Golf, een geliefde sport in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Golf, Sport
Tags: ,
27 augustus 2017

Naast de vele mogelijkheden, die Thailand biedt, zijn er op tal van plaatsen ook mogelijkheden om golf te spelen. In een straal van 30 kilometer rond Pattaya zijn er ten minste 29 plaatsen waar op fraai aangelegde parcoursen golf gespeeld kan worden.

Echter voor Thailand zal het handicap (wereld)systeem een aantal problemen opleveren. Ten eerste behoort ongeveer 99% van alle Thaise golfers en expats in Thailand niet tot een golfclub. Dit creëert het probleem hoe Thaise onderdanen en buitenlandse expats, die niet tot een club behoren, hun handicaps willen behalen en handhaven, want zij moeten lid worden van golfclubs om de kans te hebben wereldwijd officieel erkende handicaps te krijgen. Dit zou een negatieve invloed kunnen hebben op de toestand van golf in het land en gevolgen voor de vele golfers en clubs.

Ten tweede en misschien wel het meest zorgwekkende onderdeel bij golf is de noodzaak om een Thaise organisatie te hebben om het handicap systeem te implementeren en de integriteit en toepassing van het systeem binnen het land te waarborgen

De enige organisatie in Thailand die op dit moment enige vorm van een officiële handicap kan uitoefenen is de Thai Golf Association (TGA), dat zou dus een duidelijke keuze voor de verantwoordelijkheid van deze organisatie zijn, maar dit leidt tot verdere problemen.

De Thai Golf Association mist de modernisering en daarvoor zijn drie belangrijke feiten, die de implementatie van dit systeem in gevaar kunnen brengen.

  1. De Thaise Golfvereniging is een open vereniging waar iedereen aan kan deelnemen, maar het is voornamelijk gericht op Thaise onderdanen, waardoor de meerderheid van de informatie alleen beschikbaar is in het Thais, wat betekent dat buitenlandse expats beperkt zullen zijn met betrekking tot de informatie die zij kunnen verkrijgen.
  2. Momenteel gebruikt de Thai Golf Association een software systeem, dat verouderd is en ze zijn onwillig om dit systeem te upgraden naar een die een soepele overgang naar het nieuwe universele systeem zou vergemakkelijken.
  3. De TGA update slechts een keer per maand handicaps, die moet echter worden gewijzigd om de integriteit van het universele systeem te handhaven. Al deze obstakels leiden tot het idee dat het universele handicap systeem moeilijk zou kunnen integreren in de Thaise golfcultuur, zodat hier in Thailand niet aan bepaalde eisen kan worden voldaan.

De golfcultuur in Thailand zal gewoon niet veranderen of in de gaten hebben hoe het universele handicap systeem in de wereld functioneert.

Bron: Livv aug 2017


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Golf, een geliefde sport in Thailand”

  1. Hannes zegt op

    Beetje onzin , verhaaltje gaat over pattaya , nou daar kan je zo lid worden van pattayasportsclub die houdt je Hcp bij en je krijgt op de meeste banen nog korting op de greenfee . Werkt prima

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website