Een dating butterfly

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
19 april 2021

Op dit blog hebben al vaker postings gestaan over het fenomeen van dating sites om op een alternatieve manier contact te maken met een Thaise dame. Hier het verhaal van Tommy, een man met veel ervaring op dit gebied.

Tommy

Tommy is een vijftiger, ziet er altijd goed gekleed en verzorgd uit en is, denk ik, best een aantrekkelijke man voor dames. Hij komt op het eerste gezicht wat nors over, maar ik weet, dat hij ook heel charmant kan doen tegenover dames. Al een aantal keren kwam hij op zondagavond in de poolhall, waar wij dan een toernooi spelen, met een Thaise dame aan zijn zijde en steeds was dat een andere schoonheid.

Thaise dames

Hij liet mij eens op een computerscherm een foto zien van een mooie Thaise vrouw en hij vroeg mijn mening over haar. Het enige wat ik zeggen kon was, dat het een mooie dame betrof, want ik kende geen verdere bijzonderheden. Hij vertelde, dat hij de vrouw had uitgekozen op een datingsite – in andere postings ook wel oneerbiedig een marktplaats genoemd – om er een afspraak mee te maken. Ik legde het verband met de dames, die ik eerder in zijn gezelschap had gezien en hij bevestigde, dat hij die ook via dezelfde datingsite had leren kennen en er een vrolijk weekend mee had doorgebracht.

Butterfly

“Goh, interessant, Tommy, doe je wel vaker?” Op deze manier heeft hij in de afgelopen twee jaar ongeveer 80 (tachtig) Thaise dames leren kennen en voor één of twee dagen uitgenodigd naar Pattaya te komen voor nader contact. Aanvankelijk is hij op die datingsite begonnen met het idee een serieuze relatie aan te gaan, het “aanbod” in bierbars , disco’s, etc. vond hij niet aantrekkelijk. Gaandeweg kwam hij toch tot de conclusie, dat een vaste en serieuze relatie niets voor hem is, maar hij bleef wel doorgaan met het daten op die website. Tachtig dames zijn er dus voor hem “gevallen” in twee jaar tijd, hetgeen betekent, dat hij praktisch elk weekend bezet is. Ik besloot daarop om voor journalist te spelen en interviewde hem over zijn ervaringen.

Profiel op datingsite

Tommy staat met profiel en foto op de site en wordt dan regelmatig benaderd door dames, die ook met foto en profiel op de site staan. Omgekeerd natuurlijk ook, hij zoekt dames, die er in de eerste plaats aantrekkelijk uitzien, maar bovendien aan zijn eisen voldoen, op en stuurt ze dan een eerste toenaderingsbericht. Wat die eisen betreft, moet zij niet te jong zijn, het liefst tussen 25 en 40 jaar, een baan is een groot pré, Engels spreken, kinderen geen bezwaar. Ook moet zij bereid zijn naar Pattaya te komen, want Tommy speelt uitsluitend “thuiswedstrijden”.

Contact met dames

Om elk weekend iets te doen te hebben, vereist dat veel werk, planning en organisatie voor Tommy. Hij is in voortdurend contact met een stuk of zes dames, na het eerste contact volgen nog enkele berichten en dan worden telefoonnummers uitgewisseld , want, zegt Tommy, telefonisch praat nu eenmaal gemakkelijker dan via een chatbox. Hij kent enkele Thaise uitdrukkingen en kan heel charmant zeggen, dat zij zo’n lieve stem heeft en dat hij persoonlijk wil kennismaken. Eén op de zes contacten resulteert dan in een afspraak, waar doorgaans vanaf het eerste contact circa 3 weken over heen gaan. Of Tommy het initiatief in zo’n geval genomen heeft of dat de dame hem een eerste bericht heeft gestuurd is keurig in fifty/fifty verdeeld.

