Afgelopen week kwam een zware delegatie, City Hall medewerkers, politie en legerofficieren naar de Bali Hai pier om de booteigenaren mede te delen dat zij geen gebruik meer mochten maken van de publieke gronden.

Het gebied rond de Phra Tamnak Hill moest geheel ontruimd worden. Bij het niet nakomen van deze officiële mededeling zou tot ontruiming van het gebied overgegaan worden. In september hadden militairen al een vooronderzoek gedaan naar het gebied wat totaal bezet werd door de vele trailers, tractoren en boten.

Een aantal boten kwamen zelfs nooit in het water maar, verstopten wel de doorgang voor het overige verkeer. De boot eigenaren werden opgeroepen om op een vergadering de problemen te bespreken. Maar de ongebruikte boten moeten zonder meer verwijderd worden. Het zal nog ongetwijfeld een probleem worden, want in Pattaya Oost liggen ook al een aantal boten opgeslagen of worden daar gerepareerd. Veel ruimte is daar niet meer.

Als het gebied eenmaal ontruimd en opgeknapt is, is er weer een fraaie route bijgekomen. Men kan dan vanaf de Bali Hai pier richting vuurtoren wandelen of rijden en dan doorgaan richting Royal Cliff Hotel en Meteorologisch station met daarbij het prachtige park met beelden en het fitness park. Uiteindelijk wordt men beloond met een fantastisch uitzicht over Pattaya.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “Ontruiming van het Phra Tamnak Hill gebied in Pattaya”

  1. Leo Th. zegt op

    De middelste boot op de foto ‘DAVID K*T 2’ zal vast niet van een Nederlander of Belg zijn. Er liggen overigens wel (te) veel boten maar het is ook wel een verlevendiging van het straatbeeld bij de haven. Veel straatverkeer is daar doorgaans niet maar wellicht komt dat er wel als alle boten zouden zijn verdwenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website