Roken in Amazing Thailand

Door Luckyluke
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
15 augustus 2018

Ik weet dat het een ongezonde gewoonte is, maar ik rook al jaren en voel me daar goed bij. In Nederland rookte ik voornamelijk Samson of Drum shag. Sigaretten vond ik te duur.

Toen ik naar Thailand verhuisde, werd dat al gauw sigaretten. De Nederlandse shag is hier gewoon te duur en de sigaretten zijn lekker goedkoop. Destijds 35 baht voor een pakje. Het nadeel daarvan was (in mijn geval) dat ik veel meer ging roken en een pakje was zo op. De sigarettenprijzen zijn ook hier de laatste jaren behoorlijk gestegen. Een pakje Marlboro kost geloof ik nu al 75 baht. Dat is voor hier niet leuk meer. Voor de arme Thai haast niet meer te betalen.

Thai roken daarom vaak shag van het merk Catbrand. Dat wordt geproduceerd in Bangkok. Een zeer donkere tabak met een vreemd luchtje er aan. Als vloeitje gebruiken ze dan gedroogde bananen bladeren. Een pakje van 35 gram kost 5 baht. Een tijdje geleden liet een Thaise kennis mij zijn Catbrand tabak roken maar dan met ‘gewone’ vloeitjes (zonder plak randje). Dat is ook nog een heel gedoe om die compleet te houden. Het was best goed te roken. Wat ik vooral miste, was het zelf draaien (dan rook ik veel minder). Dus ben ik dat toen gaan roken.

Nu, al weer een aantal jaren later kwam ik bij toeval via mijn vele dagtochten, bij een boertje terecht. Hier in de omgeving in de binnenlanden van Hua Hin. Hij verbouwd zijn eigen tabak en de beste man heeft zijn hele schuur vol liggen met tabak in diverse smaken en soorten. Hij verkoop die tabak (belastingvrij) gewoon onverpakt op de lokale markten. Grote bakken vol. En vloei (gedroogde bananen bladeren) heeft hij ook.

Je kunt bij hem je eigen smaak mixen en uit proberen. Vanaf nu heb ik mijn eigen smaak. En wat nog het leukste is, je koopt 1 kilo voor 30 baht. Je krijgt het mee in een plastic boodschappentas. Als ik bij hem langs ben geweest, kan ik weer een tijdje vooruit.

Het leven in Thailand kan zo lekker eenvoudig zijn, Amazing Thailand!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Roken in Amazing Thailand”

 1. hans zegt op

  Ik koop die cat brand ook, als je die koopt in een plastic box (groene kleur) is het iets zwaarder dan drum en ook iets duurder dan de plastic verpakking maar dan heb je wel vloei erbij met een plakrand, en dat heb ik verder in thailand nog niet kunnen vinden.

  Het zijn vaak de chinese shops die deze verkopen.

  Vloeitjes zonder plakrand 1 tot 2 thb kun je overal wel kopen, de thai rollen die tussen de handen, en blijft dan beetje plakken door het zweet.

  dat roken met die bananenbladeren vind ik smerig.
  De catbrand rood zit zo een beetje tussen javaanse jongens en zware van Nelle.

  De filters koop ik bij de 7/11 merk lite up kost 33 thb. Moet je als farang altijd om vragen, want uit zich zelf geven ze niet aan dat ze goedkopere merken hebben.

  Een pakje filters kost in LAOS 9 thb en vermoed dat dit in birma en cambodja wel ongeveer hetzelfde zal zijn.

  Vind trouwens dat over het algemeen dat de thai weinig rokers heeft.

  • rob zegt op

   Inmiddels Catbrand rood in voorraad, dankzij de eigenaar van een eetkraampje in Ayutthaya waar ik af en toe kom,die ik een shaggie zag draaien uit een plasic zakje. Op mijn vraag waar ik een pakje of 5 kon kopen, antwoordde hij iets van wacht maar even….Hij klom op zijn scooter en 4 minuten later was hij terug met 5 pakjes. Vloepapier heb ik nog zat , dus ik ben weer happy voorlopig.

 2. hans zegt op

  In de isaan verkopen ze pakjes shag, plastic doorzichtig met oranje rand.
  beetje vaniile smaak, erg goed voor de pijp, en catbrand gaat ook goed in de pijp.

