Geert, in Hua Hin op zoek naar warmte en liefde

Door Hans Bos
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
22 december 2016

Geert D. is een oude vriend, letterlijk en figuurlijk. Hij ziet er nog best goed uit met zijn 59 jaar en woont al een jaar of drie in de koninklijke badplaats Hua Hin. Daar streek hij neer, met zijn vriendin Lek, maar die zag een paar maanden geleden meer toekomst in een wervelend bestaan in het nachtleven van Bangkok.

Geert woont in een fraai huis, maar ziet graag wat vrouwvolk om zich heen, ook al om het eten en het bed op te warmen. Ik ken Geert nog uit Nederland, waar we elkaar een jaar of tien via gemeenschappelijke kennissen leerden kennen.

Geert bleef weinig anders over dan om zich in Hua Hin opnieuw te bezinnen op de vraag: hoe kom ik aan een nieuwe partner? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Geert is beslist geen sekstoerist. Hij wil een exclusieve relatie met een trouwe Thaise, niet te oud, maar ook niet te jong. En ze moet ook nog redelijk Engels spreken.

Mijn goede vriend dacht dat hij de ware had gevonden, toen hij een op een terras in de binnenstad van Hua Hin een mooie vrouw zag zitten, zo op het oog met een vriendin op stap, lurkend aan een cocktail. Hij nodigde haar bij hem thuis uit, maar ontdekte al spoedig dat ze een ‘freelancer’ was, een bargirl zonder bar. Hij belde haar nog een paar keer, maar ze belde nooit terug.

Mook was een mooie  jonge bargirl van slechts 20 lentes. Ze zag Geert (of zijn portemonnee?) wel zitten. Ze kwam uit Nongkha en was half Cambodjaans. Ondanks haar frisse schoonheid zag Geert toch van verdere avonturen af. Ze had bij wijze van speken zijn kleindochter kunnen zijn, hoewel dat voor de meeste bargirls doorgaans geen belemmering is.

De binnenstad van Hua Hin telt, verspreid over een stuk of vijf straten ongeveer 50 bars. Het kunnen er ook 60 zijn. In Soi 80 heeft zich aan de andere kant van Petchkasem Road een nieuwe barstraat ontwikkeld, maar doorgaans zijn dat niet meer dan een soort huisbars in de overdekte carport. Soi Bintabaht in Hua Hin-centrum is de place-to-be voor wie op zoek is naar gezelligheid, contact, drank en ga zo maar door. In tegenstelling tot bij voorbeeld Pattaya, kent Hua Hin geen gogo-toestanden. het is hier allemaal wat rustiger en bezadigder.

Op een avond kwam Geert terecht in een bar met levende muziek en net zo levendige dames. Poo vleide zich tegen hem aan. Hij bood haar enkele Leo’s aan en de zaak leek beklonken. Met haar 37 jaar was ze in zijn ogen de perfecte partner, met maar één gebrek: ze kon nauwelijks koken. Ze was afkomstig uit Surin en had uiteraard een kind, een dochter van 7 jaar. Die is ondergebracht bij haar moeder, het bekende verhaal. Poo heeft ruim zes jaar gewerkt bij een elektronicafabriek in Noord-Bangkok en verdiende daar 7000 THB per maand. Haar man werkte daar ook, maar besteedde zijn geld vaker en meer aan Yabaa. Als Poo hem daar op aansprak werd hij agressief en deelde forse klappen uit. Vier maanden geleden trok Poo de deur achter zich dicht, om in Hua Hin een betere toekomst te zoeken. Geert hoopte dat ze die bij hem had gevonden. Hij bood haar een maandelijkse toelage van 15.000 THB, maar na drie dagen vertrok ze toch weer richting bar en bier. Toen Geert haar daar ging opzoeken, was ze druk in de weer met een andere man. Het barleven corrumpeert blijkbaar. Er is altijd voldoende (gratis) drank en de vele meisjes voelen aan als een grote familie. Bovendien kun je soms voor geleverde diensten nog iets extra’s verdienen.

