Geert, in Hua Hin op zoek naar warmte en liefde

Door Hans Bos
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
9 november 2011

Geert D. is een oude vriend, letterlijk en figuurlijk. Hij ziet er nog best goed uit met zijn 59 jaar en woont al een jaar of drie in de koninklijke badplaats Hua Hin. Daar streek hij neer, met zijn vriendin Lek, maar die zag een paar maanden geleden meer toekomst in een wervelend bestaan in het nachtleven van Bangkok.

Geert woont in een fraai huis, maar ziet graag wat vrouwvolk om zich heen, ook al om het eten en het bed op te warmen. Ik ken Geert nog uit Nederland, waar we elkaar een jaar of tien via gemeenschappelijke kennissen leerden kennen.

Geert bleef weinig anders over dan om zich in Hua Hin opnieuw te bezinnen op de vraag: hoe kom ik aan een nieuwe partner? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Geert is beslist geen sekstoerist. Hij wil een exclusieve relatie met een trouwe Thaise, niet te oud, maar ook niet te jong. En ze moet ook nog redelijk Engels spreken.

Mijn goede vriend dacht dat hij de ware had gevonden, toen hij een op een terras in de binnenstad van Hua Hin een mooie vrouw zag zitten, zo op het oog met een vriendin op stap, lurkend aan een cocktail. Hij nodigde haar bij hem thuis uit, maar ontdekte al spoedig dat ze een ‘freelancer’ was, een bargirl zonder bar. Hij belde haar nog een paar keer, maar ze belde nooit terug.

Mook was een mooie  jonge bargirl van slechts 20 lentes. Ze zag Geert (of zijn portemonnee?) wel zitten. Ze kwam uit Nongkha en was half Cambodjaans. Ondanks haar frisse schoonheid zag Geert toch van verdere avonturen af. Ze had bij wijze van speken zijn kleindochter kunnen zijn, hoewel dat voor de meeste bargirls doorgaans geen belemmering is.

De binnenstad van Hua Hin telt, verspreid over een stuk of vijf straten ongeveer 50 bars. Het kunnen er ook 60 zijn. In Soi 80 heeft zich aan de andere kant van Petchkasem Road een nieuwe barstraat ontwikkeld, maar doorgaans zijn dat niet meer dan een soort huisbars in de overdekte carport. Soi Bintabaht in Hua Hin-centrum is de place-to-be voor wie op zoek is naar gezelligheid, contact, drank en ga zo maar door. In tegenstelling tot bij voorbeeld Pattaya, kent Hua Hin geen gogo-toestanden. het is hier allemaal wat rustiger en bezadigder.

Op een avond kwam Geert terecht in een bar met levende muziek en net zo levendige dames. Poo vleide zich tegen hem aan. Hij bood haar enkele Leo’s aan en de zaak leek beklonken. Met haar 37 jaar was ze in zijn ogen de perfecte partner, met maar één gebrek: ze kon nauwelijks koken. Ze was afkomstig uit Surin en had uiteraard een kind, een dochter van 7 jaar. Die is ondergebracht bij haar moeder, het bekende verhaal. Poo heeft ruim zes jaar gewerkt bij een elektronicafabriek in Noord-Bangkok en verdiende daar 7000 THB per maand. Haar man werkte daar ook, maar besteedde zijn geld vaker en meer aan Yabaa. Als Poo hem daar op aansprak werd hij agressief en deelde forse klappen uit. Vier maanden geleden trok Poo de deur achter zich dicht, om in Hua Hin een betere toekomst te zoeken. Geert hoopte dat ze die bij hem had gevonden. Hij bood haar een maandelijkse toelage van 15.000 THB, maar na drie dagen vertrok ze toch weer richting bar en bier. Toen Geert haar daar ging opzoeken, was ze druk in de weer met een andere man. Het barleven corrumpeert blijkbaar. Er is altijd voldoende (gratis) drank en de vele meisjes voelen aan als een grote familie. Bovendien kun je soms voor geleverde diensten nog iets extra’s verdienen.

Geert heeft nu weer een nieuwe vlam en het zal mij benieuwen hoe lang dat duurt. Ze komt uit Kanchanaburi, is niet heel erg mooi en eind twintig. Ze heeft als kok gewerkt en is een week geleden gevlucht voor een handtastelijke Thaise vriend. Kai is half-Birmees.

Wie de bars in Hua Hin zat is, kan tegen middernacht de disco opzoeken in het Hilton. Nog niet genoeg gehad? Dan op naar de karaoke bars die er schuin achter liggen en tot ‘s morgens een uur op vier vertier bieden. Meisjes die in hun bar geen farang hebben kunnen scoren, beproeven hier hun laatste geluk. Geert kwam er ook een uitbaatster tegen van een winkeltje. Een fraaie vangst, dacht hij. Tot de aap uit de mouw kwam: een of twee keer per week probeerde de dame haar magere inkomsten aan te vullen door zich voor 2000 THB per nacht aan te bieden.

Blijft Geert met de vraag zitten hoe hij een Thaise partner kan vinden die níet uit het nachtleven komt. Ik heb hem aangeraden om vaker het food court te bezoeken in het winkelparadijs Market Village. Maar ook dat is geen garantie voor een onbesproken verleden.


» Laat een reactie achter


111 reacties op “Geert, in Hua Hin op zoek naar warmte en liefde”

 1. ChangNoi zegt op

  Onbesproken verleden? Hahahaha nou ik heb dat niet en ik denk Geert en velen andere lezers hier ook niet. Het gaat niet om het verleden maar om de toekomst, toch?

  Ik hem aanraden eens zeker een paar maanden te wachten na kennismaking voordat er ook maar enige beloften of voorstellen worden gedaan.

  Nee voor de gezellige huiselijkheid gewoon een mea-baan in dienst en voor de andere geneugten des levens zijn er ook in Hua Hin vast wel andere oplossingen. En wie weet is de mea-baan een reuze aardig meid?

