Geert, in Hua Hin op zoek naar warmte en liefde

Door Hans Bos
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
21 november 2023

Geert D. is een oude vriend, letterlijk en figuurlijk. Hij ziet er nog best goed uit met zijn 59 jaar en woont al een jaar of drie in de koninklijke badplaats Hua Hin. Daar streek hij neer, met zijn vriendin Lek, maar die zag een paar maanden geleden meer toekomst in een wervelend bestaan in het nachtleven van Bangkok.

Geert woont in een fraai huis, maar ziet graag wat vrouwvolk om zich heen, ook al om het eten en het bed op te warmen. Ik ken Geert nog uit Nederland, waar we elkaar een jaar of tien via gemeenschappelijke kennissen leerden kennen.

Geert bleef weinig anders over dan om zich in Hua Hin opnieuw te bezinnen op de vraag: hoe kom ik aan een nieuwe partner? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Geert is beslist geen sekstoerist. Hij wil een exclusieve relatie met een trouwe Thaise, niet te oud, maar ook niet te jong. En ze moet ook nog redelijk Engels spreken.

Mijn goede vriend dacht dat hij de ware had gevonden, toen hij een op een terras in de binnenstad van Hua Hin een mooie vrouw zag zitten, zo op het oog met een vriendin op stap, lurkend aan een cocktail. Hij nodigde haar bij hem thuis uit, maar ontdekte al spoedig dat ze een ‘freelancer’ was, een bargirl zonder bar. Hij belde haar nog een paar keer, maar ze belde nooit terug.

Mook was een mooie  jonge bargirl van slechts 20 lentes. Ze zag Geert (of zijn portemonnee?) wel zitten. Ze kwam uit Nongkhai en was half Cambodjaans. Ondanks haar frisse schoonheid zag Geert toch van verdere avonturen af. Ze had bij wijze van spreken zijn kleindochter kunnen zijn, hoewel dat voor de meeste bargirls doorgaans geen belemmering is.

De binnenstad van Hua Hin telt, verspreid over een stuk of vijf straten ongeveer 50 bars. Het kunnen er ook 60 zijn. In Soi 80 heeft zich aan de andere kant van Petchkasem Road een nieuwe barstraat ontwikkeld, maar doorgaans zijn dat niet meer dan een soort huisbars in de overdekte carport. Soi Bintabaht in Hua Hin-centrum is de place-to-be voor wie op zoek is naar gezelligheid, contact, drank en ga zo maar door. In tegenstelling tot bij voorbeeld Pattaya, kent Hua Hin geen gogo-toestanden. Het is hier allemaal wat rustiger en bezadigder.

Op een avond kwam Geert terecht in een bar met levende muziek en net zo levendige dames. Poo vleide zich tegen hem aan. Hij bood haar enkele Leo’s aan en de zaak leek beklonken. Met haar 37 jaar was ze in zijn ogen de perfecte partner, met maar één gebrek: ze kon nauwelijks koken. Ze was afkomstig uit Surin en had uiteraard een kind, een dochter van 7 jaar. Die is ondergebracht bij haar moeder, het bekende verhaal. Poo heeft ruim zes jaar gewerkt bij een elektronicafabriek in Noord-Bangkok en verdiende daar 7000 THB per maand. Haar man werkte daar ook, maar besteedde zijn geld vaker en meer aan Yabaa. Als Poo hem daar op aansprak werd hij agressief en deelde forse klappen uit. Vier maanden geleden trok Poo de deur achter zich dicht, om in Hua Hin een betere toekomst te zoeken. Geert hoopte dat ze die bij hem had gevonden. Hij bood haar een maandelijkse toelage van 15.000 THB, maar na drie dagen vertrok ze toch weer richting bar en bier. Toen Geert haar daar ging opzoeken, was ze druk in de weer met een andere man. Het barleven corrumpeert blijkbaar. Er is altijd voldoende (gratis) drank en de vele meisjes voelen aan als een grote familie. Bovendien kun je soms voor geleverde diensten nog iets extra’s verdienen.

Geert heeft nu weer een nieuwe vlam en het zal mij benieuwen hoe lang dat duurt. Ze komt uit Kanchanaburi, is niet heel erg mooi en eind twintig. Ze heeft als kok gewerkt en is een week geleden gevlucht voor een handtastelijke Thaise vriend. Kai is half-Birmees.

