Een zeer bijzondere strafschop besliste de halve finale van de Thaise League Cup tussen Bangkok Sports Club and Satri Angthong. Na de reglementaire speeltijd eindigde de wedstrijd in een 2 – 2 gelijkspel en er was dus een strafschoppenserie nodig om tot een beslissing te komen.

Ook die strijd ging heel lang gelijk op en bij een stand van 19 – 19 was de doelman van Bangkok aan de beurt. Zijn harde schot raakte de lat en de doelman van Satri Anthong liep juichend richting zijn medspelers om deze misser te vieren. Misser? Toch niet, want de bal vliegt als het ware het veld in, stuitert twee keer en verdwijnt alsnog in het lege doel. Zie de video hieronder!

Voor degene, die twijfelt aan de rechtmatigheid van dit doelpunt, nog maar even de spelregels nagekeken. De uitwerking van een strafschop eindigt pas als de bal niet meer beweegt of uit het spel geraakt. Zuiver doelpunt dus!

Consternatie voor al bij de ploeg van Satri Anthong met als gevolg, dat de mogelijk gelijkmakende strafschop gemist werd. Bangkok wint met 20 – 19 en speelt derhalve de finale.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dRN99zNjRHY[/embedyt]

Bron: Thaivisa

2 reacties op “Ongelooflijke goal beslist Thaise bekerwedstrijd (video)”

  1. Ben zegt op

    Dit is heel goed gedaan van de scheidsrechter en zijn assistent. Zelfs in Nederland zou de scheidsrechter hierbij wel eens een fout hebben kunnen gemaakt.

  2. Dennis zegt op

    De beste stuurlui staan aan wal, maar ik acht mij gekwalificeerd omdat de Zeevaartschool in mijn woonplaats stond; de doelman kijkt niet meer naar de bal en ziet dus niet waar deze naartoe gaat. Dat is een blunder, maar goed het voetbal in Thailand staat op een sympathiek nivo. Met andere woorden; ‘t stelt niet veel voor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website