Geert heeft nu weer een nieuwe vlam en het zal mij benieuwen hoe lang dat duurt. Ze komt uit Kanchanaburi, is niet heel erg mooi en eind twintig. Ze heeft als kok gewerkt en is een week geleden gevlucht voor een handtastelijke Thaise vriend. Kai is half-Birmees.

Wie de bars in Hua Hin zat is, kan tegen middernacht de disco opzoeken in het Hilton. Nog niet genoeg gehad? Dan op naar de karaoke bars die er schuin achter liggen en tot ‘s morgens een uur op vier vertier bieden. Meisjes die in hun bar geen farang hebben kunnen scoren, beproeven hier hun laatste geluk. Geert kwam er ook een uitbaatster tegen van een winkeltje. Een fraaie vangst, dacht hij. Tot de aap uit de mouw kwam: een of twee keer per week probeerde de dame haar magere inkomsten aan te vullen door zich voor 2000 THB per nacht aan te bieden.

Blijft Geert met de vraag zitten hoe hij een Thaise partner kan vinden die níet uit het nachtleven komt. Ik heb hem aangeraden om vaker het food court te bezoeken in het winkelparadijs Market Village. Maar ook dat is geen garantie voor een onbesproken verleden.

– Herplaats bericht –


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Geert, in Hua Hin op zoek naar warmte en liefde”

 1. Cornelis zegt op

  Wanneer je ‘contactbron’ het nachtleven is moet je niet verbaasd zijn dat je ‘contact’ ook uit dat nachtleven komt………..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • John zegt op

   Ja en als je dan ook nog een doodsaaie partner blijkt te zijn moet je al helemaal niet verbaasd zijn dat ze daar ook weer naar terug gaat………..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 2. Marc965 zegt op

  Wie zoekt die vind, is het gezegde toch!
  En een ander is in dat (nacht) leven waar zo naarstig gezocht wordt naar de ware.. F*ck and forget.
  Dit lijkt op het einde van 2016 en in Thailand (Hua hin) wel het meetste desperate verhaal van het ganse jaar.
  Ff in de spiegel kijken kan mss helpen.
  Prettige feestdagen nog aan elk een hier.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Jan S zegt op

  15.000,- baht per maand als zakgeld vind ik niet erg royaal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. ruud zegt op

  Wat bedooelt u met het barleven corrumpeert?
  De vrouw had een baan in een beroep.
  Wat u ook van dat beroep mag denken.
  Ze kreeg het aanbod om voor 15.000 Baht per maand maitresse te worden van een oude man.
  Dat aanbod heeft ze afgewezen.

  Waar komt dat corrumpeert dan om de hoek kijken?

  Hooguit bij uw vriend, die voor een schijntje zijn bed gevuld wil hebben, tot hij haar zat is en inruilt voor een ander.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 5. Sjaak S zegt op

  Juist, ja, Geert is echt goed aan het zoeken… duikt het nachtleven in en denkt dan meteen goed te scoren met vrouwen die daar ook hun jachtgebied geopend hebben. Echt intelligent, zou ik zeggen.
  Gisteren had ik het er met mijn vrouw over: sommige mannen gaan in winkelcentra proberen een vrouw te vinden (we zagen gisteren twee Belgen, echt zulke uit de boeken van Suske en Wiske), die indruk op haar probeerden te maken. Zielepoten, vond mijn vrouw. Ze hadden niet eens in de gaten dat zij bij mij was.

  Dan het voorstel om naar het foodcourt in Market Village te gaan… ook zoiets. De vrouwen die je daar vindt, zijn waarschijnlijk eenzelfde soort, die in Soi Bintabat op zoek naar wandelende ATM’s zijn.

  De allerbeste en volgens mij zekerste manier, is door bemiddeling. Als hij hier al zo lang woont, zal hij ongetwijfeld een vriendenkring opgebouwd hebben. Iedere vrouw kent wel een ander die op zoek is naar een geschikte kandidaat.
  Als hij aan zijn vrienden kan vertellen wat hij zoekt en hoeveel hij bereid is om maandelijks aan haar en haar familie bij te dragen, zal hij ongetwijfeld een leuke vrouw leren kennen.