Kantoorbaan

Van de dames, die Tommy ontmoet, zegt hij, dat de meesten wel een kantoorbaan hebben of lerares zijn. Vaak een ontspoorde relatie met een Thai achter de rug en vaak ook moeder van een kind. Pattaya kennen zij soms (niet als bargirl) en soms hebben ze geen idee wat hen te wachten staat. Via de datingsite proberen zij een relatie met een Farang te krijgen voor een financiëel beter bestaan en zekerheid voor de opvoeding van het kind. Uiteraard speelt de zorg voor de familie ook mee op de achtergrond. Voor de vrouwen, waarmee hij afspreekt, is het in de meeste gevallen het eerste contact met een Farang.

Weekend

Als de dame (van dienst, zal ik maar zeggen) naar Pattaya reist, wordt zij keurig door Tommy van het busstation afgehaald. Hij heeft (zogenaamd) een kamer voor haar geregeld in een hotel en het feest kan beginnen. Hij gaat met haar uit naar een goed restaurant, hij geeft haar een paar kleine geschenkjes en wellicht nog een discobezoek. Intussen praten ze veel over zichzelf en een mogelijke relatie. De avond wordt daarna steevast in de gereserveerde kamer doorgebracht, waar Tommy dan ook de nacht met haar doorbrengt. Voor Tommy is sex de belangrijkste drijfveer voor de ontmoeting en hoewel sommige dames in het begin zeer terughoudend zijn, lukt het hem in 99% van die afspraken wel om aan zijn gerief te komen.

Tweede ontmoeting?

Een tweede ontmoeting zit er nooit in, want de volgende morgen na het ontbijt vertelt Tommy op zeer charmante wijze en met niet te ontkennen argumenten, dat hij een een geweldig weekend heeft gehad, maar dat een durende relatie er niet inzit: “Of course, you understand, my dear!” Hij overtuigt ze ervan, dat ze zeker zal slagen om een goede man te vinden en neemt vervolgens afscheid van haar bij de bus. Alle kosten van het weekend en de busreis neemt Tommy voor zijn rekening, maar betaalt verder niets aan de dame.

Ladyboy

Tachtig afspraken in twee jaar, dat is niet gering. Eén weekend slechts ging volledig de mist in, toen hij een afspraak had met een op de foto mooie dame, die bij aankomst in Pattaya een ladyboy bleek te zijn. Sorry, maar dat was niet de bedoeling, Tommy heeft haar/hem de busreis betaald en zij/hij ging nog dezelfde dag terug naar waar zij vandaan kwam.

Tenslotte

Wat vind ik zelf van dit verhaal? Mijn motto is, dat iedereen moet doen waar hij zin in heeft, zolang het niet om drugs of pedofilie gaat. Toch kan ik niet veel waardering opbrengen voor de handelswijze van Tommy, die voor eigen genoegen misbruik maakt van vrouwen, die oprecht zoeken naar een relatie met een Farang.

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 6 votes.
Please wait...

45 reacties op “Een dating butterfly”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Walgelijk. Als je ten onrechte de indruk wekt dat je op zoek bent naar een relatie, dan belazer je de boel gewoon.
  Als iemand op een datingsite aangeeft een serieuze relatie te zoeken, dan moet je daar niet op reageren als dat niet ook jouw bedoeling is.
  Zelf zoek ik geen relatie en daar ben ik altijd glashelder over.
  “Tuk-Tuk (mijn bijnaam in Thailand) never lie, but Tuk-Tuk butterfly” is zo ongeveer mijn lijfspreuk.
  En dan kan het soms nog best lastig zijn om ze te overtuigen…

 2. Cornelis zegt op

  Volkomen met je eens, Frans. Ik kwalificeer dit als ‘misbruik’.

 3. Dolf. zegt op

  Hopelijk lopen er in Thailand niet te veel van die “Tommys” rond, want dan wordt er op de lange duur geen enkele farang meer serieus genomen en denken ze dat wij allemaal profiteurs zijn !