  Chang Noi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Daar zeg je wat. Een poetsvrouw is in HH nauwelijks te krijgen. Ze zijn bovendien net zo duur als een bargirl, tegenwoordig. Mijn eigen mae baan is erg aardig, maar net zo breed als ze hoog is. ze wil mij haar dochter voorstellen: 22 jaar en carrière in een bar…..Ze jan in ieder geval goed rekenen, haha.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Marianne zegt op

   Nou Geert,

   Ik heb echt waar een hele lieve hulp, die nu al een jaar bij mij in dienst is. Ze zoekt echt waar, een nederlandse man, omdat ze al langere tijd ervaring heeft gehad in het verleden met nederlandse gezinnen. Ze heeft slechte ervaringen met Thaise mannen. Maar, ze is haast 41 jaar oud en heeft geen kinderen, maar voor de Thai markt is ze te oud, zegt ze zelf, terwijl wij in nederland zouden zeggen: het leven begint bij 40!.
   Eigenlijk willen wij onze hulp niet kwijt, want ze is betrouwbaar, goudeerlijk, kan hemels koken en goed schoonmaken. Zij zoekt een partner, die humor heeft en gelijkwaardig is in een relatie. Zij heeft haar droom om ooit eens een echt restaurant te starten, want het schoonmaken wordt voor haar toch een beetje te zwaar. Ze houdt niet van Bar’s, en ook niet van mannen, die bars bezoeken, want ze heeft toch een bepaalde gene hiermee. Ze spreekt ook nog eens goed engels.
   Zij gaat niet over een nacht ijs en zij wil wel weten wat voor vlees zij in de kuip heeft.
   Het zou mij aan het hart gaan als ze wegging maar haar geluk is mij erg veel waard.
   Geert, denk goed na, en laat van je horen.
   Groeten uit bangkok

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. sjaak zegt op

  Je kunt een meid uit de bar halen maar je krijgt de bar niet uit de meid.

  Er zijn ook dating sites, waar ook hoog ge educeerde vrouwen met een goede baan zich hebben aangemeld.
  Het is kost wel wat maar je heb wel meer zekerheid.

  suc 6

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • harry zegt op

   Kan je uit eigen ervaring vertellen dat ook hoog opgeleide Thaise dames niet altijd te vertrouwen zijn wat op die datingsites rondstruinen .Vaak raken ze geirriteerd als de farang een vrij aardig woordje Thai spreekt leest en schrijft .Zelf geef ik de voorkeur aan dames wat vrijwel geen woord Engels spreken.En ja, deze vind je ook onder de hoog opgeleide dames.En echt niet elke barmeid is bij voorbaat slecht.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. riekie zegt op

  waarom perse een thaise vrouw geert?
  er wonen ook single farang vrouwen in thailand
  geeft je in elk geval meer zekerheid
  dat je niet besodemieterd word..
  hoewel niet alle thaise vrouwen hetzelfde zijn natuurlijk
  ik ben besodemieterd door mijn eigen vent naar 36 jaar huwelijk..
  en woon nu ook gescheiden in thailand

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Marianne zegt op

   Nou Riekie,

   Petje af dat je nu alleen in Thailand woont. dat doen toch niet veel vrouwen je na. Ik denk dat als je zoiets mee maakt, je dit niet in de koude kleren gaat zitten. Iedereen kan dit overkomen, denk ik. Ik hoop, dat je je geluk weer zult vinden. Ik zeg altijd, wat je een ander aandoet, overkomt ook jezelf. Maar je bent ook verantwoordelijk voor je eigen geluk, dus maak er het beste van zou ik zeggen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Miek37 zegt op

   Riekie, is dat niet een beetje naief, waarom denk je dat mannen als Geert naar Thailand afreizen? Als ze een Hollandse (farang) dame wil dan blijven ze wel in Nederland toch?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • riekie zegt op

    nou miek
    veel farang raakt ook uit gekeken op een thaise vrouw
    ze zijn veel anders in hun doen en laten
    willen vaak een farangbaby maakt niet uit hoe oude de man is
    lopen hier kerels van 80 met een baby
    vaak kunnen ze niet comuniceren met elkaar
    of hebben ze niks gemeen omdat de meeste
    uitzonderingen daar gelaten niet een farang nemen uit liefde.
    de barfly,s zijn meestal heel jong.
    nou de meeste worden nier verliefd op een vent van 60
    maar op zijn atm pasje .
    hier zijn ook veel farang met thaise vrouwen en kids
    die er niet vies van zijn om met een europese vrouw de koffer in te duiken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Je zet vrijwel alle vooroordelen keurig op een rijtje. Proef ik hier een zweem van frustratie?

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • kees zegt op

     Riekie is dat een stillewenk in je stukje hierboven.geplaatst om 9:32 voor Geert. je ben zowat boos op iedereen . zowel farang als op de Thai. Ik reageer nu ff op je stukje geplaast om 16:05 veel farang raakt uitgeken op Thaise vrouw. veel heel veel farang raakt uit gekeken op hun hollandse vrouw. Thaise vrouw zijn heel anders dan een hollandse vrouw. { gelukkig wel } met alle respect voor de hollandse vrouw. .ze willen een farang baby. weet je wel hoe mooi die half bloedjes zij riekie ? ik heb er een paar en mooi zijn ze hoor. vaak kunne ze niet comuiceren. die ken ik hier in NL ook zat en dat terwijl ze dezelfde taal spreken. de barmeisjes zijn jong . ja ze worden niet verliefd op een vent van 60 nee . maar ook niet op een vent van 20 ze kiezen voor zeker heid en als je een goeie gozer ben komt de liefde van zelf. en wat betreft dat in de koffer duiken. ik ken er hier bosjes die getrouwd zijn met een hollandse met kids die met een noodgang de koffer in wilen met een Thaise. je woond in Thailand Riekie dan moet je toch een gelukkig mens zijn groetjes kees

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
     • riekie zegt op

      hallo kees
      ik veroordeel niet de vrouwen
      en ik weet hoe mooi farang kinderen zijn mijn kleinzoon is er een.
      ik ben hier meer boos op fe darang
      als ik vaak zie hoe ze een thaise vrouw behandelen.
      heb ook hiervoor gezegt ze zijn niet allemaal het zelfde
      er zijn natuurlijk vrouwen die van je houden
      en een goed leven zoeken en vinden.
      wat mij tegen de borst stoot de farang
      dat ze klagen als ze bedondert worden.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Maarten zegt op

       Je merkt het, Riekie. We willen hier van een Nederlandse dame geen kwaad woord horen over al die Thaise engeltjes. Zowel, dan ben je per definitie een gefrustreerd rotmens, vol met vooroordelen.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: +1 (obv 1 stem)
       • kees zegt op

        Maarten ik vind riekie beslist geen rotmens ze reageerden wel wat erg negatief ik gaf daarop mijn reactie. en Riekie heeft netjjes daarop gereageerd.niks mis mee. ik weet niet of je het weet maar de Thaise meiden worden wel erg vaak afgevalen hoor en dat vind ik onterecht. het is ook vaak eigen schuld dike bult van de farang hoor.groet Kees

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • kees zegt op

       Hallo riekie ik had al een reactie geplaatst .maar die is om 1 of andere reden niet geplaatst. ik brobeer het nog1 keer ik schreef. ik ben er wel uit met je antwoord Riekie: als een mens een ander mens slecht behandelt dan dient hij daar voor gestaft te worden. dus laat ze maar klagen. tot zover zie ik niet wat er mis is met mijn reactie. is er dan wat mis met mijn reactie over mensen uit een bepaalde leeftijds categorie ? dit is een vraag aan de Redactie. als er om 1 of andere reden een reactie niet geplaatst word is het misschien wel zo netjes als dat ff word toegelicht.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • @ Jouw vorige reactie kon niet door de beugel, daarom is deze niet geplaatst.

