Thailand heeft veel aanzien in de internationale golfsport. Het land wordt geprezen om de prachtige banen, de vriendelijke caddies en de aantrekkelijk geprijsde greenfees. In Thailand vind je ongeveer 250 golfbanen van wereldklasse. Veel van deze courses zijn ontworpen door gerenommeerde internationale architecten.

Niet alleen de banen maar ook de caddies in Thailand zijn beroemd. Het zijn vaak mooie jonge dames die erg behulpzaam zijn, je goede tips kunnen geven en jou natuurlijk adviseren over de juiste club.

Wil je gaan golfen in Thailand kies dan voor de vroege ochtend of de late middag omdat de zon nogal fel kan zijn.

Hua Hin

Vooral rond de badplaats Hua Hin liggen veel schitterende golfbanen, zoals de Banyan, Black Mountain en Springfield. Daarnaast heeft deze badplaats van koninklijke allure nog veel meer te bieden, zoals een heerlijk strand en uitstekende restaurants. Er rijden taxibusjes van de betere hotels naar de golfbanen. Hua Hin is al een keer uitgeroepen tot de beste golfbestemming in Azië door de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO).

Bij alle grote toeristische zoals Bangkok, Chiang Mai en Pattaya tref je voortreffelijke golfbanen aan die jaarlijks veel golfliefhebbers van over de hele wereld trekken.

Thailand is misschien wel de beste internationale golfbestemming ter wereld.

20 reacties op “Golfen in Thailand: 250 golfbanen van wereldklasse”

 1. Patrick zegt op

  Al eens nagedacht hoeveel natuur, zowel flora als fauna, heeft moeten wijken voor deze ” prachtige golfbanen ” ?
  Om nog maar niet te spreken over de enorme ” waterzucht ” van deze terreinen!
  In de 7 jaartjes dat ik in de wijde omgeving van Pattaya & Satahip fiets heb ik 40% boslandschap zien verdwijnen … is dat niet treurig?
  Dat grote hert dat ik vroeger nabij Silverlake zag heb ik nooit meer gezien , evenmin de varanen die de weg overstaken .. jammer toch ?

  • willem zegt op

   Ik neem aan dat u nooit zelf een rondje gegolfd heeft. De golfbanen zijn een verademing van natuurlijk schoon. Goed onderhouden flora en fauna.

   • André Deschuyten zegt op

    Beste Willem,
    Volledig met jou eens, OK bossen en dergelijke moeten wijken maar hier wordt de natuur onderhouden en niet aan zijn lot overgelaten. Ben zelf golfer en heb al mogen proeven van de mooie banen, mooie gedienstige vrouwelijke caddies in Thailand. Echt een plezier. Kijken mag, spreken mag maar ze aanraken is een brug te ver en hoop dat dit vrouwelijk schoon hierbij blijft.

  • brabantman zegt op

   Golf spelers zijn net als rokers. Dat een ander last van hun hobby heeft telt niet.
   Onderhoud van de golfbanen vraagt veel water, er is al water tekort, gif tegen onkruid, komt in grondwater enz.enz
   Dat er natuur gekapt moet worden, niet belangrijk in Thailand, er is toch genoeg over.
   En dan heb ik het toch niet eens over de arme mensen die met hun huisjes weggebuldozerd worden om te wijken voor de elite hobby.

   • Rob V. zegt op

    555 ja ik moest vorig jaar ook lachen toen ik las hoe het omkappen van bos/regrnwoud e.d. en vervangen voor een grote kale grasmat met hier en daar wat zand en een vijver ook natuur is. Of ze moeten zo’n park aanleggen in een woestijn… en dan nog.

  • Marius zegt op

   Er wordt door de schrijvers wel heel makkelijk aan voorbij gegaan dat heel veel mensen een baan hebben door die golfbaan. Alleen al in Hua Hin zijn honderden caddies dagelijks actief en verdienen een goede boterham. Hun inkomen is gemiddeld beter dan van een bouwvakker. Ook zijn er veel mensen werkzaam in het restaurant en dan niet te vergeten de greenkeepers !

 2. willem zegt op

  Ik ben een fervente golfer. Ik kom sinds 12 jaar in Thailand en golf er sinds 2010. Ik ben gemiddeld 12 weken par jaar in Thailand en heb van de 250 banen al behoorlijk wat gespeeld.

