Wie hengelt die 100 kilo giant catfish uit het meer?

Door Hans Bos
Geplaatst in Hua Hin, Milieu
1 april 2012

Günther Fritsche (48) is van huis uit een Zwitserse constructeur. Bovendien fanatiek hobby-visser sinds zijn twaalfde. Daar draait het in feite om, want Günther heeft, samen met zijn vrouw Muriele van zijn hobby zijn werk gemaakt. En nog wel in Hua Hin, bij het Specimen Lake 2.

Elke vakantie kwamen Günther en zijn vrouw dagelijks dag vissen in Lake 2, onderdeel van Greenfield Valley Fishing & Cottage Resort, even buiten Hua Hin. Goed verscholen in de tropische natuur ligt daar een natuurlijk meer. Je kon er alleen op klein spul vissen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Medio oktober vorig jaar kon het vissende echtpaar de hele zaak overnemen. De hobby werd werken. Maar Günther nam geen genoegen met het kleine grut in het meer. Hij heeft zich voorgenomen om de ‘giant catfish’ uit de Mekong voor uitsterven te behoeden. En dus kwamen drie pick-ups, de achterbak met plastic omgebouwd tot aquarium, met 50 gigantische beesten uit het Noorden van Thailand. Het kostte nog heel wat moeite om de vissen, soms 50 kilo, onbeschadigd in het meer te krijgen. Met een deken werden ze voorzichtig in de pick-up gevangen en vervolgens in het grote water uitgezet. De dieren groeien minimaal 100 gram per dag, dus binnen de kortst mogelijke tijd zwemmen hier vissen van dik 100 kilo.

Op dit moment bevat Lake 2 naar schatting 6000 vissen. De vangst is dermate gegarandeerd dat een betalende visser die niets vangt, van Günther zonder probleem zijn geld terug krijgt.

Günther is ook op ander gebied een natuurmens. Hij heeft een investeerder gevonden die bereid is geld te steken in waterpompen die op zonne-energie draaien. Riviervissen hebben immers stromend water nodig. Hij waakt er ook voor dat ‘zijn’ meer niet wordt overlopen. Zes vissers tegelijk acht hij een goed uitgangspunt.

De hengel uitgooien is hier overigens niet bepaald goedkoop. De prijzen variëren van 990 baht voor drie uur vissen, tot bijna 4000 p.p. voor een hele dag. Inbegrepen zijn dan wél koffie, thee, water, hengel, aas, hulpje, vangnet en ga zo maar door. De gevangen vissen moeten terug in het water, tenzij de visser daar extra voor betaalt.

Günther en Muriele zijn te vinden door vanuit Hua Hin Soi 112 te volgen (richting Floating Market). Na ca 3 kilometer links af en borden volgens naar de Banyan Golf Course . Deze links laten liggen en de onverharde weg volgen, evenals de bordjes naar Specimen Lake 2.  Gps: 12.28.26.82 N en 99.56.43.42E.

 

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Wie hengelt die 100 kilo giant catfish uit het meer?”

 1. kick zegt op

  http://www.youtube.com/watch?v=u7iaNkODCLc&feature=player_embedded hier kost een dag vissen 200 bath van uit huahin richting bangkok rijden bij km paal 186 staat hit bord cha-am fishingpark met vissen tot over de 100 lb veel vis plezier toegewenst Kick

 2. Pim zegt op

  Zit er bij die dag vissen ook een retourvlucht Amsterdam bij ?

  • Gringo zegt op

   Ha, ha, ik denk het wel, Pim! Waarschijnlijk ook nog wel een gratis overnachting met ontbijt in een resort!!

 3. Rob zegt op

  Belachelijke prijzen zelfs voor europese begrippen en geloof me ik ben m,n hele leven al fanatiek visser nog maals belachelijk.ziet ons ook al als een wandelende atm

 4. Mario 01 zegt op

  In Pattaya Nongpure kan je ook grote catfishen vangen en betaal ik voor een dag vissen tussen de 240 tot 350 Tbt ligt wat ik drink of eet en het aas, maar dan weet ik dat je karper, meun, panin of catfish vangt en soms een soort grote piranja, als je achterin gaat vissen garandeer ik dat men zeker 5 a 10 catfishen vangt. Vanaf de Sukumvit richting Rayon rijden en na de stoplichten van de Pattaya Tai BIC C het volgende stoplicht naar rechts soi Kaotalo en over de spoorlijn bij 7 eleven linksaf en dan rechts/links maar dat wordt aangegeven.