        VN:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • kees zegt op

         Peter redactie je weigert een 2 reactie waar volgens mij niks mis mee is.begin een beetje vreemde smaak in mijn mond te krijchen. zal hier niet neer zeten wat ik daar van denk wand dan word hij ook niet geplaatst hoeft ook niet hoor als je hem maar gelezen heb.als je mijn reacties niet meer plaatsen wil is dat jammer ik vond het leuk op het blog even goede vriende. groet kees

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: +1 (obv 1 stem)
        • @ Ik heb de hele dag al een vreemde smaak in mijn mond. Tijd voor en biertje denk ik 😉

         VN:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • kees zegt op

         Oke Peter dan neem ik er ook eentje proost jongen!

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. riekie zegt op

  mischien een idee geert
  om een farang vrouw te zoeken
  die zijn er ook genoeg in thailand

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • marcos zegt op

   @ Riekie.ik denk dat de meeste mannen niet geinteresseerd zijn in niet aziatische vrouwen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. tinco zegt op

  Een vaste vriendin in thai valt niet mee. Ik raad aan ga naar en ander land, bv Filipijnen en je treft en leuke meid. Ik ontmoette een pillipina in een bar in Filipijnen. Zij was echt op zoek naar een vaste vriend, en die zyn daar meer. Het is katholiek land dus heel anders opgevoed. De taal ook geen probleem nl Engels. ik kan haar al va 1999 en we wonen samen va 2004. Op facebook kom je wel 1000 tegen die vaste vriend zoeken en wel op reis willen. Raad wel af zoek geen vriendin in gogo bar. 13 miljoen Filipijnen wonen en werken overal in de wereld
  ze zijn nogal avontuurlijk en niet zo als de Thai dik salaris naar mama. In 1996 was ik al in pattaya had het snel door. Ik was verliefd op Nok en toen ik moest vertrekken kwam ik snel terug. Maar geen Nok, zat onder gedoken met man met meer geld natuurlijk.
  Een Pilipijnse houdt van je en is ook westers ingesteld.
  tinco

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • ludo jansen zegt op

   ik denk wel dat je gelijk hebt.,als je zegt dat de philipijnse vrouwen trouwer zijn dan thaise.
   ze gaan er voor,en ze staan voor 100 procent achter je.ook spreken ze allemaal engels
   bohol eiland kort bij cebu is zeer mooi,en boracai zou mooiste eiland ter wereld zijn.
   maar lieve vrouwen zijn er overal dus,go go go

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. riekie zegt op

  dan moeten ze ook niet klagen als het fout gaat marcos
  een aziisthise vrouw doet en denkt veel anders
  dan wij europese vrouwen .
  dan moeten ze ook hun cultuur en manieren van handelen acepteren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • marcos zegt op

   helemaal mee eens!maar klaagt Geert of snapt hij het niet helemaal? Ik houd het op het laatste!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Cornelis van Kampen zegt op

  Ik doe nogmaals een poging. Ik begrijp niet waarom ik nou weer mijn naam en mijn
  E mail moet invoeren.
  Nogmaals over Geert. Hij is het voorbeeld van een gelukkig mens die toch een beetje
  een mafkees is. Hij komt in Pattaya of Bangkok( wat hij zelf wil) en heeft natuurlijk
  allerlei verhalen gehoord. Een paard zou hem in Holland niet eens bekeken hebben.
  Hier in Pattaya is dat anders. Geboggelde, kreupele,blinden,geestelijk invalide, enz.
  Natuurlijk geen probleem. Als ze de mensen maar gelukkig maken en daar ook nog
  wat aan verdienen,geen probleem.
  Voor toch wat meer aandacht wil ik toch midden zuid Thailand aanbevelen.
  Bijvoorbeeld Chumphon.
  Mooie stranden. Als je mooie blauwe ogen bezit en er niet meer verschil in leeftijd is
  dan 25 jaar en ook nog een jaarinkomen van ongeveer 800.000 bezit.
  Natuurlijk ook netjes gekleed en heel aardig bent. Ze zijn bij bosjes te krijgen.
  Een dame die je huis schoonhoud , gelukkig met 4000 Bht per maand.
  Cor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Cornelis van Kampen zegt op

  Als ik naar het zuiden ga naar de familie van mijn vrouw slaap ik altijd in een soort
  hotel. Dat is een hotel voor Thaise vreemdgangers. Ze hebben airco en een badkamer.
  In de rest is er geen hotel te krijgen, dus doen we het er maar mee. Nog een grote
  spiegel aan de zijkant. Porno en op de tv. We komen er nu zoveel jaar. Het vaste condoom op het slaapkamer kasje leggen ze nu niet meer neer.
  Het is een dorp dat heet Chawang in provincie Nakhon Si Thammarat.
  Voor echte liefde moet je daar zijn. Ook daar houden ze van mooie blauwe ogen.
  Kijken niet naar je jaarinkomen. Als je maar lief voor ze bent.
  Van hun vorige echtgenoten (veel alcohol problemen) konden ze alleen maar slaag
  krijgen.
  En nou niet allemaal tegelijk gaan, dan gaan ze ook naar inkomsten kijken.
  De humor moet blijven.
  Ik wens iedereen, ondanks de ellende die nu plaatsvind een fijne vakantie in Thailand.
  Hoop dat je ware zal tegenkomen.
  Cor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. m de lepper zegt op

  wij komem al vele jaren met veel plezier in thailand.vaak zie je de meisjes met een blanke man meestal al op leeftijd en de meisjes kijken echt niet gelukkig.in een restaurant zitten ze vaak aan hun mobieltje en de man zit er als een wezenloze naast hij verstaat meestal toch niet wat ze allemaal verteld.
  we hebben wel eens met iemand die er al 30 jaar woont dat hij diverse dames kent die iedere maand geld op gestuurd krijgen eentje zelfs van 10 verschillende en ze denken allemaal dat ze de enige zijn waar ze van houdt. natuurlijk moet ieder voor zich weten wat ze doen maar de meeste hebben niet door dat ze worden belazerd. het enige waar ze van houden is de portemonnee. overall heb je goede en slechte vrouwen maar de meeste mannen die daar lopen hebben her verstand in het kruis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • @ ik ben in Nederland ook vaak stelletjes tegengekomen die geen woord met elkaar wisselen in een restaurant en verveeld om zich heen kijken.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • kees zegt op

   Beste M de lepper als ik in Thailand een kerel van 60 of 70 jaar zie lopen met een meisje van 17 handje in handje. dan hoop ik altijd dat ze hem tot het bot toe uitkleed. zodat hij geen cent meer overheeft om ooit noch naar Thailand te komen. dat met het mobieltje in het restaurant. dan smst ze naar mama dat ze vast een niewe tv kan gaan kopen. ze heeft veel geld verdient eind goed al goed

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • HansNL zegt op

    Kees toch!

