Roller Holiday in Hua Hin?

Door Luckyluke
Geplaatst in Steden, Toerisme
Tags: , ,
18 april 2011

Vrij vertaald: rollend vakantie. Wat moet je daar bij bedenken (vooral in Thailand)? We hebben het nu natuurlijk over rolstoel vakantie!

Soms denk ik wel eens wanneer ik in een rolstoel zou zitten kan ik dan nog op vakantie naar een ver land? In Europa zou dat geen enkel probleem zijn, de voorzieningen zijn daar voldoende voor onze rolstoel medemensen. Maar als ik kijk naar een ver land en dan met name Thailand, dat is even andere koek.

Ik denk daar wel eens aan als ik op een terrasje hier in Thailand zit te genieten en een rolstoeler langs zie komen. Vele Jaren geleden (rond 1985) wilde men mij afkeuren op mijn rug ‘’versleten’’ concludeerde men toen en opereren was toen geen optie (50% kans op letsel) dus ik had ook in een rolstoel kunnen zitten!

Ik heb leren leven met de ongemakken en leef nu gelukkig in een warm land Thailand, maar ik kijk toch regelmatig rond als het anders was geweest. En dan vooral hier in Thailand, het wordt wel beter maar er kan nog een hoop verbeterd worden. Als je rond kijkt en dan spreek ik hier over Hua Hin dan zie ik dat men bezig is om stoepen toegankelijk te maken voor rolstoelers, maar als rolstoeler een bar bezoeken? Daar zitten de dames niet op te wachten sterker nog (ik heb het zien gebeuren) ze sturen je gewoon weg.

Roller Holiday? Binnenkort kan het hier ook in Hua Hin (misschien het lot? Ik weet het niet) maar ik ben sinds kort betrokken bij een project hier in Hua Hin om vakantie voor rolstoelers aangenamer te maken. Lynns Town, een villa park speciaal voor rolstoelers met alle voorzieningen die men maar kan wensen (inclusief de behoefte die ook zij wel eens missen).

Het Resort wordt op dit moment gebouwd net buiten de stad Hua Hin en krijgt alle voorzieningen van een tropische vakantie resort, maar dan alleen voor rolstoelers. Uiteraard gaan we ook het vervoer en excursies voor hen aanpassen zodat de rolstoelers straks kunnen zeggen: vakantie thailand?… een roller Holiday.

Meer info op: www.rollerholidays.com of www.lynnstown.com

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Roller Holiday in Hua Hin?”

 1. kick zegt op

  ben pas 3 maanden in hua hin geweest en met een tien tal rolstoelers en scootmobiel rijders gesproken .zij hadden totaal geen beperkingen daar met de toegangkelijkheid van eethuisjes barretjes of restaurants bij de wat hoger gelegen restaurants is vaak naast de ingang een plaat aangebracht voor rolstoelers . ik denk dat juist de mensen in een rolstoel meer eigen waarden kennen als ze hun vakantie op eigen gelegeheid doen wat perfekt gaat in hua hin .bij de kloktower midden in het centrum kan je afspraken maken, met luxe taxi busjes allemaal betaalbaar. groetjes kick ( ps kijk maar eens op you tube rolstoelers in hua hin )

  • kick zegt op

   http://www.youtube.com/watch?v=dSou6B0VnMI

   • Hallo Kick,

    Bedankt voor de link naar onze video. Hier kan je nog meer videos vinden over de toegankelijkheid van Hua Hin, Bangkok en Thailand http://www.youtube.com/user/WheelchairThailand?feature=mhum . Onder andere een video over een aangepaste Toyota Commuter Van met een rolstoelvastzetsysteem. Dit is de eerste en enige op dit moment in Thailand.

    Wist je trouwens dat wij al sinds 2007 rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen verhuren in Hua Hin? We waren de eerste die een aangepaste vakantiewoning verhuurde met prive zwembad / jaccuzzi en zwembadlift. Alle anderen hebben de lift en de aangepaste woningen afgekeken, maar ze hebben geen prive zwembad. En ze liggen ver buiten het centrum, waardoor je als rolstoeler altijd een taxi nodig hebt. Onze huizen liggen in of vlakbij het centrum.

 2. Chang Noi zegt op

  Een kennis van heeft ooit eens een rond-reis van een Nederlandse tour-operator begeleid waarvan alle reizigers in een rol-stoel zaten. Dat bleek nogal wat aanpassing nodig te hebben. Speciale bus, meer begeleiders, aangepast programma omdat sommige attracties domweg niet te bezoeken zijn in een rolstoel. Maar over het algemeen vond hij de problemen toch reuze meevallen en was het hier in Thailand veel makelijker om oplossingen te vinden voor de problemen.