  En als Jan S. 15000 Baht als zakgeld niet erg royaal vindt, vraag ik me af wat hij dan verdient. En wat zijn vrouw ervoor doet om méér te krijgen. Voor ongeschoold werk ontvangt iemand hier ca 9000 Baht per maand.
  Wat je dame ontvangt hangt een beetje van je eigen budget af, of niet?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 6. lung addie zegt op

  Uit dit verhaal blijkt duidelijk dat “Geert”, na drie jaar in Hua Hin te wonen, nog steeds niet weet hoe Thaise dames tegenover Farang mannen aankijken. Geert zou reeds lang moeten weten dat wanneer je een Thaise “dame” , welke je zomaar op een terrasje ontmoet, bij je thuis uitnodigt en zij aanvaardt dit zomaar, het vaak geen “dame” is welke zal voldoen aan zijn eisen. In het nachtleven op zoek gaan naar een “dame”, ja dan weet je vooraf wie en wat je gaat ontmoeten. Het is niet zomaar dat de disco, onder het Hilton, pas veel “dames” over de vloer krijgt als de barretjes hun sluitingstijd aangebroken is.
  Ik ken er nog zo welke in een mooi huis wonen of in hun “ivoren toren” en dan, bij het verlaten van hun toren niets, maar dan ook niets van de wereld kennen en denken dat, de dikte van hun geldbeugel alleen hun succes in het verdere leven zal bepalen.
  Mogelijk moet Geert, nu de eindejaarsfeesten aanbreken, eens naar de markt gaan, er zijn veel aanbiedingen met sterk verlaagde prijzen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 7. Antonio zegt op

  Geert kan beter op een Dating site kijken en zoeken op de volgende punten
  Taal – Engels
  Opleiding – Bachelor / Master
  Leeftijd – 40+
  Kinderen – Geen
  Dan word de spoeling al wat dunner maar dan kom je wel dichter bij de wat slimmere en serieuze vrouwen uit.
  Niet dat dit een garantie is voor geluk, maar je kans is wel een stuk groter er zijn namelijk genoeg vrouwen hier die helemaal geen zin hebben om nachten lang in een bar rond te hangen op zoek naar een man.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 8. Gerrit zegt op

  Ben ik dan een ‘cheap charlie’?
  Mijn vrouw is inmiddels midden veertig, en we zijn zo’n tien jaar getrouwd.
  Ik geef haar zakgeld en zorg voor het levensonderhoud van haar moeder.
  Alles tesamen ca. 10.000 baht per maand. Iedereen echt gelukkig…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • rudy zegt op

   Nou, dan ben ik de cheapest charlie van allemaal, ik geef mijn vrouw helemaal niets, zij doet het huishouden, en regelt de financiën, heeft ze iets nodig, dan neemt ze het, ze kent ons te spenderen budget…in geval we wat kunnen sparen, de ene maand is de andere niet komt dat op een gezamenlijke rekening…snap die ganse heisa rond zakgeld niet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 9. jacques zegt op

  Weer zo’n verhaal uit het leven gegrepen. Het leven is een theaterstuk en de spelers doen hun best ieder op zijn/haar eigen manier. Geld heerst en liefde is niet te koop. Waar vind je een geschikte partner. In de bars zal je ze, met uitzondering daargelaten, niet vinden. Gemeenschappelijkheid is een goede basis. Denk aan een sport club of bij de groep dames die werkzaam is op markten of als kok en in ziekenhuizen of bij andere respectabele beroepen. Ook dames in de huishouding vaak afkomstig uit Myanmar of Cambodia zijn respectabel, eerlijk en liefdevol. Soms moet je verder kijken dan je neus lang is. Ik heb mijn partner bijna 17 jaar geleden getroffen en ben nog steeds gelukkig met haar. Wel adviseer ik rustig aan te beginnen en niet alles bloot te geven zoals financiën en bezittingen. Succes met de zoektocht voor diegene die dit betreft.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website