Op de fiets het Thaise leven in Cha Am ontdekken

Door Hans Bos
Geplaatst in Steden
Tags: ,
6 juni 2013
Op de fiets het Thaise leven in Cha Am ontdekken

Nederland telt 16 miljoen inwoners en een veelvoud aan fietsen. Thailand met circa 65 miljoen inwoners kent dezelfde verhouding, maar dan op gebied van scooters en wat dies meer zij. We konden al fietsen in onder meer Bangkok, Chiang Mai en Hua Hin, sinds deze week schaart Cha Am zich onder hun gelederen. Voorzitter Mar van de Marel van de NVT in Hua Hin en Cha Am verrichtte de officiële openingshandeling.

Unseen Cha Am Cycling Tours is opgezet door Fon Sudkaew, partner van Do van Drunen. Deze heeft zijn sporen verdiend als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Thailand in Bangkok en stond aan de wieg van de NVT in Hua Hin en Cha Am.

Fietsen is Do’s passie en het plan voor een kleinschalige onderneming die fietstochten in de regio organiseert, was snel geboren. Fon is uiteraard de directeur van het bedrijf; Do houdt zich (bij wijze van uitzondering) op de achtergrond.

Cha Am geldt als een strandbestemming pur sang. De meeste toeristen komen niet veel verder dan de gezellige boulevard. Dat is jammer, want dit Thaise ‘Zandvoort’ heeft zo veel meer te bieden, zeker op de fiets.

De gasten worden bij hun hotel of appartement in Hua Hin of Cha Am opgehaald en kunnen kiezen uit twee tours: de avondtocht met BBQ en de ochtendtrip met lunch. De fietsers ontdekken onder leiding van een ervaren gids het echte Thaise leven, inclusief ziekenhuis, Thais dorpje, rijstvelden, grotten met Boeddha’s en ga zo maar door. De fietstochten duren gemiddeld vijf uur over een afstand van 12 of 13 kilometer.

Fon heeft ook gedacht aan kleine kinderen. Voor hen is een fietsstoeltje beschikbaar. Afhankelijk van de gekozen tocht moet u rekenen op 1200 tot 1700 baht per persoon inclusief fiets, gids, eten, flesjes water, transport van en naar hotel afhankelijk van uw verblijfplaats, Cha Am of Hua Hin. De groepen bestaan uit minimaal 2 en maximaal 12 personen.

Uitgebreide informatie op: www.chaamcyclingtours.com

3 reacties op “Op de fiets het Thaise leven in Cha Am ontdekken”

 1. cor van kampen zegt op

  Op de fiets met een avondtocht en ondekken het echte leven inclusief ziekenhuis.
  Zonder verlichting op de fiets is dat zeker een aanbeveling. Natuurlijk rijd de organisator met een zwaailicht voorop. Iedereen wat hij wil. Voor 1200 tot 1700 Bath is het eigenlijk voor niks. Je moet wel een goede reisverzekering hebben met dekking voor avond- tuurlijke tochten.
  Cor van Kampen.

 2. rob zegt op

  Moderator: uw opmerking voldoet niet aan onze huisregels.

 3. Frits zegt op

  Voor 1700 baht huur ik 8 dagen een motorbike en zie dan meer dan op de fiets en geloof me ik ken de omgeving van Hua Hin en Cha Am van kaeng krachan tot Sam roi yot. Het genoemde bedrag is naar Thaise maatstaven veel te hoog.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website