Citta di Como, een nieuwe aanwinst voor Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
12 oktober 2018

In de omgeving van Khao Chee Chao en aan de overkant van de Silverlake Vineyard ontstaat een schitterend Italiaans villadorpje: Citta di Como. Met veel fantasie worden daar schilderachtige en kleurrijke huizen op een groot terrein aangelegd.

Het terrein wordt in twee delen opgesplitst door een mooie waterpartij. In het eerste deel verrijst een heus Colosseum, de tweede in Pattaya. Het tweede gedeelte kenmerkt zich door een terrasvormige aanleg waarop een groot gebied gereserveerd is voor lunches en diners met een prachtig uitzicht op de Khao Chee Chao en aan de andere kant in de verte op de Mandapa tempel van de Wat Yannasangwaram. Op sommige avonden vindt er live muziek plaats vanuit de daarvoor gebouwde theater. Naast het terras is een zeer smaakvol restaurant verrezen. In de omgeving van dit geheel kan men genieten van de opgestelde beelden van Romeinse krijgers en andere klassieke figuren. Het past enigszins bij de Silverlake Vineyard die ook door Italië geïnspireerd is.

Zou men uitgewandeld en gefotografeerd zijn dan kan men kiezen uit het zeer ruime aanbod wat de menu kaart biedt. Helaas alleen Thais eten, ik heb geen menukaart kunnen ontdekken met Europese spijzen. De prijzen zijn zeer redelijk te noemen. De bediening is vriendelijk, maar ik heb op dat moment alleen Cambodjaans personeel aangetroffen.

In de nabije omgeving wordt eveneens een enorm groot golfterrein aangelegd: Chee Chan Daar is men inmiddels al twee tot drie jaar mee bezig en is nog niet af.

Zou men “ Citta di Como in Pattaya” intikken dan verschijnen er nog een aantal foto’s over dit “Italiaanse” dorpje.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Citta di Como, een nieuwe aanwinst voor Pattaya”

 1. mertens alfons zegt op

  als het te doen is qua afstand vanuit pattaya wil ik dit zeker op mijn bucket list zetten nu,en next holiday effe bezoeken!

  • l.lagemaat zegt op

   Het is ongeveer 20 – 30 minuten rijden vanaf Pattaya richting Sattahip over de Sukhumvit.
   Links afslaan bij het bord Wat Yannasangwararam bij de rotonde rechtsaf Khao Chee Chan.

   Of vanaf de Suhkumvit de volgende afslag linksaf richting Khao Chee Chan.

   Het gebied biedt veel moois met achter de Vine Yard Silverlake het Ramayana Waterpark, een van de grootste in Azië. (www.ramayanawaterpark.com)

   Groet,
   Lodewijk

 2. Ger-Korat zegt op

  Op z’n Thais wordt er weer gekopieerd want originaliteit kan men ze niet verwijten. In Nakhon Ratchasima, provincie, heb je al 3 van deze Italiaanse dorpjes op 150 km afstand. Ga ze eens vertellen dat een Nederlands dorpje ook pittoresk is, of zet eens een mooi Japans authentiek dorpje neer, dit laatste heeft mijn voorkeur.

  • l.lagemaat zegt op

   Mimosa is een gekopieerd Duits dorpje bij Pattaya tegenover hotel Ambassador waar alleen de begane grond in gebruik is voor verkoop van allerlei ( souvenier) spullen.en restaurants, wel een Ladyboy show
   ‘s avonds.

   Bij Nakhon Ratchasima is het meer “decor”bouw dan functionele bewoning wat ik wel verwacht bij de Citta di Como. Een van de directeuren woont daar al op een apart staand huis en in de “gewone”huizen” was ook al iets te bespeuren.(personeel?)
   Vermoedelijk zal het toekomstige Golf gebeuren hier ook iets mee te maken hebben of een onderkomen voor een paar dagen voor de (rijkere) toerist.

 3. Sjaak S zegt op

  Kijk, hier vind ik nou dat er ook op zijn minst Italiaans eten kon worden aangeboden. Ben je (ook als Thai) in zo’n pittoreske omgeving, dan hoort dat erbij.

  • l.lagemaat zegt op

   De volgende keer zal ik goed zoeken en natuurlijk een goede Chianti!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website