit mijn hoofd,
  Ik ben gast hier en wil graag dat men mij respectvol blijft behandelen.
  Ook ik heb gezien dat sommige toeristen in Hua Hin overal lak aan hebben, ik aarzel dan ook niet om ze te vertellen dat een bekeuring tot de mogelijkheden behoort,en als ze niet luisteren loop ik zelf even naar de toeristenpolitie.

 14. Chris Bleeker zegt op

  Humor,….
  Wat weer een mooie stelling van ons aller geachte Khun Peter,…

  o.a. toeristen gedragen zich als toeristen,ze zijn immers met vakantie,..enz. enz. is dat een vrijbrief ??
  zoals je zelf al zegt (citeer)Thai zullen er niets van zeggen,en doen alsof hun neus bloed.
  En nee,……. de Thais zijn niet preuts,de Thai zijn niet beschaamd over hun lichaam, heeft veel makkelijker lichamelijk contact,en hebben niet dat probleem in verschil van leeftijd en etnische volkomenheid,zoals in het zo “preuts “westen,het is weer typisch iets van de hedendaagse cultuur in Thailand,en als bijkomstigheid een toegevoegde waarde voor de gezondheid,denk hierbij aan huidkanker.

 15. Roland zegt op

  Ik zou hun preutsheid eerder een vorm van doorgedreven hypocrisie noemen.
  Trouwens, Thais zijn doorgaans zéér hypocriet in hun ganse gedragspatroon, niet alleen op het gebied van preutsheid, welke ook zeer gekunsteld overkomt.
  Vanavond nog te zien op TV, met veel trompetgeschal en omringd met menige politieke personaliteiten en politiemensen worden ganse hoeveelheden imitatieprodukten (handtassen, horloges etc…) getoond en vernietigd in aanwezigheid van een ganse troep lokale pers en fotografen.
  Terwijl men “om de hoek” dezelfde produkten openbaar aan het verkopen is, zoals trouwens overal in Thailand.
  Maar het ergste is dat een doorsnee Thai zich daar helemaal geen vragen gaat bij stellen.
  Soms denk ik dat Thais al ziende blind zijn (of willen zijn).
  Die “preutsheid” manifesteert zich ook in hun benadering van sexualiteit of erotiek, hoe banaal ook. Een bikini is voor hen des duivels, je moet maar eens aanzien hoe Thaise dames het zeewater benaderen als ze op vakantie zijn aan de kust. Om te huilen met de pet op.
  Terwijl om de hoek “andere” Thaise dametjes bijna naakt aan de paal staan te dansen. Akkoord, zij doen hun ding in de bars maar in werkelijkheid komen ze uit achtergestelde gebieden én doen ze het voor de kost. Maar ze zijn opgegroeid met dezelfde Thaise “waarden” en wat ze hier tradities noemen, waar is hun preutsheid naar toe?
  Of zou geld preutsheid kunnen laten oplossen als sneeuw voor de zon?

  • peter zegt op

   Roland je slaat de spijker op de kop, doorgedreven hypocrasie. Hier preuts een een paar straten verder toveren dames visjes uit hun **&&^%$$# . Verder weiger ik mij aan te passen aan diverse normen en waarden hier in Thailand, nee ik zal geen Burmeese, of combodiaanse mede mensen als 2 de rangs mensen behandelen voor mij is iedereen gelijk.

 16. Tino Kuis zegt op

  Laat ik een duit in het zakje doen.
  Mijn Thaise ex heeft een jaar bij me gewoond in Nederland voordat we samen naar Thailand emigreerden, dat was 15 jaar geleden.
  Ik stelde op een dag voor om het naaktstrand even ten noorden van Hoek van Holland te bezoeken. Na enige aarzeling stemde ze toe, meer uit nieuwsgierigheid dan uit enthousiasme, denk ik. Toen we daar arriveerden keek ze wat verbaasd om zich heen, legde vervolgens de badhanddoek op het zand, kleedde zich helemaal uit en ging liggen. Zwemmen wilde ze niet, het water was te koud, zei ze. Een mooi voorbeeld hoe niet de cultuur (preutsheid en zo) het gedrag bepaalt maar de omstandigheden.