 4. Jacques zegt op

  Als je een beetje kerel bent dan zeg je ook waarop het staat. De boel bedriegen is erg laag en o zo gemakkelijk. De beste man zit er niet mee, maar dit geeft wel weer een slecht beeld van de buitenlander. Ik stel mij zo voor dat hij niet de enige is die zo handelt en dat het eerder schering is dan inslag.
  Het doel heiligt de middelen en het moraal is ver te zoeken. Overigens hoef je niet knap te zijn om een aantrekkelijke jongedame aan de haak te slaan. Andere criteria liggen hieraan ten grondslag. Ik heb er vandaag weer heel wat koppeltjes gezien in de big c in Pattaya, hand in hand en smoorverliefd. Mijn mening kent u inmiddels wel, want ik zeg wel altijd waar het op staat.

 5. buijze zegt op

  maar een woord WALGELIJK

 6. Maryse zegt op

  Walgelijk! Tommy is alleen op zoek naar sex voor het weekend, op letterlijk een goedkope manier. Hij hoeft het tarief voor een prostituée niet te betalen. Daar komt het op neer. Een de leuke dames maar beteuterd weer naar huis, zich afvragend waarom zij niet bevielen…
  Bah!
  Maryse

  • Freddy van West zegt op

   Gewoon degoutant….

 7. Leo Bossink zegt op

  Zoals Frans Amsterdam duidelijk zegt: Walgelijk.
  Volledig misbruik maken van Thaise dames die ECHT op zoek zijn naar een serieuze, langdurige relatie met een farang. Om die reden zelfs bereidt zijn om met de bus naar Pattaya af te reizen. Daar wel mogen genieten van een in hun ogen luxueus weekend maar waar als tegenprestatie gewoon ordinaire sex wordt verwacht. De dame in kwestie gaat daar uiteindelijk, al dan niet met tegenzin, mee akkoord om de kans op een serieuze, langdurige relatie niet gelijk te verspelen. Om dan vervolgens na het ontbijt (en na de ochtendwip) te horen dat zij toch niet de gewenste kwaliteiten heeft om met haar door te gaan.
  Misleiding, oplichting en een walgelijke mentaliteit.
  Meneer is nog te beroerd om de gangbare tarieven te betalen voor een prostituee.
  Nee, meneer maakt liever illusies kapot, uitsluitend en alleen denkend aan zijn eigen gerief.
  Ik hoop dat deze manier een keer goed in de fout gaat, zo goed dat hij met een 10-jaren ban Thailand wordt uitgezet.

 8. Gerrit zegt op

  tja,

  ik vindt ook niet passend, moet je voorstellen hoeveel moeite z’n meisje moet nemen, alleen al haar (meestal) terug getrokken leven overwinnen om de grote stap te zetten. Voor een Thai echt een zeer grote stap.

  Jammer dat er zulke profiteurs rond lopen.

  Gerrit

 9. Johan van Iperen zegt op

  Zou het andersom ook niet zo zijn?

  • Jasper zegt op

   Hoe bedoel je, andersom? De man in kwestie weet dondersgoed dat het om een vrouw gaat die op zoek is naar een beter bestaan. Hij is de man met het snode plan, en maakt misbruik van haar ambitie. Je kunt wel zeggen: ze was er zelf bij, maar je waagt een gokje met je eerbaarheid, in de hoop te winnen, maar bij voorbaat is al beslist dat je nooit winnen kunt. Typisch een “METOO” geval, en ik vind eigenlijk dat deze man (mag ik niet zeggen op straffe van niet plaatsing).

   Bah, en nog eens bah.

   • Bert zegt op

    Hij bedoeld gewoon dat er ook Thaise vrouwen zijn die er meerdere vriendjes/sponsors op na houden. Die zijn ook gewoon op geld uit en echt niet op een vaste relatie met één van de (on)gelukkige.

    • Jasper zegt op

     Dan moet je het verhaal nog een keer goed lezen. Deze wolf zoekt zijn prooidieren onder beschaafde, liefst engels sprekende eerbare vrouwen met een baan. Dus expliciet juist NIET een doorgewinterd barmeisje dat zich door diverse farangs laat sponsoren (overigens een steeds minder voorkomend fenomeen).

