Wateroverlast in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
24 november 2016

Alweer, zal er gedacht worden? Inderdaad, maar ik had een beetje medelijden met het bestuur van Pattaya.

Het kan niet ontkend worden, dat zij zeer voortvarend overal in de stad grote rioleringssystemen aanleggen. Het geeft dan wel een paar maanden overlast, vooral als dit overal tegelijk schijnt aangepakt te moeten worden, maar dan heb je ook wat! Nee dus.

Afgelopen woensdagmiddag kwamen tropische buien in alle hevigheid naar beneden en ondanks alle inspanningen stond de stad op vele plekken blank. Maar de eerlijkheid gebied te vertellen dat hier geen enkel systeem voor ontwikkeld kan worden. In Nederland, waterland bij uitstek, zouden bij deze hoeveelheid regen ook een aantal delen blank komen te staan en wordt ook gezocht naar “overloop”gebieden.

Hetzelfde idee wat Koning Bhumibol lanceerde voor Bangkok jaren geleden. Misschien dat de overlast van water wel eerder verdwenen is door de grootse aanpak, maar dat ben ik later niet gaan onderzoeken. Daarvoor zat ik al te lang in de auto op zoek naar alternatieven. Dus in dit geval een beetje “mercy”voor de plaatselijke overheid.

Ondanks de grote regenval stijgt het water in het Chaknork Reservoir en het Mabprachan Reservoir niet erg. De stad blijft wat dat betreft “groot afnemer”.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Wateroverlast in Pattaya”

 1. nico zegt op

  Tja,

  Hoe kan een straat langs de zee onder water lopen?

  Gewoon de natuurlijke afvoer blokkeren, door een fraaie middenberm en een verhoogde (mooi) stand voetpad.

  Enne, dan snappen ze niet hoe Pattaya onder water komt te staan.

  Groetjes Nico vanuit een (nu) droog LakSi

 2. bob zegt op

  Overloop gebieden in Pattaya? Waar haalt iemand de onzin vandaan. Pattaya ligt tegen de heuvels en water stroomt altijd van hoog naar laag. Derhalve werkt dat plan dus niet. Gewoon wat geulen graven van hoog naar laag en daar het water naar geleiden en gewoon op zee lozen. Maar niet als riool gebruiken zoals dat in Thailand de gewoonte is.

 3. Marc zegt op

  Beste Lodewijk, ik heb helemaal geen compassie met de bestuurders en technici in Pattaya. Ik ben het eens met Nico. Als Pattaya resident kan ik niet anders concluderen dat het civiel-technische klunzen zijn in Pattaya. Door de rotzooi zoals plastic bekers, polystyreen etenswaar verpakking, plastc zakken, enz, maar overal neer te smijten worden die opgevangen in het rioolsysteem, klonteren daar samen in hoeken en gaten en verstoppen de boel. En het is in feite zo simpel. Opvoeding en regelmatig schoonmaken en niet wachten tot er een bui komt om schoon te maken, maar gewoon regelmatig. Uiteindelijk werkt dat ook meer efficient, want het afval moet toch ook uit de riolen worden gehaald. Verder is de kwaliteit van het werk waardeloos. Smeer er maar weer een laagje cement op ,,,,,,,,,zo is weer dicht we kunnen weer gaan pitten.

 4. Frans zegt op

  ze zouden de beachroad weg een beetje richting strand moeten laten aflopen,
  wat minder de waterpas gebruiken bij aanleg van de weg

  zwerfvuil, valt mee toch…. die riolen ruiken meer naar uitwerpselen dan afval,
  anders zou ook al het afval in Jomtien beach in zee drijven, plastic ed.
  waar de riolen de zee ingaan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website