Big C in Pattaya heet nu CentralMarina

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , , , ,
10 januari 2017


Wie over de Second Road richting Naklua rijdt, ziet tot zijn grote verbazing rechts van de weg een vuurtoren staan. Niet aan zee, maar in de stad. En op de plek waar de lampen horen te zitten een groot grijs horizontaal aangebracht naamsaanduiding: CentralMarina.
Het uit 1995 stammende Big C complex heeft in een tijdsbestek van 8 maanden een metamorfose ondergaan voor een zeer fors bedrag. Men moest concurrerend blijven ten opzichte van het Central Festival en het binnenkort te openen Terminal 21 aan de Pattaya Nua (Pattaya Noord).

Wat is overgebleven van het oude Big C complex? Op de bovenste etage de SF Cinema, gezien vanaf de Second Road achterin de zaak. Evenals op de begane grond zoals voorheen de kleding- en modezaken. Daar bevinden zich ook twee liften voor rolstoelgebruikers en grote boodschappen karren, verder niet in het gebouw. De shops zijn enigszins “aangekleed” als vissershuisjes, althans de bovengevel van de shops.

Al wat men tegenwoordig in dergelijke Shopping Malls mag verwachten is aanwezig. Bekende elektronica producten zoals P.A.Phone, SP Mobile, World Camera e.d., maar ook internet aanbieders zoals AIS, True en 3BB. Verschillende banken zijn aanwezig Krungsri en Siam Commercial Bank. Veel merk kledingzaken en een aantal winkels voor sieraden, kapper, opticien en horloges.Opvallend zijn de Japanse en Koreaanse restaurants Fuku Matcha, Sushi Hina, Kim Kun Korean BBQ. In de zaak wordt op verschillende plekken veel aandacht besteed aan kinderen.

Op het vroegere voorplein aan de Second Road staat de “vuurtoren”en wordt weer een marktje met stalletjes gehandhaafd. Eveneens zal er gestreefd worden naar Live muziek met een Biergarten.

In Pattaya Oost (The Darkside) is nu ook een grote zaak geopend. Het is “The Clilled Plaza”aan de Soi Khao Noi. In een andere posting is al eens geschreven over de start van dit winkelcentrum. Door omstandigheden heeft het een poos stilgelegen, maar nu is het dan toch geopend. Ondanks de vele 7-Elven, Lotussen en markten in de omgeving is dit toch een welkome aanvulling voor bepaalde (Europese) behoeftes.

4 reacties op “Big C in Pattaya heet nu CentralMarina”

 1. psm zegt op

  Onlangs vertelde me een inwoner van Bangkok dat de te openen Terminal 21 een complex was voor de minder begoede Thai’s.

  Vond ik persoonlijk een beetje raar als men zo veel geld investeert in zo’n groot complex. Er zou ook nog een Centre Point hotel ondergebracht worden.

  • Ger zegt op

   Nou kom maar eens een kijkje nemen in de nieuwe Terminal 21 in Nakhon Ratchasima, sinds 19 december jl. open. Groot, stijlvol en een topattractie voor de stad. En ook de ‘begoede” inwoner uit Bangkok is welkom. maar ik denk dat het zo een is die alleen maar denkt dat Bangkok alles heeft.

 2. Jan zegt op

  Hoop dat het op termijn kan overleven…want op loop afstand zijn ze bezig met Terminal 21 te bouwen.
  Als die net zo indrukwekkend wordt als in Korat dan wordt de concurrentie erg groot.
  Doe trouwens een jas aan als je naar Central Marina gaat…ze hebben daar de airo zoooo koud ingesteld dat het onbehaaglijk wordt.

 3. William zegt op

  Hoi Lodewijk,

  BigC is nog steeds BigC hoor, alleen het complex heet Central Marina.
  Is, zoals je zegt, wel een grote verbetering.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website