 10. Kees zegt op

  Ik vind het misbruik, net zo erg als iemand gebruiken, voor je eigen genot.
  veel van deze vrouwen zijn serieus, op zoek, er zal ook wel een paar zijn die ook
  op een beetje uitbuiting van de Farang zijn, dat heb je met arme mensen die voor hun familie moeten zorgen.
  ik heb daar niet zo’n moeite mee. er zijn ook vrouwen die door de familie gedwongen worden, maar wel echte liefde voelen, die zijn het moeilijks te doorgronden. Ik heb er een ontmoet die mijn nog nooit om geld heeft gevraagd, maar gaat wel door met haar massage werk, ik heb daar moeite mee, maar respecteer ook dat ze voor haar familie wil zorgen. Ik moet zeggen dat ik veel om haar geef, ondanks het werk dat ze doet.
  Ik wens iedereen wijsheid toe, sommigen zullen me wel een sul vinden. maar ik ben oprecht met me gevoelens, en we moeten niet vergeten dat de Amerikanen deze situaties hebben gecreëerd in Thailand en de Filipijnen, om afleiding voor hun soldaten te faciliteren. met vriendelijke groet Kees

  • Sommeil zegt op

   Beste Kees,

   Prostitutie in Thailand en aangrenzende landen was al veel langer voor de komst van de Amerikanen ingeburgerd in de maatschappij.

 11. Stefaan zegt op

  Dergelijk mannen jagen op dames. Enkele uren verwennen om dan te kunnen sexen is verwerpelijk. Tommy rekent erop dat als hij zijn charmes gebruikt, dat de sex volgt. Hij weet dat in de Thaise cultuur “een nee” niet gebruikelijk is.

  Die dames zijn slachtoffers, en gaan met een kater huiswaarts. De meesten zullen zich “gebruikt” voelen. Slechts een kleine minderheid zal er van genoten hebben, én kunnen het voorval op korte termijn verwerken.

  Ik stel me wel de vraag waarom de Thaise dames zo snel overstag gaan.
  De meeste dames weten toch wel waar Pattaya bij de mannen voor staat : sex.
  Waarom gaan die dames dan toch naar Pattaya ?
  Waarom laten ze bij een eerste ontmoeting een man in hun bed ?
  Laten ze bij een eerste ontmoeting een man in bed, uit schrik om afgewezen te worden? Of om later geld te kunnen incasseren ?
  Waarom stellen die dames zich niet weerbaarder op ?

  Laat me duidelijk zijn : Tommy’s zijn verwerpelijk. Ik wil absoluut NIET de schuld leggen bij de Thaise dames. Thaise dames (op datingsites) moeten zich wel weerbaarder opstellen.

  Tommy zoekt natuurlijk de dames uit waarvan hij aanvoelt dat ze geldproblemen hebben, en dus inschikkelijker zijn.

 12. castille noel zegt op

  In mijn vriendenkring zitten er ook enkele die het zelfde doen een ier, een amerkaanse leraar gebruikte mijn
  internet was mijn buur die had bijna dagelijks een ander meisje maar niet van de school waar hij les gaf .
  Knappe gast volgens zijn dating site ingenieur had een kleine 1500000 dollar te goed van een internet firma ? De meisjes kwamen van overal neukte ook 9 op de tien gratis en dan terug naar huis want ze waren
  niet de juiste ? Volgens zijn dagboek dat ik per ongeluk eens te zien kreeg 418 meisjes in 6 jaar niet slecht ?
  Is nu ineens spoorloos verdwenen nog enkele mailtjes gekregen was dan leraar ergens anders maar vertelde niet waar het was?

 13. Jan Hendriks zegt op

  Hoe durft zo iemand bij voorbaat valse illusies te wekken en zich te laten bewijzen… Het is een SCHOFT!!!

 14. Jan Hendriks zegt op

  Sorry lees “en hen zich te laten bewijzen…”

 15. Rob V. zegt op

  Tommy is niet eerlijk, dat is niet veel beter dan ronduit liegen. Natuurlijk zijn de dames er zelf bij als ze uit de kleren gaan maar wees gewoon eerlijk en zeg dan dat je geen relatie zoekt. Vooral een terughoudende dame ompraten is fouter dan fout, je kunt iemand daar een levenslange slechte herinnering mee bezorgen of misschien zelfs argwaan voor het leven (‘mannen, niet te vertrouwen en alleen maar op seks uit’).

