Walkingstreet in Pattaya, ‘a never ending story’

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
31 oktober 2016

Eén van de bekendste gebieden van Pattaya is de Walkingstreet. Enigszins vergelijkbaar met de vroegere bekendheid van de Wallen in Amsterdam. Nog steeds weet de overheid niet wat ze met dit gebied aan moet.

Eén optie was om het gehele gebied te slopen, vanaf de Pattaya Thai tot aan de Bali Hai pier. Daarbij zou een investering gemoeid zijn van 1,5 miljard Baht om een park en een Marina haven aan te leggen. Deze optie ligt al jaren op de plank bij de City Hall.

Optie twee is wat vager wat betreft de aanpak. Alle onroerend goed bezitters moeten al hun bouwwerken, die dichter dan 40 meter bij de Entertainment zone liggen, verwijderen. In het verleden zijn de vaak houten bouwsels opgekocht van vissers door investeerders. In de praktijk blijkt, dat de investeerders, de zakenwereld en de toeristenlobby wel met het laatste idee kunnen leven. De totale afbraak van het gebied, hoewel het er overdag verschrikkelijk uitziet, vond geen weerklank. De toeristenbranche verwacht een terugslag van de omzet als toeristen wegblijven van het wereldwijde begrip “Walkingstreet”.

De totale afbraak, waar de regering al op 17 maart 1992 toestemming voor gaf, is door diverse oorzaken niet doorgegaan. De onroerend goed bezitters hielden o.a.hun poot stijf. Bekend is dat er verschillende invloedrijke en vermogende families en politici hierbij belang hadden. In 2002 probeerde de voormalige burgemeester een compromis te vinden. Huisbezitters zouden hun onroerend goed aan de stad verkopen, de gemeente zou in dit gebied investeringen doen en het onroerend goed aan de voormalige eigenaars verhuren. Ook het laatste plan in 2015 om 12 huizen af te breken, verdween in de onderste bureaulade.

Het blijft voorlopig bij een schone droom. Vanaf de Beachroad tot aan de Bali Hai pier wordt geen fraai brede straat aangelegd en komt er geen park met kunstmatig aangelegde eilandjes. Ook de nieuwe fraaie vuurtoren met klok en aanlegsteigers voor kleine toeristenbootjes blijven voorlopig in de mottenballen liggen.

Het gehele gebied voor wat de toekomstige ontwikkeling betreft, blijft onduidelijk. Men richt zich nu op de officiële eigendomspapieren van de eigenaren. De oplossing zal mogelijk moeten komen van de militairen, die ingeroepen zijn door de gemeenteraad.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website