Tandarts in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
5 mei 2016

Iedereen heeft wel eens een tandarts nodig. Hetzij voor een controlebeurt, hetzij voor een behandeling. Er zijn zelfs mensen die juist om de tandarts, vakantie gaan houden in Thailand en daarmee veel geld uitsparen ten opzichte van Nederland.

Nu zijn er erg veel tandartspraktijken met name in Pattaya onder andere in de Pattaya Klang. De een belooft een nog “brighter smile” dan de ander. Maar nu de praktijk. Het eerste wat opvalt zijn de verschillen in prijzen. Als vrije ondernemers mogen zij zelf de prijs bepalen. Wat kost een onderzoek en het reinigen van het gebit? Amazing Thailand! Men is immers Farang, rijk en dom!

Bij het betreden van de praktijk levert dit zowel verbazing als vraagtekens op. Niet alleen door het meisje achter de balie, maar ook door de inrichting, modern of gedateerd en toont het hygiënisch, geen wegschietende kakkerlak, opgeschrikt door een klant.

Het zou goed zijn een soort databank aan te leggen van goede en betrouwbare adressen. Niet alleen voor tandartsen, maar evengoed voor reparateurs en advocaten.

Dental Clinic Arunroj

Een twee jaar geleden geopende moderne tandartspraktijk Dental Clinic Arunroj krijgt zonder meer het predicaat zeer goed. En wel om de volgende redenen. De gemaakte afspraken worden nagekomen. De klacht wordt deskundig in kaart gebracht en eventueel een röntgenfoto gemaakt, die nagenoeg niets kost. De te verwachten behandeling en de kosten worden besproken. Als een behandeling inhoudt, dat men nog één of twee keer moet terugkomen, wordt dat per keer afgerekend en moet men niet alles in één keer vooruit betalen.

Waar moet je zijn?

Schuin links tegenover de Thepprasit Road ligt de Khao Talo Road of komend vanaf de Pattaya Thai rechtsaf de Sukhumvit Road oprijden bij de stoplichten linksaf en de Khao Talo Road inrijden vervolgens de spoorlijn oversteken. Tegenover de markt ligt rechts de ARUNROJ Dental Clinic met een deskundige vrouwelijke tandarts.

7 reacties op “Tandarts in Pattaya”

 1. bob zegt op

  Mag ik ook een vrijblijvend advies geven maar dan in Jomtien? Gebaseerd op dezelfde feiten als in het artikel:

  Dental Society, Dr. Klatimee, THAPPRAYA ROAD : het korte stukje naar het Jomtien beach strand. Tegenover de gele Krungsri bank. dus aan de kant naar het strand toe. tel. +66 81 353 6675

  Ben hier al jaren klant en altijd zeer goed geholpen: schoonmaken en controle op onregelmatigheden Baht 1,000.00 (duizend dus)

 2. Wim heijstek zegt op

  Dank u voor de informatie doet deze tandarts ook inplantaten
  Groeten Wim

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Wim,

   Zij doet ook inplantaten, tel.nr.088-3501-989

   Er zijn inderdaad meerdere tandartspraktijken aan de “Darkside”van Pattaya met een zelfde (start)prijs , maar het gaat ook om de nauwkeurigheid en zorg voor patiënten.

   Mochten er nog meer goede tandarts praktijken bekend zijn, dan zijn deze adressen welkom.

 3. Jacques zegt op

  Zoals de schrijver al stelt is het zeker een aanrader wanneer er toch ieder jaar gereisd wordt naar Thailand hier het gebit te laten behandelen.
  Ik heb dit al jaren zo gedaan en het heeft mij veel geld bespaard. In Nederland een ziektekostenverzekering zonder tandarts, dus die kosten win je al. Ik deed dit altijd in december en was nooit meer kwijt voor reiniging en een enkele vulling als 1500 a 2000 bath.
  In de darksite van Pattaya zijn genoeg klinieken die voor dit geld de behandelingen verrichten. Dus niet alleen Kao Talo, maar ook Soi Siam country rd en Noneplubwaan om maar eens wat te noemen. Bij de meeste klinieken zijn de prijzen vooraf op tabellen in te zien.

 4. Lunghan zegt op

  Goede vraag van Wim, er zijn legio tandklinieken die ook implantaten doen, maar voor diegene die ik ken zijn ze nog duurder dan inNL maar weet ook iemand een goede die betaalbaar is.Mag ook buiten Pattaya zijn.

 5. Max zegt op

  En wat te denken van het Pattaya Bangkok Hospital. Professioneel en deskundig en wat velen het tegenover gestelde denken, niks te duur.
  Ik ben daar met mij hele hebben en houwen in goede handen.

 6. Gringo zegt op

  Ik ga al meer dan 10 jaar (uiteraard tot volle tevredenheid) naar Dr. Chanya Kulpiya van het Dental Art Centre in Soi Buakhow, tel 038 720990, de praktijk bevindt zich tussen Soi 19 en 21.

  Zie in dit verband ook mijn verhaal en de reactie’s op: :
  https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/tandarts-thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website