Sexy Muay Thai boksers

Door Gringo
Geplaatst in Muay Thai, Sport
Tags:
20 oktober 2015

Bij de Thaise kunst van het vechten, Muay Thai, denkt u wellicht dat die sport wordt gedomineerd door mannen. Dat mag zo zijn, maar steeds meer vrouwen beoefenen de sport.

Bij het idee dat vrouwelijke schoonheid en de harde krijgskunst niet bij elkaar passen en dat vrouwen toch bezorgd zouden zijn voor littekens en schade aan huid en gezicht, is men geneigd te denken dat de vrouwelijke boksers dan wel niet “moeders mooiste” zullen zijn.

Maar die veronderstelling is bezijden de waarheid. Steeds meer vrouwen beoefenen de sport en er zijn al bokstoernooien waar uitsluitend vrouwelijke boksers in de ring komen. Voor die vrouwelijke toernooien is grote publieke belangstelling, waarmee toch wel aangegeven wordt dat de dames volledig geaccepteerd zijn als boksende sportvrouw. In meer dan 100 landen, met name in de regio Azië, wordt Muay Thai door vrouwen beoefend.

Op de website van Mad Muay Thais (www.madmuaythai.com) werd onlangs een Top 10 van jonge en sexy Muay Thais boksers gepubliceerd. In die Top 10 worden dames uit meerdere landen geportretteerd, waaruit ik een kleine selectie van aantrekkelijke dames uit Thailand gemaakt.

Sasa Sor Aree

Sasa Sor Aree is een 21 jaar oude Muay Thai vechter die al veel wedstrijden heeft gewonnen en daardoor een reputatie heeft opgebouwd in het Muay Thai circuit.

Zij is de eerste vrouwelijke Thaise bokser die in een door de televisie uitgezonden bokswedstrijd optrad. Zij is vastbesloten om haar bokscarrière voort te zetten om haar nu reeds verbazingwekkende “fight record” van 30 gewonnen, 11 verloren en 11 K.O.’s een nog mooier aanzien te geven.

Sasa Sor Aree heeft haar hobby en werk mooi kunnen combineren, want zij is de eerste vrouwelijke Muay Thai instructeur in dienst van de Royal Thai Police.

Meer foto’s en bijzonderheden vindt u op de eerder genoemde website van Mad Muay Thai en op haar eigen website.

Jade Marrisa Sirisompan

De volgende jongedame is Jade Marissa Sirisompan, een aantrekkelijke en sexy dame van 22 jaar met een “fight record” van 9 gewonnen wedstrijden, 3 verloren en 1 K.O. Een prima prestatie als u bedenkt dat zij pas op haar 18de met Muay Thais is begonnen. De sport zit in haar genen, haar vader Mr. Woody Shinnawut Sinsompan is één van de Thaise pioniers die Muay Thai buiten Thailand heeft gepromoot.

Jade Marissa bereikte na de eerste drie jaar training de tweede plaats in het Pro-Am 54 kg wereldkampioenschap van de World Muaythai Federation.

Op de website meer foto’s en Jade Marissa heeft ook een eigen pagina op Facebook.

Chommanee Sor Taehiran

Chommanee Sor Taehiran is 20 jaar en is sinds haar negende bezig met de Muay Thai sport, aangespoord door haar broer, die ook een amateur Muay Thai bokser is.

Zij heeft al menig toernooi in Thailand gewonnen, zoals het kampioenschap van Isaan, het East Muay Thai Tournement, de Female Tiger Fight en de Supanburi Fight.

Met haar lengte van 1.66 m is zij wat aan de kleine kant, maar met haar vechtersmentaliteit heeft elke tegenstander wel degelijk rekening te houden.

Kijk op de website en haar Facebook pagina voor meer informatie en foto’s.

Kratae R Siam

Kratae R Siam (or Nipaporn Paeng-ouan) is mijn favoriet in dit rijtje. Al heel jong begonnen als Muay Thai bokser heeft zij met 26 gewonnen wedstrijden en drie verloren een behoorlijke prestatie neergezet. Hoogtepunt was wellicht, dat zij op 15-jarige leeftijd kampioen van Thailand werd in haar (jeugd)klasse.

Kratae heeft inmiddels de ring verlaten en is een carrière begonnen in de amusementswereld, eerst als zangeres met de Rsiam Group. Zij werd beroemd in Thailand door haar perfecte lichaam, mooie stem en haar uitstraling. Zij heeft 4 albums vol gezongen en speelt bovendien in menig Thaise soapseries.

Men kan wel zeggen, dat zij de meest succesvolle superstar in Thailand is, waarvan de basis werd gelegd in de bokssport. Zelf heeft zij daarover gezegd: “Het boksen heeft mij geleerd sterk te zijn in alle aspecten van mijn leven!”

Ook van Kratae meer foto’s en informatie op de website en u kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

4 reacties op “Sexy Muay Thai boksers”

 1. Tino Kuis zegt op

  Mooi verhaal! En premier Prayet Chan-o-cha kan er ook wat van! Zie de video:

  https://www.youtube.com/watch?v=eJfoNqsaFGw

  • Gringo zegt op

   Adrem gereageerd, Tino, maar ik kijk toch liever naar die sexy dames, ha ha!

  • Tino Kuis zegt op

   En het is natuurlijk niet ‘Prayet’, hoe kom ik daar toch bij? Het is Prayut!

 2. Sir Charles zegt op

  Als beoefenaar en liefhebber train ik dikwijls her en der in een der vele MuayThai boxingcamps in Thailand. Kan het artikel van Gringo zondermeer bevestigen en het vooroordeel dat vrouwelijke boksers vaak van die ‘manwijven’ zijn als grote flauwekul bestempelen, overigens geldt dat ook voor de westerse vrouwen die het MuayThai/kickboksen praktiseren.

  Ook dat MuayThai uitsluitend een sport is voor het ‘gewone’ volk is allang achterhaald getuige het feit dat de upperclass van Thailand de sport ontdekt heeft aangezien het goed is voor lichaam en geest, algemene conditie, gewichtsbeheersing en niet in de laatste plaats voor een mooi figuur (bodyshape).

  Was laatst nog in http://rsm-academy.com een MuayThai camp in Bangkok wat in de verste verte niet lijkt op een ouderwets traditioneel MuayThai camp maar gevestigd is in een flatgebouw. Grote kans dat je daar actrices en allerlei persoonlijkheden uit de Thaise showbizz tegenkomt die daar hun lichaam in vorm willen houden.

  MuayThai: kan het een ieder aanraden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website