Herstel Pattaya Beach laat op zich wachten

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
24 november 2015

Hoewel het toeristenseizoen weer gaat beginnen, is de stad er nog niet echt klaar voor. Op verschillende locaties wordt nog gewerkt om verbeteringen tot stand te brengen, maar op de Pattaya Beach lukt dat niet erg.

Om het strand breder te maken en op te vullen is er onvoldoende zand aanwezig. Men had gehoopt Pattaya Beach in december klaar te hebben, maar er moet nog ergens 400.000 kubieke meter zand gevonden worden. Dit zand moet hetzelfde zijn qua kleur en structuur als wat nu op op het strand van Pattaya te vinden is. Geprobeerd wordt om via een offshorebedrijf uit Rayong het zand in kleinere hoeveelheden naar de kust te brengen. Wel zijn drie kleinere baggerschepen voor de kust bezig, maar of dit in verband met het herstel van het strand gebracht moet worden, is onduidelijk.

Duidelijk is wel dat er onvoldoende zand is om het strand breder te maken en nu richting Koh Khram gekeken wordt als mogelijke toeleverancier van zand. Ook dat zand bleek uiteindelijk niet geschikt, het stemde niet overeen met dat van Pattaya, dus wordt er verder gezocht.

Het probleem speelt al langer en kwam in april dit jaar reeds in de media. Wel staan verschillende pompinstallaties op de boulevard om overtollig regenwater weg te pompen , zodat de stad wat ontlast wordt van overtollig regenwater. Toch laten sommige toeristen zich niet weerhouden om toch op een smalle strandstrook van de vakantie te genieten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Herstel Pattaya Beach laat op zich wachten”

  1. Gerardus Hartman zegt op

    Touristen maken noodgedwongen gebruik van strand Pattaya waarbij vanwege het vieze water je niet tot nauwelijks toeristen het water in ziet gaan. De baggerschepen verdiepen de bodem – nieuwe jachthaven of pier in de maak? – en brengen geen zand aan. Zoals het strand er nu uitziet met alsmaar beperkingen naar de strandstoelen, blijft de slogan Pattaya familiestrand een toekomstig sprookje.

  2. epie zegt op

    Het schiet al jaren niet op met het strand a/d Nakula kant van Pattaya zo’n 6 jaar geleden was het nog redelijk maar elk jaar gaat het steeds verder achteruit de laatste 2 jaar helemaal en over de kwaliteit v/h zwemwater zullen we het maar niet hebben….ronduit smerig. Wij gaan er dit jaar dan ook niet meer heen, genoeg is genoeg wat ons betreft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website