Het ruikt er nog sterk naar verse verf en overal wordt nog gebouwd, gesleept en getimmerd, maar de beide floating markets van Hua Hin, de bekende badplaats op 220 kilometer ten zuiden van Bangkok, hebben afgelopen vrijdag hun deuren geopend. Dat is bijna vier maanden na de aangekondigde datum; het graven van een groot meer in een gebied waar nooit veel water heeft gestaan, leverde stevig tijdverlies op.

Ik ben gisteren een kijkje gaan nemen in de grootste drijvende markt van de twee, de Hua Hin Sam Phan Nam. De bezoekers hingen, twee dagen na de opening, met de benen buiten, maar dat kwam uiteraard omdat het een lang weekeinde was, gezien de verjaardag van de Koningin op vrijdag. Volle bak dus, en opmerkelijk veel Thaise bezoekers. Sterker nog, mijzelf meegerekend waren er niet veel meer dan vier of vijf buitenlanders.

Het geheel ademt een overweldigende Efteling-sfeer, maar dan zonder de attracties. Het geheel bestaat uit een groot meer, omgeven door een wandelpad met 200 winkeltjes en restaurantjes. Een grotere verzameling prullaria valt vrijwel nergens in Thailand te aanschouwen. In het water liggen een stuk of veertig longtail-punters die spijs en drank verkopen. Van ‘dobberen’ is geen sprake, want de bootjes liggen vast in het zand. De waterdiepte is zo gering dat niet alleen Jezus hier over water kan lopen. Een treintje brengt de bezoekers  aan de achterzijde snel bij het stalletje waar ze wezen willen. Short cuts ontbreken, dus er zit niets anders op dan de hele tocht te volbrengen. Aan de andere kant zij gemeld dat de prijzen alleszin redelijk en op normaal Thais niveau liggem.

De Sam Phan Nam Floating Market is met ruim 12 hectare een stuk groter dan de de 7 hectare van de Hua Hin Flaoting market. Eerstgenoemde markt kost volgens algemeen directeur Anusara Dankul een kleine vijf miljoen euro. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het opzetten van drijvende markten. Het eerste project is gerealiseerd in Ayuthaya.  Het plan is om in heel Thailand vijf van deze markten te openen, gericht op de toeristen. Hua Hin is gekozen vanwege het grote aantal buitenlandse gasten en het relatief hoge bedrag dat zij te besteden hebben.

Of beide drijvende markten, nog wel op een steenworp afstand van elkaar op Soi 112, het hoofd boven water kunnen houden, moet de komende maanden blijken. Het was nu een lang weekeinde met veel Thaise toeristen, de komende weken ziet het er minder florissant uit. Maar dan komt het hoogseizoen weer te hulp.

[nggallery id=77]

 

6 reacties op “De floating markets van Hua Hin zijn (eindelijk) geopend”

 1. Ray zegt op

  Klinkt leuk.
  Gaan we zeker bezoeken in November (als ze er dan nog zijn)…..

  Mvg,
  Ray

 2. Lenny zegt op

  Ligt de markt achter het station ?
  Nog meer shoppen zou ik zeggen….

  Hartelijke groet
  Lenny

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Niet bepaald. Vanaf het station liggen beide drijvende markten op circa 15 kilometer afstand, te bereiken via Soi 112 op Phetkasem Road.

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Zelf word ik niet vrolijk van dat soort nepzooi, maar jah Hua Hin werd ik al niet vrolijk van:)
  Ik sla maar even over…..

 4. Ghostwriter zegt op

  Ziet er een beetje regenachtig en grijs uit. allemaal. Waar is de zon?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Ik neem aan achter de wolken. Het is nu regentijd…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website