    Ik ben het met je eens dat een 70-jarige met een 17-jarige, al hand in hand flanerend, vooral de man gewoon voor paal loopt.
    Maar om hem nu toe te wensen dat hij tot op het bot uitgekleed mag worden vind ik toch wel erg denigrerend.

    Zou je je niet eens afvragen waarom die man daar zo voor paal aan het lopen is?
    Beetje warmte wellicht?
    Iets wat hij in eigen land wellicht nooit van zijn leven kan krijgen of kopen?

    Nee, ik hoop dat de man plezier heeft, en dat hij niet tot op het bot uit laat kleden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
    • carlo zegt op

     Hulde Hans,
     Wat een kletskoek zeg. Mag een man op leeftijd soms niet meer aan de vrouw?
     Het is zoals jij het zegt, misschien zoekt hij wel wat warmte,genegenheid,respect, en aandacht.
     Laat zo,n man aub wat plezier hebben. En ja dan is er mischien geen liefde en doet ze het alleen voor het geld? SO What ?
     Hij gelukkig Zij gelukkig, daar gaat het toch om.?
     Hier in nederland is dat in sommige gevallen net zo hoor, of zou jolante met wesly ook getrouwd zij als hij in een fabriek gewerkt had?
     Ik bedoel hier niets fouts mee hoor ik had ook een andere naam kunnen noemen en misschien is zij wel heel erg verliefd, maar dit zie je wel opvallend vaak toch?
     Groeten carlo

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • kees zegt op

     Beste Hans nl, zal het niet fantastisch zijn als je 70 jaar bent en single en behoefte hebt aan een vrouw om dan een leuke meid van bijvoorbeeld. 40 of 50 jaar te hebben? dan heb je een vrouw die het leven ook al wat kent.en loopt ze niet meteen een trauwma op als ze de farang in zijn blootje ziet. iedereen loopt te klagen over die Thaise meiden nou ik geef het je maar te doen hoor als meisje van 16 of 17 in mijn ogen dus nog een kind ik Kan hier behoorlijk heftig op reageren maar dat doe ik maar niet ik wil graag nog ff op het blog blijven. denk je is in hans, dat jou kleine meid daar loopt.ik heb er beslist geen bezwaar tegen dat mensen van welke leeftijd dan ook een leuke tijd hebben in Thailand. maar warmte en genegenheid zoek je niet bij een kind van 17 ik stel mijn mening dan ook geen millimeter bij.ik vind dat moet je gewoon zelf niet willen. mijn vrouw staat achter me en leest mee ze is Thai ik zal haar maar niet citeren. dus ik denk dat jedan wel begrijp hoe de thai daar over denkt.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Hansy zegt op

      Ik zou me, als ik jou was, wat meer druk maken over het seksueel misbruik van kinderen, zowel door de Thai als de buitenlanders. Dat is pas een echt probleem.
      Vele kinderen lopen hierdoor echt een trauma op.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • carlo zegt op

       Groot gelijk hansy, er aan ophangen en langzaam laten doodspartelen.
       Voor kinder misbruik is er geen enkel exuus.
       carlo

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • kees zegt op

       Hansy wat ben je volgens de nederlandse wet als je 15-16 of 17 ben. of denk je dat een Thai een ander soort mens is .

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • Hans Bos (redactie) zegt op

        Zijn jullie dat welles-nietes spelletje nog niet zat? TB is geen chatbox, dus het einde is in zicht.

        VN:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • kees zegt op

         Hans Bos ik wilde alleen ff laten weeten dat ze veroordeelen wat ik schrijf nu zelf bevestegen dat was alles. ik zal er mee stoppen

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • Hansy zegt op

        Volgens mij heb je mijn reactie niet goed begrepen.

        En in NL en B mag je seks hebben volgens de wet vanaf je 16e jaar. Hoe dat is in Th, weet ik niet.

        Maar ik heb het over gevallen van seksueel misbruik. En meestal gaat het dan in Th om kinderen vanaf ± 12 jaar, soms nog wel jonger.
        En dit is een maatschappelijk groot (en wellicht in Th onuitroeibaar) probleem, omdat het onderdeel is van het maatschappelijk leven. Hoeveel jonge meisjes in Th worden niet “gepakt” (beter: verkracht) door de buurman?

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Hans Bos (redactie) zegt op

         Jullie dwalen af, Kees en Hansy. De posting gaat over Geert, een 59-jarige man die probeert in Hua Hin aan de vrouw te komen (en beslist niet jonger dan ongeveer 35). Jullie bekvechten over de aanvaardbaarheid van een 70-jarige die een 17 jarige Thaise aan de haak heeft geslagen. Vervolgens gaat het over seksueel misbruik van kinderen. Dat lijkt me ver buiten de orde en een herhaling van zetten. Volgende reacties worden dus niet gepubliceerd.

         VN:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • kees zegt op

         Hans Bos daar heb ik begrip voor. het liep wat uit de hand sory. als ik de indruk gewekt heb dat ik geert bedoelde dan spijt mij dat . ik was Geert een beetje uit het oog verloren ik wens Geert het allerbeste .Groet Kees

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Miek37 zegt op

     HansNL, een meisje van 16, 17 jaar oud is nog een kind en daar mag een vent van 70 jaar dan een beetje warmte van verwachten? Kom om zeg, ik heb daar echt geen medelijden mee hoor hij kan ook zat warmte krijgen van iemand die al volwassen is maar nee het moet en zal een kindvrouwtje zijn, bah.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • m de lepper zegt op

     zie je niet dan dat de meeste besodemietert worden dit heeft niets met warmte of genegenheid te maken . het enige is geld. en inderdaad de meeste mannen kunnen in hun eigen land niks meer vinden dat geld niet alleen voor nederlandse mannen nee de blaqnke mannen die daar lopen .en dan lopen ze nog trots ook naast zo een meisje van kijk eens wat ik heb. zo gauw hij in het vliegtuig zit is de volgende er al. van mij mogen ze echt uit gemolken worden , het zijn gewoon ziele pieten.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Is het zo moeilijk om een zin met een hoofdletter te beginnen en een punt op de juiste wijze achter een zin te zetten? Hoe stond het ook al weer in onze regels? Sloddervossen weren we, alleen voor dyslectische mensen maken we een uitzondering.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • hans zegt op

    Eind goed al goed, vergeet niet dat haar moeder tegen haar zal zeggen,
    goed gedaan meisje, en dat ze trots rond kan vertellen dat ze een goede dochter heeft
    die voor haar ouders zorgt en veel geld verdient in de grote stad.