Wie de bars in Hua Hin zat is, kan tegen middernacht de disco opzoeken in het Hilton. Nog niet genoeg gehad? Dan op naar de karaoke bars die er schuin achter liggen en tot ’s morgens een uur op vier vertier bieden. Meisjes die in hun bar geen farang hebben kunnen scoren, beproeven hier hun laatste geluk. Geert kwam er ook een uitbaatster tegen van een winkeltje. Een fraaie vangst, dacht hij. Tot de aap uit de mouw kwam: een of twee keer per week probeerde de dame haar magere inkomsten aan te vullen door zich voor 2000 THB per nacht aan te bieden.

Blijft Geert met de vraag zitten hoe hij een Thaise partner kan vinden die níet uit het nachtleven komt. Ik heb hem aangeraden om vaker het food court te bezoeken in het winkelparadijs Market Village. Maar ook dat is geen garantie voor een onbesproken verleden.

– Herplaats bericht –

24 reacties op “Geert, in Hua Hin op zoek naar warmte en liefde”

 1. Sjaak S zegt op

  Juist, ja, Geert is echt goed aan het zoeken… duikt het nachtleven in en denkt dan meteen goed te scoren met vrouwen die daar ook hun jachtgebied geopend hebben. Echt intelligent, zou ik zeggen.
  Gisteren had ik het er met mijn vrouw over: sommige mannen gaan in winkelcentra proberen een vrouw te vinden (we zagen gisteren twee Belgen, echt zulke uit de boeken van Suske en Wiske), die indruk op haar probeerden te maken. Zielepoten, vond mijn vrouw. Ze hadden niet eens in de gaten dat zij bij mij was.

  Dan het voorstel om naar het foodcourt in Market Village te gaan… ook zoiets. De vrouwen die je daar vindt, zijn waarschijnlijk eenzelfde soort, die in Soi Bintabat op zoek naar wandelende ATM’s zijn.

  De allerbeste en volgens mij zekerste manier, is door bemiddeling. Als hij hier al zo lang woont, zal hij ongetwijfeld een vriendenkring opgebouwd hebben. Iedere vrouw kent wel een ander die op zoek is naar een geschikte kandidaat.
  Als hij aan zijn vrienden kan vertellen wat hij zoekt en hoeveel hij bereid is om maandelijks aan haar en haar familie bij te dragen, zal hij ongetwijfeld een leuke vrouw leren kennen.

  • Marc zegt op

   Waarom gebruiken jullie het woord bijdragen aan de familie eigenlijk als dat woord valt haak ik al af als men dan spreekt over golddigger
   Ik geef aan mijn vrouw geld voor mee de onkosten te betalen en dat is het maar heb nog nooit gene Baht gegeven aan familie
   Bij mij kost het een paar honderd euro en dat is het de rest spend ik naar hartelust voor te leven als een koning in Thailand

 2. lung addie zegt op

  Uit dit verhaal blijkt duidelijk dat “Geert”, na drie jaar in Hua Hin te wonen, nog steeds niet weet hoe Thaise dames tegenover Farang mannen aankijken. Geert zou reeds lang moeten weten dat wanneer je een Thaise “dame” , welke je zomaar op een terrasje ontmoet, bij je thuis uitnodigt en zij aanvaardt dit zomaar, het vaak geen “dame” is welke zal voldoen aan zijn eisen. In het nachtleven op zoek gaan naar een “dame”, ja dan weet je vooraf wie en wat je gaat ontmoeten. Het is niet zomaar dat de disco, onder het Hilton, pas veel “dames” over de vloer krijgt als de barretjes hun sluitingstijd aangebroken is.
  Ik ken er nog zo welke in een mooi huis wonen of in hun “ivoren toren” en dan, bij het verlaten van hun toren niets, maar dan ook niets van de wereld kennen en denken dat, de dikte van hun geldbeugel alleen hun succes in het verdere leven zal bepalen.
  Mogelijk moet Geert, nu de eindejaarsfeesten aanbreken, eens naar de markt gaan, er zijn veel aanbiedingen met sterk verlaagde prijzen.

 3. Antonio zegt op

  Geert kan beter op een Dating site kijken en zoeken op de volgende punten
  Taal – Engels
  Opleiding – Bachelor / Master
  Leeftijd – 40+
  Kinderen – Geen
  Dan word de spoeling al wat dunner maar dan kom je wel dichter bij de wat slimmere en serieuze vrouwen uit.
  Niet dat dit een garantie is voor geluk, maar je kans is wel een stuk groter er zijn namelijk genoeg vrouwen hier die helemaal geen zin hebben om nachten lang in een bar rond te hangen op zoek naar een man.

