Bali Hai pier in Pattaya ontruimd, hoe nu verder?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
6 november 2016

De kogel is door de kerk! De Bali Hai pier is ontruimd. Wat een enorme vlakte is er ontstaan nu alle boten verdwenen zijn. Nou ja, verdwenen? Op een aantal onvermoede plekken staan ze gestald, zolang dat weer gedoogd wordt.

Grote vrachtwagens en bulldozers zijn bezig de voet van de Pratamnak Hill aan het schoonmaken en te saneren. Wat een ontzettende troep wordt steeds afgevoerd.

Wat er nu met het gebied staat te gebeuren, is niet duidelijk. Het omstreden Waterfront-project is gestopt en het steekt als een toren van Babel, waarschuwend boven de stad uit.

Voorschriften en dergelijke kunnen niet langer genegeerd worden. Echter de stad heeft al meer dan 700 miljoen geïnvesteerd in deze omgeving voor een volautomatische parkeergarage en aanlegsteigers voor zeil- en motorboten. De parkeergarage heeft drie jaar lang geen dienst gedaan wegens gebrek aan belangstelling. Totaal kunnen 407 auto’s gestald worden.

Thans is er een ondernemer gevonden die de parkeergarage wil exploiteren voor een aanbetaling van 800.000 Baht, die ook nog 210.000 Baht per maand huur voor de eerste drie jaar aan de gemeente moet betalen. Het parkeertarief voor auto’s bedraagt 30 Baht per uur; voor een gehele dag 300 Baht. Vooral bezoekers voor het eiland Koh Larn maken er gebruik van. Echter auto’s langer dan 5,2 meter en hoger dan 1,9 meter of auto’s met een gasinstallatie mogen hier niet in.

Hoe het gebied verder ontwikkeld zal gaan worden, is niet duidelijk. In het verlengde van het Waterfront project en de aanpak van de Walking Street lagen een aantal ideeën op de plank. Eerst het stof van alle commotie laten dalen en dan maar afwachten, hoe Pattaya zich in de vaart der volkeren verder zal ontpoppen.

1 reactie op “Bali Hai pier in Pattaya ontruimd, hoe nu verder?”

  1. Daniël M. zegt op

    Hoeveel percent van de auto’s heeft een gas-installatie?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website