Sportieve activiteiten in en rondom Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Sport
Tags: , ,
14 april 2016

Naast de grote evenementen in Pattaya en Jomtien zijn er talloze andere kleinschalige sportieve activiteiten in de omgeving waar te nemen.

Aerobics

Blijvend zijn de vele groepjes sportievelingen, die aan aerobic, spinning, e.d. doen bij veel openbare gelegenheden, zoals buiten bij Big C, Lotus en parken. Een instructeur zet geluidsboxen neer, de meestal dames betalen hem een paar bathjes en dan is men geruime tijd aan het oefenen en dansen. Iedereen kan meedoen,maar het ziet er soms professioneel uit (snelle pakjes, mooie meiden)!

Waterskiën

Daarnaast zijn er ondernemers, die een stuk land gekocht hebben en daar een tegen betaling sportieve activiteiten aanbieden. Zo bestaat er aan de Suhkumvit Road een waterskibaan. Boven een groot aangelegd meertje loopt een kabel,die ronddraait. De “skiër” gaat op een vlonder zitten, pakt zoals bij wintersport, de kabel beet en kan vervolgens het meertje rond skiën. Het bochtenwerk is een kunst apart, verschillende gaan daar onderuit. De belangstelling voor deze activiteit is echter niet zo groot.

Bungee Jumping

Een andere activiteit is het zogenaamde Bangee Jumping. Vanaf een flinke hoogte kan er met een harnas en een “elastiek” naar beneden gedoken worden. Vlak boven het water stopt dit avontuur en na een paar keer op en neer gestuiterd te zijn, wordt men op een rustige manier naar de begane grond gebracht. Het zijn vooral jonge Russen,die elkaar uitdagen en de sprong wagen, vastgelegd op een camera.
Door betrekkelijk weinig klandizie houdt de eigenaar het na 20 jaar wel voor gezien. Hij biedt het geheel met 2 Rai grond te koop aan voor bijna 20 miljoen Baht.

Golfen

Zo zijn er meer activiteiten,die niet echt van de grond komen. Te denken valt aan de skartbaan bij de Thepprasit Road, de andere ligt vlakbij Walking street. De verschillende schietclubs, waarbij met diverse wapens van verschillend kaliber geschoten kan worden of de mogelijkheden voor paard rijden.

Wel bestaat er in Pattaya en omgeving veel belangstelling voor golfen. Met in de wijde omgeving 26 golfclubs is er keuze genoeg.


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Sportieve activiteiten in en rondom Pattaya”

 1. Kees 2 zegt op

  Vergeet die waterskibaan maar: is drooggelegd en alle materiaal is weggehaald ( 2 dagen geleden gezien).
  Belangstelling waarschijnlijk te gering.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Franky R. zegt op

  Met de “kartbaan bij de Thepprasit Road” bedoelt schrijver Lagemaat toch niet Pattaya Go Kart Speedway van Scheidegger? Ik kwam voor het eerst op deze baan in 2004 en de kwaliteit is sindsdien altijd behoorlijk geweest in tegenstelling tot de buurman aan de andere kant van de weg, die zich schuldig maakt of gemaakt heeft aan scams a la jetski…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website