De Oostzijde van Pattaya: de Darkside

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
22 september 2016

De Inquisiteur schreef uit nostalgie een heel aardig verhaal over de oostzijde van Pattaya. Veel dingen veranderen in een zeer hoog tempo. Een van de dingen, die mij bezighoudt, zijn bijvoorbeeld waar de mooie beelden aan de Pattaya Beach gebleven zijn. Eerst vanuit Pattaya Nua door een fraaie “toegangspoort” naar de Pattaya Beach en dan langs de boulevard genieten van de artistieke beelden.

In Pattaya Oost vindt er een enorme kaalslag plaats. Veel kokosnoot bomen gaan tegen de vlakte en het gewas eronder verdwijnt door grote machines. Vrachtwagens vullen het terrein op met enorme hoeveelheden zand. Of er een aantal resorts bijkomen, is niet bekend of misschien weer een attractiepark.Wat wel duidelijk was, dat men in een enorm hoog tempo drie “Seven Elevens” binnen 6 weken tijd, uit de grond gestampt heeft en al operationeel zijn. Volgens zeggen komen in Thailand nog 3.000 “Seven Elevens”erbij. Allemaal op franchise basis.

In Pattaya Oost worden een aantal wegen grondig aangepakt en van nieuwe riolering voorzien. Aan de verbindingsweg tussen Soi 89 en Nern Plawaan Road wordt nog gewerkt, maar het gedeelte wat af is, heeft een riante straatverlichting alsof men al in kerststemming is. Zelfs langs de paal naar beneden loopt de verlichting. Wat dat betreft, is de houdbaarheidsdatum van de naam“Darkside” bereikt.

3 reacties op “De Oostzijde van Pattaya: de Darkside”

 1. Harold zegt op

  Zoals de foto al aangeeft wordt dit een ” feestelijke ” weg Zeer helder verlicht.
  Vanaf Nern Plabwan tot en met Hill Side Village is het klaar. aan de rest wordt hard gewerkt. Moet rond 7 januari klaar zijn.

  Zal een drukke weg worden, zowel met verkeer, als met vertier. Restaurants en andere bedrijven schieten als
  paddenstoelen uit de grond.

  “”Darkside”” is al aardig ontwikkeld en wie hier woont, hoeft zo langzamerhand niet meer de railway over om iets aardigs te vinden.

  Wordt tijd dat een van die blaadjes meer aandacht geeft aan de genoegens van “Darkside” en eens een goed plattegrond maakt.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Dit plattegrondje is wel bruikbaar.
  .
  https://goo.gl/photos/8D639Ydouxoa3aHr7

  • Harold zegt op

   Alleen bars, waar zijn de goede restaurants ? Zoals Pepper&Salt met zijn indonesische rijst tafel en ander heel lekker eten, En er zijn nog veel meer zeer geode restaurants aan de darkside


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website