    En misschien komt er eerst nog een zak rijst aan te pas i.p.v. die tv.

    Van jongs af aan worden de meisjes gehersengespoeld en bijgebracht dat ze later toch
    vooral goed voor hun ouders moeten zorgen.

    Het is gewoon een heel andere cultuur, waarbij wij in onze westerse ogen, hier heel, heel, anders tegen aan kijken dan de de thai dat doet.

    Ok 70 en 17 is wel groot verschil, maar ga er nou maar is van uit dat er meer commentaar word geleverd hierop door de farang dan de thai dat doen.

    En daarbij komt nog dan dat de farang een 17 jarige als kind beschouwt,
    maar een 17 jarig thaise opgegroeid in de armoe is veelal qua levenservaring
    relatief gezien veel verder als de 17 jarige snotblagen in nederland.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • kees zegt op

     Ik heb belooftd om niet meer te reageren op dit onderwerp. Daar moet ik me helaas aan houden. Anders loopt het weer uit de hand. Kees

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Hans Bos (redactie) zegt op

      De discussie is hierbij gesloten,

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Pum pui zegt op

  Mijn bescheiden menig is…….. niet zoeken en vooral niet in een bar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Geheelonthouding? Net zoals veel priesters in de RK-kerk? De zoektocht is weliswaar een lijdensweg, maar sommigen genieten daar van.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Pum pui zegt op

    Ik ben verantwoordelijk voor wat ik schrijf,niet voor uw gedachten hierover.

    Geheelonthouding?praat ik helemaal niet over.
    Geniet u van uw lijdensweg Hr Bos?
    Ik proef namelijk een beetje frustratie tussen de regels door.

    Fijne dag verder,mvg.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Misschien dat iets duidelijker schrijven mijn gedachten positief beinvloedt? U proeft geen frustratie, hooguit ironie.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Ton zegt op

  Verkeerde land als je op zoek bent naar warmte of liefde, en de uitzondering bevestigd alleen de regel

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Een goed bedoeld advies voor deze Geert en alle toekomstige Geerts, je zult zelf ook wat te bieden moeten hebben. En dan bedoel ik geen geld. Maar zaken als humor, empathie, charme, manieren, eerlijkheid, trouw, intelligentie, geduld, respect, begrip, etc. Er lopen nogal wat mannen rond in LOS die een paar van die eigenschappen missen. Vroeg of laat gaat zich dat wreken in een relatie. Zelfs in Thailand waar financiële motieven vaak een belangrijke rol spelen bij een partnerkeuze.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. esther zegt op

  wat een triest mannetje, die Geert,
  maar de meeste mannen vertrekken naar Thailand
  omdat ze in Nederland uitgeknikkerd zijn.
  de nederlandse vrouw zit ook niet op zulke types te wachten.
  dus wij zijn blij dat ze ophoepelen!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Fred Schoolderman zegt op

   John, je schijnt geen antwoordt op deze vraag te krijgen. Ik ben daar trouwens ook wel benieuwd naar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • HansNL zegt op

   Beste Esther

   Of wellicht zijn de mannen die volgens jou uitgeknikkerd zijn wel helemaal uitgekeken zijn op Nederlandse vrouwen?

   Ik kan me zo voorstellen dat er heel veel mannen zijn die blij zijn bevrijd te zijn van de Nederlandse vrouwen, en het risico dat ze in Thailand uitgekleed worden graag nemen.

   In Nederland worden ze tenslotte ook vaak uitgekleed, maar daar krijgen ze vaak niets voor terug.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. King Frans zegt op

  Wat doet een single vrouw in Thailand.? Op zoek naar een jonge Thaise man.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Gezien de ervaringen van veel Thaise vrouwen met veel Thaise mannen, ben je daar dan mogelijk klaar mee… Op Cor Verhoef’s verzoek genuanceerd.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • cor verhoef zegt op

    Wat zijn jouw ervaringen met Thaise vrouwen beste Hans? Ik meen me een artikel te kunnen herinneren…Het is makkelijk om voor een farang alle Thaise mannen af te serveren als nutteloze schuinsmarcheerders, maar ga je daar ook niet heel erg de fout in? Doe je dan ook niet aan vooroordeeldropping pur sang,die hobby waar jij zo’n hekel aan schijnt te hebben, en een journalist onwaardig is?
    Ik ken heel veel Thaise mannen, die net zo verantwoordelijk en lief voor hun vrouw zijn als wij “KUCH”. Er lopen nogal wat westerse alimentatievluchtelingen rond in Thailand.
    Het idee dat westerse mannen zoveel begaander zijn met hun vrouw en kinderen is ronduit belachelijk. Ik ken talloze Thaise gezinnen (door mijn werk) die in geen enkel opzicht afwijken van westerse gezinnen en waar de man hard werkt, dol is op zijn vrouw en kinderen en niets liever ziet dat de hele familie een prettig leven leidt. Ik heb een vermoeden dat jij eigenlijk maar heel weinig Thaise vrienden en kennissen hebt en zwelgt in de vooroordelen die je zelf zegt te verafschuwen…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Vooroordelen? Of oordelen? Niet van mij, maar van veel Thaise vrouwen die ik heb ontmoet, en niet alleen in de bars. Waar heb ik beweerd dat westerse mannen zo veel meer begaan zijn met hun vrouw en kinderen? Waar heb ik Thaise mannen nutteloze schuinsmarcheerders genoemd? Ik heb alleen in een reactie gezegd dat Nederlandse vrouwen die hier in Thailand een vent zoeken, niet veel kans hebben een goeie kerel te ontmoeten. In een bar soms? Je moet me niet beschuldigen van iets wat ik nooit heb beweerd. Ik moet concluderen dat jouw oordeel over mij berust op een vooroordeel.
     Het is ook niet aan jou om mij te betichten van vooroordelen, een journalist onwaardig. Ik loop al wat jaren mee en weet hoe de hazen lopen, zowel in Europa als in Azië.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • riekie zegt op

   wat wil je daar mee zeggen frans wat doet een single vrouw in thailand .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Maarten zegt op

    Ja, Riekie. Over vooroordelen gesproken. Frans maakt het wel heel erg bont.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. cor verhoef zegt op

  @Hans, Dit zinnetje impliceert dat:

  “Gezien de ervaringen van Thaise vrouwen met Thaise mannen, ben je daar dan klaar mee…”

  Of niet soms? Je hoeft geen dingen rechtstreeks te beweren om ze toch te beweren. Dat heet “tussen de regels door lezen”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Cor toch! Je weet wat de Fransen zeggen: honi soit qui mal y pense. Ik zal het veranderen in veel Thaise vrouwen en veel Thaise mannen… Je zoekt er te veel achter en jouw gevoeligheid op dit punt zegt me genoeg.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • cor verhoef zegt op

