Vic Hermans en World cup 2012 Futsal

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags: , ,
5 september 2012
Het Thaise zaalvoetbalteam

Het wereldkampioenschap zaalvoetbal 2012 wordt in november aanstaande afgewerkt in Thailand. In totaal 24 landen zullen strijden om de titel, die nu nog in handen is van Brazilië.

Nederland zal schitteren door afwezigheid, want het wist zich niet te kwalificeren, het werd slechts derde in een groep, waarin Tsjechië zich voor het WK toernooi plaatste. Thailand hoede zich niet te kwalificeren, want het doet als organiserend land automatisch mee. De loting voor de groepsindeling van zes maal vier landen vond vorige week plaats, waarbij Thailand ingedeeld werd met Costa Rica, Oekraïne en Paraguay.

Nederlands tintje

Zoals gezegd, heeft Nederland zich niet gekwalificeerd voor dit toernooi. Niet echt zo verwonderlijk, want het Nederlandse zaalvoetbal zit momenteel internationaal in een diep dal. Met een zekere weemoed wordt nog wel eens gedacht aan het eerste wereldkampioenschap zaalvoetbal, dat in 1989 in Rotterdam werd gespeeld. Nederland speelde in de finale tegen Brazilië, verloor weliswaar nipt met 2 – 1, maar ene Vic Hermans uit Maastricht werd uitgeroepen tot “beste speler van het toernooi”. Dezelfde Vic Hermans zal nu in het komende kampioenschap optreden als coach van het gastland Thailand, zodat er toch een Nederlands tintje aan dit toernooi verbonden is.

Vic Hermans

Die titel “beste speler van het toernooi” heeft voor Vic Hermans vele deuren in het wereldje van zaalvoetbal geopend. Direct na het toernooi werd hij assistent coach van het Nederlandse team en daarna zwierf hij over de gehele wereld als coach of als instructeur zaalvoetbal. Clinics, seminars, vaak in opdracht van de UEFA en FIIFA en coaching in futsal heeft zijn leven beheerst en nog altijd is hij zeer actief. Hij heeft in veel landen gewerkt, waarvan de belangrijkste wel waren Hongkong, Maleisië, Iran, die hij tijdens wereldkampioenschappen als coach heeft geleid. Ook Nederland heeft hij nog als assisten-coach geleid tijdens de kwalificatie voor het WK in Tsjechië in 2005. Hij is een ware autoriteit op futsalgebied en heeft ook een boek geschreven : “Techniek, taktiek en training in het zaalvoetbal”, dat in meerdere talen is uitgegeven.

Futsal Thailand

Thailand neemt de rol van organiserend land serieus op en trekt Vic Hermans in het voorjaar aan als coach, die dan vrij is van verplichtingen als coach van Malta. Vic gaat spoorslags aan het werk en boekt al vrij snel succes met het ambitieuze Thaise team. Thailand wint een tienlandentoernooi en wordt tweede in het officiële AFC kampioenschap, dat door Japan wordt gewonnen. Het trainingsprogramma voor Thailand in de aanloop naar de World Cup is intensief. Er worden veel oefenwedstrijden gespeeld in Thailand, maar ook in Nederland (Eindhoven en Den Bosch), Spanje, Duitsland, Brazilië en Costa Rica. Ook in deze maand september staat er weer een trip naar Europa op het programma.

Kansen Thailand op het WK

Over de kansen van Thailand op het komende wereldkampioenschap zegt Vic Hermans onder meer het volgende op de website van de FIFA: “Ik denk dat mijn team in staat is de kwartfinales te bereiken. Na de tweede plaats op het Aziatische kampioenschap mag de lat best hoog gelegd worden. Thailand heeft zeer goede spelers die zeer op de aanval spelen, de verdediging is wat minder, maar daar wordt door ons hard aan gewerkt. Dat bleek ook wel nodig, want Spanje, de huidige Europese kampioen, versloeg Thailand eind augustus tijdens oefeninterlands in Bangkok en Korat met grote cijfers.

Futsal Nederland

Nederland zit dus internationaal in een diep dal. Vic Hermans zou dat graag veranderen, maar tijdens een oefenwedstrijd van Thailand in Den Bosch tegen De Hommel laat hij zich ontvallen, dat hij een probleem heeft met de KNVB. Vic is van mening, dat er in de voetbalbond te weinig aandacht is voor het zaalvoetbal. Damesvoetbal krijgt meer aandacht en zelfs het “beach football” streeft het zaalvoetbal voorbij.

Het WK

Het World Cup 2012 toernooi wordt in november gespeeld in Bangkok en Korat. Het is nog te vroeg om het wedstrijdprogramma te bespreken, maar geinteresseerden kijken regelmatig op de speciale FIFA website. Daar zal later ook blijken of Nederlandse topscheidsrechter(s) in futsal worden uitgenodigd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vic Hermans en World cup 2012 Futsal”

 1. steve zegt op

  Hier een beetje meer info voor jullie leden over zaalvoetbal.

  Futsal World Cup Draw this week

  The draw for the 2012 Fifa Futsal World Cup in Thailand will be made on Friday at Bangkok’s St Regis hotel. The tournament will be held from Nov 1-18 in Bangkok and Nakhon Ratchasima.

  The four venues are Bangkok Futsal Arena, Indoor Stadium and Nimibut Stadium in Bangkok and Korat Chatchai Hall in Nakhon Ratchasima.

  There will be 24 teams in the tournament and they will be divided into six four-team groups.

  The top two teams in each group plus four best third placed sides will reach the next round.

  The Thai national team will play Spain in two warm-up games at Nimibut Stadium on Friday at 6pm and at Korat Chatchai Hall at 5pm on Sunday.

  Tickets starting from 100 baht are available at Thai Ticket Major (www.thaiticketmajor.com).

  The 24 participants are:

  Europe: Spain, Portugal, Italy, Russia, the Czech Republic, Serbia and Ukraine.

  Africa: Morocco, Libya and Egypt.

  North and Central America: Mexico, Guatemala, Panama and Costa Rica.

  South America: Brazil (champions), Argentina, Paraguay and Colombia

  Oceania: Solomon Islands.

  Asia: Iran, Japan, Kuwait, Australia and Thailand (hosts).

  http://www.bangkokpost.com/news/sports/308743/draw-for-futsal-world-cup


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website