  • Olivier zegt op

   Een Thaise die het Nederlandse naaktstrand bezoekt, doet precies wat wij Nederlanders in Thailand moeten doen: je aanpassen aan de heersende gebruiken en opvattingen. Inderdaad, mooi voorbeeld!

  • Maarten zegt op

   Tino, je kunt net zo goed het gedrag van de buitenlandse dames in Thailand aanhalen als voorbeeld waarin cultureel aangeleerd gedrag (topless zonnen) het won van de omstandigheden (waarin dit niet gepast is) en concluderen dat gedrag blijkbaar bepaald wordt door cultuur. Het is me allemaal wat te zwart-wit hoe je beredeneert.

   Bovendien is er denk ik niemand die beweert dat mensen hun gedrag niet wijzigen als ze in een andere cultuur terecht komen. In jouw voorbeeld doe je net of slechts de omstandigheid veranderde, maar wat juist cruciaal is, is dat deze andere omstandigheid (naakte mensen) zich voordeed in een andere cultuur (waar naaktlopen min of meer geaccepterd is). De vraag is of ze ook met je mee was gegaan en uit de kleren was gegaan als er een naakt strand in Thailand zou zijn. Misschien niet. Ik ben dan ook allerminst overtuigd door je voorbeeld (maar vind het wel leuk om erover na te denken).

   Er is een analyse van de Titanic ramp. Het bleek dat de Engelsen aan boord dichterbij de reddingsboten zaten dan de Amerikanen. Desondanks waren er relatief meer Amerikanen die een plekje in de reddingboten wisten te bemachtigen dan Engelsen. De analysten wijten dit aan de brutalere mentaliteit van de Amerikanen. Dit zou betekenen dat zelfs in een levensbedreigende omstandigheid, waarin je zou verwachten dat men de aangeleerde mores overboord gooit (no pun intended), culturele verschillen tot uiting komen in gedrag.

 17. Ad zegt op

  Een “beetje” overtrokken stelling naar mijn mening. De thaise vrouwen preuts ? als je kijkt naar de gemiddelde kleding op straat dacht ik het niet. Shirtjes en korte mini rokjes en hot pants zie je overal. Let wel de meesten dragen wel een broekje onder de minirok.
  Dus toch preuts? nee dus, het is een kwestie van fatsoen wat weer een heel andere norm is dan in het westen. Het niet willen choqueren van een ander speelt een grote rol, dat lijkt op preuts maar is wel degelijk wat anders. En op het strand dan? gewoon heel simpel een praktisch probleem bruin worden vindt een Thai niet leuk, net zoals bij ons vroeger.
  Kijk eens hoeveel whitening producten er op de markt zijn logisch dat dan men dan de zon zoveel mogelijk mijdt.
  En wat er binnenshuis gebeurt hoor ook niet in het openbaar, ook weer een kwestie van fatsoen, en wat er gebeurt in De GoGo bars en soms zichtbaar vanaf de weg, helaas helaas dat heet verloedering, jammer dat wel, maar gelukkig zijn dat nog steeds uitzonderingen. Wel heel erg jammer dat het internationaal zoveel aandacht krijgt.

 18. peter zegt op

  Moderator: bedankt, over het hoofd gezien maar nu verwijderd.

 19. Maarten zegt op

  Ik erger me groen en geel aan bezoekers van Thailand die zich niets, maar dan ook echt hemelaal niets gelegen laten liggen aan de basale sociale normen. Een toerist hoeft zich niet te verdiepen in alle finesses van de plaatselijke gewoonten en opvattingen, maar het kennisnemen en observeren van de elementaire do’s en don’ts is toch niet teveel gevraagd.

