Terminal 21 Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: , ,
20 november 2011

Ik was al een poosje niet meer in Bangkok geweest en toen ik er onlangs was om een nieuw paspoort te regelen, maakte ik een wandeling van de Nederlandse Ambassade over Sukhumvit Road naar Soi Cowboy voor een lunch bij Old Dutch.

Natuurlijk zie je veel dezelfde winkels, restaurants, marktkraampjes, maar ook wel degelijk wat veranderingen. Winkels, die verdwenen zijn; een grote bouwplaats, waar “iets” uit de grond gestampt wordt; een nieuw hotel en aan het eind bij het Skytrain station Asoke en het MRT Station Sukhumvit een futuristisch groot nieuw gebouw, waarop met grote letters “Terminal 21” te lezen staat. Wat zou dat zijn? Er lopen mensen naar binnen, dus maar eens even op onderzoek uit.

Terminal 21

Het blijkt een modern opgezet winkelcentrum te zijn. In een recent artikel in de Bangkok Post stond, dat het centrum 40.000 m² ruimte omvat voor de geneugten van winkelen, dineren en ander vermaak. “Wij trachten een formule te brengen, dat tegemoet komt aan de wensen van een nieuwe generatie en duidelijk verschilt van de bestaande concepten”, aldus Prasert Sriuranpong, directeur van Siam Retail Development, de beheerder van Terminal 21. “Het centrum richt zicht op drie kernactiviteiten, namelijk mode, eten en film, maar wij hebben er een “wow”-factor aan toegevoegd om het winkelend publiek iets extrás te bieden.”

Internationaal shoppen

De verrassing zit dan ook in de omgeving en presentatie, de winkels en restaurants bieden zich aan in een internationaal sfeertje, want elk van de negen verdiepingen roept een straatbeeld op van grote steden in verschillende landen. Het begint al direct bij binnenkomst van het gebouw, waar je je in een moderne luchthaventerminal waant. Het is bedoeld als een soort ontmoetingsplaats, waar je met vrienden of kennissen afspreekt om samen te gaan winkelen. Ook schijnt het al een trendy plek te zijn, waar men “gezien” wil worden. Het winkelgedeelte op de begane grond doet denken aan een Piazza in Rome, dat met veel licht een zonnige indruk moet geven om je in de stemming te brengen van de Romeinse winkelstraten. Winkels van bekende merken als Roxy, Nike, Puma, Kipling, Jaspal, Promod, G2000 en Guess omgeven de marmeren Piazza waar ook nog Italiaanse sculpturen en fresco’s te bewonderen zijn.

Champs Elysees

Neem denkbeeldig een vlucht (met de roltrap) naar de volgende verdieping en je loopt over de Champs Elysees in Parijs, compleet met boompjes, bloemen, Parijse straatnaamborden en lantaarnpalen. Paul Frank, Charles Keith, Esprit en Hybrid zijn enkele van de merken, die men daar aan in winkels aantreft samen met nog een stuk of twintig Thaidesign boetieks. Vervolgens Tokio, kleurrijk en grillig, is vertegenwoordigd met meer dan 100 kleine winkeltjes voor dameskleding, -accessoires en hebbedingetjes in een wirwar van straatjes versierd met feestelijke Japanse lampions.

Oxford Street

Terwijl de dames zich in Tokio vermaken, kunnen de heren hun kooplust botvieren in Londen. Op de 2e verdieping vinden die meer dan 100 winkels, die herenmode, T-shirts, jeans en sportkleding aanbieden. Een dubbeldekkerbus, een rode telefooncel, een standbeeld van Guard van de Koningin en borden van de Underground moeten je het gevoel geven in Oxford Street te lopen.

Turkse bazaar

Maar wij zijn er nog niet, want de volgende reis gaat naar Istanbul. Op de 3de verdieping komt men in een middeleeuwse Turkse bazar terecht, een prima bestemming voor wie op zoek is naar schoenen, tassen, handgemaakte sieraden, woondecoratie en andere geschenken. Op deze verdieping, opgeluisterd met Turkse mozaieklantaarns, is ook plaats voor wel 15 beautywinkels en –salons.

