België moest afgelopen zaterdag lijdelijk toezien hoe Nederland tweede werd op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, maar toch werd het nog een heugelijke dag voor onze zuiderburen. Patrick Fiersen uit Antwerpen won namelijk het belangrijke Leaderboard Toernooi in Megabreak Poolhall in Pattaya.

In Megabreak worden zeer regelmatig toernooien georganiseerd (zondags, dinsdags en donderdags) en de deelnemers krijgen daar punten al naar gelang hun prestatie. De Leaderboard wordt na elk toernooi aangepast en eens in de vier maanden spelen de beste 16 spelers een Top16 toernooi, waarbij grote geldprijzen te winnen zijn.

Uiteraard doen alle regelmatige spelers hun best in de Top 16 te mogen spelen, want het is een erkenning van je prestaties van de afgelopen vier maanden. Patrick Fierens heeft inmiddels in de afgelopen jaren aan 64 toernooien deelgenomen, heeft er zelfs wel eens één gewonnen, maar slaagde er maar heel zelden in om de Top 16 te bereiken. Dit keer dus wel, hij kwam als achtste binnen en verzekerde zich van de eerste plaats, dat hem 12000 Baht opleverden.

Patrick Fierens is een Belg uit Antwerpen, die al meer dan 12 jaar in Rayong woont en werkt. Zondags rijdt hij naar Pattaya om aan het toernooi deel te nemen. Hij bereidt zich goed voor, komt vroeg naar Pattaya, gaat ontspannen eten bij de andere Patrick (van het Belgisch restaurant in de Arcade), en drinkt enkele Leffe’s om in de goede stemming te komen.

Nu was het toernooi dus op zaterdag, maar de voorbereiding van Patrick voor het toernooi was niet anders. En het begon direct goed, want hij werd in de loting aan mij gekoppeld voor de eerste ronde. Een echte België – Nederland confrontatie dus! We speelden beiden goed, maar ik maakte een aantal kapitale fouten, die op bekwame wijze door Patrick werden afgestraft. Een blamerende 4 – 0 nederlaag was mijn deel, gedesillusioneerd verloor ik ook de tweede ronde en het toernooi was voor mij ten einde.

Patrick ging onverschrokken door, versloeg eerst een speler uit Schotland en een speler uit Japan moest er ook aan geloven. Hij werd nog wel beentje gelicht door een speler uit Bahrein, maar via een
herkansing, een zege op een Thaise speler, kwam hij dan toch in Grote Finale. Hij moest het weer opnemen tegen de speler uit Bahrein, die hij nu met veel bravoure versloeg. Hij had zijn revanche, maar veel belangrijker was, dat hij nu als eerste Belg in de (korte) geschiedenis van Megabreak de Kampioen van het Seizoen is.

Patrick zweefde door Megabreak als was hij de Wereldkampioen. Hij wacht nu op een telefoontje van de Belgische Ambassade om hem te vertellen welke Belgische koninklijke onderscheiding hem wanneer zal worden verleend.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Belg wint belangrijk poolbiljart-toernooi in Megabreak”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Lijdelijk toezien op het Eurosongfestival ? Nee, dat niet. Ze verdiende wel te winnen volgens mij…..

  Maar tja, indien Jan, Piet (Pier), Joris(Tjores) of Corneel hadden meegespeeld in het pool tornooi had Patrick misschien ook maar tweede geweest. 🙂

  Toch gefeliciteerd Patrick

 2. chris zegt op

  Had hij wel een werkvergunning om dit toernooi te spelen?
  Kan volgens de regels alleen als hij een professioneel poolbiljarter is.
  En dan komt er een probleem bij: kan zijn werk niet door een Thai worden gedaan?
  Ik vrees dat als de immigratie-ambtenaren dit ter ore komt alleen Thai wordt toegestaan aan het volgende Top16 toernooi deel te nemen.
  (wink)

 3. jan geluk zegt op

  Proficiat Patrick.En stoor je niet aan oninnige opmerkingen over werk vergunning als je sportman bent is dat niet van toepassing.Anders hadden ze heel PSV 2 jaar terug toen ze tegen bangkok wonnen een werkk vergunning moweten geven.Das spijkers op erg laag water zoeken.
  Jan

  • Cornelis zegt op

   Jan, je hebt de humor in Chris’ commentaar gemist, vermoed ik………..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website