  Als je frequent een andere bedpartner hebt prima maar wees daar eerlijk over en doe het veilig. Gebruikt Tommy wel een condoom? Als het puur eigen gerief is dan zou het mij niet verbazen als hij het zonder rubbertje doet ‘want dat voelt niet prettig’. Daarmee het risico lopend dat hij een ander en zichzelf vroegtijdig het graf in helpt. Ik hoop natuurlijk dat hij het wél veilig doet, dat is nog het minste wat een butterfly (of is hij een bij/wesp?) kan doen.

  Maar niet alleen mannen kunnen fout bezig zijn, vorig jaar stond er in de krant ook een stukje over een dame die in Ne York dagelijks een andere date had. Uiteraard betaalde de man het etentje etc. en daarna ging deze dame naar huis. Zo kwam ze heel goedkoop de maanden door met gratis eten en cadeaus. Vuile oplichters en leugenaars zijn dit soort mensen die zich blijkbaar niet in een ander willen of kunnen verplaatsen. Totaal gebrek aan empathie. Zo jammer. Gelukkig zijn de meeste mensen een heel stuk eerlijker en hartelijker.

  • Rob V. zegt op

   Tommy houdt de dames een warme worst voor.
   Helaas valt daar niet om te lachen.

 16. jm zegt op

  Geloof je hem?
  Geloof je dat iedere Thaise naar Pattaya komt voor hem?
  Tommy is een blazer, een leugenaar, niets meer.
  Als hij er twee op 1maand zal hebben zal het veel zijn, zeker van een datingsite.
  Die zijn slimmer dan die van Pattaya…….

 17. Khun Khumphun zegt op

  Hoewel ik dit verhaal fictief en metaforisch zie,vind dit soort sujetten walgelijk.
  But it’s a tough world out there,do it to them,before they do it to you.

 18. hansman zegt op

  Enorm kwetsend en beschadigend voor de Thaise vrouwen die hierop ingaan, hopend op een relatie…Alle “Tommy’s” zijn een hopelijk niet bepalend hoe de Thai naar de Farang kijkt. Walgelijk!

 19. henry zegt op

  Er zijn volwassenen datingsites waar Thaise dames uit de middenklasse specifiek naar eenmalige contacten zoeken. Zij benadrukken zeer sterk dat ze daarma nooit geen contact meer willen opnemen. Geen van deze dames komt uit het nachtleven, 90 % zijn zeer bewust single en hebben een kaderfunctie in de prive of zijn ambtenaar.
  Zij willen alleen af en toe dat aan een lichamelijke behoefte voldaan word.

  • henry zegt op

   Wil toch nog even benadrukken dat deze dames helemaal geen financieele of andere tegemoetkoming vragen of verwachten. Ook geen voorafgaand etentje. Gewoon pure sex zonder de heisa die daar gewoonlink bijhoord. En het zijn gewoon financieel onafhankelijke carrieredames, of dames in een relatie die op hun sexuele honger blijven, maar geen buitenechtelijke relatie willen beginnen, omdat die vroeg of laat toch problemen veroorzaken. Daarom ook dat zij het strikt houden bij een eenmalig gebeuren. Zij geven zelfs hun telefoonnummer niet.,
   Been there, done that.

 20. Joop zegt op

  Walgelijk??
  Ik weet het niet hoor ik ken ook wel Thaise dames die niet vies zijn van meerdere relaties tegelijk en dat alleen maar om geld noemen we dat ook walgelijk??
  Noemen deze lady’s het ook zo of hebben zij het al ingecalculeerd.
  Niet zo snel oordelen.
  Gr
  Joop

  • Rob V. zegt op

   Ja, dames (of heren) die stiekem meerdere partners aan het lijntje houden zijn ook leugenaars die misbruik maken van oprechte bedoelingen en gevoelens van een ander mens. Puur voor het eigen gewin. Ikke ikke. Bah.