  Voor mij zijn beste golfregio’s in Thailand Bangkok en omgeving, Chonburi provincie (Pattaya), Hua Hin is erg goed maar in verhouding weinig en vooral dure banen. Verder speel ik ook graag in de regio Chiang Mai. daar zijn ook al snel meer dan 15 golfbanen.

  Een tip: In mei en juni is er het Golf festival in Chiang Mai en in Augustus en september het Hua Hin Golf Festival. In die periode kun je op de meeste banen voor een behoorlijk gereduceerd tarief spelen.

  Vanuit Pattaya is het door het hele jaar redelijk goedkoop door de concurrentie en de afspraken met Pattaya Sports Club (PSC). Gewoon even op de PSC website naar deelnemende golfassociaties/barren kijken.

  https://pattayasports.net/sports-2/golf/

  Veel golfplezier.

 3. TAK zegt op

  Als je van golfen houdt en naar Phuket komt kan je beter een
  behoorlijke koffer geld meenemen. Het is hier al jaren onbetaalbaar
  behalve als je lid bent maar dan krijg je nog een aardig bedrag aan
  maintenance fees jaarlijks om je oren.

  Al mijn golf kennissen komen hier dus niet meer maar gaan inderdaad rondom
  om Bangkok en Pattaya jaarlijks spelen. Je ziet hier alleen nog maar Thaien
  golfen van de overheid en die betalen een fractie van wat een buitenlander moet
  betalen. Het is misselijk makend.

  TAK

 4. Fred zegt op

  Beste Patric,
  Ik golf nog niet zolang maar ik vind de natuur op en rond de golfbanen geweldig.
  Wij spelen veel op de banen van Wangjuntr in Rayong en daar komt het voor we soms even moeten wacjten omdat er herten op de fairway lopen.
  Prachtige flora en fauna daar.
  Alles prachtig onderhouden en betaalbaar.
  Greenfee, caddy en cart 1700 baht.
  Fred

 5. Fred zegt op

  Een Varaan van bijna drie meter nog nooit in het echt gezien totdat ik op de Phoenix Gold Golfcourse kwam, die loopt daar dus rustig van de ene waterpartij naar de andere waterpartij.

  Vogels in overvloed !

  Werkgelegenheid in de golfindustrie voor duizenden Caddy’s die er al jaren in dienst zijn.
  Het slaris in de bouw of 7/11…..300 Bath per dag !
  Een Caddy krijgt 300 baht van de golfbaan en een standaard fooi van nog eens 300 baht van de golfer.
  Geregeld hebben ze 2 flights per dag ………..1200 baht dus !!!!!

  Nee mensen, als je echt met commentaar komt moet het wel goed onderbouwt worden !!!

  • Bert zegt op

   Kennis van ons heeft een relatie met een caddy, zij verdient dus echt geen Thb 1200 per dag.
   Zij werken bij haar en op meerdere golfbanen allemaal als free-lancer.
   Gewoon hopen dat je wordt uitgekozen, dan heb je die dag werk, anders helaas.

   • PEER zegt op

    Nee Bert,
    Op alle Th golfbanen geldt de regel; dat alle caddies dagelijks aan de beurt komen, en zelden op afroep. Met goed golfweer bestaat het dat ze meer keer per dag ‘aan de beurt’ zijn.
    Dus ‘n caddy wordt in de regel níét uitgekozen.
    Maar goed ook. De homogene caddy-gemeenschap zou ‘n “haat & nijd”-volkje worden.

 6. Alex zegt op

  Bovenstaande NIET Golfers weten niet waar ze het over hebben qua natuur, juist golfbanen werken als een magneet op dieren en dat geldt zeker voor Wangjuntr zoals Fred al vermeld. Gif mag, ook in Thailand, al lang niet meer gebruikt worden. Ik golf al jaren in Thailand en zie het als EEN GEZONDE VERSLAVING en niet te vergelijken met Rokers. Als je je niet ingelezen hebt in Golf laat dan die onzin en commentaar achterwege a.u.b. Golf is een prima tijdverdrijf en zeker in Thailand. Ben al jaren lid van de Cha Am golfclub en golf voor een fractie van de normale ‘inloop’ greenfee.

  Afgelopen jaar op de Mida golfclub gespeelt in Kanchanaburi op door de weekse dagen 2 x greenfee + Cart en bungalow incl. ontbijt THB. 1500,= en weekend THB.1800,= caddie fee THB 350,= per ronde. Is een Koreaanse groep. Voor minder dan €60 2 dagen golfen met bungalow en ontbijt is toch geweldig.

