Winkelcentrum Terminal 21 in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: ,
18 maart 2016

Bijna was de bouw van het nieuwe winkelcentrum Terminal 21 in Pattaya niet doorgegaan. Echter de beslissing van het management van de Siam Retail Development Company werd genomen op grond van het te verwachten aantal toeristen wat in de toekomst Pattaya zouden gaan bezoeken.

Zo verviel een eerder bestemmingsplan in Nakhon Sri Thammarat. Op dit moment is het nog een grote bouwval aan de Naklua Road en is het bijna onbegrijpelijk dat er op die plek een grote shoppingmall komt te staan. En dat in een tijdsbestek van twee jaar!

Dat dit bedrijf niet stil zit, mag wel blijken uit het feit dat een ander enorm winkelcomplex langs de Mitrapa Highway in Korat gebouwd is. Deze is bijna klaar voor de oplevering. Het bijzondere van dit project is dat het op thema’s gebaseerd is namelijk op de 7 wereldsteden en een hoge uitkijktoren als blikvanger. Met een oppervlakte van 200.000 m2 is het drie keer zo groot als het gelijknamige winkelcomplex in Asoke in Bangkok.

Een andere vestiging van dit bedrijf is gelegen in de provincie Nakhon Ratchasima, de poort naar het noordoosten van Thailand. Door de te verwachten economische groei, toeristen en 50.000 studenten hoopt men goede bedrijfsresultaten te behalen. Afgelopen jaar was dit al 9% boven de gestelde prognose. Vooral Fashion Island zorgde voor een grote omzet, gevolgd door The Promenade en Life Center binnen het Terminal 21 concept.

Waar de nadruk in Terminal 21 in Pattaya gelegd gaat worden is nog niet bekend. Gezien echter het concept en de bedrijfsresultaten elders zijn de verwachtingen hoog gespannen.

1 reactie op “Winkelcentrum Terminal 21 in Pattaya”

  1. fons zegt op

    dat ze die chopping mail in 2 jaar bouwen daar twijfel ik niet aan,
    heb in pattaya hotel meer dan 20 verdiepen zien bouwen op 1 jaar, 7op7 24/24 dat kunnen ze wel in thailand als het moet en nog mooi afgewerkt ook .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website