  • Bob Bee zegt op

   Dating sites, zeg je ? 🙂

   Neem bv de populaire “Thaifriendly” site

   Veel van die vrouwen zijn bar werkers…
   Ook al zeggen sommigen op hun profiel “no bargirl, no freelance”
   maar ze zijn dan zo dom om er foto’s bij te posten in een bar

   inzake leeftijd wordt ook wel een ander af gelogen !
   Je ziet foto’s van een jonge dame, doch bij leeftijd vult ze
   34 in. Die foto’s zijn overduidelijk 10 – 15 jaar oud 🙂

   Je moet eens checken bij “education” hoeveel er een doctoraat
   menen te hebben ! 🙂 ze weten wellicht niet eens wat het is

   ook een goeie is dat de meesten “no answer” aanduiden bij
   “have children” … dat zegt ook wel een en ander 🙂

   • UbonRome zegt op

    En dus?

    Ann geert of woe er gebruikt van maakt rustig.. heel rustig en met al deze info die zeker waar zijn.. goed te pluizen en vooral langzaam heel langzaam in gesprek te blijven…

    Van t kaf en t koren en zo..,
    En geduld is een schone zaak,
    Niet te hard van stapel en t serieuze blijft over…
    Dan maar hopen dat er iemand bij is waarmee t klikt

    Success Geert!

 4. Mark zegt op

  Een mature, hoger opgeleide, Engels sprekende Thaise vrouw die een levenspartner zoek vraagt zich ongetwijfeld af wat Geert’s antecedenten zijn. Is die 59 jarige farrang onbesproken? Wat heeft die vreemde man in zijn rugzak zitten? Logisch als om iets relationeels gaat, toch?
  Misschien moet Geert eerst daaraan denken in plaats van zijn L.. achterna te lopen. Zo blijft hij beter focussen op bargirls en freelance meiden. Lastige vragen maken geen deel uit van hun riedeltjes 🙂 Het is transactioneel, toch?
  Overigens geen kwaad woord van bargirls en freelance meiden … ook zij moeten (over)leven … en het leven is bikkelhard in Thailand als je geen satangs hebt, zoals Geert.

 5. J.H. zegt op

  Vrees dat het heel lastig gaat worden voor Ome Geert! Een normale Thaise meid met goede opleiding die jonger is en er goed uitziet………….zou zij werkelijk een relatie aangaan met een farang van 59. Wat denk je zelf…….555………In Thailand komen geen dromen uit maar fantasieen…….ja………als je bulkt van de poen en anders kun je het schudden!

 6. Rob V. zegt op

  We zijn inmiddels 2 jaar verder, heeft Geert eindelijk een partner gevonden die bij hem past?
  Of zou hij op cursus moeten? In Khon Kaen is vorige week een centrum geopend die vrouwen helpt met problemen met hun buitenlandse partner en waarschuwt voor oplichting en geweld (kan je daar voor niet terecht bij de reguliere loketten die misbruik e.d. aan de kaak stellen?). Naar ik begrijp kunnen de farang daar niet terecht voor hulp. Zo’n centrum openen in Pattaya is misschien een idee, kunnen ze de mannen met grijze haren adviseren toch vooral een dame te zoeken die ook 50+ is en waar je diverse dingen gemeenschappelijk mee hebt, en dat je goed moet communiceren en wat voor valkuilen nog meer niet.

  Of is het een gevalletje hopeloos, gezien dat soort zaken voor de meeste mensen onder de noemer gezond verstand vallen?

  http://www.khaosodenglish.com/news/2018/06/29/farang-marriage-training-clinic-coming-to-isaan/

 7. jd zegt op

  De zus van mijn vriendin uit huahin zoekt nog een serieuze relatie, ze werkt in Chonburi en heeft een administrative baan van 20000 baht per maand.
  Eventueel kan ik wel contact leggen maar ik wil natuurlijk wel even zien wie Geert is
  [email protected]

 8. thailand John zegt op

  Hallo Geert

  Nu als Geert echt een goede trouwe echtgenoot kan zijn en een vrouw weet te waarderen dan zijn er echt wel
  ardige partners te vinden.Zeker als je bereid ben om 15 duizend THBte geven en wat geld voor de ouders.Ik heb een hele fijne partner getroffen en woon daar al heel lang mee samen en ze heeft me nog nooit bestolen.Tevens zorg ze heel erg goed voor mij en daarnaast werkze nog in een koffieen ijs shop. Geert meldt je emial adres en ik zal contact opnemen.Een leuke dame 38 of 39 jaar oud.Garantie kan ik je niet geven maar of ze echt zo goed is als ik zeg.Dan heb je er een leuke vrouw aan..Geen intresse dan wens ik je veel succes.