 3. Miek37 zegt op

  Mijn man rookt “Javaanse Jongens” shag, waarvan er ook 2 staan afgebeeld op het pakje wat op de een of andere manier een onweerstaanbare aantrekkingskracht lijkt te hebben op de Thaise mannen. Zodra hij het pakje neerlegt op een bar of tafeltje wordt het vrijwel meteen opgepakt en nieuwsgierig bekeken waarna de onvermijdelijke vraagt volgt of ze er een mogen draaien, dat mag uiteraard, maar een shaggie rollen met mascotte vloei blijkt toch vaak moeilijker als gedacht. 😉 http://www.flickr.com/photos/miek37/90744985/

 4. Davis zegt op

  Interessante posting en reacties!

  Ben fervent roker, donkere tabak genre zware Van Nelle.
  Heb zo weer alternatieven om uit te proberen, bedankt.

  PS in Laos verkoopt men lokale filtersigaretten, merk Savannakhet. Naar de provincie genoemd waar ze vandaan komen. Zeer goedkoop. Om constant te roken, bevatten veel teer en stel me er wel vragen bij…

 5. Leen zegt op

  Davis, ik zoek nog steeds Van Nelle zwaar. Waar haal jij die. Ik woon in de omgeving van Hua Hin, en wat die andere tabak van het boertje betreft zou ik ook graag willen weten op welke markt dit boertje staat of waar zijn eigen schuurtje is. Alvast bedankt voor de antwoorden van Davis en Luckyluke.

  • Leo zegt op

   Leen, ik haal al jaren mijn zware van Nelle in het centrum van Hua Hin. Het is in de straat van het politiebureau, even voorbij Burger King en daar is een supermarkt die allerlei shag en sigaren verkoopt. Koop niet alles tegelijk op, anders zit ik met een probleem. Bij sommige 7-elevens kan je het ook kopen, maar dan moet je echt zoeken.

 6. Toon zegt op

  Let wel op: handel=handel. De klant=koning.
  Zo spuiten sommige leveranciers welbewust (en natuurlijk ongezien) gif in de tabak om het een beetje lekkerder zware smaak te geven. Maar ja, beetje gif meer of minder in een peuk maakt ook niet meer uit.

 7. Harry zegt op

  Beste Leo, verkopen ze in die supermarkt van jouw ook Black Cat sigaren

 8. Ricky zegt op

  Mascotte vloeitjes zijn te koop bij The Green Parrot Hua Hin Soi 94.
  11 pakjes voor 100 Baht….

 9. Simon zegt op

  Ik rook altijd Black Cat groen. Voorheen had de Black Cat groen een lichte menthol smaak, maar dit is per 1 januarie 2018 verboden. Het is wel een beetje gedoe met de tabak, want het is een erge droge tabak. Ik voeg er een aantal druppels water aan toe, om de juiste vochtigheid gehalte te krijgen. En dan is het best een goede tabak.

  • Ben korat zegt op

   1 stukje aardappelschil of appel schil doet wonderen.

   Ben Korat

  • Bert zegt op

   Vroeger kocht ik op oefening in Duitsland altijd een doos zware van Nelle belastingvrij, die natuurlijk ook droog werd met de tijd. Ik deed er altijd een aardappelschil bij en dan werd ie weer lekker vochtig.
   Ben nu reeds 15 jaar gestopt en heb dat probleem van droge shag niet meer.

 10. Wim zegt op

  Weet iemand waar je hele lichte sigaretten kunt kopen in Chiang Mai? Mallbaro light is mij nog te zwaar.

 11. Jan Ponsteen zegt op

  Ja ตธๆๆมจ zover ik het zie hier voor mijn neus. Zwarte kant en dan rood Maar de vloetjes erbij zijn niet van bananblad maar van bamboe bladeren of zo iets dergelijks als ik geen vloetjes meer heb neem ik bananenblad uit mijn tuin maar dat is anders. Je kan kleine pakjes kopen en dat is 5 B en het dubbele 12 B net met 2 B verhoogt. Ja lekker roken in Thailand. Plakband niet nodig hoor ff wennen. Phuf

 12. jowe zegt op

  Marlboro kost nu 140 baht !

  Ik koop nu Camel, deze zijn verkrijgbaar bij sommige thaise supermarktjes (niet bij 7-eleven of mini-C)
  Als ik ze zie liggen bij de thaise shops, koop ik meestal alle pakjes die ze op voorraad hebben.
  Prijs is ongeveer 60 baht voor een pakje Camel, goedkoper dan LM.

  M.vr.gr.

 13. Hennie zegt op

  Geloof het of niet mijn vrouw als niet roker maakte van rijst afkooksel water plak voor shag dicht te plakken werk goed en is smaak vrij zomaar een tip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website