  Ik schaam me regelmatig kapot voor gedrag van buitenlanders. Ik vind het vervelend voor de Thai als zij zich ongemakkelijk voelen in hun eigen land door het gedrag van buitenlanders. Ik vind het ook vervelend voor mezelf, want hoe ik vanwege mijn blanke huid beoordeeld wordt door Thai hangt mede af van hoe andere buitenlanders zich gedragen (dat is geen kritiek op de Thai, dat is menselijk). In mijn beleving straalt het letterlijk a-sociale gedrag van veel buitenlanders negatief op mij af.

  Andere voorbeelden uit het dagelijks leven:
  – Buitenlanders die zeer luidruchtig zijn op plaatsen en momenten waar het voor de Thai niet gepast is om zo overdreven aanwezig te zijn.
  – Vorige week zat er een jong buitenlands stelletje uitgebreid te zoenen in een volle skytrain. Het ging maar door, meer dan tien minuten lang. Het gesmak was zo luid dat je het letterlijk door het hele treinstel kon horen. De andere kant op kijken had dus weinig zin, want je hoorde het nog steeds. Ik geneerde me echt helemaal kapot.
  – Buitenlanders die om het minste of geringste verbaal aggressief zijn. Je hoeft niet alles over je kant te laten gaan, maar gedraag je niet alsof je in je eigen leefomgeving bent, waar onbeschoft gedrag wellicht tot norm verheven is.

  Zo dat lucht op 😉

  • Rob V. zegt op

   En die voorbeelden die je noemt (Luidruchtig zijn, uitgebreid zoenen in het OV en stennus schoppen) zijn elders wel normaal geacpteerd gedrag? Dacht het niet. Dan zijn gewoon indiviuele minder sociale mensen die of nooit ergens fatsien tonen of op vakantie eens extra de remmen los gooien.

   Wat betreft preutsheid, ik zie amper verschil. Zwemmen met je kleren aan is vanwege de zon, ben benieuwd hoeveel Thai zonder BH zouden zonnen als ze graag in de zon zouden liggen. En met het aantal mensen dat dit in NL valt het volgens mij ook wel mee, waarbij je soms ook plaatsvervangende schaamte krijgt. Met de kleding op straat valt weinig preutsheid te ontdekken: jonge dames in zeer korte broekjes die weinig tot de verbeelding laten, toch niet onaantrekkelijk (school)uniformen etc.

 20. I-nomad zegt op

  Khun Peter, je stelling daagt uit tot vingertje wijzen.
  Sorry, ik ga er niet aan meedoen.
  Ik ben eigenlijk veel meer geinteresseerd om te weten hoe de eventuele vrouwelijke Thaise partner van de lezers zich hier op het strand kleed: “Draagt ze een bikini of een volledig lichaamsbedekkende tenue? En indien volledig bedekkende tenue, doet ze dat of zou ze dat ook doen als ze in NL of een ander Westers land is?
  De mijne zou niet naar het strand willen als ze er werd verwacht dat ze volledig bedekkende tenue moest dragen.
  Gelukkig houdt ze houdt net zo als ik niet van drukke stranden, dus dan kunnen ook minder mensen aanstoot aan haar bikini nemen.
  Bij voorkeur is ze topless, maar alleen als we echt privacy hebben.
  Ik zie ernaar uit als we volgende week op eindelijk weer op een eiland met slechts 1 resort en een paar Westerse toeristen verbljven 😉

  • Bangkokker zegt op

   Wij wonen in NL en mijn vrouw gaat het liefst in jeans en een shirt naar het strand. Een jeansshort gaat ook nog wel maar in een bikini voelt ze zich wat ongemakkelijk. Dat zit er gewoon in.
   In Thailand gaat ze wel regelmatig in bikini naar het strand maar dan slaat ze er toch wel weer snel een handdoek overheen.
   Van mij mag het ook wel wat vrijer maar ik respecteer het gewoon.