   Als iemand eerlijk zegt dat het alleen om de seks, geld of andere beloning te doen is dan mogen we niet oordelen. Lieg en bedrieg iemand, veinst iemand een (zoektocht naar een) relatie dan is er niets mis mee je afschuw kenbaar te maken.

 21. hendrik zegt op

  Dat dit buiten alle proporties is moge duidelijk zijn.
  Probleem is dat niemand weet wat hij zoal schrijft, beloofd etc. , naar de dames op zijn datingsites.
  Voor mij lijkt het een pathologische leugenaar, die maar voor een ding rijp is. Namelijk een psychiatrische inrichting.
  Dit soort gespuis mag hier niet vrij rondlopen om zo dames een minderwaardigheidsgevoel te geven mogelijk voor de rest van hun leven.
  Fijne feestdagen gewenst. Alleen niet voor deze dombo.

 22. Luit zegt op

  Ik sta te kijken van de reactie’s van zoveel moraal ridders. Twee volwassen mensen maken een afsraak en stemmen beide in, ik zie verder het probleem niet. Nooit iemand naast de pot gepiest of iemand beduveld????

  • Marc Dalle zegt op

   Jawel, maar dan eerlijk geweest vanaf het begin.

  • Kris zegt op

   Maar goed dat jij nog wakker bent Luit 🙂
   Er vraagt toch niemand om al de eerste date of na een weekend naar bed te gaan.
   Dat bepaal je toch zelf !!!

   • Jacques zegt op

    Bij wie denkt u dat het initiatief voor de seks vandaan kwam. De reden dat de dame in kwestie er mee instemt of dit gedoogd zal veel te maken hebben met de vlotte babbel van dit heerschap en zijn valse houding en beloftes. Voor haar spelen er andere motieven een rol en die motieven zijn vaak ingegeven door kommer en kwel. Hier misbruik van maken is misselijk makend. Dit soort types kunnen we missen als kiespijn. We kennen allemaal wel het sprookje die rondgaat bij velen dat iedere prostituee haar werk doet uit liefde voor het vak en niet beïnvloed door welke factoren dan ook. Armoede en psychische dwang doen wat met de mens, maar dat is aan velen niet besteed. Het eigen gerief dat is wat prevaleert in de seksindustrie. Een wereld waar de mensheid niet zonder kan of zou het minder minder beleid hier niet beter zijn.

 23. Jozef zegt op

  Joop,
  Ik vermoed de dames die jij bedoeld dat deze zeker geen dames zijn die een goede baan hebben als lerares, bediende of verpleegster. !!
  Dat de werkende bar girls er een paar ‘sponsors’ tegelijkertijd op nahouden is wel waar, alhoewel dit slechts weggelegd is voor de enkelen die er echt goed uitzien.
  En wat het verhaal van onze ‘Tommy’ betreft, idd om te kotsen.
  Ik hoop dat wanneer de dag komt en hij echt eens gevoeles krijgt met ee dame waar het mee klikt, dat zijn hart ook eens gebroken wordt, liefst in vele stukjes.
  Tommy verknalt het voor de farang die op zoek is naar een soliede relatie.
  Jozef

 24. Laksi zegt op

  Tja,

  Ook ik heb er geen goed woord voor over.

  Maar ik was z’n 3 jaar geleden op Suvarnabhumi Airport en daar was een Duitser die afscheid nam van zijn geliefde. Toen hij de roltrap opging zwaaide ze naar elkaar en toen de Duitser uit het zicht was, dacht ik, ik zal haar eens volgen hoe ze nu weer naar huis gaat. Ze liep een stuk voorbij de incheck balie’s en uit het niets kwam ineens een Thai naar haar toe en gaven elkaar een hi vijf. Ze liet hem geld zien, ik weet niet hoeveel, maar waren samen heel gelukkig. De Duitser heb ik niet meer kunnen traceren.

  Dus het gebeurt ook wederzijds, maar ik ben het, daar persoonlijk, niet mee eens.