    Waar heb je die dramatische verhalen van Thaise vrouwen gehoord Hans? “Niet alleen in bars”. In food courts soms? Hoeveel Thaise gezinnen ken jij? In hoeverre sta jij middenin de Thaise maatschappij, door dagelijks met Thais te werken, op Thaise verjaardagsfeestjes te komen en afscheidsborrels te bezoeken van collega’s die met pensioen gaan?
    Thaise mannen zijn net zo onbetrouwbaar als hun Westerse soortgenoten, en daarmee bedoel ik; het is hier nauwelijks anders als in West-Europa. De meeste leerlingen van mij dromen van een Thais vriendje en niet van een bejaarde westerling. Wanneer ik ze zes jaar later tegenkom zijn ze met een Thaise man getrouwd en hebben een kind. Het huwelijk kan natuurlijk op de klippen lopen, maar welk huwelijk kan dat niet?
    Hans, mijn haren gaan overeind staan wanneer een mannelijke farang zichzelf ziet als een prins op een wit paard die die prachtige kwetsbare Thaise vrouwtjes zal redden uit de klauwen van de Thaise, onverantwoordelijke randfiguur. Ik zeg niet dat jij zo denkt, maar wer zijn nogal wat westerse mannen die er wel zo over denken. En die komen vaak van een koude kermis thuis…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Ik geef het op, Cor. Jij hebt gelijk en weet alles; ik ben een onbenul, die na 6 jaar wonen (en werken) nog niet weet hoe de vork aan de steel zit. Genoeg daarover.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Gringo zegt op

      @Hans: waarom opgeven en waarom “weet Cor alles” en waarom “ben jij een onbenul”. Cor gaat een normale discussie met je aan, daar kan je toch wel op ingaan. Lijkt mij best interessant!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Lijkt mij een verre van normale discussie. Cor kent louter gelukkige stelletjes en hoopvolle leerlingen. Ik ken die ook, maar tevens gebroken Thaise (en ook Nederlandse) gezinnen. Net bij een nieuw restaurantje in de buurt larb kai gehaald. Een met de kokkin staan praten, Nok (37). Komt uit Bangkok en heeft man twee jaar geleden man verlaten omdat hij zijn handen niet kon thuishouden. Willekeurig en toevallig. Ik ga elke discussie over geloof uit de weg….

       VN:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • cor verhoef zegt op

        Hans, daar ga je weer. “Cor kent louter gelukkige stelletjes en hoopvolle leerlingen”.
        Dat heb ik nooit gezegd. Ik beweer alleen dat het leeuwedeel van Thaise mannen niet beter of slechter is dan hun Europese of Amerikaanse soortgenoten. Dat is misschien voor jou een onvoorstelbare situatie, aangezien dat je gevoel ondermijnt -en niet alleen dat van jou, maar van talloze andere westerse mannen- een soort prins op een wit paard te zijn die het kwetsbare Thaise “poetsvrouwtje” (voel je hem) uit de klauwen van de Thaise, barbaarse vrouwenhater redt. Ik snap dat je voornamelijk negatieve verhalen hebt gehoord van Thaise vrouwen in bars. Welke vrouw gaat nu ongevraagd een verhaal over haar geslaagde relatie met een Thaise man in je schoot werpen. Geen een lijkt me.
        Je beeld is vertekend Hans, geloof me. En wees blij dat het vertekend is.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • lex K zegt op

         Ik heb de discussie gevolgd en verklaar Cor tot winnaar van de discussie, hij is objectiever en beschouwt de Thai als zijn gelijke, die geen redding van de ” vaak opportunistische”westerling, zijn argumenten zijn inhoudelijk sterk en hij gaat de discussie niet uit de weg, terwijl Hans het moet hebben van cynisme en het idee dat hij na ( pas) 6 jaar wonen en werken de ultieme Thailand kenner is, zie de reactie van 11.04,

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • hans zegt op

         De discussie tussen beide heren, die altijd toch zinvol bijdragen aan dit blog, begint irritant te worden, vooral als er ook nog is van zulke stomme opmerkingen als deze bijkomen.

         Heren stop en bedenk wat positiefs.;

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • lex K zegt op

         Volgens mij is dit een openbaar forum en heb ik net zoveel recht om mijn mening te geven en de beide heren waren elkaar zo aan het afbranden dat ik mij geroepen voelde ook mijn mening te laten lezen en over flauw gesproken, lees eens terug wat je zelf net geschreven heb, lekker he om iemand zo op zijn plaats te wijzen.

         Groet

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Robert zegt op

     Ooit wel eens zo’n condo bezocht wat vrijwel uitsluitend door mia noi’s bewoond wordt Cor? In Azie (ok, en in Frankrijk, en Italie, etc etc.) gaat men toch wat anders om met minnaars/minnaressen dan in Nederland of Denemarken. Uitzonderingen daargelaten.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • cor verhoef zegt op

      Toch prachtig om dat te lezen Robert, dat de Denen en de Nederlanders anders met hun ega’s omgaan dan in zuidelijke landen. Het is er natuurlijk allemaal veel beter dan in die pasta en rijst contreien. Weet je wat mij verbaast Robert? Dat is dat er nog steeds geen Tsunami van vrouwelijke Italiaanse en Franse dames richting NL en DM opgestuwd is, op zoek naar die begripvolle, geemancipeerde Noordelijke mannen. Als EU lid hoeven ze geeneens een inburgeringcursus te volgen. Dus wat let ze?
      Mia Noi condo’s? Is dat net zoiets als de Nederlandse Blijf van mijn Lijf huizen? Nooit geweest. Jij wel?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Cor, let op je taalgebruik. Je drijft richting de schreef. Overigens is mijn zus al 40 jaar getrouwd met een Italiaan.

       VN:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Robert zegt op

       Cor, ik zeg niet dat het beter is. Wel anders. Ga eens in Chinatown lunchen op zondag, zie je de Chinese Thais met hun mia noi’s. Tenzij het hun dochters zijn natuurlijk. 😉

       Hans, ik ken ook heel veel Thais die al heel lang getrouwd zijn. Zonder een oordeel over jouw familie te vellen weet ik ook een beetje wat ze verder uitspoken. Ze zijn er trots op, het verwerft een soort status om met een college girl te rommelen. Werkt bij ons toch een beetje anders. Ik oordeel niet, ik constateer.

       Uiteraard zijn er overal uitzonderingen. De begrippen huwelijk/vreemdgaan/prostitutie in Azie hebben echter in het algemeen een andere lading dan in Noordwest Europa.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • Robert zegt op

        Sorry, ik zei ‘een college girl’. Dat had ‘meerdere college girls’ moeten zijn. 😉

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Hans Bos (redactie) zegt op

         Een college girl heeft mij eens verzekerd dat 80 procent van haar collegaatjes er een sponsor op na houdt.