 5. henk zegt op

  Eindelijk eens een artikel met de GPS coordinaten erbij.
  Niet dat ik hierheen wil, maar in heel veel leuke artikelen worden geen GPS coordinaten vermeld.
  Als men zelf een auto beschikbaar hebt dan wordt het een stuk gemakkelijker om heel veel mooie plekjes die op deze site genoemd worden terug te vinden.
  Hoop dat dit meer gaat gebeuren in de toekomst.

 6. Piet zegt op

  100 euro voor een dagje vissen maakt me wel nieuwsgierig, het zou dan wel heel mooi moeten zijn lijkt me. Zijn er ook foto’s beschikbaar?

  • Piet zegt op

   http://www.fishinginhuahin.com/g_lake2.html

   Sodemieters dat zijn nog eens echte vissen zeg! Daar kan je mee thuiskomen. Als wij gaan zeevissen vangen we meestal van die kleine dingen in Pattaya maar dit zijn serieuze monsters. Toch maar gaan sparen dan……

 7. kick zegt op

  http://www.thailandfishingandgolfholidays.com/index.php?x=browse het blijft toch voordeliger in cha-am fishingpark zie deze foto serie maar eens ik ben met eten en drinken nog geen 15 euro per dag kwijt hihihi

 8. frits zegt op

  Ik ben er vorige maand geweest,ik wist niet dat er weer een nieuwe eigenaar was,heb alleen Thai gezien en inderdaad er zwemmen kanjers van vissen in de vijver,heb er al diverse jaren alleen een biertje gedronken en uiteraard vis gegeten.

 9. Rob zegt op

  Nou ik zeg niet dat het niet zo is maar het cha am fishingpark waar ik vis zo,n 2 keer per week langs de Phet kasem road ziet er toch wat anders uit maar misschien komt het door de manier hoe de foto,s zijn genomen de prijs klopt 200 bath voor een falang, 100 bath voor een thai.
  De vissen heb ik bij lange na niet gezien maar welke vijver is dit de eerste of de tweede waar de huisjes staan?
  Nadeel vind ik dat je je gek vangt aan de cathfish zodat andere vissoorten geen kans krijgen m,n record staat op 35 kg. vorig jaar dit jaar 20 kg. maar heel veel klein (nou ja klein)spul soms wel 30 40 op een dag, wel een paar mooie tahu gevangen vissen met hele grote tanden mooie sterke vissen

 10. Cor Verkerk zegt op

  @ Kick

  Mooie foto’s, kan echter op de site geen adres vinden van het fishing park in cha-am.
  Als je daar naar toe gaat, moet je dan reserveren via Bangkok of kun je er ook rechtstreeks naar toe gaan???? Zo ja, heb je dan het adres???

  Bij voorbaat dank

  • kick zegt op

   je kan er zo terecht van uit huahin richting bangkok bij km paal 186 aan de linker zijde van de weg staat een groot bilbord met de tex cha-am fichingpark daar is ook gelijk de ingang het wijst fijtelijk allemaal van zelf ik ga op de scooter daarheen een uurtje rijden van af huahin centrum hengels zijn tehuur voor 100 baht inc. toebehoren dus reseveren is niet nodig

   • kick zegt op

    To get to the park leave Cha Am on the main highway to Bangkok, about 3 km past Cha Am Premium outlet (197 km marker) you will see a sign for the entrance to the fishing park.

    Read more from original site: Cha Am Fishing Park http://www.around-chaam.com/cha-am-fishing-park.html#ixzz1qsPPkouA
    Under Creative Commons License: Attribution

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Kick, volgende keer beter op de spelling letten. Ik tel zo twintig fouten. Graag ook punten, komma’s en hoofdletters.

 11. Jack zegt op

  Ik ben er eens even gaan kijken dit jaar in mei, het ligt namelijk dicht bij het dorpje waar ik een huisje voor mijn vriendin en mij gehuurd heb.
  Ziet er erg netjes en verzorgd uit. Ik wist alleen toen nog niet dat er zulke grote vissen zijn.
  Er bestaat ook een documentaire over zoetwatervissen in Thailand. De Thaise vissen behoren tot de grootste van de wereld.
  Daar wil ik volgende keer zeker weer eens even een kijkje nemen. Ben zelf geen hengelaar, maar vind het wel interessant…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website