 9. Jason zegt op

  Haha, alsof het een soort product is waarvoor je moet bieden. 15.000 baht. Ieder die maandelijks betaalt heeft geen zekerheid of de vrouw er voor liefde is of niet. 15.000 bieden is gewoon een bargirl meenemen maar dan voor een langere tijd. Kijken of ze je wilt als je niks kwa poen te bieden hebt, dan heb je een topper!

  • khun moo zegt op

   Deze vrouwen moeten hun moeder , hun vader (indien die nog niet is gaan lopen) haar kinderen en vaak broertjes en zusjes finacieel onderhouden.
   Een baantje in een fabriek voor 600 baht per dag levert nu eenmaal niet genoeg op.
   Het aan de haak slaan van een buitenlander die bereid is, de hele meute finacieel te steunen is dus zeer welkom.
   Een waar vindt je buitenlanders , in de bar en niet zo zeer in musea of bibliotheken.
   Vaak zijn het niet benijdenswaardige vrouwen, met een zware last , die menigeen niet kan dragen.
   Ze kunnen ook nog op weinig begrip van rijke toeristen rekenen en wanneer ze een vrije keuze zouden hebben , zouden ze het liefst een normaal leven als huisvrouw willen hebben.

 10. peter zegt op

  Daar ben ik het helemaal mee eens.
  En hier maar schrijven over mijn liefhebbende vrouw.
  Als morgen de 15.000 bath niet boven water komt zijn ze weg. ha ha

 11. herman buts zegt op

  als je al 3 jaar in Hua Hin woont kan het toch noet zo moeilijk zijn om iemand te vinden? Als je begint met in het nachtleven te zoeken is het risico op mislukken heel groot , geloof me vrij,met alle respect voor bargirls.
  Ik veronderstel dat Geert regelmatig gaat eten en hier en daar wel een dame naar zijn smaak ziet, gewoon proberen contact te leggen en niet verwachten dat zij de eerste avond met jouw in bed duikt, dus gewoon een beetje geduld hebben Geert.Veel succes 🙂

 12. e thai zegt op

  https://thethaidetective.com/en/ voor natrekken van antecedenten
  spreken Nederlands werken in heel Thaiand

 13. Ferdinand zegt op

  Zit het geheim niet in een goede mengeling voor wat de Italiaanse taal uitdrukt :
  – te voglio bene (ik hou van jou en ik will het goede voor jou)
  – me te amo (ik hou van jou en ik wil je voor mij)

 14. william zegt op

  Geert D is inmiddels 65 vermoed ik zo vijftien vrouwen verder, wie weet getrouwd /samenwonend of toch maar weer vrijgezel, hemelen kan natuurlijk ook.

  Een Britse vriend van een bier maatje van mij ging op zijn 70ste lente op zoek naar een andere partner.
  Heeft dat via een van de websites gedaan die daar voor bedoelt zijn.

  Zelf aangegeven wat die zocht in alle redelijkheid.
  Aanbod zat tussen de 45 en de 55 wat zijn wens was paar weken alleen via de digitale snelweg elkaar leren kennen volgens het afvinken systeem.
  Daarna eens een weekeind een-op-een weg hotelletje en zo meer.
  Heeft een lat relatie inmiddels en woord zachtjes in de familie ingekleurd.
  Denk dat het een goede methode is als ouder mens, maar als er een vrijgezelle ‘buurvrouw’ vrij veel je wat langer als tien seconde aankijkt kan dat ook natuurlijk.
  Jonge slanken vrouwen zonder ‘bagage’ moet je gewoon per activiteit betalen een Tip zoals ze dat noemen of een drankje restaurant of gewoon wat flappen op het kastje bij de deur als je meer wilt.
  En vooral niet gehecht aan raken.

 15. marijke bakker zegt op

  Waarom zoekt Geert niet naar een andere leuke vrouw, niet persé een Thaise. Er zijn er genoeg in Bangkok lijkt mij.

