Een leuke dagtrip vanuit Hua Hin met Bussaya

Door Gringo
Geplaatst in Reizen
Tags: , , ,
1 juni 2022

Over Bussaya, de Thaise reisgids, die ook Nederlands spreekt, hebben we het al vaker gehad. Door de coronacrisis kwamen haar activiteiten met toeristische dagtochten en meerdaagse trips tot volkomen stilstand, maar het lijkt er op, dat de belabberde situatie zich ten goede keert.

Op haar website schreef ze deze week het volgende blogverhaal:

“Langzaam komen er weer mailtjes met vragen over onze tours binnen, opvallend veel vanuit België. Het ziet er naar uit dat wij zeker vanaf november weer aan de bak kunnen. Veel van onze oude gasten, die hier altijd overwinteren, hebben alweer hun vliegticket en verblijf geboekt.

Zij melden ook dat ze zeker weer met ons op stap willen. Vooral de meerdaagse tours lijken in trek te zijn

Een leuke dagtrip

Een paar dagen geleden kregen we onverwachts een telefoontje van R., die 7 jaar geleden met ons naar Amphawa was geweest. Hij was nu een paar dagen in Hua Hin met zijn Thaise vriendin en wilde graag een dagtour met ons maken. Waar naartoe liet hij helemaal aan ons over.

Dus na 3 tours in februari, met de groep van zeven, werd dit weer onze eerste tour in mei. We hadden er weer zin in.

Om half negen haalden we ze op. We reden ten Noorden van Cha-am over de prachtige weg door de uitgestrekte ananasvelden naar onze eerste stop. De enorme plek tussen de heuvels met de vele vele Chinese praalgraven. Vervolgens naar de tempel met enorme, op en naast elkaar liggende, rotsblokken. Toen naar het park gewijd aan de godin Kuan Yin. Hier genoten we eerst van het, door ons, meegebrachte fruit. We bleven ruim een uur in dit park, waar zoveel te zien is.

Traditioneel hadden we onze lunch weer in restaurant Chanin waar je altijd heerlijk kunt eten. Na de lunch op weg naar de mooie oude stad Phetchaburi. Daar bezochten we de grotten met de vele Boeddhabeelden. En buiten natuurlijk de apen.

Daarna door naar het oude stadsgedeelte met de prachtige oude houten huizen en de tempel met de wandschilderingen. Natuurlijk ook naar het tempelgebouw, dat net voordat de Birmanen daar binnen vielen, was overgebracht uit Ayutthaya. Tenslotte nog even een korte stop bij de negen honderd jaar oude Khmer ruïne. We reden terug langs de zee via Cha-am naar Hua Hin waar we onze twee zeer tevreden gasten naar hun hotel brachten. ’s Avonds ontvingen we nog een lange app van dit stel dat de tour geweldig was en ver boven de verwachting. Heerlijk dat we na de covid weer zulke tours kunnen doen. We hopen en verwachten dat we in juli en augustus, dus schoolvakantie in Nederland en België , weer meerdere tours kunnen organiseren. En dan vanaf november weer het hoogseizoen”.

Wilt u meer informatie over de tours met Bussaya vanuit Hua Hin en Cha-am, kijk dan op de mooi uitgevoerde website https://www.dagtoers-huahin-chaam.nl

Van harte aanbevolen!

7 reacties op “Een leuke dagtrip vanuit Hua Hin met Bussaya”

 1. rene zegt op

  hallo allemaal een jaar of 3 geleden een dagtocht gemaakt met Bussaya en Paul, perfect.
  ga volgend jaar waarschijnlijk een meerdaagse doen. sterk aanbevolen, heerlijk.
  groeten rene

  • Paul Christiaans zegt op

   René, je bent weer van harte welkom

 2. Peter zegt op

  Wij hebben al diverse dagtours en meerdaagse trips gemaakt met Bussaya en Paul.
  Ik kan het iedereen aanbevelen.
  Je krijgt ontzettend veel waar voor je geld.
  En waar krijg je 2 Nederlands/Thais sprekende gidsen voor die prijs
  Echt een aanrader. Daarnaast zijn ze ook bereid om je bij andere zaken/problemen te helpen.

 3. Thea zegt op

  Busaya en haar man Paul, zijn ervaren in dagtours en meerdaagse reizen. Zijn altijd behulpzaam en proberen het iedereen naar de zin te maken. Ook wij komen in januari weer voor drie maanden naar Thailand, en natuurlijk weer een toertje met Busaya.

 4. Rolf zegt op

  Waarom niet in pattaya/jomtien zo een gids?

 5. Atie zegt op

  Ook wij zijn al meerdere keren met Bussaya en Paul op stap geweest. Altijd heel goed geregeld, ze brengen je naar de mooiste plekjes en goede hotels onderweg! Wij gaan in 2023 zeker weer met ze op stap! Hebben er weer veel zin in.

 6. Nora zegt op

  Bussaya en Paul maken elke trip een feestje en aangepast aan wat de vakantieganger interessant vindt. Ik heb een flink aantal leuke tripjes met ze gemaakt en kan het van harte aanbevelen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website