nattanan726 / Shutterstock.com

Wanneer je er over nadenkt om deze winter je vliegtickets naar Thailand te boeken, met daarbij natuurlijk één van de vele hotels in Bangkok, maar daarbij niet de toeristische boeddhistische tempels, drijvende markten en massagesalons wilt bezoeken, overweeg dan een Thaise bokswedstrijd in Bangkok!

Het Thaiboksen, beter bekend wellicht als Muay Thai, is niet voor niets de nationale sport! Maak je klaar voor een onvergetelijke avond van kickboksen, als je durft…

Millenium sport

Op het eerste gezicht lijkt Thai boksen wellicht op een bekende tourist trap, maar niets is minder waar. Deze krijgskunst werd zelfs door de oude koningen gebruikt om hun verschillen te beslechten. De discipline was verplicht voor soldaten die in de regering van Naresuan de Grote in de late 16e eeuw vochten.

Muay Thai was onderdeel van de opleiding van jongeren tot 1920, maar de vele blessures dwongen de autoriteiten ertoe om het te verbieden. Echter, in 1930 kwam Muay Thai terug na een aantal ingrijpende nieuwe regels in het boksen, met het gebruik van een boksring, handschoenen en verschillende gewichtsklassen. En het groeiende toerisme in Thailand zorgde ervoor dat de deuren geopend werden voor een international publiek..

omsak suwanput / Shutterstock.com

Een zeer complete sport

Het Muay Thai die nu beoefend wordt. verschilt enigszins van de oude krijgskunst. De geleidelijke evolutie in de sport heeft de kunst veranderd, al is de techniek grootendeels hetzelfde gebleven. De gelijkenis met het westerse boksen is het gebruik van beschermende handschoenen. Thai boksen combineert oude traptechnieken (cirkelvormige bewegingen), het gebruik van de elleboog (alleen in bepaalde professionele competities), de knie en de stoten van het boksen. De twee tegenstanders moeten daarom erg waakzaam zijn in deze sport, aangezien het snel fout kan gaan.

Ontdek Bangkok rond een ring

Het Muay Thai is ook een gelegenheid om Thailand’s cultuur en oude tradities te verkennen, ver van de clichés in films met Jean-Claude Van Damme! Voor het bijwonen van een Thaise bokswedstrijd kun je het best een plaats boeken in het Lumpineen Boxing Stadium en Ratchadamnoen Stadium. In tegenstelling tot andere bokshallen in Bangkok worden deze twee plaatsen niet alleen bezocht door toeristen maar ook door vele Thaise liefhebbers van deze sensationele sport.

BkkPixel / Shutterstock.com

Lumpinee Boxing Stadium

Entree: Van 200 baht voor staanplaatsen tot 2.000 baht voor plaatsen bij de ring.
Locatie: No.6, Ramintra Rd, Anusawaree, Bangkok (pak een taxi).
Openingstijden: Dinsdag en vrijdag: 18:30 – 23:00 uur, zaterdag: 16:00 – 20:00 uur & 20:15 – 00:00 uur.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Vakantie in Thailand? Bezoek een Muay Thai bokswedstrijd in Bangkok”

 1. Michael zegt op

  Op de bovenste foto word wel degelijk gevochten zonder handschoenen. Het zg. “Kard chuek” daarbij worden de handen alleen ingetapet. De Thais houden gelukkig enorm van traditie en daarom word het ” muay boran ” nog steeds in ere gehouden

 2. Tino Kuis zegt op

  Lang geleden werd er gebokst met handschoenen waarin glasscherven waren verwerkt. Lang geleden.

  Hier nog een leuk artikeltje waarin de waarden van muay thai in de Thaise samenleving worden besproken.

  https://www.thailandblog.nl/sport/muay-thai/muay-thai-afspiegeling-thaise-mannelijke-identiteit/

 3. Jomtien TammY zegt op

  Ik snap niet goed waarom hier de films van J.C. Van Damme genoemd worden…
  Hij beoefent niet het Muay Thai, maar een mix van Kung fu en (hoofdzakelijk) karate!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website