De vrouwentypes van Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags:
28 augustus 2016

In Thailand tref je vrouwen in allerlei soorten en maten aan. Ik zou daar een heel verhaal over willen schrijven, maar mooier dan twee vrouwelijke redacteuren van Coconuts Bangkok kan ik het niet. Zij beschrijven 13 vrouwelijke types, die je kunt ontmoeten. Het is geplaatst in Bangkok, maar het geldt evenzo voor andere grotere (toeristen)oorden.

Het verhaal is gebaseerd op anekdotische “bewijzen”, observatie en urenlange gesprekken met “echte mannen”. Als je Thailand al kent zul je zeker een aantal types herkennen en als je een nieuwkomer bent kun je het als een “crash course” beschouwen. Hoe je het ook bekijkt, het verhaal is bedoeld humoristisch te zijn.

Het is in het Engels geschreven en niet alleen te lang om te vertalen, maar een vertaling zou ook het soms prachtige woordgebruik geen goed doen.

Daarom hieronder de link: bangkok.coconuts.co/2016/08/26/13-girls-youll-date-bangkok

Als het verhaal te seksistisch vind, heeft de redactie van Coconuts een troost voor je: binnenkort komt er een dergelijk verhaal ook over de mannen van Thailand.

3 reacties op “De vrouwentypes van Thailand”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Geweldig… en door vrouwenogen gezien.
  Kijk ook naar de namen van de redacteurs.
  Niet echt Westers denk ik. Laurel Tuohy and Prae Sakaowan.

  De tegenhanger over mannen is er trouwens ook al door Jessica Rabbit (what’s in a name…)
  http://bangkok.coconuts.co/2014/08/11/10-men-youll-date-or-sleep-bangkok

 2. Jack G. zegt op

  Interessant stukje om op de zondagochtend te bestuderen. In de tegenhanger over mannen herken ik eigenlijk maar vrij weinig.

 3. rentenier zegt op

  Seksistisch? Heb ik het misschien niet goed gelezen dan?
  Ik herken de ‘types’ die hier bedoeld worden. Ik heb er ook een huwelijk van 9 jaar op zitten met een Isaan-Thai. IK heb tijdelijk samen gewoond als proef, ik heb vriendinnen gehad die ook in het weekend mijn bed deelden. Ik ben al vele jaren actief op websites met de hoop dat ik degene tegen kom die mij ‘het gevoel van verliefd zijn’ kan geven maar helaas. Ik ben niet serieus op zoek want als ik alle voors en tegens op een rijtje zet, dan heeft het ‘single’ en onafhankelijk zijn, de vrijheid, ook wel wat.
  Mocht ik willen dat al mijn ‘behoeftes’ bevredigd zou kunnen worden zoals, massage, eten, aandacht, op stap gaan en ervaringen kunnen delen, een goed diepgaand gesprek, dezelfde TV programma’s samen kunnen genieten en dan het seksleven zoals het mij behaagd, dat kan ik niet in 1 persoon vinden, dan zou ik me aan een hele straat moeten binden bij wijze van spreken.
  Ik merk dat als het er op aan komt, 95% van alle op datingsites aanwezige Thaise vrouwen of het een onderwijzeres is die hard roept dat ze geen ‘Bar-girl’ is, of het is een knappe meid die aan een bar werkt, ze zoeken een man die naast alles ‘normale kwalitieiten’, ook nog eens de financiele problemen helpt op te lossen en zekerheid voor ‘de oude dag’ biedt. Daarin bestaat geen verschil terwijl beide roepen dat ze zo verschillend zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website