  • Philippe zegt op

   Juist Laksi, maar zo zijn (of waren) er honderd duizenden, misschien wel een miljoen op jaarbasis.
   Ze zei steeds “Phom Rak Khun darling” en de Duitser zei steeds “Ich liebe Dich beauty ” … vrij vertaald, hij zei steeds “I like your body” en zij zei steeds “I like your money” … en dus nam hij de body en zei de money … it’s simple as that.
   Hij gelukkig naar huis, zei gelukkig naar … mooi verhaal, iedereen gelukkig …
   Wat die “paljas” van een Tommy doet is totaal anders … blijkt dat iedereen er van walgt … en terecht.
   De reacties geven me wel een goed gevoel, met name dat er nog veel normale mensen op deze planeet leven die ethiek nog weten te plaatsen..
   Ps Die Duitser is misschien doorgevlogen naar Cambodja en in Phom Penh .. ja, ja … je weet wel …
   ne mens is een raar beest … maar niet zo erg als Corona.

  • Anatolius zegt op

   Ja Laksi, nu ben je toch appels en peren met elkaar aan het vergelijken.

   Jouw verhaaltje is volkomen juist maar heeft niets te maken met wat onze farang uithaalt in bovenstaand verhaal. Hier bedriegt een marginale Farang heel wat goedgelovige dames op zoek naar een serieuze relatie met als enig doel “gratis sex”.

   Wat jij aanhaalt is waarvoor heel wat toeristen Pattaya en Phuket bezoeken nl. goedkope sex. Daar betalen ze dan ook voor. Heeft dus niets te maken met die marginale Farang waarvan sprake.

 25. Philippe zegt op

  Het ergert me, en schaam me soms dood, als ik in Zuidoost-Azië een Europeaan zie die zich echt misdraagt, laat staan een Belg (ik ben Antwerpenaar) en wil niet met dat soort “mensen” geassocieerd worden.
  Maar ja, in elke maatschappij zijn er nu eenmaal marginalen … Wat “Tommy” (alias ?) doet is natuurlijk “verwerpelijk”, “degoutant” , “walgelijk” etc. maar mijn inziens weet die niet beter. Wie kan als 50-jarige in Thailand gaan rentenieren ? Misschien is hij stinkend rijk maar ik denk eerder mentaal gestoord en leeft die daar van wat wij noemen ‘invaliditeit”.
  Ik lees “hij stuurt ze na iedere weekend terug” .. eerlijk gezegd denk ik dat het andersom is, m.a.w. dat 99% van de dames vrij snel tot de conclusie komen dat ze maar beter terug naar Bangkok reizen (hij vertelt het uiteraard andersom om geen gezichtsverlies)
  Om af te sluiten, natuurlijk is er een mannen wereld van FFFF waartegenover meisjes staan die enkel op het geld uit zijn, maar dan spelen beide partijen (en dat weten ze) met dezelfde kaarten, het heeft dus niks te maken met “wie heeft er nooit naast de post gepist”
  Voor de goede orde, ik ben geen pastoor, op reis moet je plezier maken / moet je feesten en speel gerust “het spel” mee met diegene die je uitdagen of diegene die je uitdaagt (U weet wat ik bedoel) maar bedrieg geen (h)eerlijke mensen.

  • Marc Dalle zegt op

   Ik zou het niet beter kunnen verwoorden als wat jij hier schrijft. Respect en eerlijkheid, zodat beide partijen duidelijk weten waar ze aan toe zijn. Instemmen is dan OK, niet mee instemmen is wederzijds respectvol behandelen: samen een pint drinken enz. maar dan is het dat. Nooit ruzie gehad, maar ook nooit mij dan een “rotzak” gevoeld. Jaren nadien soms nog respectvolle contacten, ook al ging het leven niet samen door. Hoe fijn is het om elkaar nog respectvol en fijn elkaar oout later nog in de ogen te kunnen kijken!!!!!

