Elk zichzelf respecterende voetbalclub, waar ook ter wereld, heeft een logo. Een beeldmerk, waarin het karakter van de club of een verwijzing naar de plaats van oorsprong verwerkt is.

Voor mij is het altijd opmerkelijk hoe vaak er in zo’n logo een dier wordt afgebeeld. Ik ken logo’s met leeuwen, tijgers, olifanten, vissen, vogels en nog veel meer beesten. Maar goed, daar gaat het dit keer niet over.

Het Engelse voetbalmaandblad FourFourTwo nam honderden logo’s van voetbalclubs uit de hele wereld onder de loupe en koos daaruit de 21 mooiste. Eerder had men al de 21 lelijkste voetballlogo’s gepubliceerd, maar daar kwamen Nederland, België of Thailand niet voor.

 1. Ajax Amsterdam

De logo van Ajax Amsterdam is de mooiste ter wereld volgens dat maandblad. Er werd in 1928 een beeldmerk gekozen van een Griekse god, hoewel dat oorspronkelijk niet Ajax maar Agamemnon was. Later is de logo wat abstracter gemaakt en ziet u een god in 11 lijntjes, dat een elftal verbeeldt.

 1. Lampang FC

Het mag toch wel een verrassing heten, dat het logo van de voetbalclub Lampang FC op de tweede plaats is gekomen. De club komt zelfs niet eens uit in de hoogste divisie van het Thaise voetbal, maar in Divisie 1. Het beeld stelt een rijtuig met paard voor, Lampang in het noorden van Thailand staat bekend om zijn rijtuigjes, die toeristen de stad laten zien.

En België? Helaas, er komt geen enkele Belgische club in aanmerking om in de Top-21 te schitteren met een logo. Er is echter een troost. De Engelse krant Daily Mail heeft onlangs ook een keuze gemaakt van de mooiste clublogo’s. Daar kwam KAA Gent met Buffalo Bill, de indiaan, in het logo, als tweede uit de bus en werd Ajax derde. De Daily Mail wist waarschijnlijk niet, dat er nogal een discussie is over dit logo, waarvan sommigen vinden, dat het racistisch is.

 

5 reacties op “De mooiste voetballogo’s komen uit Nederland en Thailand”

 1. adje zegt op

  Ajax het mooiste? Haha. Het is maar wat je mooi vind. Ik zou het eerder plaatsen op een lijst van lelijkste. Maar ja. smaken verschillen. En voor het commentaar losbarst op mijn commentaar. Nee, ik heb niets tegen Ajax.Ik ben een voetballiefhebber en ben geen supporter van een bepaalde club.

  • Gringo zegt op

   Aan dit soort kritiek heeft niemand wat.
   Geef dan ook aan welk logo van een voetbalclubje wel mooi vindt en waarom!

   • Adje zegt op

    Ik wil niet gaan chatten maar wil toch even graag reageren. Kritiek? Heb ik commentaar op hoe de lijst tot stand is gekomen? Ik heb mijn mening gegeven en dat is toch heel iets anders dan kritiek.

 2. Aad zegt op

  Ik vind het logo van Feijenoord heel mooi
  En waarom kijk er naar en je ziet het

 3. Hans zegt op

  Ik vind het Oude logo van Ajax toch velen malen mooier dan die moderne smurf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website