Vakantie naar Rusland of toch maar Thailand?

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags:
4 juni 2018
fifg / Shutterstock.com

Het begin van het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland komt steeds dichterbij. Over minder dan twee weken zal de eerste wedstrijd in Moskou gespeeld worden.

Ja, Belgische vrienden, ik weet het, jullie hoeven ons Nederlanders het niet nog eens in te wrijven, wij zijn er met het Nederlands elftal niet bij. Het is een goede reden wel om de aandacht van Nederlandse voetballiefhebber te verleggen naar een ander land en wat zou dat anders moeten zijn onze zuiderburen België. Ik heb er in ieder gevoel alle vertrouwen in, dat de Rode Duivels heel ver in het toernooi kunnen komen en zelfs wel eens de finale zouden kunnen halen.

Naar Rusland?

We zullen alle wedstrijden op televisie kunnen zien, maar er is toch niets mooier dan je eigen land ter plekke in de een of andere Russische stad aan te moedigen. Er zullen dan ook honderdduizenden buitenlanders hun vakantie in Rusland doorbrengen.

Naar Thailand?

Voor de regelmatige bezoeker van Thailand, die zich als fervent voetballiefhebber beschouwt, zal het kiezen worden. Naar Rusland of toch maar lekker naar Thailand en daar de wedstrijden bekijken, die ook alle op de Thaise televisie te zien zullen zijn. Voor de Belgische en Nederlandse mensen in Thailand zullen er in vele plaatsen horeca-ondernemingen zijn, waar de wedstrijden gewoon met eigen commentaar zullen worden vertoond.

De horeca in Thailand tijdens het WK

De horeca in Thailand zal ongetwijfeld profiteren van de belangstelling voor het WK, maar ik hoor nu ook andere geluiden. Ik sprak enkele horeca-ondernemers, die klaagden over het lage aantal toeristen uit het Westen. Men vreesde, dat de oorzaak bij dat WK gevonden moet worden, want in hun visie kiezen toch vele regelmatige Thailandbezoekers – en daarmee worden niet alleen de toeristen uit Nederland en België bedoeld – dit keer zouden kiezen voor een trip naar Rusland.

Lezersvraag

Eerlijk gezegd, geloof ik niet zo in wat de horeca-ondernemers zeggen (zij klagen immers altijd), want ik ken geen enkele landgenoot, Belg of andere buitenlander, die in plaats van naar Thailand te komen, nu naar Rusland afreist.

Hoe zit dat met u of uw (voetbal)vrienden? Waar gaat u de wedstrijden bekijken?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Vakantie naar Rusland of toch maar Thailand?”

 1. Sacri zegt op

  Mij zou je niet eens in Rusland zien als je me er voorzou betalen. Ik ben er 1 keer geweest en na een aantal dagen ergens anders heen gevlogen. Op een aantal bezienswaardigheden na, vond ik het echt niet leuk. En met de risico’s die bij voetbal komen kijken (en zeker in Rusland), lijkt het mij al helemaal geen goed plan. Kijk maar naar alle artikelen op het internet. Zelfs de Engelse politie officieren hebben zich uitgesproken over het gevaar bij het WK voor buitenlandse fans. Maarjah, alles voor het geld bij de fifa.

  Nee, liever in een lekker warm land als Thailand met een koud biertje en wat vrienden aan een gezellig barretje naar de wedstrijden kijken.

 2. kees zegt op

  De eerste wedstrijden volg ik in Bangkok , daarna in Pattaya. Het zal wel in een kroeg worden waar Engels talig commentaar wordt gegeven. Vaak vele malen deskundiger als hun Nederlandse collega`s. Ik had er nog niet aan gedacht , maar misschien zijn er nu wel minder Russen in Pattaya. Of is dat “wishfull thinking”.

 3. Alex Herbermann zegt op

  Lekker makkelijk thuis in Pakchong via min Android-box (+/- 12 Ned. kanalen) te bekijken.
  Alex

 4. T zegt op

  Of naar Thailand via Rusland dat heb ik dit jaar gedaan, met aeroflot kun je een tussenstop maken in de indrukwekkende stad Moskou.
  En dat kun je natuurlijk ook toevallig net in de WK periode doen, al vrees ik dat de prijzen van alles daar wel de pan uit reizen…

 5. chris zegt op

  Waar ik de wedstrijden volg? Nou, gewoon thuis achter de buis in Bangkok…(alle wedstrijden zijn te zien op Thaise tv-kanalen) en anders zet ik mijn computer aan op Eurosport.
  En ik kijk zeker niet alle wedstijden; niet alle wedstrijden zijn interessant en ik moet gewoon werken.

 6. Christiaan zegt op

  Naar Rusland gaan houdt zeker risico’s in. En het is ook een ware aanslag op jouw portemonnee, want met name in Moskou weten ze met de prijzen wel raad.

 7. Gerard Van Heyste zegt op

  Hier in Pattaya zijn er mogelijkheden te over, bv. in Nieuw Vlaanderen , zijstraat van Soi Buccauw tegen over het hospitaal . Geen russen te zien hier,dus ……..

 8. johank zegt op

  Pattaya, de russen krijg ik er gratis bij…

 9. Geert zegt op

  Zeer zeker niet in Rusland, ze hebben niet alleen het WK gekocht maar moeten ook nog geholpen door de FIFA met een heel zwak team zo ver mogelijk komen in het toernooi.
  Ik voorspel dat we getuigen gaan zijn van een door Poetin geregisseerde show waarbij heel veel liefhebbers gaan afhaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website