Vervoer in Thailand

Door Luckyluke
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
15 december 2016

Vervoer in Thailand is voor iedereen heel belangrijk, zo ook voor ons. Mijn vrouw gebruikt al jaren haar ‘motorbike’ om naar haar werk te kunnen (zoals vele Thai met haar). Haar beste vriendin woont bij ons en ook zij moet naar haar werk. De dames gebruikte de ‘bike’ gezamenlijk. Ze werken op verschillende tijden dus het ophalen en wegbrengen was een hele planning.

Vorig jaar besloot ik, dat er nog een bike moest bijkomen. Dat heeft twee voordelen:
A. als ik werken ben (in China) dan hebben de dames ieder hun eigen vervoer.
B. als ik thuis ben dan gaan de dames weer samen op één bike en heb ik eindelijk ook vervoer om eens de deur uit te kunnen, ‘’niet dus’’.

Het idee was leuk maar werkt niet want ik zit voor de winterstop nu vier maandjes thuis zonder bike. De dames waren zo gewend aan ieder een eigen bike dat ze dat zo wilde houden (en wat moet ik tegen twee dames?).

Tot vorige maand. We liepen te winkelen in de Tesco, toevallig bij de fietsen afdeling. Mijn vrouw verkondigde dat als ze een fiets zou hebben, ze op de fiets naar haar werk zou gaan! Ik spring daar natuurlijk gelijk op in en gebaarde, oké zoek er maar een uit. Maar haar smaak en kleur zat er niet tussen. Nou ben ik niet voor één gat te vangen, op weg naar huis zijn we gestopt bij een fietsenwinkel (die zijn zeldzaam hier, maar we hebben er één hier in Hua Hin). En ja hoor, daar stond haar smaak en kleur voor de spotprijs van 2500,- baht (ongeveer € 50,-). Nieuw, met 3 jaar garantie.

Sindsdien gaat mijn vrouw (regelmatig) op de fiets naar haar werk. Daardoor heb ik ‘’soms’’ de motorbike tot mijn beschikking. En als ze dan om één of andere reden toch met de bike moet, dan heb ik altijd de fiets nog voor de korte afstanden. Prachtig geregeld toch? Zo ook afgelopen week. Ik moest even een boodschapje doen, dus maar een keer op de fiets. Ik merkte gelijk dat één van de trappers niet in orde was (kogellagertje stuk). Ik vertelde mijn vrouw dat ze morgen even bij de fietsenzaak langs moest om dat  te laten verhelpen (3 jaar garantie weet je nog?).

Komt mijn vrouw die avond thuis met de mededeling dat die reparatie 250,- baht koste! Hè,drie jaar garantie toch? Ja hoor, blijkt dat alleen op NIET bewegende delen te zijn (vond het ook al zo vreemd, 3 jaar garantie op een fiets van € 50,-). Maar goed, alles weer geregeld. Als ik grote afstanden af wil leggen huur ik gewoon een auto en hier in de stad hebben we onze fiets en motorbikes, heerlijk het leven in Thailand!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Vervoer in Thailand”

 1. Stan zegt op

  Luckyluke, na het lezen van uw artikel kan ik niet anders dan de keuze van uw naam een 10 op 10 geven!

 2. robert48 zegt op

  You Lucky man 2 dames in huis en 2 motorbikes en nog een fiets der bij ook.
  Dat noem ik nog eens Lucky hebben.55555

  • Leo Th. zegt op

   Ach Robert, alles is betrekkelijk. Sommigen voelen zich met al één vrouw (permanent) in huis juist erg ‘unlucky’, dus laat staan twee dames! Maar een fiets erbij, naast 2 motorbikes, is natuurlijk niet te versmaden. En een fiets van € 50,= met 3 jaar garantie al helemaal niet. Vorige week nog een hele discussie op Thailandblog over wel of geen garantie in Thailand. Met de conclusie van Luckyluke, ‘heerlijk het leven in Thailand’, kan ik volledig meegaan.

 3. simon borgers zegt op

  Ik had ook een nieuwe motor bike gekocht voor mijn eigen vervoer ik kom dus weer terug voor vacantie motor niet in de garage waar is de moter die heeft mijn broer voor het venten wat hij deed ik werd daar erg boos om ten eerste die motor is van mij maar die Thai doen maar wat vragen niks pakken alles zo maar .ik heb van armoede toen er weer 1 gekocht die ging dus op slot en ik nam de sleutes mee en ook voor de zekerheid km stand opgeschreven wij wonen van grotere plaats later heb ik hem die motor toch nog gegeven en er kon geen dankje wel van af . Van af die keer alles op slot vooral gereedschap anders ben je het kwijt of ze brengen het kapot terug. Of helemaal niet je mag er dan zelf achteraan .

 4. Franky R. zegt op

  Een leuk verhaal, maar een ding blijft bij mij “haken”…
  Wie heeft die tweede motorbike nou gekocht? En dan nog mag je er niet op rijden? Hahaha!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website