  Om de spreekwoordelijke Golfbal terug te spelen naar bovenstaande NIET Golfers ; Om 11 uur s’morgens aan de bar te hangen waar je de vorige nacht uit gerold bent dat is een gezonde bezigheid zeker !!!!

  • Fred zegt op

   Bedankt Alex,

   Ik ben vergeten wat een dagje golf kost als je ergens lid van bent.

   Wij spelen iedere Maandag voor 1500 baht ( 2 personen plus 1 buggy ).

   Als je niet oppast geef je zo meer uit op een dag als je NIET golft !!!!

 7. chris zegt op

  Van mening zijn dat golfbanen goed zijn voor de natuur is hetzelfde als denken dat een nieuwe shopping mall met luxe appartementen er naast, waarvoor een hele woonwijk heeft moeten wjken, goed is voor de woningmarkt.
  Als golfbanen zo goed zijn voor de natuur, waarom maken we er in Thailand dan geen 100.000? Dan gaat ook de prijs omlaag en zien we olifanten, apen en tijgers op de golfbaan. Varanen zie je al in Lumpini park.

 8. theo zegt op

  Ik ben bang dat de negatieve reacties van niet-golfers een (ongezonde!) jaloerse achtergrond heeft van TB lezers die iets minder te besteden hebben.

  • Rob V. zegt op

   Nee hoor, ik vind de commentaren dat golfbanen goed voor de natuur zijn gewoon lachwekkend. Liever een golfbaan dan een shoppingmall maar weet je wat echt goed en puur natuur is? Bos, oerwoed, riviertjes enzovoort. Of als het kunstmatig moet zijn: een park of botanische tuin. Dat is natuur en goed voor flora en fauna.

   Ga vooral een balletje slaan als je er gelukkig of vrolijker van woord, een ander trapt misschien liever een balletje op een voetbal veld. Prima, ieder zijn hobby. Maar goed voor of echte natuur? 5555 nee.

 9. Rob zegt op

  Hallo beste golfers
  Ik kom al jaren in Pattaya en jomtien
  Speel regelmatig Golf ⛳⛳⛳ op verschillende banen.
  Rond Pattaya liggen er inmiddels al een stuk of 24 .
  Prachtige banen.
  Verschillende prijsklasse.
  Je kan het zo duur maken als je wilt.
  Over het water verbruikt kan je van mening verschillen.
  Maar de afgelopen dagen, met name vandaag 4/10/2022. Is er zo gigantisch veel water gevallen (kijk naar de beelden) dat lijkt mij wel genoeg voor een heel jaar!!!
  Maar liever een golfbaan er bij dan de toren hoge flats die er de afgelopen jaren zijn bijgekomen.

  Ik hoop dat ik in november weer een balletje mag slaan op m’n favoriete baan
  Plutaloeang 25 km ten zuiden van Pattaya.
  Dinsdags en donderdags sporting day’s
  1250 Bath. Green fee,caddy, Car.

  Gr en misschien tot ziens in Thailand

 10. De Kind Marcel zegt op

  Ja de eerste keer dat ik golf speelde in mijn leven was op Pluta Luang . ( toen een golfterrein voor het leger ) . En dat was het begin van de beste sport ervaring (daarvoor gevoetbald en squash ) .Voor een niet golfer en is dat onbegrijpelijk maar het is verslavend en ik zou het niet meer kunnen missen . Ook het sociaal contact is verslavend , je maakt elke keer nieuwe vrienden. Ook de 19 th hole is onmisbaar , je moet er langs. Dus Thailand blijft daarom mijn eerste bestemming , met minstens 2 x per week golf , anders heb ik geen vakantie gehad . De prachtige banen , de caddy’s , de voorzieningen om te douchen , het is een feest. Hier in Belgie is het dus iets minder plezant maar toch nog reuze plezant…

 11. Dik Lenten zegt op

  Goededag, uit de reacties van Chris en Rob V maak ik op dat zij nog nooit op een golfbaan geweest zijn. Een gemiddelde golfbaan bestaat voor circa 30 procent uit kort gemaaid gras.fairways, teeboxen en Greens. Ook voor circa 30 procent uit bebouwing, parkeerplaats en oefenfaciliteiten.de overige 40 procent bestaat uit natuur,bossages struiken,ongemaaid gras en waterpartijen. De percentages verschillen per baan .maar dit is een gemiddelde waarde.bron ,NGF.
  Met vriendelijke groeten.
  Dik Lenten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website