Ongetwijfeld is hier geen marktonderzoek aan vooraf gegaan, anders zou een van de twee organisatoren van de nieuwe drijvende markten in Hua Hin zich mogelijk hebben bedacht.

U leest het goed: de koninklijke badplaats op 220 kilometer ten zuiden van Bangkok, krijgt twee drijvende markten. En dat terwijl Hua Hin er nog nooit een gehad heeft…

Opmerkelijk is bovendien dat ze vlak bij elkaar liggen, op of aan soi 112, een flink eind buiten het centrum van Hua Hin. Al is de Sam Phan Nam Floating Market met ruim 12 hectare een stuk groter dan de de 7 hectare van de Hua Hin Flaoting market. Eerstgenoemde markt kost volgens algemeen directeur Anusara Dankul een kleine vijf miljoen euro. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het opzetten van drijvende markten. Het eerste project is gerealiseerd in Ayuthaya. Het exemplaar in Hua Hin is nummer twee en moet op 15 juli zijn (sluis)deuren openen. Het plan is om in heel Thailand vijf van deze markten te openen, gericht op de toeristen. Hua Hin is gekozen vanwege het grote aantal buitenlandse gasten en het relatief hoge bedrag dat zij te besteden hebben.

Bezoekers kunnen in Hua Hin kennis maken met de tijd dat de koningen Rama 5 en Rama 6 in Thailand de scepter zwaaiden. Een tweede fase wordt de komende zes maanden uitgevoerd in klassiek Griekse stijl…Voedsel en drank word verstrekt vanuit  200 kraampjes en etablissementen, terwijl 40 bootjes warme maaltijden serveren. Een treintje en onder meer een replica van het beroemde station in Hua Hin vervolmaken het geheel, naast (uiteraard) winkels met merkartikelen.

De kleinere Hua Hin Floating Market is een initiatief van lokale zakenmensen. Het gaat 130 winkels tellen en 30 bootjes die warme maaltijden verkopen. Een olifantenshow moet de bezoekers vermaken. Komende maand wordt de laatste hand gelegd aan het project, dat in augustus open moet gaan.

De vraag luidt of beide projecten levensvatbaar zijn. Het toerisme naar Hua Hin is nu niet bepaald ‘booming’ en zeker gedurende het laagseizoen tot oktober/november kun je in het stadje een kanon afschieten zonder iemand te raken. Het lijkt bovendien vreemd om een drijvende markt op te zetten in een gebied dat van oudsher schreeuwt om een beetje water. Over de ‘vertrutting’ van toeristisch Thailand zullen we het hier maar niet hebben.

17 reacties op “Hua Hin krijgt maar liefst twee ‘floating markets’”

 1. Robert zegt op

  Azie is langzaam maar zeker tot 1 groot Disneyland aan het verworden. Toevallig de laatste tijd nog in Macau, Singapore of Shanghai geweest?

 2. cor verhoef zegt op

  Weer een bestemming erbij op mijn “don’t go there” lijstje.

 3. Rob Piers zegt op

  Onlangs gehoord dat twee hotelketens een floatingmarket willden gaan realiseren. Zo gezegd zo gedaan, maar………. de heren (of dames) kregen ruzie en hun wegen scheiden zich, met als gevolg twee floatingmarkets.Uiteraard brengt het ene hotel zijn gasten naar hun floatingmarket en de de andere…….juist naar hun eigen floatingmarket.

 4. Harry N zegt op

  Ach ja weer meer van hetzelfde

 5. Komt me bekend voor. Je ziet het ook op kleinere schaal. Thai opent winkeltje en is succesvol. Dan worden in dezelfde straat (liefst er naast) nog twee exact dezelfde winkeltjes geopend. LOL.

 6. Cor van Kampen zegt op

  Wij hebben hier ook zoiets ( tussen Pattaya en Sattahip). Natuurlijk allemaal namaak.
  De enige echte market ligt ergens boven Bangkok. Het is dus een soort geschiedenis vervalsing. Maar dat hoort een beetje bij Thailand. Iedereen kan hier een winkel of restaurant beginnen. Meermalen gezien. Er is een winkel die rijst verkoopt en een jaar later zo’n zelfde winkel er naast. In ons (dorp) Bang Sare waren op een bepaalt moment
  drie pizza restaurants binnen 150 meter van elkaar. Verder nog in Pattaya.
  In een straat 7 eleven en 100 meter verderop een familymarkt. Allebei 24 uur per dag open. Ze helpen elkander allemaal naar de kloten. De drie pizza restaurants zijn nu
  allemaal gesloten.
  Cor.

  • Japio zegt op

   Ik heb de floating market nabij Pattaya vanaf het begin meerdere malen bezocht. Het is mijn inziens mooi aangelegd, maar helaas moest ik bij elk volgend bezoek constateren dat ik de floating market telkens iets verder zag afglijden. Steeds meer winkeltjes stonden leeg en er vind mijn inziens (te) weinig onderhoud plaats. Erg jammer daar bij mijn laatste bezoek er redelijk veel toeristen waren.

