Bij veel winkels en restaurants ligt een gratis boekje wat informatie geeft over Pattaya. Dit boekje “The Pattaya Guide” geeft een ruim aanbod en overzicht van wat er allemaal in Pattaya mogelijk is.

Het is een informatief boekje in de breedste zin van het woord. Handig is bijvoorbeeld de bladzijde met “Useful Numbers” voor politie, brandweer, ziekenhuizen en transport. Op de volgende bladzijde komt het boekje nog een keer uitgebreider terug op de ziekenhuizen. Aandoenlijk komt bijna de bladzijde over, waar een paar Thaise zinnetjes en telwoorden worden aangeleerd. Ook wordt kort de soorten visa’s aangestipt. Verder is er een maandoverzicht wat er te doen is in Pattaya. Niet alleen op het gebied van bars en disco’s, maar eveneens waar men kan tennissen, golfen en niet te vergeten het bezoeken van eilanden.

Een korte beschrijving wordt gegeven over Koh Larn en Koh Chang. Achterin het boekje is een eenvoudige plattegrond weergegeven. In de uitgave staan een aantal “verkeersregels” vermeld, die best de moeite waard zijn om te vermelden vanwege de praktijk van elke dag. En om mensen te waarschuwen wat er soms kan gebeuren.

Hierbij volgt een korte opsomming van praktijk voorbeelden. Bij sommige verkeerslichten, die op rood staan, mag je linksaf slaan, bij andere niet. Aan het getoeter achter je, mag men hier kennelijk wel linksaf slaan. Soms komt een voertuig zonder verlichting aan de verkeerde kant van de weg op je af. Waarschijnlijk een buitenlander, die links rijden nog niet gewend is, volgens het boekje. Pas op voor bromfietsers, die over het trottoir rijden. Baht busjes kunnen ongecontroleerd overal stoppen en wegrijden, zonder op anderen te letten, behalve voor mogelijke klanten. Pas op voor auto’s, die toch nog proberen, voordat het licht op rood springt over het kruispunt te komen! En in Pattaya is een zebrapad als decoratie aangebracht.

Er staan nog wel meer aantekeningen over het verkeer in het boekje. Het blijft een aardig handzaam boekje om door te bladeren en soms stuit men op verrassende onderwerpen. Elke maand verschijnt een nieuw exemplaar.

5 reacties op “Alles over Pattaya in het gratis boekje: “The Pattaya Guide”.”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Zo’n megalomane hamburger op de cover scoort bij mij nou niet echt, maar goed, het is gratis dus dan moet je je soms iets laten welgevallen.
  Het leren van de telwoorden mag dan aandoenlijk zijn, ik raad het iedereen aan. Als een motorbiketaxi voor een ritje naar Soi thirteen zestig Baht vraagt, is de kans groot dat een ritje naar Soi sib saam niet meer dan veertig kost, terwijl het precies even ver is.

 2. bob zegt op

  Is inderdaad een handig boekje dat ik graag aan mijn huurders ter hand stel of in de condo leg. Met name de plattegrond achterin is vernieuwd en nu heel actueel.

 3. toon van nijnatten zegt op

  hoe bekom ik aan zo boekje want ik ga pas in december naar thailand too naar pattayaik zal heel graag zo boekje willen hebben want ik ben bang als ik in december kom dat ze er niet meer zijn heel erg bedankt

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het artikel eindigt met “Elke maand verschijnt een nieuw exemplaar.”
   Er zullen er dus zeker nog wel zijn…
   Je vindt ze overal.

  • Fransamsterdam zegt op

   Op de website houden ze het niet echt elke maand bij, maar de uitgave van maart jl. kun je alvast ter oriëntatie helemaal doornemen.
   Het meeste is – uiteraard – reclame, maar het is zonde als je iets pas te laat ziet, dus begin maar vast met de voorpret.
   .
   http://thepattayaguide.com/previous-issues/march-2016-issue/
   .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website