 21. Rick zegt op

  Wie wel eens in de Pattaya/Patong of de rosse buurten van Bangkok is geweest kan zich idd van het preutse in Thailand weinig voorstellen.
  Maar als Thai zich echt storen aan topless laat ze een aantal naakt of naturisten stranden aanleggen wat je wil.
  Hebben wij hier ook en duizenden toeristen erbij die graag zonder broekje lopen 🙂

 22. Bernard zegt op

  Allereerst denk ik dat de uitkomst van deze vraag niemand iets kan schelen. Dit is een Thaise aangelegenheid. Vervolgens ben ik van mening dat indien je besluit om naar Thailand op vakantie te gaan, je de lokale gebruiken dient te respecten.

  Echter ik ben nu vijf jaar in Thailand en zie een verschil van mening tussen jongeren en ouderen. Twee jaar geleden met het Sonkran festival waren er een vijftal Thaise meiden, van jonge leeftijd (18-21), die besloten om hun bovenstukje van de bikini uit te doen. Dit is door een Engelse jongeman vastgelegd en op Youtube gezet. De volgende dag was dit een groot schandaal in Thailand. Hoe konden die meiden nu zonder bovenstukje van hun bikini vrolijk verder rond dansen.

  De uitkomst van het vorenstaande was dat de Engelse jongeman het land werd uitgezet en de vijf jonge meiden een ieder een geld boete kreeg van vijfhonderd Baht. Dit jaar was het de buurt aan de Katoi’s, die zonder bovenkleding vrolijk dansend het Songkranfestival vierden. Vervolgens in de afgelopen vijf jaar zag ik de rokken van velen jonge dames, en jonge studentes die op de vele Universiteiten in Bangkok studeren, korter en korter worden. Dit bracht en brengt de kuisheids afdelingen van de diverse scholen in grote beroering. Dit is niet in samenspraak met de Thaise cultuur. Echter deze jonge meiden groep van 18-30 wenst hetzelfde als meiden uit Europa of Amerika. Zij lezen ook de diverse mode bladen uitgestald in de diverse winkels van Bangkok en elders in het land.

  De gemiddelde Thaise is dus echt niet preuts, anders zul je wel ander kleden denk ik zo. Echter niet te vergeten dat de gemiddelde Thaise zakenman cq elite drie of meer bijvrouwen heeft voor zijn seksueel plezier. Mijninziens een beetje met twee maten meten dus. Vrouwen dienen zich vooral voorbeeldig te gedragen en vooral keurig gekleed te gaan, terwijl Thaise mannen zich uitbundig vermaken in de diverse massagehuizen en Karaoke bars, met de diverse dames aan hun zijde. Dit achter gesloten deuren naartuurlijk en dus vooral zonder pottenkijkers. Het vorenstaande in volledige overeenstemming met de Thaise macho cultuur.

  Tenslotte denk ik dat er ook een keerzijde kleeft aan het tourisme. Thailand heeft zijn lands grenzen opensteld voor toerisme. Het is een belangrijke bron van inkomsten voor Thailand. Sommige westerlingen doen wat ze doen en lopen of liggen dus zonder bovenkleding. De trent dat Thaise dames zich nu ook meer en meer westers willen gekleed gaan en dus weer terug in de tijd gaan, waar het de normaalste zaak van de wereld was dat de gewone bevolking zonder bovenkleding rond liep. Dienovereenkomstig zul je dus over een aantal jaren net zo als in Europa en elders in de wereld, meer en meer ontbloote borsten zien. Dit tot afschuw van de elite en oudere bevolking in Thailand.

  • Rebbel zegt op

   Een uitstekend verhaal van jouw Bernard. Spijker op de kop. Je hoeft niet ver terug te gaan in de Thaise geschiedenis en je vind een Thaise koning met (ca.) 230 kinderen. Deze koning zou de stehen gelegd hebben voor de moderne Thailand. Dat kun je interpreteren zoals iedereen dat zelf will. Preuts was deze goede man in elk geval niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website