 7. Luckyluke zegt op

  Hans Bos
  (Het toerisme naar Hua Hin is nu niet bepaald ‘booming’ en zeker gedurende het laagseizoen tot oktober/november kun je in het stadje een kanon afschieten zonder iemand te raken.)
  nou hans overdrijven is ook een vak. kom jij in het weekeind wel eens in de stad? dan zit half Bangkok hier en de files in Nederland zijn er dan niks bij. er is dan zeker met een auto niet door te komen en de (Thai) hotels zitten elk weekeind ram vol, en ook die mensen gaan naar de de uitgaan gelegenheden zoals een Floating Market.
  Luckyluke

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Inderdaad is het weekeinde in Hua Hin drukker dan door de week. Maar dan gaat het om gezinnen uit Bangkok: zaterdag uitrusten en zondagavond weer terug. Je ziet ze nauwelijks in restaurants en al helemaal niet in een bar. Denk je nu werkelijk dat die dan ook nog naar een drijvende markt in Hua Hin gaan?

   • hans van den pitak zegt op

    Jawel. Een keer en na een paar maanden is iedereen er geweest en kan de zaak opgedoekt worden, want iedere andere toerist gaat aan die nep/kitsch voorbij.

   • tony thai zegt op

    ik vraag me weleens af waar al die landgenoten van mij wonen , ik woonde in hua hin 5 jaar maar ben er weg gegaan omdat het steeds meer dicht slipte laat staan in de weekends dan heb je echt geen parkeerplaats meer buiten het hilton dan, want als je maar ergens een plek kunt vinden ben je koning.
    dan moet ik nog iets in de groep plaatsen , ben nog deze week eens de borden gaan volgen floating market vanuit pranburi richting hua hin ongeveer 20 minuten op de moterbike de gehele soi 112 tot het einde gereden, en wat scherts mijn verbazing geen enkele bezigheid te zien omtrent 1 floatingmarket.

    • Pim zegt op

     tony thai .
     W?
     Was jij dat die mij zo hard voorbij ging op die motorbike vanaf de fly over 6 km verder op soi 112.
     Aan de linkerkant had je de aanleg dan kunnen zien ,terwiil je op het blog had kunnen lezen dat het nog niet open is .
     Je kan je wel inschrijven om daar 1 zaakje te starten met 1 flinke vooruitbetaling zodat de organisator al goed zit .
     En Uh ,parkeren is nooit 1 probleem als je niet te lui bent om 100 meter te lopen zeker niet .

 8. Chang Noi zegt op

  Ik neem aan dat het idee van een nieuwe floating market voortkomt uit het sucess van de floating market in Pattaya. Vrijdag, zaterdag en zondag en andere vakantiedagen is het daar barstens druk met Thais toeristen (niet alleen uit BKK). En natuurlijk komen die alleen om te eten.

  Er zijn meerdere orginele oude floatings markets in en nabij Bangkok. Sommige zijn een toerist attraction geworden, sommige zijn nog niet ontdekt door de massa (gelukig).

  Doet me denken aan dat een Thai zei “We slopen het authentieke Bangkok om er condo’s te neer te zetten en daarna bouwen we het ergens na om onze kinder te kunnen laten zien hoe het was. En onze kinderen denken nu dat dat echt is.”

  Weet je heeeeeel stiekum denk ik wel eens dat Sukhuthai ook gewoon een nep attractie park is.

  Chang Noi

 9. greet zegt op

  hallo
  waar is eigen precies die floating market van Hua-Hin weet iemand dat
  en waar zijn nog meer bezienings waren
  ga in okt 2011 naar HUA_HIN
  groetjessss

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   De beide markten liggen op of aan Soi 112. Voor Hua Hin moet je maar even googlen.

  • pim zegt op

   Waar ben je naar op zoek Greet ?
   Stranden -Golfbanen – Tempels – winkelen -landschappen – apen -sport – oude paleizen er is heel veel te doen .
   Aan de overkant van het treinstation is een heuvel met allerlij bijzondere bomen ,bloemen en planten waar je uitzicht van diverse hoeken over de hele stad hebt ,prachtig om van daar foto;s te maken .

 10. Jose zegt op

  We zijn net een paar dagen terug van onze eerste reis naar Thailand. We hebben die nieuwe floating market gezien en bekeken. Het treintje werkte op onze lachspieren , maar we zijn verwend met de stoomtrein van de Efteling.De markt was toch wel een beleving en we hebben er heerlijk gegeten . Natuurlijk waren we er op onze scootertjes. Het was op een zondag en het was goed om door te komen. De markt in Pattaya hebben we ook bezocht en daar was het echt een gekkenhuis. Er was een blik met fotograferende Jappanners open getrokken die alleen maar daar mee bezig waren en overal opstoppingen veroorzaakte.Maar wel heerlijk die drukte.
  Wij hebben er van genoten en zullen beslist terug gaan naar Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website