 26. Arthur zegt op

  Echt triest wat ik gelezen heb. Ik heb maar één woord over deze zielige Tommy … Wat een ASSHOLE ! Twee weken geleden ben ik met mijn Thaise vriendin in Bangkok getrouwd en vandaag hebben we haar visa geregeld om volgende maand mee naar België vertrekken om daar met mij een nieuw leven te beginnen. We kennen elkaar al 4 jaar en jawel … via een datingsite tegengekomen ! Ze heeft mij nooit om geld gevraagd, dus er bestaan nog andere Thaise dames die echt om liefde geven. Waarom een Thaise dame ? Het begon als een vakantie date en is achteraf uitgegroeid tot een eerlijke en wederzijdse liefdes relatie. Ben 37 jaar getrouwd geweest met een Belgische die mij verliet op één dag met een vriend van mij, reden ? omdat ik te veel werkte …! Conclusie, je moet gewoon geluk hebben om de juiste te vinden en wederzijds respect tonen. Ik hoop dat ze de juiste is, waar ik momenteel niet aan twijfel ..! Tot slot, ik geloof in karma en Tommy zal zijn verdiende loon wel krijgen, loontje komt altijd om zijn boontje … geloof me … Ik hoop dat hij dit bericht leest !

  • Johan55 zegt op

   Beste Arthur,

   Uw verhaal komt griezelig overeen met dat van mij. Eigenaardig toch.

   Mijn vrouw is 10 jaar in België geweest, heeft daar gewerkt.
   Nu ben ik al wat jaartjes op pensioen en ben samen met haar teruggekeerd naar haar geboorteland.

   Ik ben er zeker en vast van overtuigd dat er op die datingsites heel wat Thaise vrouwen te vertrouwen zijn. Om die stelselmatig te bedriegen, wel dat vind ik beneden alle peil. Dergelijke manier van handelen is een blaam voor heel wat farangs die, telkens weer, met heel wat vooroodelen te maken krijgen.

   Waaraan hebben we dit alles te danken? Hebben we dan geen recht op wat respect net zoals de dames in kwestie? Onze naam en faam wordt nog maar eens te grabbel gegooid door wat marginale enkelingen die denken dat alles zomaar kan en mag.

   Ik heb daar maar één woord voor: hatelijk!

 27. endorfun zegt op

  Ik kon me voordien niet voorstellen dat er nog zoveel moraalridders waren, maar … ik vraag me af of al die moraalridders nog nooit iets deden wat niet mocht?
  Wie zijn wij om over een ander te oordelen, als we zelf ooit een fout maakten?

  • Jacques zegt op

   Dit is geen kwestie van een fout maken, maar structureel niet toelaatbaar gedrag ten toon spreiden. Ieder mens maakt fouten en dient dan het boetekleed aan te trekken en er lering uit te trekken om te voorkomen dat herhaling plaats gaat vinden. Dit is geen situatie waarbij het horen zien en zijgen principe moet worden gebezigd. Ik juich al deze afkeurende commentaren toe en het is een morele verplichting. Betrokken zijn en zorgen voor elkaar. Hier moet men zich tegen keren en uitspreken dat dit soort gedrag totaal verkeerd is.

  • Henri zegt op

   Ik heb mijn vrouw ook leren kennen op een dating site en zijn nu al een groot aantal jaren gelukkig gehuwd.

   Wat ik me van die site herinner is dat heel wat Thaise dames op zoek waren naar een serieuze relatie. Dergelijke manier omgaan met andere personen noem ik puur bedrog voor een eigen pleziertje.

   Waar je het vandaan haalt dat we dan maar met zijn allen moraalridders zijn, dat vind ik ongepast. Als jij dergelijk gedrag wilt goedkeuren dan is dat uw volste recht. Ik neem er alvast afstand van.

  • Jacob zegt op

   Dat je dit kunt goedpraten onder de noemer van moraalridders, wel daar krab ik me toch eventjes in de haren hoor. Niemand maar dan ook niemand van de Thaise dames verdient om zo behandeld te worden.

   Als dit gedrag door iemand wordt goedgekeurd dan heb ik het recht om hiertegen te protesteren. Dit heeft helemaal niets met fouten te maken. Hier gaat het enkel over respect. En dat is hier ver te zoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website