San Francisco

Tja, dan nu maar eens wat eten en drinken na deze wereldreis en daar heeft Terminal 21 zelfs twee verdiepingen aan gewijd. Het thema is San Francisco, hetgeen wordt gesuggereerd met beelden van de Bay Area, Golden Gate Bridge, het Sealion standbeeld op Pier 39, de Fisherman’s Wharf en de kabelbaan. Op verdieping 4 en 5 treft men meer dan 50 restaurants aan met een international aanbod. U zegt het maar, wordt het vandaag Thais, Japans, Chinees, Mexicaans, Italiaans, Koreaans, Amerikaans, het is er allemaal. Daarnaast nog een grote Food Court, waar men kleine gerechten al vanaf 25 Baht kan kopen.

Na het eten een bioscoopje misschien? Op de bovenste verdieping presenteren acht bioscopen zich in een – hoe kan het anders – Holywood stijl. Op die verdieping kan men ook terecht voor tientallen winkeltjes voor mobiele telefoons en bijbehoren.

West-Indië

Moe en voldaan (en een hoop geld lichter) dan maar naar huis of hotel, maar niet voor nog een klein bezoek aan West-Indië in de kelder van het gebouw. In dit Caraibisch gebied zijn (verse) levensmiddelen en snacks uit de hele wereld te koop in een gastronomische supermarkt, ook een aantal boekenwinkels en banken vindt men daar.

Terminal 21, dat een investering van 6 miljard Baht vergde, opende in oktober en verwacht dagelijks 50 tot 60.000 bezoekers, ook al omdat het gemakkelijk met de Skystrain en de Metro bereikbaar is. Ik heb het gezien, maar ik word geen vaste klant, ik ben geen “winkeldier” en wat het eten betreft, liep ik nog even door naar Old Dutch voor een heerlijk broodje bal gehakt en een kroket.

4 reacties op “Terminal 21 Bangkok”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Jammer dat de ‘muziektent’ Country Road op deze plaats moest wijken. Toch lijkt me Terminal 21 een aanwinst. Heb de bouw gevolgd en zal in januari er poolshoogte gaan nemen. Old Dutch is niet meer in Nederlandse handen en in het bezit gekomen van een van de grote uitbaters van a go-go gelegenheden op Soi Cowboy. Overigens een leuk verhaal Gringo.

 2. Chang Noi zegt op

  Nog een shoppingmall? Wie gaan er shoppen? Mijn ervaring is dat de meeste shoppingmalls hier same same en niet different zijn. Uiteindelijk zitten er allemaal dezelfde shops in van dezelfde Thaise keten. De kleine zelfstandige kan zich niet veroorloven een winkel te hebben in zo een mall.

  Chang Noi

  P.s. Inderdaad wat is er ooit met Henk gebeurt? Sinds hij weg is zijn de poffertjes niet meer lekker!

  • Bert Gringhuis zegt op

   Het aanbod in Terminal 21 zal waarschijnlijk niet anders zijn, maar de sfeer, inrichting en entourage moet dan klanten aantrekken van andere winkelcentra.

 3. joey6666 zegt op

  ik ben aan de hand van dit artikel van de week even langsgeweest, de thema’s per verdieping zijn wel aardig gedaan alleen hebben ze wel een hoog disneyland/efteling gehalte. Zoals de 2 meer dan levensgrote sumo worstelaars die een pilaar vasthouden. Zo zijn er wel meer fotoglegenheden.
  De twee hoogste verdiepingen bieden plaats voor eten, de uitvoering van de buitenzijde is fraai gedaan. Let op Hollanders de eerste 6 maanden , dus nog 4,5 maand geldt er een soort openingskorting in de foodshops in de foodcourt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website