  En ik zie hier regelmatig mensen in rolstoelen die net zoveel lol hebben in een beer-bar of ago-go als andere mensen. Ze krijgen net zoveel aandacht of mischien wel meer (son-saan).

  Chang Noi

 3. Henk van't Slot zegt op

  Nog niet zo lang geleden zat ik in de Tornado Bar op soi 6,in de bar ernaast wou een roltstoelganger naar binnen,shorttimebar Saigon Lady’s, via de vooringang ging dat niet lukken.
  Hij werdt door de meisjes in de rondte gereden om via de achteringang op soi 6/1 naar binnen te kunnen.
  Het was die dag verpleegstersuniformen dag,dus dat was wel effe lache,voor hem ook denk ik.

  • kick zegt op

   Zo kan het ook . Re: Thailand met rolstoel

   ——————————————————————————–

   wij waren al een paar x met de rolstoel in Thailand – kan ook nog een paar stapjes of trapjes doen
   verplaatsten ons met taxi of tuktuk en wat hulp om er in te komen
   taxi: hebben lpg tank in de bagagekoffer – als de wielen er vlot af kunnen nemen ze hem mee op de bijzitterstoel
   tuktuk= hebben meestal een klein plankje/rekje achteraan en de rolstoel wordt er met rekkers en koorden op vastgemaakt
   de rivertaxi is wel een probleem- vlottende steiger en het moet nogal vlug gaan
   de klongs en drijvende markten konden we gerust doen met wat hulp
   stoepen zijn, zoals overal in Azië vrij hoog en… nogal veel straatmeubilair her en der neergeplant
   zelfs op de grote doorgangsblvds stopte alle verkeer als ze zagen dat we wilden oversteken (moet ik hier in ‘t stad niet proberen)
   de bezienswaardigheden zijn te doen vooral omdat er overal zoveel helpende handen zijn
   wij namen zelfs de bus naar Vientiane (maken nooit vaste plannen en deze vluchten zijn nogal eens “fully booked” in hoogseizoen) een dubbeldekker waarvan alleen het bovenste verdiep voor de reizigers is voorzien….. kregen ze voorste rij toegewezen= veel beenruimte – trapke smal maar veel mankracht!!! moest zelf niet uitstappen aan de grens – de gids zorgde voor de papieren en ik mocht even wuiven!!!
   Kort gezegd: alleen in sommige hotels zijn echte voorzieningen maar alle hindernissen worden met een glimlach overwonnen
   Veel reisplezier

   • kick zegt op

    Hier nog wat fotoos. het plezier straalt er af. http://www.flickr.com/photos/16998435@N07/page6/

    • Hallo Kick,

     Ik zie dat je ook foto’s van een van onze gasten geovnden hebt. Deze jongeman was op vakantie met zijn ouders die de zorg op zich namen. En hij heeft inderdaad plezier en een prima vakantie gehad. Onze huishoudster ging mee als begeleiding tijdens trips en dat extra handje dat af en toe nodig is.
     Wil je nog meer foto’s zien dan is hier een link naar ons Picasa album http://picasaweb.google.com/WheelchairThailand

     Groetjes, Hanneke en Jan van der Linde

  • Hallo Henk,

   Je hebt helemaal gelijk. Je wordt niet weggestuurd. Je wordt als een echte Falang binnengehaald. Een paar maanden geleden heb ik met een vriend een avondje doorgebracht in Soi Bintabaht. Eerst een een beetje rondkijken, wat souvenirs kopen en vervolgens een paar biertjes drinken. Lekker kletsen met de meiden en een drankje weggeven. Dit was geen onplezierige avond. Meer zien van mijn avond? Hier is een video http://www.youtube.com/watch?v=P-NlpPZasBI .

   Veel plezier. Groetjes, Jan

 4. Rob Piers zegt op

  Even buiten Hua Hin (12 kilometer vanaf het centrum) ligt he resort Akamai. Dat resort is volop berekend (zelfs als zodanig gebouwd) voor rolstoelgebruik! Er is o.a. een prachtig groot zwembad met een speciale lift voor gehandicapten en daarnaast beschikken zij over een mini-bus met lift!

  • Luckyluke zegt op

   Ja dat klopt alleen het probleem bij hun is dat er van de oorspronkelijke plannen nu nog geen kwart gerealiseerd is (en het park zou al in 2009 open gaan). en of er nu verder gebouwd wordt is nog onbekend. ook Lynn’s Town beschikt nu al over een speciaal aan gepaste Minibus en deze investeerders willen dit park wel af bouwen!!

