Grote “schoonmaak” in de stad Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
23 november 2016

Dat het tegenwoordig ernst is bij het nieuwe stadsbestuur in Pattaya blijkt wel uit de rigoureuze aanpak van de diverse “gedooggebieden” vanuit het verleden.

Met enige scepsis werd gekeken naar de aankondiging om het Bali Hai gebied om dit te ontruimen. Het aantal jetski ondernemers is drastisch verminderd. Hele “bouwwerken” naast de bekende disco Mexx zijn neergehaald.

Het einde is nog niet in zicht. Veel openbare plekken aan de Beach Road en Soi’s zoals Soi 13/2 zijn in beslag genomen door bromfiets verhuur bedrijven. Ook zij hebben de aanzegging gekregen hun handel elders voort te zetten en deze openbare plekken niet langer clandestien te gebruiken.

Een ander thema wat aan de orde kwam bij de Pattaya Business & Tourism Association (PBTA) in overleg met de gemeente vertegenwoordigers en de Gouverneur van Chonburi was de afbraak van illegale resorts en het controleren van de hotels. Pattaya heeft ongeveer 2600 hotels, maar een groot aantal daarvan staat niet geregistreerd. Zowel de resorts als de hotels kunnen een bezoek verwachten. De hotels zullen bekeken worden op hun bouwtechnische staat en veiligheid. Daarnaast worden de vereiste papieren gecontroleerd.

Ingenieur Anawat, werkzaam bij de City Hall, verklaarde desgewenst, dat deze aanpak wel enige tijd vergde, voordat alles afgerond zou zijn.

5 reacties op “Grote “schoonmaak” in de stad Pattaya”

 1. bob zegt op

  Tja, maandag werd jomtien complex (soi 1) ontdaan van vele Cambodjaanse gezelschap? jongens. Het was gelijk een lege boel. Maar wel noodzakelijk. Hopelijk houdt de politie en militairen dit vol.

 2. Daniël M. zegt op

  Die Bali Hai pier, is dat niet die pier vanwaar die nieuwe veerdienst zou vertrekken?

  En wat doen ze met al dat bouwafval? Is dat dan geen grote verspilling van grondstoffen?

  Wat mij betreft: veel te laat en veel te drastisch! Er zijn volgens mij andere mogelijkheden om die illegale praktijken af te straffen. Het meest eenvoudige: inbeslagname! Punt – amen – uit!

  Neem nu die resorts: heel mooi! Gaat men die dan helemaal afbreken? Laat die gewoon bestaan en laat de toeristen gewoon komen, maar zorg er dan voor dat die opbrengsten in de staatskas terecht komen, hopende dat die opbrengsten dan weer nuttig gebruikt worden, zoals bvb. voor financiële steun voor de landbouwers in de Isaan. Weg nutteloze verspilling! En zorg ervoor dat er geen nieuwe (illegale) resorts komen.

  Maar Thai zullen daar uiteraard anders over denken. Misschien ben ik wel de enige die er zo over denkt.

 3. Pedro zegt op

  Reeds enkele jaren geleden begon de Pattayaanse overheid met het sluiten van enkele hotels.

  Soms kun je deze hotels zien waarvan de muren grote gaten vertonen aan alle zijden van zo,n gebouw.
  Simpel, snel, goedkoop en efficient onbruikbaar gemaakt.

  Waren zeker vingeroefeningen voor wat nu komen gaat?

 4. Leo Th. zegt op

  Openbare ruimte die ingenomen wordt door motorbikes verhuurbedrijven speelt zich natuurlijk niet alleen af in Pattaya en geldt ook voor autoverhuurbedrijven, taxi’s en tuktuks. Kan het alleen maar toejuichen dat hier paal en perk aan wordt gesteld. En wat betreft de reactie van Daniël inzake de afbraak van clandestiene resorts wil ik opmerken dat deze resorts zich ook bevinden in natuurparken en daar het ecologisch evenwicht verstoren. Laten staan impliceert dat de aanslag op de natuur door de niet aflatende stroom toeristen gewoon doorgaat.

 5. David H. zegt op

  Ook hebben ze nu een hotel van zijn zwembad vlak aan zee ontdaan in eind Pratumnak soi 5 …..sledge hammers eerst , bulldozer gaat werk afmaken ,hoteleigenaar heeft besloten dan maar heel hotel te sluiten ,al het personeel is de wacht aangezegd klanten terugbetaald , dit was te vinden op nieuws site Thaivisa.com …. naam hotel was iets met” Gold ” in , volledige naam ontgaat mij momenteel

  Zou me niets verbazen dat dat skyscraper condo gebouw aan Budha Hill dat stilgelegd is wegens bouwovertredingen (extra aantal verdiepingen , en gedeeltelijk op offiiciele grond …) ook als voorbeeld tegen de vlakte gaat ……Zou wel indruk maken op de bouwmaffia om zich wat meer te schikken naar de wettelijke normen ..!!

  In Na Jomtien ook aan de beach verschillende restaurants opgedoekt met bulldozertje …… ze menen het precies ..!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website