         VN:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Robert zegt op

         Het % daar wil ik vanaf zijn, maar voor veel van die meiden is het inderdaad een manier om een LV handtas, iPhone, autootje, en straks ook een appartementje in de wacht te slepen. Terug naar de mia noi condo’s. 😉

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • cor verhoef zegt op

         Robert, ik beweer ook niet dat er geen “Mia-noi” cultuur bestaat onder Thaise mannen. Ik probeerde aan te geven dat die mannen overduidelijk in de minderheid zijn, maar dat wij westerlingen daar wel graag meesmuilend over schrijven. Dat is namelijk een stuk interessanter voor een westerse lezer, die mia noi subcultuur. Het geeft ‘ons’ het gevoel dat Thaise vrouwen van ons houden omdat we zoveel aardiger en begripvoller zijn. Voor sommige Thaise vrouwen, met een rotervaring met een Thaise man achter de rug, klopt dat wellicht. maar het is geen gegeven.
         In Europa wordt ook volop vreemd gegaan door zowel mannen als vrouwen. Het is niet iets typisch mannelijk Aziatisch. Het overgrote deel van Thaise mannen zijn oppassende huisvaders. De assholes daargelaten natuurlijk 😉

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Robert zegt op

         Beste Cor, jouw inschatting (want ik ga er even vanuit dat het niet meer is dan dat) van meerderheid en minderheid komt niet overeen met mijn waarnemingen – ik baseer me niet op geschreven verhalen. Hetzelfde geldt overigens voor Thaise vrouwen, mijn ervaringen zijn daar juist beter dan gemiddeld als ik dit blog zo lees. Maar misschien ga ik dan wel uitsluitend met slechte Thaise mannen en goeie Thaise vrouwen om. Dat is altijd nog beter dan andersom in ieder geval. 😉

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • Maarten zegt op

        Ik ben het met je eens, Robert. Mijn getrouwde mannelijke collega’s bespreken openlijk met elkaar naar welke massagesalons ze gaan. Geen probleem. Ze schromen ook niet om mij op de man af te vragen naar mijn schreden op het pad der sexualiteit (reuze interessant natuurlijk om te weten wat die farang allemaal uitvreet). Ik heb in Nederland nooit meegemaakt dat een collega op maandagochtend vroeg of ik in het weekend nog naar de hoeren was geweest. Dit wil overigens niet zeggen dat mijn collega’s niet van hun gezin houden en niet goed voor ze zorgen, maar wel dat ze min of meer vinden dat ze het recht hebben om zo nu en dan wat verboden lol te hebben. Ook van mij geen waarde oordeel.

        Toch ben ik het ook met Cor eens dat de ‘slechtheid’ van de Thaise man overdreven wordt. Een Thaise vrouw die op zoek is naar een rijke farang die haar een halfboed baby bezorgt (daar zijn er nogal veel van, laten we dat niet ontkennen), roept natuurlijk liever ‘Thai men no good’ dan dat ze de ware beweegredenen vertelt. Ik denk dat de mentaliteit van de Thaise man sterk per regio en klasse verschilt, dus het wellus-niettus gevecht tussen de twee kemphanen lijkt me niet te winnen.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Hansy zegt op

         [Dit wil overigens niet zeggen dat mijn collega’s niet van hun gezin houden en niet goed voor ze zorgen, maar wel dat ze min of meer vinden dat ze het recht hebben om zo nu en dan wat verboden lol te hebben.]

         Prima, als je dat vindt. Maar je vrouw heeft dan ook recht op verboden lol. En ik denk, dat vele mannen dan hypocriet gaan denken.

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • HansNL zegt op

     Beste Cor, Robert en Hans, of wie zich nog meer aangesproken voelt.
     Is er verschil tussen Nederlandse mannen en Thaise mannen?
     Gaan ze alle twee vreemd?
     Waarschijnlijk wel.

     Maarrrrrrrrrr.
     Hebben we in Nederland een Mia Noi cultuur?
     Is er een Mia Noi cultuur in Thailand en wordt deze cultuur eigenlijk oogluikend weggefaced?

     Overigens:
     Ook in Nederland is het “bijverdienen” van studentes een steeds meer voorkomend verschijnsel.
     Waarom is het dat bij een nogal grootschalig onderzoek in de Isan onder vrouwen tussen 20 en 60 jaar ruim 60% van de vrouwen de voorkeur uitsprak voor een farang echtgenoot?
     Waarom is het als ik een feestje geef voor ieder die komen wil er altijd een ritsje alleenstaande dames komen, met of zonder kinderen?
     Waarom is het dat in Karaoke bars in Khon Kaen hordes jonge en oudere Thaise en Chinese mannen zich vermaken met de aanwezige dames.
     (ik heb het niet over een bar, maar tientallen, zouden die mannen allemaal ongehuwd zijn)
     Waarom is het dat er elke week wel een Thaise dame aanklopt bij mijn echtgenote die op zoek is naar een farang echtgenoot, en aan mijn lijf geen Thai meer?

     Ongetwijfeld, er zullen hordes goede trouwe Thaise mannen zijn, zoals er ook hordes goede en trouwe farang zijn.
     Maar we moeten toch niet collectief de ogen sluiten voor het feit dat er in Thailand wel degelijk een cultuur is die in Surinaamse kringen het houden van een bijvrouw genoemd wordt.

     Kortom, ik oordeel niet, ik verbaas me alleen.
     In Thailand en over Thailand.

     (PS, mocht er iemand vallen over het er bij halen van Surinaamse mensen, ik heb 13 jaar lang in Surinaamse kringen vertoefd)
     (PPS, ik woon ook pas zeven jaar vast in Thailand, voorafgegaan door 2 jaar heen en weer, heen en weer, heen en weer “vrij naar drs P”)

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Nicole zegt op

      Zelfs onze advocaat, Een Thaise 35 jarige keurige man heeft gewoon een Vriendin.
      Is heel normaal hier

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. ludo jansen zegt op

  ga gewoon op je gevoel af…
  als het niet helemaal goed zit ,ga je dat ook aanvoelen.
  de puntjes waar je in het begin aan ergert,worden later dikwijls breekpunten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. King Frans zegt op

  Ja Hans, je hebt altijd baas boven baas.