   • kick zegt op

    . Prijzen Tropical Hill 2 incl. ontbijt (Prijzen zijn per villa) Maart tot Juni € 100.- per dag Juli tot November € 100.- per dag!!! December tot Februari € 150.- per dag De bouw van Lynn’s town is gestart opening in jan. 2012 ook hier kunt u al voor volgend jaar boeken Prijzen Lynn’s Town resort incl. ontbijt Maart tot Juni € 120.- per dag Juli tot November € 140.- per dag December tot Februari € 180.- per dag ( Ik vind dit een erg duren vakantie als je een maand gaat ben je al zo,n 5600.honderd euro kwijt aan je vila daar komt je vliegreis nog bij moet wel vaak betaald worden van een invalide uitkeering . In avalon vilage huur je luxe vila voor 500 euro per maand huur een huishoudelijke hulp in voor 250 euro per maand zijn er zat tevinden op het internet .) of even in het park vragen daar lopen zat thaisen mensen die de weg weten voor je .groetjes kick

    • kick zegt op

     WAT IS BELANGRIJK voor reizen met een handicap
     Een op tijd contakt op nemen met KLM care . die verzorgen alles tijdens je vlucht naar bangkok rolstoel en scootmobiel gaan gratis mee.!!!!
     TWEE een goede verzekerring afsluiten bij de ANWB leg uit wat je mankeert en je bent verzekert voor alles ook het verblijf van je partner tijdens ziekehuis opnamen.
     DRIE het is vrij gemakkelijk bij problemen met u handicap een goeden ars of specilist tevinden in het bangkok hospital in hua hin . (ook als u medicijne tekort heeft kunt u daar terecht )
     VIER. Ik wens u een HEERLIJKE vakantie toe ( wij hebben het al een paar keer zo gedaan GEWOON OP JEZELF KOST MINDER EN MEER PLEZIER OOK VOOR AF ) groetjes KICK EN MARIAN

    • Luckyluke zegt op

     Kick ik ben het met je eens dat er zat te vinden is voor goedkopere prijzen. alleen je moet niet vergeten dat het hier ga om volledige (medische) verzorging van A tot Z daar zit natuurlijk een prijsje aan. als de rolstoeler zijn eigen verzorging mee brengt dan worden de prijzen ook anders. Ook als je langer dan 2 weken wil verblijven zijn de prijzen anders (dus jou vergelijking gaat niet helemaal op)
     Uiteraard bedankt voor je commentaar ik ga bij deze door geven dat dit duidelijker op de site vermeld moet worden.

   • Peter Hoste zegt op

    Beste Lezers,

    In tegenstelling tot wat ” Luckyluke” schrijft kunnen wij bevestigen dat Akamai Village een volledig afgewerkt resort is die sinds 15 Januari 2011 haar deuren heeft geopend.
    Akamai Village beschikt over 18 Units waarvan 10 aangepaste units voor de rolstoelgebruikers. Er is een aangepaste shuttlebus die de klanten op aanvraag naar het centrum, strand of welke bestemming ook heen brengt. Het gigantisch zwembad is voorzien van een zwembadlift.
    Indien U verdere vragen heeft aarzel niet om met ons contact op te nemen.

    Met vriendelijke groeten,

    Directie Akamai

   • Lees hier verder http://vakantie-gehandicapten.blogspot.com/2011/09/new-kid-on-block-en-veel-bla-bla.html

  • Hallo Rob,

   Hier is een link naar een kaart waarop alle toegankelijke accommodaties staan http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=nl&msa=0&msid=205687434391224233082.000492518693697e1d58a&z=12.

   Zo kan je zien dat de rolstoeltoegankelijke Pool Villa Coconut Grove and het aangepste appartement Tira Tiraa wel heel gunstig gelegen zijn. Gasten van deze accommodaties kunnen lopend al veel bereiken.

   Groetjes, Hanneke en Jan van der Linde

  • Gisteravond toevallig iemand gesproken die op Akamai gelogeerd. De bus heeft geen lift maar twee losse oprijgoten. Het grote gevaar is dat deze oprijgoten kunnen wegglijden en de gehandicapte met rolstoel en al op de grond valt.

 5. Pim zegt op

  Ga zo door heren .
  Nog even en dan kunnen de directies rolstoelraces op de floating market organiseren onder elkaar .

  • Hallo Pim,

   Aan die races op de floating market kunnen de directies van Akamai en Lynn’s town wel meedoen. Helaas zit ik door een spierziekte in een elektrische rolstoel en kan hierdoor niet in die boten zitten. Varen op de floating market is juist een van de attracties die je niet kunt doen in Thailand als je een slechte zitbalans hebt. Zo nu hebben de anderen al weer wat geleerd.
   En trouwens ik zie mezelf niet als directie maar als ervaringsdeskundige (helaas), die goede adviezen kan geven aan andere gehandicapten die Thailand willen bezoeken. Op ons blog http://wheelchairthailand.blogspot.com kun je al veel adviezen en ervaringen lezen.
   Voor meer informatie mag je altijd met ons contact opnemen per email janvanderlinde@gmail.com

   Groetjes, Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website