Dongtan Beach krijgt een speciaal drainagesysteem

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
13 september 2019

De Dongtan Beach is sinds een half jaar weer beschikbaar voor strandgangers. Het bomenbestand is uitgebreid door het Nong Nooch team. Aan het begin van de Dongtan Beach is een goed bereikbare parkeerplaats aangelegd naast de politiepost en ter hoogte van het Sandbar restaurant. Vanaf de parkeerplaats is de weg afgesloten vanaf 10 uur ’s morgens voor alle verkeer. Zodoende kan je er heerlijk wandelen.

Tussen de weg en het trottoir loopt een breed rooster. Al het regenwater wordt hierin afgevoerd en is qua capaciteit ruim bemeten. Opvallend is dat ook een tweede afvoersysteem is aangelegd. Het afvoerwater uit de omgeving komt bij de bomen en planten terecht zodat die van water voorzien worden. Dit gaat eveneens over de gehele lengte van 1,3 kilometer van het Rabbit resort tot de Yimyom Beach. Langs de weg is het kennelijk toegestaan om te roken want er stonden afvalbakken opgesteld waar de peuk in gedeponeerd kon worden.

De Dongtan Beach is te vinden aan het begin van de Jomtien Beach. In plaats van linksaf te slaan om zo langs de Jomtien Beach te wandelen, gaat men nu bij de politiepost en 7-Eleven rechtsaf.

Voor degene, die zich teleurgesteld voelen door de vele werkzaamheden in Pattaya is Jomtien een alternatief of eventueel richting Bangsaray.

De gemeente heeft een verklaring afgegeven over de vele bouwwerkzaamheden. Zij heeft extra 95 miljoen Baht ontvangen, maar moesten daarmee wel aan de slag! En dat werd onder andere geïnvesteerd in verbeterde afwateringssystemen en een aantal elektriciteitsleidingen ondergronds. Dat door de grote haast voorlopig het wegdek als een grote lappendeken dichtgegooid wordt is van latere zorg.

Advies van de gemeente, vermijd als het enigszins kan de Pattaya Beachroad omdat 1 weghelft openblijft. Met de motorbike is het minder een probleem!

Naar verwachting zal eind februari 2020 de meeste ellende voorbij zijn.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Dongtan Beach krijgt een speciaal drainagesysteem”

  1. Bob, jomtien zegt op

    Tja, en ook bereikbaar voor wandelaars en fietsers en motorbikes via Pratamnak soi 5


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website