  Snap toch niet waarom Cor nog geen Minister president van Thailand is geworden.Hij weet de oplossing voor de overstromingen en Hij weet dat het onderwijs drastisch moet veranderen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Gringo zegt op

   @Hans: Moderator, toch? Deze reactie is weer eens op de persoon, die je dus niet had moeten toelaten!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Kijk eerst eens naar de reactie van Cor. Die is pas echt op de persoon gericht. Maar ik kan wel tegen een stootje. De reactie van King Frans is ironisch bedoeld, maar dat is voor veel lezers niet te vatten, Dat is waar.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Gringo zegt op

     Ironisch, Hans? Het goede woord is sarcastisch! Voor het overige heeft Carlo groot gelijk, jullie zijn twee kleine kinderen!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Hans Bos (redactie) zegt op

      THAILAND: Fighting domestic violence. http://bit.ly/ukRi6G
      humanitarian news and analysis, a service of the UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Robert zegt op

     Heel subtiele reactie op de man Hans. Zou die het doorhebben? 😉

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • carlo zegt op

    goedemiddag dames/heren,
    Als ik dit zo lees kan ik het gevoel ,,kinderen,, bijna niet onderdrukken.
    IEDEREEN mag toch een andere mening hebben?
    Waarom dan zo,n discussie wie er nu wel ofniet gelijk heeft.
    Voor iedere mening is wel wat te zeggen toch?
    groeten uit uden carlo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Julius zegt op

     Amen Carlo, vind dat Hans en Cor zich meer druk om moeten maken voor het schrijven van nieuwe interessante artikelen voor deze plezante site dan zich hierom ”druk” maken…

     Happy Loy Krahtong everyone 🙂

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • marcos zegt op

   weet u dan niet de oplossingen Koning frans? Naar mijn inzien weet dat iedereen…..op de Thai zelf en u na blijkbaar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. King Frans zegt op

  Ironie of niet…men leest wat men wil lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 19. tinco zegt op

  beste geert
  je neemt de tijd voor een relatie vind je een meid, niet gelijk je portemonnee opentrekken, want dan verpest je het. Als een meid wat om je geeft vraag je of ze met je op vakantie wil bv naar Filipijnen is ze gelijk happy met het voorstel, dat is positief. Ziet ze het niet zitten, doet ze dingen achter jou rug om dingen die jij niet weet, bv heeft ze veel kinderen of verslaaft aan het bar leven. pas dan op. Lukt het je niet in Thailand een reislustige meid te vinden probeer je het in Filipijnen, ik geef je wel advies.
  proost
  tinco

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • marcos zegt op

   mijn eerste reactie werd niet geplaatst!de redactie(hans)mag zeggen wat die wil,zn medestanders wordt ook geplaatst en normale opmerkingen worden geweigerd.kwam er hier op neer Tinco: is filipijnenblog voor u niet beter?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • aad pronk zegt op

    Ik ben toch niet de enige die valt over inhoud en toon van sommige reacties en de wijze waarop opmerkingen hierover door de redaktie worden afgedaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • @ 100 mensen = 100 meningen. Wij kunnen het niet iedereen naar het zin maken en dat is ook niet de opzet.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • lex K zegt op

     Je bent inderdaad niet de enige, ook ik erger mij af en toe over de manier waarop sommigen over de Thais praten, zo’n minachting af en toe, Sommige reacties gaan regelrecht tegen de huisregels in maar blijven gewoon staan,
     De toerist is altijd zielig en het slachtoffer van uitgekookte Thaise meisjes, heel vaak “meiden” worden ze hier genoemd.
     Maar ja en is het forum van Peter en zijn redactie en die maken dus Het Forum.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • @ Lex K. ik begrijp wat je bedoelt en wanneer je ‘happy’ bent met je Thaise vrouw of vriendin dan kunnen bepaalde reacties behoorlijk kwetsend zijn. Echter, het is onbegonnen werk om alle reacties zo te beoordelen want iedereen heeft zijn eigen grenzen. Ook heeft iedereen het recht op zijn eigen mening. Ik hoop dat andere lezers iemand terechtwijzen als het op het randje is.
      Denk overigens niet dat wij alles doorlaten. Iedere dag worden er zeker 5 tot 8 reacties afgekeurd. Er staan inmiddels meer dan 20.000 reacties op Thailandblog en daar zitten er ongetwijfeld een aantal tussen die kwetsend zijn voor anderen. Toch ben ik van mening dat we het meeste wel afvangen.
      Iemand die het te bont maakt krijgt een rode kaart. Dat zijn er inmiddels ook een flink aantal.
      Geloof me, het valt niet altijd mee om al die ‘idioten’ buiten de deur te houden.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • lex K zegt op

       Dank voor je reactie en inderdaad jij begrijpt wat ik bedoel, maar er staan af en toe reacties tussen waarvan je denkt “nou nou, poe poe, moet dat op deze manier?
       Ik heb zelf al een paar keer een klacht over een reactie gegeven, direct of via jou.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • lex K zegt op

      Ik heb niets tegen het woord zelf, het gaat mij om de manier waarop het gebruikt wordt, zeker als je bij sommige postings tussen de regels door leest, het is gewoon de context waar het in gebruikt word en kijk naar de verklaring van Van Dale, het is toch net even iets minder als meisje of dame, er is een klasse verschil en dat stoort mij.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. ruud NK zegt op

  Gisteren kreeg ik een serius aanbod in een bar in UdonThani, nadat de dames eerst gevraagd hadden hoelang ik al was getrouwd. 12 jaar met dezelfde thaise is blijkbaar echt te lang. Een van de dames ( 37 jaar) bood aan om voor 5 jaar mijn mia noi te zijn. Kosten 200.000 bath aan het eind van de tijd. Na 5 jaar zou het over zijn want dan was zij toch te oud als mia noi. Misschien eens de Isan in. Overigens lopen hier genoeg vrouwen die wel een falang willen en nog nooit verder dan 50 km uit het dorp zijn geweest. Met eigen bedrijf en voldoende inkomen, maar daarom geen thaise man willen die alleen komt om het geld te verzuipen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Maarten zegt op

   Mooi aanbod, Ruud. Laat ons nog even weten op hoeveel je het uiteindelijk hebt afgerond 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • ruud NK zegt op

    Maarten, snap jij dat? Mijn vrouw gaat niet akkoord. Zou dat invloed zijn vanuit Nederland. zij heeft er kort 1,5 jaar gewoond.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Ik heb de discussie gesloten. Volgende reacties worden NIET gepubliceerd

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. marcos zegt op

  Een ding is zeker: Het stukje over Geert was een sucess! Mooi als het over vrouwen gaat! Lol

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. marcos zegt op

  kees,u gaf het vb,hans nl maakte het helemaal spannend.17 jr.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 23. sjaak zegt op

  Volgens mij heb ik dit al eens geschreven… Als je in de westerse wereld veel geld hebt en nog een beetje roem, krijg je ook Jonge mooie vrouwen mee en maakt het niet zoveel uit hoe je er uit ziet en of je aardig bent of niet.
  Kijk maar eens naar sommige zangers of politieke figuren….kijk maar eens naar hun vrouwen… Dat zegt toch genoeg? Zijn de dames in Thailand zoveel verschillend?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website