  • khun moo zegt op

   Marijke,

   Ik denk dat sommige gewoon beter af zijn met een nederlandse vrouw .
   Maar romantische gevoelens staan nu eenmaal haaks op realistische gevoelens..
   Zelf al 42 jaar getrouwd met een Thaise vrouw uit Isaan.
   80% van de relaties tussen nederlanders en Thaise zijn vrouwen uit het arme isaan.

   Veel van deze vrouwen hebben de keus tussen in armoede blijven, in de prostitutie gaan werken of trouwen met een rijker persoon.
   De keuze is dan snel gemaakt, ook al is het een man van over de 60.
   Het is nog altijd beter dan de 2 andere mogelijkheden.
   Velen hebben geen idee, dat ook in nederland er gewerkt moet worden, want men ziet alleen de toerist die geld uitgeeft in zijn vakantie.

   • Alphonse zegt op

    Conclusie: liefde is gewoon een economische transactie die in financiële grootheden uitgedrukt wordt. Het aantal baht.
    Waarom spreken zovelen op dit forum dan altijd maar over ‘liefde’?
    Verwarrend, want er is ook nog gewoon laagbijdegrondse lust, gewoon je zakje leegschudden, ook al ben je al 65 jaar falang… En doe je het zogezegd uit liefde. En moet je Thaise partner het ook uit liefde doen.
    Wat maken we onszelf toch wat wijs.
    Gelukkig dat de grote liefde nog altijd in stand gehouden wordt door de beroemde filmsterren op het witte doek. Ook in Thailand.

 16. Alphonse zegt op

  Bekijk het even realistisch. Het probleem is gewoon dat er een immens verschil tussen verwachtingen en wensen bestaat zowel van Thaise als van falangzijde.
  Een Thaise vrouw die op zoek is naar een falang is in se een meisje dat avontuurlijk ingesteld moet zijn. Niemand houdt daar rekening mee. Per slot van rekening wil zij uit haar Thaise milieu stappen in een tussengebied waarin zij met een falang iets deelt dat het midden houdt tussen oost en west.
  Maar die falang wil in feite geen avontuurlijke vrouw maar een saaie, kortzichtige vrouw die punctueel voor zijn natje en droogje zorgt, dwz hij wil een verpleegster, een huishoudster die hem soigneert maar ook nog de hoer kan spelen. Dat is er teveel aan!
  Die falang beseffen niet dat zoiets onmogelijk is.
  Omgekeerd verwacht die Thaise vrouw een avontuurlijke falang die met haar uitdagende dingen doet, maar krijgt een fantasieloze ouwe zak die zijn kont niet uit het bankstel gehesen krijgt, altijd maar aan voetbal, bier en whisky zit.
  Twee zielen die die in een oneindig universum rondzweven en elkaar nooit gaan ontmoeten.

 17. Sjaak S zegt op

  Is Geert nog steeds aan het zoeken? Leeft hij nog? Hij moet nu intussen 66 zijn (mijn leeftijd)…
  Mijn mening heb ik nog steeds niet veranderd (ik was de eerste die reageerde)…
  Maar intussen heb ik veel meegekregen en ik kan alleen maar zeggen dat het ontzettend moeilijk is om een vrouw te vinden die niet voor geld bij je blijft. Niet uit eigen ervaring, ik ben nog steeds met mijn vrouw samen, sinds 2013, maar door de verhalen die ik van haar hoor uit vriendenkringen en van mensen met wie zij te praten komt.
  Ook een fraai huis is geen lokmiddel. Integendeel. Veel vrouwen zien er niets in om voor zo’n bak van een huis te moeten zorgen. Dan heb je er meer aan om in een klein huisje te wonen met een stukje grond en waarbij ze contact met de buren kan hebben.
  In ieder geval, als hij in de laatste zeven jaar nog steeds niets gevonden heeft, dan kan hij toch bijna de hoop opgeven…

 18. René zegt op

  Mijn ega, inmiddels al ruim 11 jaar, heb ik ontmoet in 2008 toen ze basisschooljuffrouw was in zuid Bangkok. Al snel had ik door dat ze een erg traditionele Thaise gedachtegang had en wars was en nog steeds is, van het hele erotische uitgaansleven. Daarom wilde ik haar wel beter leren kennen en dat was tot op heden, 15 jaar na onze eerste ontmoeting nog steeds geen slechte basis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website