Thailand naar WK voetbal 2018?

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags:
18 oktober 2015

Nu het Nederlands Elftal jammerlijk faalde in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk, moeten we onze aandacht maar even verplaatsen naar andere landen totdat er in ons land weer betere tijden aanbreken.

Zeker, we gaan natuurlijk onze Belgische vrienden steunen, die volgens mij een belangrijke outsider zullen zijn op het EK toernooi en best eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Maar wij, buitenlanders in Thailand, mogen ook best wat meer aandacht schenken aan het Thaise voetbal want het nationale team is met een opmerkelijke race bezig om zich te kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland.

 
Thailand is de tweede ronde van de kwalificatiereeks ingedeeld in een groep met Vietnam, Iraq en Taiwan en kan – met nog twee wedstrijden te gaan, de koppositie nauwelijks nog verliezen.

De eerstvolgende wedstrijd is op 12 november aanstaande in het Rajamangala National Stadium in Bangkok tegen het zwakke Taiwan. Bij winst is Thailand verzekerd van een plek in Ronde 3, waarin 12 teams in twee groepen strijden om 4 plaatsen voor het WK 2018.

Thailand speelt onder leiding van de Thaise trainer Kiatisuk Senamuang leuk en aanvallend voetbal – we hebben er al eerder aandacht aan besteed – en het bewijs daarvan was de wedstrijd in en tegen Vietnam van afgelopen dinsdag 13 oktober. De hoogtepunten van deze wedstrijd kunt u op onderstaand filmpje bekijken, waarbij vooral het derde doelpunt van Thailand opvalt door een perfect uitgevoerde tiki-taka aanval. Ook het Algemeen Dagblad laat dit doelpunt uitgebreid zien op de website.

[youtube]https://youtu.be/YKCxPidDCY0[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thailand naar WK voetbal 2018?”

 1. kjay zegt op

  Jammer dat de tot dus ver goede prestatie weer ondergesneeuwd is door een Thaise voetbalbond die geheel door de ethische commissie van de fifa is geschorst! gelukkig zijn deze onafhankelijk van de maffia Blatter clan familie! Zoals nu blijkt heeft Duitsland in 2000 de winnende stem gekocht van de Thaise voorzitter van de voetbal bond! Waarvan akte!

  • Cees 1 zegt op

   Ja dat er ook corruptie is in het Thaise voetbal is niet zo vreemd. Maar in Europa staan ze nog vol achter Platini die zogenaamd niet corrupt is. Maar wel 1.800.000 euro kreeg voor wat werk voor zijn vriend Blatter.
   En inderdaad de Thaien spelen leuk voetbal. En het word pas echt leuk als ze zich plaatsen. Dan word het hele land gek. En word er voor triljoenen Bahts vergokt. En Ron heb je de Nederlandse verdediging gezien? En Gerit zie je wel eens Zuid Amerikaans voetbal ? Die liggen ook de hele wedstrijd.Dat is nou eenmaal een cultuur ding.

 2. ron zegt op

  Die 3e goal mooi uitgevoerd ja,
  Maar ze krijgen er wel alle gelegenheid voor hè….
  Jezusmina, wat een verdediging……!

 3. Fransamsterdam zegt op

  Vietnam – Thailand heb ik afgelopen week met een half oog gevolgd in de Wonderful 2 Bar in Pattaya. Het werd vertoond op één van de vier schermen. Ik kan nou niet bepaald zeggen dat het erg ‘leeft’ bij de Thai, ze hadden het nauwelijks in de gaten. Dat is bij sommige sporten – ik meen mij nog een volleybalwedstrijd te herinneren – wel anders.
  Maar goed, wat niet is kan nog komen en de eindronde is pas over drie jaar. Als ze het halen beloof ik in de outfit van het Thaise voetbalteam te verschijnen, dus duimen maar!

 4. Gerit Tienkamp zegt op

  Nauw ik hoef dat echt niet te zien.
  Ik heb de webstrijd gezien tussen Thailand en Vietnam, waarin de Thaise keeper wel 3x rood had moeten krijgen.
  Het is net een ploeg kleuters. Als ze een duw krijgen gaan ze snel liggen huilen.
  Echt een stel kleuters. (op een paar na)

 5. Jack G. zegt op

  Ze hebben nog wel een lange weg te gaan. Het lijkt mij aardig om te zien hoe de Thai en de commercie hierop zou gaan reageren. Versierde straten? Gekke hoeden en kleding? Acties bij de 7/11? Of helemaal niks van dit alles? Gaat een Thai helemaal los of helemaal niet?

 6. colin de Jong zegt op

  Het voetbal in Thailand gaat met sprongen vooruit en prachtige doelpunten elke week. Ook de Interland Ned. Thailand gezien waar Ned. bij vlagen met fris en zeer technisch voetbal werd weggespeeld.Ik zou ze wel eens weer willen zien tegen dit hopeloze Nederlands elftal.

 7. barteld zegt op

  Ze hebben het wel vaker aardig gedaan, maar als het er op aankomt stuiten ze steeds op landen die toch een maatje te groot zijn :Australie, Japan, Zuid Korea, China ……

 8. gerrie zegt op

  je gelooft toch niet serieus dat Thailand ook maar enige kans maakt op plaatsing voor het WK?
  en Belgie een outsider op EK?Belgie is gewoon een van de grote kanshebbers waar veel ploegen schrik van zullen hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website